Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 10:40

Oświeć mnie Tony, znawco ekonomii i giełdy.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 10:43

towalski pisze:Oświeć mnie Tony, znawco ekonomii i giełdy.
Ale co tu do oświecania?
Beppe czy Andrea mają iść siedzieć bo jedna gazeta puściła plote, a tuzin kolejnych podchwycił?

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 10:44

Włodarze Juve zrobili szum wokół transferu Ronaldo, akcje poszły w góre, prestiż klubu również a Portugalczyk zostanie w Realu na kolejny sezon :D

I wilk syty (Juventus/Ronaldo) i owca cała (Real) :D

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 10:44

Jeżeli udziałowcy Juve zaczęliby sprzedawać akcje, a okazało by się, że plotka wyszła od nich - wtedy dostaną po dupie za manipulacje. Czegoś ktoś nie rozumie?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 10:45

przecież giełda to jedna wielka spekulacja, takie doniesienia o możliwym mercato to dla nich pikuś :prochno:

towalski, skompromitowałeś sie, curva, kompletnie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 10:51

Nie no, przejaja byłyby gdyby te plotki okazały się prawdą. Nie wierzyłem w Teveza - przyszedł. Nie wierzyłem w Higuaina - przyszedł. Tyle poważnych źródeł zaczęło o tym mówić i pisać, że nie może to być po prostu plotka. W sprawie tego ewentualnego transferu to ja nie rozumiem osób narzekających. Krystyna to dalej najlepszy piłkarz na świecie i jeżeli zarząd uważa, że nas stać na wydanie takiej kasy na niego - to ja im ufam. No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie. :)

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:00

Towalski, ale jacy udziałowcy? 64% jest w rękach Exor, 26 % w wolnym obrocie, więc idąc Twoim tokiem myślenia Elkan puścił plote by sprzedać klub?

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:01

towalski pisze:Jeżeli udziałowcy Juve zaczęliby sprzedawać akcje, a okazało by się, że plotka wyszła od nich - wtedy dostaną po dupie za manipulacje. Czegoś ktoś nie rozumie?
Ale nie dorabiaj teraz teorii, że "co by było gdyby udziałowcy wypuścili plotkę i zaczęli sprzedawać akcje", bo napisałeś wyraźnie:
towalski pisze:Patrząc na to jak akcje idą do góry - Ronaldo musi się pojawić w Juventusie. Gdyby tak się nie stało ktoś pójdzie siedzieć za machlojki.
Puściłeś w świat konkretny komunikat: nie ma Ronaldo w Juve - ktoś idzie siedzieć za "machlojki".

Pomijam już to, że o żadnej super bańce, na której mieliby się wzbogacić spekulanci nie może być mowy, bo póki co kurs naszych akcji jest nadal niższy, niż na początku 2018 roku, czy w kwietniu 2017.

Wchodzisz sobie tutaj: https://pl.investing.com/equities/juven ... l-club-spa zmieniasz w zależności od porównywanego okresu na dzień, tydzień, miesiąc i porównujesz sobie jak wyglądał kurs w danym czasie.

smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:02

manipulacja rynku cen instrumentów finansowych-"szereg działań nakierowanych na
podaż lub popyt, mających na celu obniżenie lub podwyższenie kursu-ceny, by
spowodować transakcje kupna lub sprzedaży przez innych uczestników rynku po kursie
korzystnym dla inicjatora tych działań" - jest to przestępstwo skarbowe

także chyba tyle @towalski ma racje
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2018, 11:03 przez smigi, łącznie zmieniany 1 raz.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:02

Lub zarobić. Nie takie rzeczy działy się na giełdzie. 22% w 3 dni? Stabilna spółka? Oczywiście, jestem przekonany, że chcą kupić Ronaldo, ale jak pisałem - nie takie rzeczy się działy.
Smigi - siedzę w giełdzie - wiem co mówię i piszę. Nie jestem "forumowym ekspertem".

TOny
Jeżeli jest to manipulacja celem zarobku - mogą być konsekwencje. Nie dorabiam teorii. Może się różnie okazać. Mogłem dopisać w tym zdaniu którego się czepiasz dodatkową informację, byłoby ok.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2018, 11:08 przez ice, łącznie zmieniany 3 razy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:03

Ostatnią przeszkodą miało być spotkanie Pereza z Mendesem ale według SKY Sport 24 to spotkanie wcale się jeszcze nie odbyło :prochno:
Cholera wie w co wierzyć a w co nie, dużo szumu od którego fora padają bo VS nadal nie można spokojnie przewertować.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:09

Robaku pisze:Tancredi podał info, że Juve zatwierdziło plan sprzedazy Dybały i PIpiy celem sciagniecia Ronaldo.
Pjanic zostanie jesli FIat bedzie sponsorował Cristiano.
Jeśli tak ma wyglądać sprawa pozyskania Ronaldo to ja podziękuję. Higuaina przeboleję, ale nie Dybale i jeszcze ewentualnie Pjanicia. Nie wiem czy to prawda, skoro nie mamy kasy na Ronaldo, a żeby pozyskać go to musielibyśmy sprzedać praktycznie wszystkich swoich najbardziej wartościowych i znaczących zawodników to byłby to nonsens...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:11

Robaku pisze:Tancredi podał info, że Juve zatwierdziło plan sprzedazy Dybały i PIpiy celem sciagniecia Ronaldo.
Pjanic zostanie jesli FIat bedzie sponsorował Cristiano.

Całe szczęście z tego co kojarzę Tancredi to jeden z największych pajaców jeśli chodzi o mercato.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2018, 11:14 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:13

Ale wylisujecie tutaj głupoty o giełdzie. :prochno:

Jaka manipulacja kursem akcji? Rynek od zawsze kupuje plotki a sprzedaje fakty. Nie ma w tym nic dziwnego ani nikomu nie grozi żadna odpowiedzialność. Akurat wiem bo zawodowo się tym zajmuje.

To tka jakby nagle w internecie zaczęły się pojawiać plotki że nie wiem np spółka gamingowa CD Projekt ma na najbliższych targach pokazać Wiedźmin 4, kurs akcji prawdopodobie mocno w górę, jak się okaże że to nie prawda to poleci w dół. A dorabianie teorii że teraz jak kurs idzie w górę to musi Ronaldo przyjść jest po prostu śmieszne i nie ma nic wspólnego z tym jak kursy akcji na giełdzie się zachowują. A zarzut manipulowania kursem akcji byłby zasadny jakby np. Marotta wyszedł i powiedział - kupiliśmy Ronaldo a byłaby to nieprawda,celowo podana do informacji publicznej aby wpływać na kurs akcji.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 11:15

Dybala zostanie, Tancredi to marne źródło.

Obrazek
Zablokowany