Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 12:22

SKAr7
A nie miałeś nigdy wrażenia, że Zampa i ADL to futbolowe buraki? :D Naprawdę, to nie są ludzie godni naśladowania jeśli chodzi o kontakty z mediami. Dla mnie najlepszym prezydentem jest ktoś w stylu Agnelliego, czyli gościu z klasą.

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 12:42

SKAr7 pisze:
LukaszACM pisze: nazywanie Gallianiego Kojakiem jest poniżej pewnego poziomu, tak się interesów na świecie nie robi.
Ej, zaraz, bo nie chwytam, co jest takiego złego w nazwaniu Kojakiem? Piszesz jakby to była jakaś obraza, a to po prostu żarcik w stylu Zampy czy Laurentiisa z naszego podwórka.

down oczywiście, oczywiście, po prostu z wypowiedzi Łukasza wyniosłem jakby prezydent Montów na drodze negocjacji w alkoholowo-narkotykowym szale zdemolował siedzibę Milanu, a nie porównał prezydenta do skądinąd podobnej postaci z popularnego serialu :)
Wybaczcie za ostatnie posty. Ktoś zhakował mi konto, ale na szczęście zmieniłem hasło, i wszystko jest pod kontrolą.

Kojak? Cóż, jak dla mnie to na pewno nie jest obraza, ba, Galliani powinien poczuć się zaszczycony, być nazwanym tak znamienitą personą :prochno: ot, zwykły żarcik.

Podobno Acerbi jest szykowany jako gosc ktory ma grac z Mexesem, nie Bonera, czy to prawda? :shock:

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 13:29

Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:Podobno Acerbi jest szykowany jako gosc ktory ma grac z Mexesem, nie Bonera, czy to prawda? :shock:
Gość, który ma grać z Mexesem dopiero przyjdzie.
Stwierdzenie "Kojak powinien grać w filmach zamiast zawracać nam głowę" to "żart" niskich lotów :think:

Podoba mi się wypowiedź Montolivo o Milanie - 'They were a big club before Ibrahimovic and Thiago Silva and they will remain big even without them'

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 14:01

SKAr7 pisze:Ej, zaraz, bo nie chwytam, co jest takiego złego w nazwaniu Kojakiem?
To jest zwykłe buractwo, które nadaje się pod blok a nie przy załatwianiu wielomilionowych interesów.
SKAr7 pisze:Piszesz jakby to była jakaś obraza, a to po prostu żarcik w stylu Zampy czy Laurentiisa z naszego podwórka
Tak, bo Ci panowie to wzór do naśladowania.

EDIT:
Podobno Acerbi jest szykowany jako gosc ktory ma grac z Mexesem, nie Bonera, czy to prawda?
Z Acerbim są wiązane nie małe oczekiwania ale jak to zawsze bywa przy budowie nowej drużyny wszystko wychodzi w praniu (póki co sam zawodnik nie robi szału). Na chwilę obecną to bardziej bym widział poszukiwanie partnera dla Bonery a nie Mexesa.

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 14:07

LukaszACM pisze:
EDIT:
Podobno Acerbi jest szykowany jako gosc ktory ma grac z Mexesem, nie Bonera, czy to prawda?
Z Acerbim są wiązane nie małe oczekiwania ale jak to zawsze bywa przy budowie nowej drużyny wszystko wychodzi w praniu (póki co sam zawodnik nie robi szału). Na chwilę obecną to bardziej bym widział poszukiwanie partnera dla Bonery a nie Mexesa.
A moze na podstawkę para Bonera-Mexes ,a na rezerwę Acerbi, i np. jakiś nowy zapchajdziur, np Andreolli ? :think:

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 14:10

Ciągnik_Na_Gąsienicach, ty już znać polski język ? :lol:

Acerbi jest chowany na nowego Nestę, wątpię by Bonera posadził go na ławce.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 14:16

Acerbi jest chowany na nowego Nestę, wątpię by Bonera posadził go na ławce.
Posadzi jak najbardziej o ile się nie poprawi. Zobaczymy co pokaże Mexes po powrocie z Euro. Ja nie jestem zwolennikiem tego gracza ale Mexes-Bonera jest całkiem prawdopodobne. Ktoś jeszcze przyjdzie, do rozpoczęcia sezonu jest jeszcze czasu także ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało w sezonie. Wszyscy byśmy chcieli żeby nowy obrońca i Acerbi wypalili, grali świetnie i tworzyli nową jakość w Milanie ale różnie to bywa, weźmy pierwszy lepszy przykład z brzegu - Taiwo.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 14:38

LukaszACM pisze:
SKAr7 pisze:Piszesz jakby to była jakaś obraza, a to po prostu żarcik w stylu Zampy czy Laurentiisa z naszego podwórka
Tak, bo Ci panowie to wzór do naśladowania.
:shock: o tym kto jest wzorem do naśladowania decyduje grubość portfela?
Biedny Franek z Asyżu.
Świat biznesu to kał z najgorszego rodzaju,posuwanie w tyłek kogo się da, kiedy się da, tylko że z uśmiechem na ustach. Nie ma sensu udawać, że tak nie jest.
Choć nie powiem, cieszy mnie, że nasz Andrzej potrafi się zachować i nie miał jeszcze żadnej poważnej wpadki na forum międzyklubowym.

No cóż, choć bardziej zauważałem Bradleya niż Acerbiego, to mimo wszystko solidność Chievo z tyłu była w tym sezonie z najwyższej półki. No ale porównywania do Nesty są trochę nie na miejscu, Alessandro przychodził do Milanu już jako gotowa gwiazda za ciężkie pieniądze.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 16:27

SKAr7 pisze:o tym kto jest wzorem do naśladowania decyduje grubość portfela?
Że niby co? Masz ciekawą interpretacje tego co czytasz, szkoda tylko że tyle w tym sci-fi.. Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi.
Świat biznesu to kał z najgorszego rodzaju,posuwanie w tyłek kogo się da, kiedy się da, tylko że z uśmiechem na ustach. Nie ma sensu udawać, że tak nie jest.
No cóż, nie można się nie zgodzić.. tyle, że to nie tyczy się wcześniejszego tematu.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 16:54

LukaszACM pisze:
SKAr7 pisze:o tym kto jest wzorem do naśladowania decyduje grubość portfela?
Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi.
Chodzi mi o to, że niby dlaczego Twoim zdaniem prezydenta Mont, Gallianiego, Berlu, Zampę, czy nawet Agnelliego mamy traktować jako wzory do naśladowania? Dałeś hinta o "wielomilionowych transakcjach", więc pociągnąłem temat w tę stronę.
To dalsze strzałowe odpowiedzi- bo zarządzają klubami? Co z tego?
Bo są osobami publicznymi? Paris Hilton też jest.

A jeśli chodziło Ci o to, że Monte nie powinien być jak prezydenci Palermo i Napoli, to naprawdę, żart z Kojakiem jest niepoważny i nieprofesjonalny, ale przy Silvio Bunga Bunga wygląda mega lightowo. Szczególnie, jeśli zamiarem pięknowłosego jest zniechęcić Milan do wyciągania swojego gracza.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 17:53

Chodzi mi o to, że niby dlaczego Twoim zdaniem prezydenta Mont, Gallianiego, Berlu, Zampę, czy nawet Agnelliego mamy traktować jako wzory do naśladowania?
Ok, wszystko jasne. Przeczytaj jeszcze raz wpis pod cytatem z Zamparinim, to jest SARKAZM. Dla mnie Ci ludzie nie są żadnym wzorem czy autorytetem. W tej sytuacji chodzi mi o to, że jeśli ktoś chce z Tobą robić interes, wielomilionowy interes a Ty wyskakujesz z tekstem: "Kojak powinien grać w filmach zamiast zawracać nam głowę" to jest to nie na miejscu, tak się w futbolu spraw nie prowadzi i tyle. Nie fantazjuj nic więcej na ten temat. Niepotrzebnie poruszasz tu temat "brudnego" świata biznesu, itp.. To tak jakby na ofertę Juve za Van Persiego Wenger wypalił żeby Conte wracał do ustawiania spotkań a nie myślał o takich transferach.
A jeśli chodziło Ci o to, że Monte nie powinien być jak prezydenci Palermo i Napoli, to naprawdę, żart z Kojakiem jest niepoważny i nieprofesjonalny
prezydentów Palermo czy Napoli do tablicy wywołałeś Ty. Moim zdaniem jest głupie pisanie, że coś nie jest takie złe bo u nas na podwórku gorsze rzeczy się widziało.
ale przy Silvio Bunga Bunga wygląda mega lightowo
Oczywista sprawa ale patrz to co napisałem wyżej.

Ja naprawdę nie chce tu na forum robić gnoju. Nie chce żeby kibice Juve myśleli, że pojawił się Milanista i robi syf. Uważam, że byłoby dosyć ciekawie poczytać o sytuacji Milanu od kogoś kto przynajmniej teoretycznie powinien być w tym temacie lepiej obyty. Zakończmy na tym tą dyskusję bo najwyraźniej nasz tok rozumowania jest niekompatybilny.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 18:12

LukaszACM pisze: Zakończmy na tym tą dyskusję bo najwyraźniej nasz tok rozumowania jest niekompatybilny.
Spoko :ok: zresztą moim jedynym zamiarem było "ukompatybilnić" nasz tok rozumowania. Nawet przez moment nie przeszło mi przez myśl, że robisz tu gnój. Peace.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 22:54

Taiwo odchodzi na wypożyczenie do Dynama Kijów, Didac Vila do Valencii. Jeśli chodzi o Taiwo to warunki wypożyczenia są ponoć śmiesznie niskie (0,5 mln za wypożyczenie + 2 mln wykup), trochę szkoda bo wydawałoby się, że w dzisiejszych czasach spokojnie za niego w granicach 5-8 milionów powinno się wyciągnąć. Dodatkowo pojawia się plotka o zainteresowaniu Lazio Mesbahem, przy jednoczesnym podrygu Rossonerich do Hernanesa (ponoć 18 mln + Mesbah). Ciekawe wiadomości bo ciężko mi uwierzyć żeby Galliani na przyszły sezon planował zostać z samym Antoninim + Mesbah o ile nie uda się go opchnąć. Coś powinno być na rzeczy.

Sam Hernanes to ciekawy, całkiem dobry zawodnik, podoba mi się jego gra ale moim zdaniem to był transfer do zrobienia kilka sezonów temu kiedy przychodził do Europy, był młodszy i tańszy.

W środę Galliani udaję się do Francji negocjować Mbiwe, w razie nie powodzenia alternatywą rzekomo jest 22-letni Kameruńczyk z Marsylii Nicolas Nkoulou.

Na razie mało co słychać o defensywnym pomocniku, moim zdaniem najważniejszej pozycji do obsadzenia. Do startu Serie A coraz bliżej. Łysy potwierdził w wywiadzie, że nie będzie transferów wielkich graczy, sieci zostały zarzucone i mamy czekać na odpowiedzi z innych klubów, a gwiazdy mamy sobie wygenerować z tych zawodników co mamy/pozyskamy.

Gość

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 23:34

czy mi się wydaje, czy w tym okienku Milan opuściło 19stu graczy (transfery i końce kontraktów) ?

Przecież nie da się tak przebudować drużyny w jednym okienku.

Roma (Por, svincolato)
Nesta (Dif, Montreal Impact, svincolato)
Zambrotta (Dif, svincolato)
Oddo (Dif, svincolato)
Van Bommel (Cen, PSV, svincolato)
Gattuso (Cen, Sion, svincolato)
Seedorf (Cen, Botafogo, svincolato)
Aquilani (Cen, Liverpool, FP)
Maxi Lopez (Att, Catania, FP)
Inzaghi (Att, svincolato)
Merkel (Cen, Genoa, D)
Paloschi (Att, Chievo, P)
Thiago Silva (Dif, Paris SG, D)
Di Gennaro (Cen, Spezia, D)
Zigoni (Att, Pro Vercelli, P)
Ibrahimovic (Att, Paris SG, D)
Ely (Dif, Reggina, P)
Umunegbu (Att, svincolato, Bologna)
Diniz (Dif, Lecce, P)

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 00:14

Sporo ale z połowa z tych graczy w ogóle nie grała w Milanie w zeszłym sezonie, tutaj są wliczeni młodzieżowcy, wiecznie wypożyczeni i gracze na wylocie. Faktyczna strata to powiedzmy 8-9 zawodników.

ODPOWIEDZ