Polityka
- Łukasz
- Juventino
Najbardziej adekwatnym pytaniem do wczorajszego dnia będzie: Kto wygrał?
Paranoja, żeby słowaccy nacjonaliści na Święto Odzyskania Niepodlełości Polski lali się z niemieckimi komunistami.

Paranoja, żeby słowaccy nacjonaliści na Święto Odzyskania Niepodlełości Polski lali się z niemieckimi komunistami.
- Vimes
- Juventino
Media, które będą miały na czym żerować przez najbliższy tydzień lub dłużej.Łukasz pisze:Najbardziej adekwatnym pytaniem do wczorajszego dnia będzie: Kto wygrał?
Czy taka sytuacja rzeczywiście miała miejsce? Aresztowano 215 osób, z czego 92 to Niemcy. Z innych narodowości aresztowano 1 Hiszpana, 1 Węgra i 1 Duńczyka (Źródło). O Słowakach ani słowa. Lewacy zaczęli rozróbę od ataku na grupę rekonstrukcji historycznej, bo uznali ich za faszystów :shock:, potem tłukli się z policją, a na koniec zwiali do siedziby "Krytyki Politycznej": "Lewacy zaatakowali policjantów".Łukasz pisze:Paranoja, żeby słowaccy nacjonaliści na Święto Odzyskania Niepodlełości Polski lali się z niemieckimi komunistami.
Na koniec celne pytanie zadane w jednym artykule - dlaczego Kolorowa Niepodległa ma kolor czarny?

Ależ rasistowskie pytanie, nie :lol:?
- deszczowy
- Juventino
Aż się chce powtórzyć za Grabażem "młodzi policjanci, młodzi kibice, kretyni kontra kretyni". Żenujące były te zajścia wczoraj. Szkoda, że akurat w taki dzień.
- Lypsky
- Juventino
Szkoda, że w temacie wypowiadają się głównie osoby, które całe wydarzenie śledziły z perspektywy tv.
Ja byłem i ani przez moment nie czułem się zagrożony. Jeśli ktoś chciał znaleźć wrażenia przy pl. konstytucji, znalazł je. Ja wraz ze znajomymi zastosowaliśmy się do poleceń organizatorów i poszliśmy w stronę metra politechnika. Atmosfera na samym marszu jak najbardziej na plus, mnóstwo całych rodzin, matek z dziećmi, ludzi starszych, a przede wszystkim młodzieży. Szkoda, że wyszło jak wyszło i media mają pożywkę, ale w tak dużej grupie zawsze znajdzie się kilku amatorów mocniejszych wrażeń.
Ja byłem i ani przez moment nie czułem się zagrożony. Jeśli ktoś chciał znaleźć wrażenia przy pl. konstytucji, znalazł je. Ja wraz ze znajomymi zastosowaliśmy się do poleceń organizatorów i poszliśmy w stronę metra politechnika. Atmosfera na samym marszu jak najbardziej na plus, mnóstwo całych rodzin, matek z dziećmi, ludzi starszych, a przede wszystkim młodzieży. Szkoda, że wyszło jak wyszło i media mają pożywkę, ale w tak dużej grupie zawsze znajdzie się kilku amatorów mocniejszych wrażeń.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Vimes
- Juventino
Trzy relacje uczestników Marszu Niepodległości:
1) Rafał Ziemkiewicz
2) Piotr Zaremba
3) Tajny agent (
) "Gazety Wyborczej" w szeregach Marszu Niepodległości
A na deser reporterka TVN, która na pytanie czy na marszu były transparenty wzywające do nienawiści odpowiedziała:
-Tak, m. in. "Bóg, honor, ojczyzna"
.
1) Rafał Ziemkiewicz
2) Piotr Zaremba
3) Tajny agent (
A na deser reporterka TVN, która na pytanie czy na marszu były transparenty wzywające do nienawiści odpowiedziała:
-Tak, m. in. "Bóg, honor, ojczyzna"

djj pisze:Na czym polegają te dwie drogi, które są obecnie ?
Proszę Cię, powiedz na prawdę czy ich nie widzisz.
1. Otwarta, wspierająca się hasłami neoliberalizmu, które mnie obrażają, bo nie mają z tym nic wspólnego, zwołują one antife niemiecką na 11 listopada. podnoszą podatki etc.
2. Zamknięta, skupiona wokół tak zwanej prawicy tylko dlatego, że odnoszą się do polski. Nie mają pojęcia o polityce czy ekonomii, ogólnie szabelka na wszystkich i wszystko co nie mieści się w ich rozumie. Kumple z Serbii przyjechali ich wesprzeć. Propagują Polskę katolicką.
Dlaczego szukam trzeciej drogi? Bo na serio nie chcę mieszkać w Polsce katolickiej, która jest zbędna. Nie potrzebuję mieć turasów, skoro tylu polaków mieszka za granicą. Nie chcę mieć za dużo podatków, bo serio one są marnotrawione. Chcę mieć normalnych współobywateli, którzy będą pracowali, którzy będą bogaci. Nie interesuje mnie to czy będą za lewicą, czy prawicą. Chciałbym, aby wszyscy czuli się Polakami.
Bo paranoją dla mnie jest to, że premier i prezydent zabiera głos po zamieszkach. Gdzie jedni i drudzy durnie demolują stolicę. Gdzie biedy starszy pan stoi przerażony bo nie wie co się dzieje.
I teraz w dupie mam katolicki spokój LordaJuve. Wieśniakowe zachowanie Zambrotty. Stoicką ogładę Deszczowego, czy ekonomiczne analizy Madmo.
Chcę normalnej Polski, dlatego liczę, że w końcu będę mógł głosować na liberalną partię, która zadba o mój interes. Tyle ode mnie.

Nic dodać, nic ująć. Obie strony się bezsensownie przekrzykują, jak w przedszkolu, 'on zaczął'.
- Mati
- Juventino
Również byłem na marszu i widziałem zajścia przy Placu Konstytucji jednak widząc że marsz rusza w inną stronę zmieniłem kierunek i tylem widział agresji. Potem nie było już ani jednej kamery telewizyjnej, ani jednego "chuligana", żadnych starć z policją. Na placu na Rozdrożu gdzie spłąnął samochód nie byłem w stanie obserwować zajść bo ludzi było tak wielu, że nawet nie wiem w którym miejscu to się działo a przemieszczać się z jednego końca placu na drugi było bardzo trudno
.
Wrażenia po marszu? Spokojny, patriotyczny pochód z "mocnym" początkiem na Placu Konstytucji. Wróciwszy do domu byłem zaskoczony widząc, że to chyba tylko na Pl. Konstytucji był Marsz który trwał dłuuugo (polegał na biciu się z policją), samego pochodu nie było (widział ktoś zdjęcie, nagranie idących patriotów
?), i nagle jakimś cudem ludzie znaleźli się w mgnieniu oka na Placu na Rozdrożu i znów się bili.
Umiejętność teleportacji opanowana do perfekcji
.

Wrażenia po marszu? Spokojny, patriotyczny pochód z "mocnym" początkiem na Placu Konstytucji. Wróciwszy do domu byłem zaskoczony widząc, że to chyba tylko na Pl. Konstytucji był Marsz który trwał dłuuugo (polegał na biciu się z policją), samego pochodu nie było (widział ktoś zdjęcie, nagranie idących patriotów

Umiejętność teleportacji opanowana do perfekcji

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Edit:Wiking pisze:Czepiasz się... Reporterom po prostu gdzieś umknął 15 tysięczny pochód... Kto by zauważył, gdzie zmierza taka garstka ludzi?Mati pisze:Wrażenia po marszu? Spokojny, patriotyczny pochód z "mocnym" początkiem na Placu Konstytucji. Wróciwszy do domu byłem zaskoczony widząc, że to chyba tylko na Pl. Konstytucji był Marsz który trwał dłuuugo (polegał na biciu się z policją), samego pochodu nie było (widział ktoś zdjęcie, nagranie idących patriotów?), i nagle jakimś cudem ludzie znaleźli się w mgnieniu oka na Placu na Rozdrożu i znów się bili.
Umiejętność teleportacji opanowana do perfekcji.
Korwin jak zwykle niezatapialny, polecam 10 minutę.
- LordJuve
- Juventino
Napiszę więcej: genialne. Jednak muszę Cię, drogi Vimesie, rozczarować, pani wicemarszałek Wanda Nowicka zna odpowiedź na to, wydaje się, bez odpowiedzi pytanie: Ci ludzi dlatego zakrywają twarz bo boją się, że ktoś ich rozpozna i umieści na witrynie Red Watch... :roll:Vimes pisze:
Na koniec celne pytanie zadane w jednym artykule - dlaczego Kolorowa Niepodległa ma kolor czarny?
Ależ rasistowskie pytanie, nie :lol:?
Tak oto pani wicepremier wybielała lewackie bojówki (które bez wątpienia tylko czekały na jakiś kontakt z drugą stroną) w wypowiedzi dla telewizji, w której zapytano ją o pomysł zmiany ustawy o zgromadzeniach i zapisaniu w niej paragrafu o zakazie maskowania twarzy.

A co do tego czarnego to jak wiadomo, czarny lepiej maskuje.

Tak BTW, mam istotne pytanie: czy pierwotny plan pochodu Marszu Niepodległości zakładał przemieszczanie się po ulicy, którą zablokowali lewacy? Jeżeli tak to pytam się: jakim prawem ktoś zablokował trasę przemarszu LEGALNEGO pochodu?! Uważam, że DUŻĄ odpowiedzialność za to co się stało ponosi "Kolorowa Niepodległa", której inicjatywa zmusiła policję do stworzenia korowodu co bez wątpienia spowodowało pojawienie się sporego napięcia, wyładowanego w sposób właściwy dla pewnej grupy obywateli.
Nie mam litości dla lewactwa. Szczególnie po tym co powiedział jeden z organizatorów "kolorowej". Kłaniał się i przepraszał przed kamerką za tych "niemców, którzy bili Polaków" ale jednocześnie kłamał, że oni nie mają wpływu na to kto przyjeżdża i bierze udział w "kolorowej", jednak:
1) Kłamca nie wspomniał iż w Niemczech pojawiły się plakaty zachęcające lewactwo do przyjechania w celu sprzeciwienia się (jak to zostało na plakatach zapisane): faszystowskiemu Marszowi Niepodległości!
2) Użył dwulicowej argumentacji, gdyż tłumaczył, że oni nie mają do końca wpływu na to jakie, lewackie grupy przyjeżdżają, oczywiście to problem tych grup a cała "kolorowa" to pobożna inicjatywa. Sukinkot strzelił sobie samobója, DOKŁADNIE tak samo argumentują organizatorzy "Marszu Niepodległości", kto więc ma rację?
Dla lewactwa CAŁY MN to pochód faszystów, nacjonalistów, homofobów itp. Jednocześnie "kolorowa" to inicjatywa normalnych ludzi, obywateli Polski. Ci Niemcy to nie nasi, odcinamy się i jest ok, tak?!
Niestety, tak jak wspominaliście wyżej, telewizje goniły za sensacją i nikt nie pokazywał tego gdzie Marsz rzeczywiście był i jak przebiegał. Co więcej, jeżeli już pojawiała się jakaś informacja to oczywiście przekazywana w sposób pejoratywny, dziennikarze używali takich pojęć jak: "jądro marszu" itp. tylko po to, aby oczywiście nie oddzielać zadymiarzy od normalnych ludzi, co ma potwierdzić wizję lewacką iż CAŁY marsz to "ZUO"!
Jestem całym sercem za wprowadzeniem ZAKAZU blokowania legalnych marszów czy zgromadzeń. Nie może być tak, że ktoś przygotowuje parę miesięcy jakąś inicjatywę, dostaje pozwolenie od władz a na samym finiszu cała jego praca jest marnowana przez jakichś oszołomów.
Kontrmanifestację powinny być! Mamy wolność wyrażania poglądów, ale w ŻADNYM wypadku nie mogą one wpływać na zatwierdzony przez władzę plan organizatora. "Kolorowa" to se może być, ale co najwyżej ustawiona gdzieś z boku tak, aby Marsz mógł przebiegać w sposób normalny.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku Marsz się odbędzie. Natomiast jeżeli znów lewactwo zablokuje inicjatywę (oczywiście ich parad równości czy marszów ateistów blokować NIE WOLNO!) to liczę na to, że nasi "hoolsi" się przedrą i będzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, co by się nauczyli tamci jak ma wyglądać DEMOKRACJA i PLURALIZM (które tak gloryfikują).
- djj
- Juventino
później odniosę się do reszty wypowiedzi związanej z moim postem, ale póki co chciałem zwrócić uwagę na jeden fakt.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... __bez.html
Przeczytałem o określeniu Polski mianem 'sawanna na wschodzie europy'. Sadzę, że pasuje to idealnie :lol:
przecież to jest chore, no ale takie władze i czasy mamy. Chciałbym zobaczyć jaką hańbą dla nas byłoby gdyby ktoś z naszych pojechał do Hamburga na coroczny ******* tego miasta. Przecież to wstyd i zaściankowość !
I dodatkowo naciski na sądy i prokuraturę o wydawanie surowych wyroków. To jest hańba po prostu. Nie żyjemy w normalnym państwie.
Przeczytałem o określeniu Polski mianem 'sawanna na wschodzie europy'. Sadzę, że pasuje to idealnie :lol:
przecież to jest chore, no ale takie władze i czasy mamy. Chciałbym zobaczyć jaką hańbą dla nas byłoby gdyby ktoś z naszych pojechał do Hamburga na coroczny ******* tego miasta. Przecież to wstyd i zaściankowość !
I dodatkowo naciski na sądy i prokuraturę o wydawanie surowych wyroków. To jest hańba po prostu. Nie żyjemy w normalnym państwie.
- Nedved4life
- Juventino
To dlatego, że tym państwem rządzą media a media są głównie własnością zagranicznych inwestorów z Niemiec i z zachodu. Media kreują w Polakach obraz słabego, wstydliwego i biednego polaczka, a wiele durni w to wierzy. Nawet niektórzy politycy wydaję się, że w to wierzą albo tylko podtrzymują tą propagandę. Ogólnie politycy to większość też kawał skurczybyków, z każdej partii w sejmie...
- Pan Mietek
- Juventino
Ja nie staję po stronie lewaków ale okazuje się, że ponoć dużą część z nich zatrzymano o 12 (podpierają się protokołem) także mnie to nie dziwi.djj pisze:później odniosę się do reszty wypowiedzi związanej z moim postem, ale póki co chciałem zwrócić uwagę na jeden fakt.
Co do samego marszu - nie wiem z jakiej paki zezwolono na to, żeby 2 marsze się krzyżowały. Rozumiem jakby zrobili sobie kolorową niepodległą w innej dzielnicy ale to, że 2 wrogie parady kolidują to paranoja. Reklamowanie marszu jako faszystowskiego to też paranoja.
Prawda jest taka, że przy tym co się zdarzyło w piątek, Bydgoszcz 3. maja się chowa, także deszczu, skoro kibice to osły w szalikach to jestem ciekaw jak nazwiesz tych co chcieli zniszczyć marsz?
Najbardziej to szkoda tego, że tak właśnie zostało uczczone święto niepodległości :roll: Takie święto powinno jednoczyć a nie dzielić.
- LordJuve
- Juventino
Jak mogło nie dzielić, skoro ktoś pozwolił "kolorowej" ustawić się na trasie MN i w zasadzie od samego początku go zablokować?Mietson pisze: Najbardziej to szkoda tego, że tak właśnie zostało uczczone święto niepodległości :roll: Takie święto powinno jednoczyć a nie dzielić.
Sam bym się wściekł gdybym tam był.
Lewakom to na rękę, zrobili sobie piknik na środku ulicy, wymusili blokadę na policji co doprowadziło do wściekłości i kontaktu z zadymiarzami a teraz będą optować za tym aby MN więcej już nie miał miejsca bo to zbiorowisko jedynie chuliganów i wandali...
- Pan Mietek
- Juventino
No ja też ale, choć na co dzień mieszkam w Wawie, to postanowiłem, że na marsz nie pójdę. Ostatnio mało brakowało a psy by mnie zwinęły "za niewinność" także trochę się obawiałem, że może coś mi do łba strzelić i źle bym skończyłLordJuve pisze:Sam bym się wściekł gdybym tam był
A niech se optują, i tak nic nie dostaną. Tak poza tym, Lordzie, zachowaj trochę obiektywizmu bo "nasi" też mieli spory udział w zadymie.LordJuve pisze:Lewakom to na rękę, zrobili sobie piknik na środku ulicy, wymusili blokadę na policji co doprowadziło do wściekłości i kontaktu z zadymiarzami a teraz będą optować za tym aby MN więcej już nie miał miejsca bo to zbiorowisko jedynie chuliganów i wandali...