Wszystko o AS Roma
- Knursen
- Romanista
Czekam na wyjaśnienia Rudiego, bo jeżeli wydaje się wam że Garcia, 50-letni trener, po wygranym meczu ot tak idzie stewardowi plaskacza sprzedać, bo jest jak każdy romanista chamem i prostakiem, to chyba coś tu nie gra. To musiała być grubsza sprawa.
Pamiętajmy też że całe zamieszanie i przepychanki po meczu spowodował Perotti, zasadzając Holebasowi kopa a'la Totti-Balot, z tym że tutaj nawet piłki nie było w pobliżu. Wszyscy skupiają się na Tottim, a skala przewinienia nie była nawet porównywalna. Ale przecież hołota to tylko w Rzymie.
mrozii, mógłbyś podesłać linka do tej wypowiedzi?
Pamiętajmy też że całe zamieszanie i przepychanki po meczu spowodował Perotti, zasadzając Holebasowi kopa a'la Totti-Balot, z tym że tutaj nawet piłki nie było w pobliżu. Wszyscy skupiają się na Tottim, a skala przewinienia nie była nawet porównywalna. Ale przecież hołota to tylko w Rzymie.
mrozii, mógłbyś podesłać linka do tej wypowiedzi?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... ari-215772Knursen pisze: mrozii, mógłbyś podesłać linka do tej wypowiedzi?
Dodał, niesmaczne także, że sędziowie tracą w Turynie osobowość.
Ja jestem daleki od stwierdzenia, że Rzym jest bee, a w Romie same chamy. Serio. Jest po prostu kilka osób, które być może nie radzą sobie z presją.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Akurat tutaj to Milan na pewno miał prawo się trochę pienić i ich jestem wstanie zrozumieć z perspektywy czasu, bo kibice Juve inaczej by się nie zachowali w podobnej sytuacji:)mrozzi pisze: Żeby była jasność - jestem świadomy ułomności naszego klubu, ale w pewnych aspektach inni są lata świetlne z tyłu. Mam tu na myśli podejście do rywala i skupianie się na aspektach czysto sportowych. Do dziś mamy w głowie gola Muntariego (choć kibice Milanu zapominają, że w rzeczonym spotkaniu także Matri trafił prawidłowo, a bramki nie uznano) czy też obrażonych piłkarzy Napoli, którzy po SW nie byli w stanie pogodzić się, że na boisku byli stroną gorszą.
Brakuje mi rywalizacji o mistrza z Milanem, bo choć dochodziło czasem do dziwnych sytuacji (np. Fester i jego gol Muntariego), była to raczej zdrowa walka, z poszanowaniem rywala.
Roma bawi się w Napoli i robi z siebie męczenników,niektórzy z jej kibiców dalej żyją w świecie w którym sędzia wypaczył wynik tamtego meczu, wg nich powinno być 2-0 dla Romy bo 3 bramki były nieprawidłowe dla Juve:)mrozzi pisze:Przeczytałem dziś wypowiedź Garcii, w której raz kolejny wraca pamięcią do 3-2 z Turynu... Tego się nie da pojąć. Hipokryzją jest wspominanie o błędach innych, a zapominanie o własnych (choć po przeanalizowaniu sytuacji kontrowersyjnych z meczu w Turynie doszliśmy przecież do wniosku, że arbiter mógł podjąć takie decyzje, jakie podjął).
Preziosi oskarżał,że mafia maczała palce w tym meczu i od razu to sprostował,że nigdy nie miał czegoś takiego na myśli, trochę to dziwne. :doh:
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie ma się co oszukiwać - sędzia w pojedynku z Milanem był ślepy, bo bramka mediolańczyków było czymś oczywistym. Mi chodzi jedynie o to, że wówczas także Matri strzelił bramkę (która niesłusznie została anulowana). W błędach 1:1, choć w przypadku mediolańczyków sędzia rzeczywiście popełnił bardziej rażący błąd, na naszą zresztą korzyść.AdiJuve pisze: Akurat tutaj to Milan na pewno miał prawo się trochę pienić i ich jestem wstanie zrozumieć z perspektywy czasu, bo kibice Juve inaczej by się nie zachowali w podobnej sytuacji:)
Mam wrażenie, że błędy sędziowskie na korzyść Romy mogą być pokłosiem nagonki w prasie. Przykładowo piłkarze, działacze rzymian narzekają na pracę arbitrów w naszych pojedynkach i ma to później pewne przełożenie na podświadomość niektórych sędziów.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pisałem już wcześniej o tym,że to główny cel tego całego przedstawienia ze strony Romy.Oni tak pragną sukcesu,ze nie cofną się praktycznie przed niczym by coś wygrać. Doskonale to widać po meczu Juve-Roma gdzie były kontrowersyjne, zaznaczam kontrowersyjne decyzje sędziego a niektórym ludziom ze środowiska Romy wyszło po meczu 2-0 dla nich, tym mniej zadufanym 1-0.mrozzi pisze: Mam wrażenie, że błędy sędziowskie na korzyść Romy mogą być pokłosiem nagonki w prasie. Przykładowo piłkarze, działacze rzymian narzekają na pracę arbitrów w naszych pojedynkach i ma to później pewne przełożenie na podświadomość niektórych sędziów.
- annihilator1988
- Juventino
Są przecieki co skłoniło trenejro do dania po mordzie innemu człowiekowi. Dowody są wszędzie. To naprawdę jest "grubsza sprawa"Knursen pisze:Czekam na wyjaśnienia Rudiego, bo jeżeli wydaje się wam że Garcia, 50-letni trener, po wygranym meczu ot tak idzie stewardowi plaskacza sprzedać (...). To musiała być grubsza sprawa.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
I po karach dla Garcii i Holebasa :-D
Po co było robić tą całą szopkę? Komedia.
Dziś grają z Milanem. Nie robię sobie złudzeń, niestety ekipa z Mediolanu na wyjazdach traci 50% swojej wartości.
Astori! Mieliście nas przegonić w tym roku!
Po co było robić tą całą szopkę? Komedia.
Dziś grają z Milanem. Nie robię sobie złudzeń, niestety ekipa z Mediolanu na wyjazdach traci 50% swojej wartości.
Astori! Mieliście nas przegonić w tym roku!

- Makiavel
- Juventino
Ja liczę na 3 punkty dla Milanu. Roma ostatnio gra słabo, Milan powoli łapie falę wznoszącą, poza tym na Romę na pewno się maksymalnie zmobilizują. Typuje niespodziankę
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Cabrini_idol
- Juventino
Roma też jest uboga taktycznie, to co zrobili z MC u siebie to zbrodnia. Myśleli że grająć otwartą piłkę przyniesie im to jakiś chyba fejm w Europie. Milan w tym sezonie opiera się głownie na kontrach i nieobliczalnym Menezie, a raczej jesteśmy zgodni, że w tym meczu to Roma będzie prowadzić grę i angażować więcej zawodników w ofensywe, co stworzy puste obszary boiska dla Meneza czy Sharaawego.pumex pisze:Ja przeciwnie - będę zaskoczony, jeśli Roma straci punkty. Sądzę, że Rossoneri są zbyt ubodzy taktycznie i ekipa Garcii szybko to wypunktuje.Smok-u pisze:Myślę, że Milan nie przegra tego meczu
1:1 lub 1:2

- Morgesztern
- Juventino
Składy:
ROMA: De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Nainggolan, De Rossi, Keita; Florenzi, Totti, Gervinho
MILAN: Lopez; Bonera, Zapata, Mexes, Armero; Montolivo, De Jong, Poli; Honda, Menez, Bonaventura
Liczę na fantastyczne widowisko (i wgłębi serca na stratę punktów Romy, choć to mało możliwe.
). Także serce mówi Milan (korzystnie dla Juve), a rozum Roma (lepsza ekipa).
ROMA: De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Nainggolan, De Rossi, Keita; Florenzi, Totti, Gervinho
MILAN: Lopez; Bonera, Zapata, Mexes, Armero; Montolivo, De Jong, Poli; Honda, Menez, Bonaventura
Liczę na fantastyczne widowisko (i wgłębi serca na stratę punktów Romy, choć to mało możliwe.

- zbysioJuve
- Juventino
A mi się wydawało, że to Gervinho dotknął ręką. Nie da się jednak ukryć, że Roma jak do tej pory ciśnie i chyba tylko Lopezowi Milan zawdzięcza, że jeszcze nie przegrywa.