Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Cabrini_idol
- Juventino
Za rok Barzagli zacznie emeryturę a Chiellini już jedną nogą będzie na niej.
Także za rok zostajemy z Caldarą,Ruganim, Benatią
Nie jest to super, bo wg mnie I Rugani i Caldara to nie jest poziom docelowy Juve na pozycji ŚO NA TEN MOMENET. Manolas to jest okazja w tym roku i chcemy z niej skorzystać. Aby za rok nie pieprzyć się ze ŚO, bo nie wiemy jak będzie wyglądał rynek a pozycja ŚO zawsze była dobrze obstawiona w Juventusie.
Ja wiem, że każdy chciałby za rok Caldarę i Ruganiego w podstawie, ale oni nie sa wystarczający dobrzy(na ten moment) aby tak ryzykować i nikogo nie sprowadzać w to okienko, mając właśnie w perspektywie koniec Barzagliego i być może odstawienie na drugi tor Chielliniego, przypomnę, że on ma 33 lata i połowę sezonu spędza na leczeniu. Swoją drogą Benatia też nie należy do mocarzy pod względem kontuzji mięśniowych.
Ogólnie to wydaje mi się, że mamy dograne większość transferów ,,in' już. I Szczęsny i De Sciglio byli dograni już miesiąc temu. Podobnie wygląda sytuacja z Berną. Widocznie mamy jakiś cel w tym, że ogłaszamy ich teraz jeden po drugim.
Widocznie Marotta w międzyczasie zamiast działać właśnie we Florencji czy w Londynie załatwia nam teraz 2 MEGA transfery. I tak, takimi transferami będzie dla mnie przyjście Manolasa i powiedzmy Maticia. Chyba, że zostanę zaskoczony kimś pokroju Kroosa albo Saula czy Koke. Bo tak jak mówię Szczęsny,Costa,Bernarderschi,De Sciglio byli już dogadani miesiąc temu, jak nie dłużej (Szczęsny, Costa)
Mattia De Sciglio on his way to Turin to complete his Juventus move [@romeoagresti]
Także za rok zostajemy z Caldarą,Ruganim, Benatią

Ja wiem, że każdy chciałby za rok Caldarę i Ruganiego w podstawie, ale oni nie sa wystarczający dobrzy(na ten moment) aby tak ryzykować i nikogo nie sprowadzać w to okienko, mając właśnie w perspektywie koniec Barzagliego i być może odstawienie na drugi tor Chielliniego, przypomnę, że on ma 33 lata i połowę sezonu spędza na leczeniu. Swoją drogą Benatia też nie należy do mocarzy pod względem kontuzji mięśniowych.
Ogólnie to wydaje mi się, że mamy dograne większość transferów ,,in' już. I Szczęsny i De Sciglio byli dograni już miesiąc temu. Podobnie wygląda sytuacja z Berną. Widocznie mamy jakiś cel w tym, że ogłaszamy ich teraz jeden po drugim.
Widocznie Marotta w międzyczasie zamiast działać właśnie we Florencji czy w Londynie załatwia nam teraz 2 MEGA transfery. I tak, takimi transferami będzie dla mnie przyjście Manolasa i powiedzmy Maticia. Chyba, że zostanę zaskoczony kimś pokroju Kroosa albo Saula czy Koke. Bo tak jak mówię Szczęsny,Costa,Bernarderschi,De Sciglio byli już dogadani miesiąc temu, jak nie dłużej (Szczęsny, Costa)

Mattia De Sciglio on his way to Turin to complete his Juventus move [@romeoagresti]
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 16:08 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

- wasky77
- Juventino
Cabrini Manolas może i jest okazja ja tam wolałbym za to ściągnąć kogoś z Ajaxu D.Sancheza albo J.Veltmana
a najlepiej obu jeden 21 lat ŚO drugi 25l. PO/ŚO a o Sancheza to się nawet Barca już pytała 

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
- wojczech7
- Juventino
Jeśli jest różnica, to na korzyść Greka, w mojej opinii. A już na pewno przy grze dwójką z tyłu...yanquez pisze:Ej ale o co Wam chodzi z tym Manolasem?
Że niby taki znacznie gorszy od Bonucciego?
W wyprowadzaniu piłki na pewno, ale jeśli chodzi o walory czysto defensywne, to jakieś gigantycznej różnicy po między nimi nie ma.
Zazdrościłem Rzymianom Manolasa, także nie pogniewam się na taki ruch.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Cabrini_idol
- Juventino
Aha i pojawiają się informację, że Keita wyląduje w WEST HAMIE. Poważnie 
Niektóre poważne źródła (blisko Lazio) piszą, że na 90 % Keita będzie grał w Londynie za rok
. Te 10 %, że Keita oleje ich ciepłym moczem, ale perspektywa gry w PL jest kusząca dla murzyna, bo i kasa ma się zgadzać i u Lotito i u murzyna w portfelu.

Niektóre poważne źródła (blisko Lazio) piszą, że na 90 % Keita będzie grał w Londynie za rok

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Rozsadny jesli te problemy sa uzasadnione, a jesli to nic powaznego, to robimy wroga z kolejnego klubu w SerieA.vitoo pisze:Czy ja wiem... akurat mnie dzisiejsze doniesienia nieco uspokoiły i uważam, że ta oferta, o której pisał Poulinho to rozsądny ruch ze strony naszego zarządu. Wcześniej byliśmy dogadani na wypożyczenie Schicka i wykupienie go po sezonie za 30 mln - ta oferta została przez Ferrero zaakceptowana. W międzyczasie okazało się, że Czech ma jakieś tam (podobno) niewielkie problemy zdrowotne, więc zrozumiałym jest, że Marotta chce się zabezpieczyć wciskając w tę umowę zapis o ilości występów koniecznych do wykupu. A Sampa co? Jeśli rzeczywiście problemy Schicka nie zagrażają jego zdrowiu i karierze to nawet jeśli piłkarz nie rozegra tej wymaganej ilości minut to na pewno i tak w przyszłym roku będą na niego chętni. A jeśli się u nas sprawdzi to w Genui dostaną pewnie o te kilka milionów więcej niż zakładała pierwotnie umowa między klubami. Mnie tam te poranne informacje odnośnie Czecha pocieszyły, ale zobaczymy co będzie po dzisiejszym spotkaniu.Alexinhio-10 pisze:Ciekawe co bedzie z tym Schickiem. Jesli rzeczywiscie problem nie jest grozny i wystarczy kilkadziesiat dni odpoczynku, to nasi sa na dobrej drodze do osmieszenia i zniszczenia relacji z jednym, z ostatnich przychylnych nam klubow.
Wojtek, witamy w Juve
Ogarnij sie chlopie. Probujesz z siebie robic najpewniejsze zrodlo informacji i wszystkich przekonywac jak to bedzie super i fajnie, nie wiedzac, jak kazdy zupelnie nic. Pogby Ci jeszcze nikt nie przypomnial i tego ze rzucasz slowa na wiatr ?Cabrini_idol pisze:Już widzę samobójców na forum jak Manolas przyjdzie a po roku WOW - jeden z najlepszych stoperów na świecie.
Manolas 26 lat - Bonucci 30 lat. Za 4 lata Manolasa pogonimy za 40 mln a BOnucciego pogonilibyśmy za paczkę fajek.
Czy wielka różnica jest między Bonuccim a Manolasem, czysto sportowo ? Wg mnie nie. Manolas to jeden z trzech najlepszych stoperów we Włoszech. Jeśli cena będzie do 40 mln to będzie ok. Rugani jak jest mocny a wierzę w to, to i tak wywalczy sobie czy to teraz czy za rok miejsce w składzie.
Po prostu zarząd doszedł do wniosku, że ŚO to nie zabawa i lepiej mieć ją obstawioną MOCNO.
Jak na razie jest kiepsko. Potrzebujemy DMa, PO z prawdziwego zdarzenia, a wydamy kolejne miliony na Manolasa ? Po co wykupowali podatnego na kontuzje Benatie ? Czworka SO jest zdecydowanie wystarczajaca.
Sorry, ale jesli przez Manolasa na PO przyjdzie tylko De Sciglio to bedzie dramat. Coz dowiemy sie wszystkiego za 1,5 mca.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Mieliśmy prawdopodobnie zapis w umowie z Bayernem, że po spełnieniu pewnych warunków jesteśmy zobligowani do wykupu Benatii. Żebyśmy z niego zrezygnowali, to narobilibyśmy sobie kolejnego po PSG wroga poza Serie A i o wypożyczeniu D.Costy to moglibyśmy sobie pomarzyć.Alexinhio-10 pisze: Jak na razie jest kiepsko. Potrzebujemy DMa, PO z prawdziwego zdarzenia, a wydamy kolejne miliony na Manolasa ? Po co wykupowali podatnego na kontuzje Benatie ? Czworka SO jest zdecydowanie wystarczajaca.
Na pytanie dlaczego kupujemy piątego środkowego obrońcę już sam sobie odpowiedziałeś - mianowicie Benatia jest podatny na kontuzje, Chiellini także ma problemy z urazami praktycznie co sezon, a Barzagli nie jest młodzieniaszkiem, więc i ryzyko dłuższej pauzy w jego przypadku także jest większe.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie jestem żadnym pewnym źródłem. Mercato to dla mnie rozrywka internetowa ale i sam fakt interesowania się Juventusem, drużyną którą kocham.
Wolę moje podejście od jęczenia, narzekania... słabe okienko... kiepsko to wygląda .. będzie tragedia jak Manolas przyjdzie kosztem PO ... itd itd.. CO ROKU TO SAMO, JĘCZENIE BUŁY. A karawana jedzie dalej.
Wolę moje podejście od jęczenia, narzekania... słabe okienko... kiepsko to wygląda .. będzie tragedia jak Manolas przyjdzie kosztem PO ... itd itd.. CO ROKU TO SAMO, JĘCZENIE BUŁY. A karawana jedzie dalej.

- panlider
- Juventino
Podziwiam lekkomyślność kibiców, którzy twierdzą, że 4 obrońców nam wystarczy. Może i by wystarczyło, gdyby dwóch z nich (Benatia i Chiellini) nie było tak podatnych na urazy. Kielon co sezon pauzuje przynajmniej z 2-3 miesiące, Marokańczyka nie trzeba nikomu przedstawiać. Do tego leciwy Barzagli.
Jeżeli nie jesteśmy w stanie skrócić wypożyczenia Caldary (co jest swoją drogą komiczne, bo to Atalancie powinno zależeć na dobrych stosunkach z nami, a nie odwrotnie, a w dodatku puściliśmy do nich na wypożyczenie Orsoliniego), to powinniśmy wypożyczyć jakiegoś doświadczonego stopera, który lipy nie zrobi, a pogodzi się z siedzeniem na ławce. Szkoda, że nie zakręciliśmy się koło Pepe, skoro nasz zarząd "wiedział", że odpalamy Bonusa
Jeżeli nie jesteśmy w stanie skrócić wypożyczenia Caldary (co jest swoją drogą komiczne, bo to Atalancie powinno zależeć na dobrych stosunkach z nami, a nie odwrotnie, a w dodatku puściliśmy do nich na wypożyczenie Orsoliniego), to powinniśmy wypożyczyć jakiegoś doświadczonego stopera, który lipy nie zrobi, a pogodzi się z siedzeniem na ławce. Szkoda, że nie zakręciliśmy się koło Pepe, skoro nasz zarząd "wiedział", że odpalamy Bonusa

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Kiss
- Juventino
Dlatego tym bardziej Emre Can wydaje mi się być dobra opcja. Gosciowi zdarzało się grywac na stoperze i w krytycznej sytuacji gdy z 4 zdrowych stoperow zostanie nam 1, możemy postawić na niego. Oczywiście nie chciałbym w takim składzie grac finalu LM, no ale bez przesady. Troche ryzyka zawsze będzie czy to Juventus, czy to Real.
W bonusie gość ma 23 lata, a nie 29 i perspektywę rozwoju, a nie zwijania się na emeryture. Na Kroosa nie licze.
W bonusie gość ma 23 lata, a nie 29 i perspektywę rozwoju, a nie zwijania się na emeryture. Na Kroosa nie licze.
- Wojtek
- Juventino
No Kroos to jest mega kozak. Ale to przecież jest rozgrywający a nie DM, a my potrzebujemy DMa. Jeśli przydzie Kroos to na ławce będzie siedział albo on, albo Pjanić, bo obok siebie w 4-2-3-1 grać nie mogąpitrek pisze:Podobno wyszliśmy z ofertą za Kroosa ok 80 baniek

ps. Będzie dziś prezentacja Wojtka?
- wagner
- Juventino
Jak najdalej od tego gracza. Can to gorsza wersja Khediry. Zero w nim mobilności. Za dużo meczów widziałem w jego wykonaniu w barwach Liverpoolu żeby nie zareagować na sugestię takiej kandydatury. Wolę już czytać posty Forzy z propozycjami Mandzukicia na stoperze niż propozycji sprowadzenia Niemca. W jednym przypadku można się przynajmniej pośmiać, w drugim tylko zirytowac.Kiss pisze:Dlatego tym bardziej Emre Can wydaje mi się być dobra opcja. Gosciowi zdarzało się grywac na stoperze i w krytycznej sytuacji gdy z 4 zdrowych stoperow zostanie nam 1, możemy postawić na niego.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 17:33 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.