HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2005, 23:17

Pelson pisze:Co do tych zdjeć to zdjęcie nr 1 pokazuje martwe zwłoki Tupaca a na fotce nr 2 wygląda identycznie i chodzi o to czy to Tupac specjalnie tymi fotkami upozorował swoją śmierć czy też to zwykły przypadek , pozatym zdjecie nr 1 zostało pokazane w gazecie a żadko kiedy pokazuje sie w gazetach zdjęcia martwych ludzi...
Ehh... Został zastrzelony, a wygląda jakby go ktoś mieczem jakimś pochlastał... Dziwną jazde wkręcają Ci ludzie... Czytałem kiedyś kilkadziesiąt wersji na temat jego śmierci (a także jej uniknięciu) i ogólnie nie dokońca wszystko czaje, dziwna sprawa....

Obrazek
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2005, 23:28

Dla wszystkich fanów HH z juvepoland:

w dniu 27 sierpnia odbędzie się w Płocku festiwal Hip Hop Desant, na który zostanie zaproszona czołówka polskich wykonawców tej muzyki :)
oto lista wykonawców:
SIDO
RAPTILE
SISTARS
VIENIO PELE
JEDEN OSIEM L
NUMER RAZ
CNE i WSZ
DONGURALESKO / KASTA
ANALOGIA
WIELKIE JOŁ SOUND SYSTEM
KALIBER 44 / ABRADAB
RED & SPINACHE
dodatkowo wystąpią: ZAWIAS, RUSZKOŚ, LUS i tancerze z CFK
całość poprowadzą: CNE i WSZ

Na pewno nie są to nieznani artyści :D Wstęp na festiwal jest wolny :!: Impreza odbędzie się na plaży nad Wisłą.
Oto oficjalna strona organizatorów: www.hiphopdesant.pl

Zapraszam wszystkich do mojego miasta na tą imprezę, chyba warto co? :D Jak coś jestem gotów pomoc w miare możliwości oczywiście wszystkim fanom Juve chętnym do przyjazdu :)

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2005, 14:57

Ostatnio postanowilem sciagnac 2 kawalki 2paca zeby zapoznac sie z tematem i dowiedzie sie czy warto sluchac.
Po wysluchaniu "ghetto gospel" i "life goes on" sciagnalem plyte "2pac greatest hits" (wczesniej mialem zamiar ja kupic ale cena 84zl odtraszyla mnie). Musze przyznac ze jest (lub raczej byl) to najlepszy raper jakiego kiedykolwiek slyszalem. Nie przepadam za hh (szczegonie w polskim wykonaniu) ale 2pac zdecydowanie mnie przekonal do tej muzyki. Od kilku dni w moich uszach istnieje tylko tupac :wink:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2005, 15:51

Jamal??? Słyszał ktoś może???

Niedawno wyszła płyta Radomskiej grupy "JAMAL" o ciekawym tytule "Rewolucje". Chłopaki łączą raggamuffin, dancehall i hip-hop. Płyta zawiera 15 kawałków i naprawde warto tego posłuchać. Jeżeli komuś podoba się styl Fu to po przesłuchaniu płytki Jamala będzie zachwycony!
Polecam wam tą płytke bo naprawde warto. Nie ma co tu dużo gadać, trzeba posłuchać.

Oprócz tego niedawno wyszedł nielegal Warszawskiej skipy ZU (w skład której wchodzą min. MorWA, Jambojet i właśnie JAMAL), który jest najlepszym nielegalem który słyszałem w ostatnim czasie. Bardzo dobre rymy typowo rapowe członków MorWA, ciekawe flow Jambojeta i Jamal w całej okazałości!

Jezeli ktoś nie może znaleźć nigdzie w necie żadnej z wymienionych płyt niech się ze mną skontaktuje! Płytki Jamala po prostu nie można nie usłyszeć!!!!

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 13:33

Ja-JUVE-nek pisze:Jamal??? Słyszał ktoś może???
Niedawno wyszła płyta Radomskiej grupy "JAMAL" o ciekawym tytule "Rewolucje". Chłopaki łączą raggamuffin, dancehall i hip-hop. Płyta zawiera 15 kawałków i naprawde warto tego posłuchać.
Byłem na ich koncercie w Gizycku i muszę przyznać, że okazali się miłym zaskoczeniem. Wyszli jako pierwsi i mimo padającego deszczu, rozgrzali publikę na glanc. W sumie nie miałbym nic przeciwko, gdybyś zechciał podać coś w rodzaju linku do tejże produkcji :wink: .

http://www.834.prv.pl/ - Ja z kolei polecam Wam link do następnego, godnego przesłuchania nielegala. zwłaszcza tracki 4 i 5.

Generalnie to ja już czekam na wrześniową premierę nowej płyty Płomień81. To będzie maksymalna petarda, jestem o tym przekonany.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 09:00

Wie ktoś z jakiej strony można pościągać utwory Xzibit'a ? Przeglądałem strony, które podawali użytkownicy piszący posty w tym temacie, lecz znalazłem tylko jeden utwór - Paparazzi. Chciałbym posłuchać więcej utworów Xzibit'a i dlatego proszę o pomoc :) oczywiście chodzi mi o darmowe mp3 :whistle:

del adam 87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 09:47

@koki 90 płytke xzibita Weapons of Mass Destruction można sćiągnąć z www.warez.h2o.pl. idz do dzialu muzyka i gotowe!!

Życie choć piękne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila by zgasić je...
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 13:19

Wybaczcie wszyscy fani hip hopu ale dla mnie to jest totalne dno :!: :!: :!: :!: :!: Ja wole normalna muzy czyli pop, metal techno zeby mozna tego bylo sluchac :wink:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Gość

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 13:23

Nieprzepadam za hip-hopem, ale czasami trafi się jakiś ciekawy kawałek.

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 13:41

Jestem fanem hh, ale za bardzo sie tutaj nie wypowiadałem jeszcze. Nie czytałem takze tych całych 19 stron. Ale widze że głównie rozmowy tu sie toczą na temat rapu amerykańskiego, za którym ja nie przepadam.
Chciałbym natomiast poruszyć temat "Księgi Tajemniczej" czyli pierwszej płyty Kalibra 44.
Co o niej w ogóle sądzicie? Wg. mnie powinna ona być "lekturą obowiązkową" dla każdego tzw. mc. Bo jest zdecydowanie za dużo takich ludzi jak Liber, Doniu, czy Mezo (z resztą długo by wymieniać) którzy robią muzyke chyba jedynie dla korzyści. Wszędzie pojawiające się tematy superimprez (patrz "Ekstradyska") czy atrakcyjnych dziewczyn ("Suczki", "Dla mnie masz stajla" itp itd) naprawde przytłaczają.
W moim przypadku usłyszałem Księgę Tajemniczą dopiero po zetknięciu się z tą całą hip-hopolową chołotą i uważam ze już nigdy nie wróce do niej (chołoty).
Czy ktoś ma podobne odczucia czy moze jestem samotny w swych poglądach? ;)

P.S. Jeżeli podobny temat był już poruszany w tym topicu to sorry i mozna usunąć posta, wpisując w wyszukiwarce "księga tajemnicza" nic nie znalazłem. 8)

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 12:30

www.kooperacja.prv.pl

Zapraszam do ściągania płyty i wyrażania opinii na jej temat :)

naprawde polecam i zachęcam bo płytka jest kozacka ;]

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 14:35

KOPEĆ pisze:www.kooperacja.prv.pl

Kopeć czy to jest ta płytka którą nagrał ten twój kumpel bo jeśli tak to ją ściagne bo zapowiadała się obiecująco mimo iż słyszałtem tylko najlepszą zwrotke 05'.

rocko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 14:53

A co myślicie o płytach Petey Pablo-Still Writing In My Diary- 2nd Entry
i o wielkim klasyku jakim jest M.OP - Warriorz?
Według mnie Petey Pablo jest ciekawą odskocznią od panującej w stanach hegemonii 50Centa,The Game i całej "armii" mainstreamowych raperów z atlanty i ogólnie południa.Nie jestem pewien czy Petey także nie pochodzi z południa ale ma bardzo specyficzny styl i klimat.Płytka według mnie bardzo ciekawa i godna polecenia szczególnie kawałki : Rool Off, I Swear , Be Country, What U know About It i Boys bathroom.
A jeżeli chodzi o M.O.P to myśle że nie warto nic mówić bo kolesie z Brownswille to legendy i najbardziej Hardcorowi raperzy....poprostu trzeba posłuchać.Godnymi polecenia kawałkami na tej płycie są: Welcome To Brownsville , Follow Instruction, Calm Down, Home Sweet Home i chyba najbardziej znane Ante Up i Cold As Ice. Na szczególną uwagę zasługują bity Dj Premier`a który odwalił kawał dobrej roboty( a bitów takich nie usłyszymy nigdzie indziej,nawet na płytkach Gangstarr)

Chciałbym poruszyć także sprawę Pejii i innych polskich raperów.Otóż większość z was uważa że Peja to komercja.Więc powiedzcie mi moji drodzy specjaliści czym jest Mezo, Jeden Osiem L,Vienio I Pele i ich płytki, Ascetoholix , ostatnio to nawet Fu no i oczywiście mój "ulubiony" Lerek :dance: i wiele innych.Według mnie Peja, Liroy ,Wzgórze ya pa, Tede,Zipera jako całość i molesta jako całość to są właśnie najprawdziwsi raperzy w polsce od których wszystko sie zaczeło.A stwierdzenie że teksty peji nie maja przekazu i opowiadają o tym że jest biedny są śmieszne...Bo o to w rapie chodzi o przekaz i historie z życia wzięte.Peja wydostał się z podziemia i zrobił dobra płytke to media okrzykneły to komercja-NIE UFAJCIE MEDIOM .A teksty Peji mają duży przekaz,tylko wystarczy posłuchać wszystkich jego kawałków a nie tylko tych z nowej płyty która według mnie jest słaba a poziom trzymają tylko niektóre kawałki.Polecam płyte Na Legalu, produkcje SLU i płyte SKI SKŁADU.A stwierdzenie "Komercja" w polskim hh mija się z celem bo o to może zostać oskarżony każdy. A teraz takie czasy że komercja jest w modzie, a kto sie nie zgadza niech popatrzy co się dzieje w stanach lub u naszych sąsiadów zza Odry.Także dyskusje na temat komercji w polskim rapie nie mają sensu tym bardziej jeśli chodzi o Peje.
Dziękuje wszystkim,którzy byli na tyle cierpliwi i przeczytali mojego posta do końca i zachęcam do posłuchania wyżej wymienionych płyt. 8)

FORZA ITALIA
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 15:10

Wreszcie dobry temat.
Ja zaproponowałbym przesłuchanie zespołu Ascetoholix (to mój ulubiony zespół)

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 15:23

Pelson pisze:
KOPEĆ pisze:www.kooperacja.prv.pl

Kopeć czy to jest ta płytka którą nagrał ten twój kumpel bo jeśli tak to ją ściagne bo zapowiadała się obiecująco mimo iż słyszałtem tylko najlepszą zwrotke 05'.
tak to jest własnie ta płytka :) powiem tyle, nie zawiodła mnie :)

A Ty Miki jak chcesz gadac o Ascetoholix to wątpie że tutaj znajdziesz bratnie dusze.

ODPOWIEDZ