Premier League
- wojczech7
- Juventino
A to sorry, przeczytalem jedynie wyrwany z kontekstu komentarz.CavAllano pisze:Ze znajomoscia jezyka angielskiego nie ma to zadnego zwiazku, a w moim przypadku jest ona biegla.wojczech7 pisze:Skoro widziałeś i tak go zinterpretowałeś, to masz najwyraźniej problem z językiem angielskim...![]()
Radzilbym przeczytac raz jeszcze mojego przedostatniego posta, gdzie wyjasnilem cale zamieszanie - interpretacja wynikala z bledu, jakim bylo dziwne przekonanie, ze wczorajsze spotkanie Chelsea gralo z Leicester wlasnie (stad takie a nie inne odebranie slow kibicow). Przeczytasz raz jeszcze i chyba zrozumiesz, przynajmniej powinienes.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- juveman7
- Juventino
Takie "bidoki" wygrywają ligę angielską.
Słynne tygodniówki po 100tys funtów a nawet więcej
tyle milionów na murawie
Chelsea
Manchester unt i city
Arsenal
przepłacani fachowcy
Słynne tygodniówki po 100tys funtów a nawet więcej
tyle milionów na murawie
Chelsea
Manchester unt i city
Arsenal
przepłacani fachowcy
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
różne statystyki odnośnie zwyciestwa Lisów jak np
http://www.bbc.com/sport/football/36166146even if they win their remaining matches, they will have won the league with fewer points than any of the previous five winners.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Innymi słowy - to nie Lisy zdobyły mistrzostwo, to pozostałe drużyny je przegrały.Maly pisze:różne statystyki odnośnie zwyciestwa Lisów jak nphttp://www.bbc.com/sport/football/36166146even if they win their remaining matches, they will have won the league with fewer points than any of the previous five winners.

- panlider
- Juventino
Moim zdaniem najbardziej przegrany jest Arsenal, który nie wykorzystał wymarzonej okazji na zdobycie tytułu, która zapewne za szybko się nie powtórzy. W dodatku dali się wyprzedzić rywalowi zza miedzy, czyli Tottenhamowi, co nie miało miejsca od 1995 roku.Vanquish pisze:Innymi słowy - to nie Lisy zdobyły mistrzostwo, to pozostałe drużyny je przegrały.Maly pisze:różne statystyki odnośnie zwyciestwa Lisów jak nphttp://www.bbc.com/sport/football/36166146even if they win their remaining matches, they will have won the league with fewer points than any of the previous five winners.
Myślę, że mało jest klubów z szeroko rozumianej europejskiej czołówki, których kibice mają tak przerąbane, jak sympatycy Kanonierów.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Maly
- Juventino
źle na to chyba patrzysz - Arsenal już dawno nie zdobył 80 punktów w sezonie a jego dorobek z obecnego to zwykła forma, taka jak od lat... z formą wyskoczył Tottenham i gdyby nie słaby początek to Spurs na prawdę mogli mieć świetny sezon ale Arsenal? ich dorobek punktowy w ostatnich sezonach wynosi po kolei: 67 (obecnie), 75, 79, 73, 70, 68, 75, 72, 83, 68, 67... więc zagrali po prostu swoje i na prawdę nie ma przypadku, że znów nie wywalczyli nic więcej poza grą w LM bo to po prostu zespół na taki wynik szyty i z dokładnie takimi, nie większymi, ambicjami zarządu ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Ja piszę o tym, że dawno nie było takiej szansy jak w tym sezonie (słabe United, fatalny sezon Chelsea, nierówne City), a Ty mi tu z jakimiś statystykami wyskakujesz. Poza tym był przecież moment, w którym Arsenal był liderem, a potem przyszła seria meczów bez zwycięstwa (jak co sezon) i sturlali się w dół. Chodzi mi o same możliwości, a nie o to, ile punktów zdobyli. Myślę, że zarząd Arsenalu ambicje ma znacznie większe, tyle, że z Wengerem na ławce nic nie osiągną, a uczepili się Francuza, jak rzep psiego ogona.Maly pisze:źle na to chyba patrzysz - Arsenal już dawno nie zdobył 80 punktów w sezonie a jego dorobek z obecnego to zwykła forma, taka jak od lat... z formą wyskoczył Tottenham i gdyby nie słaby początek to Spurs na prawdę mogli mieć świetny sezon ale Arsenal? ich dorobek punktowy w ostatnich sezonach wynosi po kolei: 67 (obecnie), 75, 79, 73, 70, 68, 75, 72, 83, 68, 67... więc zagrali po prostu swoje i na prawdę nie ma przypadku, że znów nie wywalczyli nic więcej poza grą w LM bo to po prostu zespół na taki wynik szyty i z dokładnie takimi, nie większymi, ambicjami zarządu ;]
Też słyszałem coś takiego, ale nie rozumiem w takim razie, dlaczego familiada miała pięć drużyn w tym sezonie.Machnes pisze:Liverpool w finale Ligi Europejskiej.
Czy dobrze słyszałem, że jeśli wygrają ewentualny finał, 4 drużyna Ligi Angielskiej nie zagra w Lidze mistrzów?
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Czwarta ekipa stracilaby LM jesli City (hehehe hahaha) dodatkowo zagarneloby ten wazniejszy puchar, takze nie ma juz tematu. Swoja droga jesli sa na sali fani silnej Serie A to powinni trzymac kciuki za Seville bo za sam awans do grupy The Reds zbieraja piec punktow. Jesli piec angielskich by awansowalo a wloskich tradycyjnie dwie to cala rankingowa przepychanka skonczy sie zanim sie na dobre zacznie.
- Karowiew
- Juventino
Świetny tekst o Claudio Ranierim na goal.com: http://www.goal.com/en-gb/news/2896/pre ... _TNM_ART_3
Nigdy nie byłem jego fanem, ale to, co zrobił z Leicester, jest po prostu WIELKIE.Ranieri thus deserves all the plaudits coming his way. He has evolved tactically but never changed his personality. He refused to become disillusioned or embittered by all of the criticism and disappointment he has endured throughout his career and continued to conduct himself with humility and dignity.
He has shown that nice guys do not always finish last, or as runners-up, for that matter. He has never been a loser but now he is a proven winner. And not thanks to money or fortune, but strength and honour. Like a true gladiator.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Maly
- Juventino
@panlider: a mi chodzi o to, że Arsenal nie miał dobrego sezonu od bardzo dawna i to nie było tak, że nie zdobywali mistrza bo MU, MC albo Chelsea były super tylko oni grali słabo ;] nie podzielam więc twojego rozumowania o jakiejś szansie skoro oni sami od wieków nie grają jak mistrzowie bo równie dobrze można powiedzieć, że Sunderland nie wykorzystał słabego MC, MU i Chelsea ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Eee tam. przecież dodatkowa drużyna to tylko kula u nogi.Pluto pisze:Czwarta ekipa stracilaby LM jesli City (hehehe hahaha) dodatkowo zagarneloby ten wazniejszy puchar, takze nie ma juz tematu. Swoja droga jesli sa na sali fani silnej Serie A to powinni trzymac kciuki za Seville bo za sam awans do grupy The Reds zbieraja piec punktow. Jesli piec angielskich by awansowalo a wloskich tradycyjnie dwie to cala rankingowa przepychanka skonczy sie zanim sie na dobre zacznie.
Bez obrazy ale Liga Mistrzów nie jest aż tak upośledzona, żeby Leicester czy Tottenham dały radę wyjść z grupy. Arsenal nawet jeśli wyjdzie to tradycyjnie po to żeby odpaść w 1/8 z Barceloną i już zostają City i Liverpool, a więc 2/5. A 2/5 < 1/2 więc Juventus będzie nabijał punkty.

Swoją drogą, liczę, że Napoli nie pozbędzie się Igły i w końcu wyjdą z grupy zamiast się błaźnić (skoro Roma z Rudim dała radę...).
- Cabrini_idol
- Juventino
Beznadziejny Wolfsburg, przeciętny PSV, Dynamo Kijów czy UWAGA GENT wychodziły z grupy i to tylko w tym roku, spójrzmy na wcześniejszą edycję 2014/15 i wyjście Bazylei albo w sezonie 2013/14 i awans Galatasaray (
) czy Olimpiakosu , więc nie byłbym taki pewien odpadnięcia w grupie LM Leicester czy tym bardziej Tottenhamu który ma w składzie o wiele większe nazwiska niż wszystkie zespoły które wymieniłem.

- Maly
- Juventino
do tego Lisy będą rozstawione więc w losowaniu mogą trafić na 2 ogórkowe kluby
@Vanquish: no ale zwycięzca LE gra od razu w grupie więc ma punkty na starcie... zakładając, że 4 drużyna PL odpadnie w eliminacjach to lepiej dzielić 20 punktów na 5 niż 15 na 4, tak mówi matematyka.. cała reszta rozbija się o to czy Liverpool zdobyłby więcej punktów niż średnia czy mniej
@Vanquish: no ale zwycięzca LE gra od razu w grupie więc ma punkty na starcie... zakładając, że 4 drużyna PL odpadnie w eliminacjach to lepiej dzielić 20 punktów na 5 niż 15 na 4, tak mówi matematyka.. cała reszta rozbija się o to czy Liverpool zdobyłby więcej punktów niż średnia czy mniej
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?