Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 18:42

Jestem jestem. Na początku przyszłego tygodnia większy transfer do Realu. Nie mogę zdradzić kto to będzie, ale jest to zawodnik odpowiedzialny za ofensywę.

Kompletnie tego nie rozumiem, bo Isco wydawał się być najjaśniejszą postacią ich okresu przygotowawczego, ale widocznie nie potrafią go odpowiednio docenić (chociażby wyższym kontraktem). On sam chce grać, więcej grać.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 18:45

Alex Sandro to mega wzmocnienie. Fajnie byłoby jeszcze zakontraktować Draxlera. Well done, Marotta.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:18

Marotta zaczyna szaleć ile to już wydał? Koło 100 mln? A z tego co widać to nie koniec bo jak zamierza ściągnąć trequiste to pewnie koło 20 jak nie więcej. Jak powiedzieli tak zrobili wszystkie środki z ligi mistrzów poszły na transfery + jeszcze pieniądze ze sprzedanych zawodników. Nie spodziewałem się aż 26 mln na czysto bez bonusów. Chyba to spotkanie Allegri - Marotta, na którym Max powiedział, że nie chce półśrodków miało znaczenie bo zamiast Siekierki za 2 mln mamy TOPa za 26 mln i bardzo dobrze

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:26

fazzik8@
100mln to już przekroczył:)
DSybala 32 =bonusy
Sandro 26
Mandżu 19 + bonusy
Zaza 18
Pereyra 14
Ale z drugiej strony ponad 60 zarobił, jeszcze jak się uda sprzedać Ferdka i Islę to ten bilans się poprawi a i pensje wcale znacząco nie wzrosną:) Finansowo jest dobrze a może być jeszcze lepiej:)

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:31

AdiJuve pisze:fazzik8@
100mln to już przekroczył:)
DSybala 32 =bonusy
Sandro 26
Mandżu 19 + bonusy
Zaza 18
Pereyra 14
Ale z drugiej strony ponad 60 zarobił, jeszcze jak się uda sprzedać Ferdka i Islę to ten bilans się poprawi a i pensje wcale znacząco nie wzrosną:) Finansowo jest dobrze a może być jeszcze lepiej:)
Ostatnio są pogłoski, że Llorente odchodzi do Sevili, ale na wypożyczenie a co do Isli nie ma żadnych informacji. Jego koszulki nie ma na juvestore, więc nie wiadomo, ale całe mercato cisza o nim. Jeszcze żeby przyszedł ofensywny pomocnik.

Apropos naliczyłem 5 graczy w składzie non-EU, można mieć 4 tak?

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:34

to co zostały nam dwa transfery to zrealizowania? Żelek i treq? ma ktoś jakieś wieści dot. tych dwóch transferów?

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:37

26 mln E z bocznego obrońcę. Niezły zwrot akcji, jak na nasze poczynania transferowe. Kiedy w zimie rozważaliśmy na forum, czy Rodríguez z Wolfsburga jest choćby trochę realną opcją, mało kto dawał temu transferowi jakiekolwiek szanse, bo przecież trzeba będzie na niego wydać około 30 mln E.

Za zbliżoną kwotę przychodzi Sandro, ponownie w tym mercato Marotta nie szczypie się o kilka milionów tylko dopina jak najszybciej deal. Tyle kasy poszło na wzmocnienia, że niektórym marudom narzekającym na to, że Beppe za mało wydaje zwarło styki i teraz krzyczą: "Basta! Cóż to za rozrzutność!" :D . Mnie to tam tito, nie moja kapusta. Najwyraźniej nas na to stać. Trzeba też zwrócić uwagę, że nasze nowe nabytki mają zarobki na bardzo racjonalnym poziomie i jest sporo miejsca na nagradzanie ich dobrej postawy podwyżkami.
MishaAveJuve pisze:podejrzewam ze Zelek bedzie probowany jako zmiennik Ryska, a z czasem moze go zastapi, w rep lolumbii gra na RB jakie ma walory ofensywne kazdy wie co do def to szczerze powiem ze nie wiem. a boki A.Dandro Cuardado wygladaja ultraofensywnie, czego nam brakowalo szczegolnie na prawej, zabezpieczac ich bedzie Marchisio i Khedira/Sturaro, pomagac w ofensywie nasza nowa 10, AMF, na papierze wyglada przezscnie i bardzo przemyslane
Ciekawy temat. Jakiś czas temu wrzucałem ze strony Napoli tekst na temat 4312 stosowanego przez Sarriego. W artykule zwrócono uwagę, że boczni obrońcy grają bardzo podobnie do wahadłowych w 352 i jakby się nad tym zastanowić jest to dobre wytłumaczenie do tego, że przechodzenie pomiędzy jedną a drugą formacją nie stanowi dla Juventusu Allegriego żadnego problemu. Także przyjście Cuadrado może nieźle namieszać w składzie. Oczywiście w pozytywnym sensie.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:40

Z tego co widziałem wcozraj to jesteśmy siódmym najwięcej wydającym klubem podczas tego okienka, nie wiem czy policzyli Sandro bo było podane, że wydaliśmy nieco ponad 80 mln, a jakbyśmy kupili jeszcze treqa to serio WOW. Oby kasy nigdy nie brakowało i żeby co roku była możliwość wydawania po 100 mln na okienko. 8)

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:45

Haris pisze:Z tego co widziałem wcozraj to jesteśmy siódmym najwięcej wydającym klubem podczas tego okienka, nie wiem czy policzyli Sandro bo było podane, że wydaliśmy nieco ponad 80 mln, a jakbyśmy kupili jeszcze treqa to serio WOW. Oby kasy nigdy nie brakowało i żeby co roku była możliwość wydawania po 100 mln na okienko. 8)
Na ten moment jesteśmy na 3 miejscu, przed nami jest City i Atletico

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:49

Wolę spokojną budowę zespołu i rzucanie takich pieniędzy raz na cztery lata by nie robić rewolucji co sezon :)

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 20:01

Abruzini, dokładnie o to mi chodzi, podejrzewam, że jak przyjdzie Cuadrado to wraz z A.Sandro, który potrafi w atakować, będą grali bardzo wysoko, szczególnie atakując z bocznych obrońców staną się skrzydłowymi. I w meczu, w sumie z akcji na akcje mogą przechodzić z 4312 na 352, a nawet 343, szczególnie że jak sam A.Sandro, przypadkowo czy nie w tym krótkim wywiadzie wspominał, potrafi grać w formacji z 4 i 3 obrońcami. Stąd też ściągnięcie Mandzukica, któremu będzie miał kto wrzucać piłki, chociaż nie do końca jest prawdą że on żyje tylko z górnych piłek. Obecnie jest to (w moim odczuciu) najbardziej waleczny napastnik świata, który świetnie się zastawia i gra tyłem do bramki, może grać coś jak Llorente w 1 sezonie, gdzie często graliśmy "na ścianę". Ultraofensywnie nawet czasami może nasze ustawienie wygladać 2224 gdzie w obronie będą tylko środkowi, asekurować bocznych będą Marchisio z Khedirą/Sturaro (na którego bardzo liczę) przed nimi za napastnikami Pogba z treq, a w napadzie w środku napastnicy, plus jako skrzydłowi A.Sandro - Cuadrado.
Możemy też grać 4321 za Moratą/Mandzukicem Dybala treq
Dzięki transferom które zostały zrobione i które mam nadzieje jeszcze zostaną dopięte stajemy się (przynajmniej na papierze) bardzo elastyczną taktycznie ekipą, która w sumie może grać każdym ustawieniem.
Jeżeli dojdzie do transfery Żelka i treqa ręce same będą się składać do aplauzu, a Marotta & Paratici (o którym nie można zapomnieć)udowodnią że są kozakami w swoim fachu, my pokażemy swoje miejsce w europie. Taki właśnie chcę Juventus bijący się o jak najwyższe lokaty, bijący się o jak najlepszych zawodników, robiący transfery, których zazdrości nam Europa, ale transferów przemyślanych, na których nie szkoda nam pieniędzy, uzupełniających skład w sposób przemyślany.
Nie rozumiem tych którzy mówią teraz że Juve stało się rozrzutne. albo skończymy jak BVB lub Athletico, rozsprzedając skład a kupując średnich zastępców (wyjątkiem jest Griezman) albo rozwijamy się a do tego potrzeba pieniędzy.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 20:01

Hypeman pisze:Wolę spokojną budowę zespołu i rzucanie takich pieniędzy raz na cztery lata by nie robić rewolucji co sezon :)
Sorry Misiu, ale sytuacja nas zmusiła. Odejscie Pirlo, Vidala, Teveza to po prostu sprokurowało, na przyszły sezon w zasadzie to nie widzę takich potrzeb poza np. Lichym, zastępcą dla Sandro i pewnie Pogbą.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 20:02

Hypeman pisze:Wolę spokojną budowę zespołu i rzucanie takich pieniędzy raz na cztery lata by nie robić rewolucji co sezon :)
Taka metodę preferuje chodzaca kotłownia W. Sabatini

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 20:07

Haris pisze:Z tego co widziałem wcozraj to jesteśmy siódmym najwięcej wydającym klubem podczas tego okienka, nie wiem czy policzyli Sandro bo było podane, że wydaliśmy nieco ponad 80 mln, a jakbyśmy kupili jeszcze treqa to serio WOW. Oby kasy nigdy nie brakowało i żeby co roku była możliwość wydawania po 100 mln na okienko. 8)
Już jesteśmy trzecim najbardziej rozrzutnym klubem w to okienko: http://www.transfermarkt.pl/statistik/einnahmenausgaben

Trochę mi żal tego Jovetica. Chyba coś przespaliśmy, bo trafił do Interu na świetnych warunkach, takich w stylu Marotty: wypożyczenie na 18 miesięcy za 5 mln + prawo pierwokupu za 15 mln. Jak się połamie, stracą niewiele. Jak się nie połamie, zyskali bardzo dobrą 10-tkę.

Kibice Chelsea nazywają Cudrado "najgorszym transferem w historii Chelsea". Chodzi im głównie o te 31 mln. Jakby u nas wrócił do tego, co grał chociażby we Fiorentinie, moglibyśmy stosować zarówno 4-3-3, jak i ofensywne 3-5-2, o którym marzył Conte. Allegri do tej pory używał 3-5-2 jako taktyki defensywnej, na zabicie meczu. Ciekawi mnie czy mając tak ofensywnych wingbacków jak A.Sandro i Cuadrado, a do tego świetnie grającego głową Mandżukica, zdecydowałby się na tę taktykę.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 20:36

Robaku pisze:Sorry Misiu, ale sytuacja nas zmusiła. Odejscie Pirlo, Vidala, Teveza to po prostu sprokurowało, na przyszły sezon w zasadzie to nie widzę takich potrzeb poza np. Lichym, zastępcą dla Sandro i pewnie Pogbą.
Sorry Misiu, zrozumiałeś co napisałem? :cry:
Crunny pisze:Ciekawi mnie czy mając tak ofensywnych wingbacków jak A.Sandro i Cuadrado, a do tego świetnie grającego głową Mandżukica, zdecydowałby się na tę taktykę.
Kolumbijczyk na pozycji wingbacka to pułapka oznaczająca dodatkową pracę reszty zespołu w defensywie. Kiepsko byłoby na niego stawiać jako na jedynego zawodnika na skrzydle w momencie gdy reszta świata (przykładowo Real Madryt) gra na skrzydłach najczęściej świetnym ofensywnym bocznym obrońcą i do tego skrzydłowym. Mielibyśmy tam taką dziurę że w starciach z stawiającymi na taką grę zespołami bylibyśmy prawdopodobnie nokautowani w kwadrans.

Zablokowany