Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:33

z tą deklaracją KDB że dalej będzie gral w Wolfsburgu było ponoc tak że dał się wkręcić jakiemuś gościowi co prowadził jakiś event.

"Gwiazdor wcześniej na gali sportowej w Hamburgu dał się ponieść emocjom powtarzając za moderatorem słowa: „Ja Kevin De Bruyne będę na pewno w tym sezonie grał w Wolfsburgu”. Ta nieopatrzna przysięga wierności wywołała burzę w mediach, została jednak prawie natychmiast zdementowana przez samego piłkarza i jego agenta, którzy stwierdzili, że był to tylko żart. Oboje zgodnie podkreślają, że przyszłość zawodnika stoi nadal pod znakiem zapytania."

Zresztą ile tych deklaracji już było...a potem myk myk.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:35

jakku o Bucchionim juz wczesniej pisałem na poprzedniej stronie. Także, raczej Cuadrado w Juve. Bardzo fajny ruch, zważywszy, że to tylko wypożyczenie.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:37

jakku1 pisze:(...)dziennikarz bedacy blisko srodowiska Violi. Według niego wszystko jest juz dograne a my wezmiemy Kolumbijczyka na wypozyczenie z opcja wykupu(...)
Bez obowiązku? Dziwne. Raczej rzadko się spotyka, żeby piłkarze z wyższej półki i w dodatku za takie pieniądze szli na wypożyczenie bez obowiązku wykupu. No chyba, że będzie jakaś klauzula typu: wychodzimy z grupy i musimy wtedy wyłożyć te 22 bańki.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2015, 12:45 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:48

pablo1503 pisze:Bez obowiązku? Dziwne. Raczej rzadko się spotyka, żeby piłkarze z wyższej półki i w dodatku za takie pieniądze szli na wypożyczenie bez obowiązku wykupu
Falcao do ManU rok temu też przeszedł na wypożyczenie bez obowiązku wykupu, a ewentualna cena jego wykupu była znacznie większa niż ta Kolumbijczyka :wink:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:57

Mam nadzieję, że jednak ściągnięcie Cuadrado nie będzie oznaczać tego, że będzie stawiany na 3/4 i odpuszczamy tym samym dalszych poszukiwań? Poza tym jego przyjście jako non-EU wyklucza choćby Mikiego z BvB (ku uciesze Pumexa), czyż nie?

Draxler więc?

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:58

Jeżeli przyjdzie Cuadrado to ilu będziemy mieli graczy non-EU? Bo ja 5 naliczyłem, z Kolumbijczykiem będzie 6

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:59

Szczypku, czy to nie dzisiaj miałeś nam jakimś newsem tajniackim zajechać :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 13:00

Cabrini_idol pisze:jakku o Bucchionim juz wczesniej pisałem na poprzedniej stronie. Także, raczej Cuadrado w Juve. Bardzo fajny ruch, zważywszy, że to tylko wypożyczenie.

Teraz tylko rodzi się pytanie - Cuadrado przychodzi na pozycję 3/4 i kończymy mercato ? Czy kolumbijczyk jest po prostu okazją na uzupełnienie składu dającą większy wachlarz możliwości taktycznych dla Maxa i nadal poszukujemy gracza na 3/4 ?

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 13:09

podejrzewam ze Zelek bedzie probowany jako zmiennik Ryska, a z czasem moze go zastapi, w rep lolumbii gra na RB jakie ma walory ofensywne kazdy wie co do def to szczerze powiem ze nie wiem. a boki A.Dandro Cuardado wygladaja ultraofensywnie, czego nam brakowalo szczegolnie na prawej, zabezpieczac ich bedzie Marchisio i Khedira/Sturaro, pomagac w ofensywie nasza nowa 10, AMF, na papierze wyglada przezscnie i bardzo przemyslane

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 13:43

fazzi pisze:Szczypku, czy to nie dzisiaj miałeś nam jakimś newsem tajniackim zajechać :prochno:
Podbijam :D Również widzę Cuadrado bardziej na prawej obronie. Czekam na jakieś info o AMF.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 13:45

Jeśli przyjdzie Cuadrado, to w końcu po wielu latach boki będziemy mieć ofensywne.

Oczywiście liczę na treqa bo Cuadrado średnio się do tego nadaje.
Pewnie będzie Gotze albo Hazard.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 13:57

Brawo na dla Marotty za Alexa Sandro, w końcu LO dobrze obsadzona! :ok: Zapowiada się niesamowita walka o pierwszy skład pomiędzy brazolem a Evrą. Za rok ktoś z topu na prawą stronę i będzie obrona nie do zajechania :-D

Jeśli już ma przyjść Cuadrado, to wydaje mi się, że nie na PO. Myślę, że raczej będzie gwarancją wachlowania ustawieniami(3-5-2, 4-3-3). W żadnym wypadku nie może grać na AMF :naughty:

To okienko na prawdę wygląda obiecująco, ściągnęliśmy wielu piłkarzy, którzy mogą nam zastąpić trzon drużyny, który nas opuścił, ale nie muszą. Wszystko się okaże w trakcie sezonu. Ciekawy jestem jak to będzie z tym Draxlerem :think: Niby Marotta zaprzecza, ale wiadomo jak to szalonooki, nic nie powie. Mam nadzieję, że Niemiec do nas zawita, bo na Isco, Oscara czy Gotze raczej nie ma szans.

Daj Marotta jakąś bombę na koniec mercato :pray:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 13:58

aras pisze:Jeśli przyjdzie Cuadrado, to w końcu po wielu latach boki będziemy mieć ofensywne.

Na wyciągnięcie Hazarda szanse mamy takie, jak Żyd w okupację na wygranie loterii fantowej.

Goetze? Bardzo mocno tak.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 14:14

deszczowy pisze:
aras pisze:Jeśli przyjdzie Cuadrado, to w końcu po wielu latach boki będziemy mieć ofensywne.

Na wyciągnięcie Hazarda szanse mamy takie, jak Żyd w okupację na wygranie loterii fantowej.

Goetze? Bardzo mocno tak.
Na Hazarda nie ma co liczyć, ja bym kierował jednak coraz bardziej wzrok w stronę Nasriego. Jeśli Wolfsburga nie przekona nasza super hiper oferta to raczej Belg wyląduje w City, wtedy duża szansa, że Francuz zupełnie nie znajdzie miejsca w ManC, a więc to szalona okazja dla Marotty.
Nasri i Pogba w ofensywie!? Ciekawie.
Co do Lorka, to ciągle spekuluje się o Sewilli, ale jednak czy tak się stanie niewiadomo, ponieważ czuje, że Hiszpanie będą przeciągali transfer do końca, żeby potem postawić nas pod ścianą i powiedzieć - loan + option to buy. Za jakieś smieszne groszę.
Co do Sime, to wszystkie media donoszą, że tak czy inaczej będzie nasz. Mnie to przekonuję, bo wątpie aby Sassuolo odrzuciło ofertę w granicach 10-12 mln od Neapolu, tylko dlatego, że chcą w tym sezonie się wzmacniać. Tyle hajsu za obrońce? To się nie zdarza często jak widać, wielki Sandro za 22 mln, ale to jednak inna liga.
Mnie tylko zastanawia czy CHorwat od razu pójdzie do 1 składu ( sprzedaż Lichego np. do PSG) czy też będzie miał czas na przyuczenie się "zawodu".

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 14:24

Robaku pisze:Mnie tylko zastanawia czy CHorwat od razu pójdzie do 1 składu ( sprzedaż Lichego np. do PSG) czy też będzie miał czas na przyuczenie się "zawodu".
Myślę, że jeśli już Chorwat zawita za rok, to do rotacji i powolnego wygryzienia ze składu Lichego. Oczywiście jest opcja, że kupimy np Sime i jeszcze jakiegoś porządnego PO i wtedy Lichy byłby na wylocie.

Ale jak będzie to zobaczymy za rok. Na razie najważniejsza jest luka na 3/4.

Zablokowany