Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:12

jakku1 pisze:1. Di Marzio przed chwila powiedzial, ze Naszym celem numer jeden bedzie Van Persie. Ale ja mu nie wierze i stawiam, ze na chwile obecna bardziej sklaniamy sie ku Cavaniemu. O Van Persiem - oprocz tego newsa o Paraticim i agencie Holendra - nie slyszalem nic wiarygodnego. Wydaje mi sie, ze to poki co plotka.
Daj Panie :pray:
Ciekaw jestem co powie nasz największy analityk transferowychyba wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Ostatnio sam się kimś takim okrzyknął :prochno: , jeżeli uda się dojść do porozumienia z jednym z tych panów. Jeden z tej dwójki + Farfan i jedziemy po ćwierćfinał!

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:15

StaryDobryNedved pisze:Marotta bez wątpienia wykonał swoją pracę na plus, jednak 80 procent zasług w obecnym sukcesie ma Conte. On ustawił zespół, on wpoił im mentalność zwycięzców, a nawet miał udziały przy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych.

Co do mercato jestem pewien, że do Turynu przyjdzie choć jeden klasowy ale na prawdę klasowy i topowy gracz, oby to był właściwy cżłowiek.
Tak Conte miał swój udział ,ale nie z każdego jesteśmy zadowoleni . Przykładem może być Padoin . Okej nic do niego nie mam ,ale rezerwowy za 5 mln. ? To chyba lekka przesada za zawodnika który tylko trenuje .
Myślę jednak ,że jeżeli robi wyniki to nikt tego czepiać się nie będzie .

Ja nie jestem już takim optymistą . Już nie raz obiecywano gwiazdę ,ba byli nawet dogadani . Kończyło się jednak na zawodnikach co najwyżej dobrych .

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:21

Nie mam dziś specjalnie nic do roboty, w związku z czym zrobię swoją małą analizę składu Juventusu i potencjalnych transferów w nadchodzącym okienku :P.

Bramka: Mamy Buffona, jest jeszcze Storari oraz Manninger, tego ostatniego najprawdopodobniej pożegnamy, nie wiadomo jak będzie wyglądała przyszłość Marco, dużo mówi się o sprowadzeniu Lealiego, wówczas idealną możliwością ogrywania go byłyby... Mecze Coppa Italia, w których dotychczas bronił Storari. Inną opcją jest wypożyczenie go do słabszego klubu, jednak wiadomo jak z tymi wypożyczeniami jest... Piłkarz zamiast ogrywać się, będzie grzał ławę, co równie dobrze mógłby robić w Juventusie, dodatkowo podpatrując co nieco z Gigiego. Najlepszym wyjściem z sytuacji byłoby kupno Lealiego (ogrywanie go w pucharze) i zostawienie Storariego, jest jednak jedno ALE, mogłoby się zdarzyć, że Marco nie zagrałby przez cały sezon ani jednego meczu, na co on sam może nie przystać, sprzedając go zostanie nam jedynie Leali, co jest dość ryzykownym posunięciem.

Prawa obrona: Lichtsteiner, Caceres, Motta. Sytuacja jest dość jasna, drugiego najprawdopodobniej wykupimy, trzeciego sprzedamy.

Środek obrony: Barzagli, Chiellini, Bonucci (w sytuacjach wyjątkowych Caceres). Jako czwarty idealnie pasowałby mi Sorensen, nie ma jednak żadnych plotek, które sugerowały by jego powrót z Bolognii. Wymienia się za to nazwiska Astoriego oraz Ogbonny. Preferowałbym Astoriego- głównie z tego powodu, że jest za darmo (?), a pieniądze przydadzą się na wzmocnienie innych pozycji.

Lewa obrona: De Ceglie i... No właśnie i kto? na siłę można postawić tutaj Caceresa, którego Conte nie widzi na tej pozycji, z przymusu Chielliniego oraz Estiego, który odejdzie po sezonie (oczywiście nie jest mi z tego powodu przykro)... Aha zapomniałem o Zieglerze, nie ma to jednak zbyt dużego znaczenia, bo Conte nie widzi go w zespole,. W związku z powyższym fajnie byłoby usłyszeć o jakimś transferze na tą pozycję, najlepiej o takim, który byłby na poziomie co najmniej Kutchera (wiem, że ostatnio gra naprawdę dobrze, ale rywalizacja mu nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie, może jedynie pomóc). Moje typy:
Armero, Assou- Ekotto, Cissokho. Kolejność nieprzypadkowa.

Pomoc: Odejdzie Krasic, Elia, Melo, pewnie również Pazienza. Pozostanie trio MVP oraz Padoin, Marrone, Giaccherini, ilościowo pomoc wygląda dobrze, brakuje jednak rezerwowego, który prezentuje poziom, chociażby trochę zbliżony do pierwszej trójki... Rozwiązaniem wydaje się być Kwadwo Asamoah... Jak dla mnie świetnie, być może przyjdzie też Pogba, wówczas pewnie Marrone pójdzie w rozliczeniu za jakiś inny transfer (Asamoah?). Verratiego nie ma co liczyć, bo jeżeli zostanie kupiony to od razu pójdzie na wypożyczenie.

Atak: No i pozostała pozycja, nad którą Juventus powinien skupić się najbardziej. Boriello wróci do Romy, Del Piero prawdopodobnie nie dostanie nowego kontraktu (:(). W ten sposób zostajemy z trzema napastnikami, przy formacji 4-3-3, czterema. W tej chwili wszystko wskazuje, że Quagiarella, Pepe i Vucinic zostaną. Przyszłości nie jest pewny Matri, osobiście lubię tego zawodnika i chciałbym żeby został, jednak dla celów wyższych (Cavani) byłbym w stanie pogodzić się z Jego odejściem (Wówczas wypadałoby kupić kogoś w jego miejsce, np. Destro). Tak jak wspomniałem przyjście Cavaniego (alternatywnie: wypożyczenie Torresa lub Dzeko) i skrzydłowego napastnika do 4-3-3, jednocześnie cofniętego do 3-5-2 zadowoliłoby mnie w pełni, na tą pozycję moim kandydatem numer jeden jest Jovetic, kontrkandydatem Lavezzi, pierwszy jest młodszy, podatny na kontuzje, drugi znowu będzie droższy.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:24

O ile Van Persie to kompletne science fiction, to już transfer Cavaniego jest jak najbardziej realny, opcji na jego wyciągnięcie jest naprawdę sporo. No i co najważniejsze byłby to krok do przodu dla samego zawodnika, i sportowy (gra w wielkim klubie z tradycjami, Liga Mistrzów) i finansowy. Marotta najczęściej sięga po graczy z Serie A, i znając jego nie wyobrażam sobie, żeby wyłożył kasę potrzebną na transfer i pensję dla Van Persiego.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:26

jakku1 pisze: 3. Giovinco jest laczony wlasnie z Napoli oraz z klubami hiszpanskimi (nie, nie z Barca, zahor :D).
Znaczy - z Realem :-D Może my im damy połówkę karty Giovinco, a oni nam Benzemę. Możemy jeszcze dorzucić Elię żeby nie byli stratni.
pumex pisze:Mnie również bardzo kręcą te dwa nazwiska. Asamoah wydaje się naprawdę idealnym kandydatem do uzupełnienia naszej pomocy. Mam nadzieję, że informacje łączące go z Juve nie są tylko czystymi plotkami.
Jest to chyba akurat ten poziom, żeby można go było bez większego żalu posadzić na ławkę na kilka meczów przy dobrej formie MVP, ale i nie kombinować jak koń pod górę z ustawieniem zespołu kiedy jeden z nich wypadnie.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:50

Supersonic pisze:Czy prawdą jest, że Lewandowski w śniadaniu w TVN, lub czymś pokrewnym, powiedział, że blisko mu do Juventusu?
Akurat fragment wywiadu z nim widziałem i na każde pytanie odpowiadał, że na razie koncetruje się na ostatnich meczach Borussi w lidze i pucharze a potem się zobaczy (będzie myślał o euro lub o innym klubie). Może jakiś fragment wypowiedzi ominąłem ale ogólnie było to takie typowe "poranne pierniczenie", z resztą prezenterzy nie bardzo się na piłce znają.
Arbuzini pisze:Na pewno Lewandowski jest najbardziej wszechstronnym zawodnikiem z TOP3 najlepszych snajperów Bundesligi w obecnym sezonie. Oczywiście należy zaliczyć to na plus.
Może to szalony pomysł, ale z tego co pamiętam to Lewandowski grywał w Lechu na skrzydle w 4-2-3-1. Oczywiście jakby przyszedł to na szpicę, ale że na prawą potrafi zejść to dodatkowy atut. 5 mln? Bez żartów, nikt z pola w Juve tyle nie dostaje, nie wiem jak w Dortmundzie, ale w Juve to może 2,5 góra 3 dostanie.
Castiel pisze:No...nie gramy tak. Nam trzeba napastnika, który wykorzysta sytuacje, które mu się nadarzą. Oglądając skróty z meczów z tego sezonu to mając w składzie takiego Cavaniego dla przykładu mielibyśmy tych goli strzelonych tak przynajmniej 70.
Tak to sobie możemy gdybać, a może było 50? Pamiętaj że jakby grałby Cavani to nie grałby kto inny, takie szacowania nie mają sensu.
Arbuzini pisze:Cavani oczywiści bardzo dobrze pasuje do wizji Conte. Najciężej pracujący snajper w całej Serie A. Do tego jest gwarantem ~20 bramek zdobytych z gry.
Nie ma czegoś takiego jak "gwarancja 20 bramek w lidze".

Poświęcenie Matriego by przyszedł Cavani? Nie sądzę, że tak się to skończy, niemniej faktycznie powoli traci miejsce, ale z przodu ogólnie Conte lubi zmieniać, tylko Mirko w zasadzie jest do ruszenia, choć i on na ławie czasem zaczyna.
Szkoda Rossiego. Dalej nie wiem kto do ataku przyjdzie, ale pewne że nie on, przynajmniej w to mercato.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 20:57

Cavani jest gwarantem dobrze ponad 20 goli w lidze, z ilością akcji, które potrafimy wytworzyć. Przynajmniej w sezonie bez LM tak jest. Matriego oddałbym-bez wahania. Coraz starszy i lepszy już raczej nie będzie. Trochę rezerwa na szpicy by kulała. Ale trudno. Wiodącego snajpera potrzebujemy za wszelką cenę, a kontrakt Amauriego, to już przeszłość.
Przyznam, jednak że zdziwiłbym się, gdyby Napoli na to poszło. Na ich miejsce wybrałbym zdecydowanie pieniądze-zamiast Matriego. I pogmerał za kimś perspektywicznym.

makow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:12

Witam, Dlaczego nikt tu nie nie mówi o Hazardzie.Kilka razy go oglądałem i można powiedzieć bez dwóch zdań, że to będzie klasa światowa.Do nas na skrzydło przy 433 pasowałby idealnie.Oczywiście drogi bo 30-40 milionów ale jak ma być Suarez za 30 to już Hazard lepszy.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:18

makow pisze:Witam, Dlaczego nikt tu nie nie mówi o Hazardzie.Kilka razy go oglądałem i można powiedzieć bez dwóch zdań, że to będzie klasa światowa.Do nas na skrzydło przy 433 pasowałby idealnie.Oczywiście drogi bo 30-40 milionów ale jak ma być Suarez za 30 to już Hazard lepszy.
Argument, że kompletnie się chłopakiem nie interesujemy wydaje się już chyba nudny, więc może dla odmiany też się zapytam? Czemu nie rozmawiamy o Hazardzie?! :C

Żeby nie było- Witam na forum :wink:
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, 21:21 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:19

makow pisze:Witam, Dlaczego nikt tu nie nie mówi o Hazardzie.Kilka razy go oglądałem i można powiedzieć bez dwóch zdań, że to będzie klasa światowa.Do nas na skrzydło przy 433 pasowałby idealnie.Oczywiście drogi bo 30-40 milionów ale jak ma być Suarez za 30 to już Hazard lepszy.
Kiedyś był taki podobny do Hazarda "magik" co się zwał Ricardo Quaresma. Sprowadził go Inter. W ciemnych czeluściach Serie A nastąpiła weryfikacja przydatności tegoż magika. Dziękuję, tyle z mojej strony.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:26

Powiem tak, jesli nie jestesmy w stanie wyrwac gracza pokroju Van Persiego to Cavani jest naszą najlepszą opcją. A Cavanim ponoc interesuje sie Real, wiec Huigan bedzie do wyrwania alternatywnie.

KLIK ==>www
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:27

Również witam.
Na forum obgadujemy raczej plotki, tudzież potwierdzone informacje, a o ile się nie mylę, to ani razu nie było newsa o zainteresowaniu się Hazardem z naszej strony.

Obrazek
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:32

Na seriea pojawił się smakowity news odnośnie Cavaniego -> wymiana za 20mln + Matri. Wolałbym, gdyby transakcja zamknęła się jednak przy niższej dopłacie, ale pomysł wydaje się bardzo dobry. Przy czym wtedy dalej potrzebujemy kolejnych 2 napastników. Interesujemy się kimś z niższej półki cenowej? A może będzie kolejne wypożyczenie?

jareckijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:46

Wiking pisze:Na seriea pojawił się smakowity news odnośnie Cavaniego -> wymiana za 20mln + Matri. Wolałbym, gdyby transakcja zamknęła się jednak przy niższej dopłacie, ale pomysł wydaje się bardzo dobry. Przy czym wtedy dalej potrzebujemy kolejnych 2 napastników. Interesujemy się kimś z niższej półki cenowej? A może będzie kolejne wypożyczenie?
Właśnie miałem o tym pisać.
"Co więcej trener neapolitańczyków Walter Mazzarri jest wielkim fanem talentu Matriego"
Myślicie, że coś z tego będzie?

Z Juventusem od 2004 roku!
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:48

Na solojuve piszą, że Conte prosi o dwóch napastników, a nowym nazwiskiem, które jest łączone z Juventusem jest Pazzini. W sumie gdyby przyszedł jako dodatek do innego, klasowego napastnika to jestem za. Z drugiej strony robić interesy z morattim to jak paktować z diabłem. Poza tym Pazzini to rocznik Matriego więc już wolę pozostanie naszego napastnika.

Zablokowany