Quiz 1 (Juventus)
- Dionizos
- Juventino
No wlasnie.... zaden z graczy Juve nie moze sie tym pochwalic. Nedved strzelil za to bramke w finale PZP.juveluck pisze:Enrico ChiesaKwiAtek pisze:Moje pytanie brzmi: ktory z obecnych graczy Bianco-nerich moze sie pochwalic bramka zdobyta w finale P. Uefa?
pytanie rozwodzilo sie o gracza Bianconerich. Siena w ktorej wystepuje Chiesa tez ma bialo czarne barwy
juveluck
- KwiAtek
- Juventino
Widze, ze wdala sie tu niescislosc. Piszac gracz 'Bianco-nerich' mialem na mysli gracza JUVENTUSU. Za wprowadzenie w blad przepraszam :oops: 8)
Jeden moze. Dodam, ze niekoniecznie musial on ja zdobyc grajac dla Juve.Dionizos pisze:... zaden z graczy Juve nie moze sie tym pochwalic
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- juveluck
- Juventino
Heh no rzeczywiscie wdala sie nie scislosc, no bo bialo czarni to bialo czarni. Kojarzy mi sie to nie tylko z Juve. Dlatego odrazu do glowy przyszedl mi Chiesa. Zwlaszcza ze quiz mial dotyczyc calej Wloskiej pilki nie tylko Juve. No ale z obecnych graczy Juve jak wspomnial juz Rybeq w 89 z Napoli dokonal tego ferraraKwiAtek pisze:Widze, ze wdala sie tu niescislosc. Piszac gracz 'Bianco-nerich' mialem na mysli gracza JUVENTUSU. Za wprowadzenie w blad przepraszam :oops: 8)
Jeden moze. Dodam, ze niekoniecznie musial on ja zdobyc grajac dla Juve.Dionizos pisze:... zaden z graczy Juve nie moze sie tym pochwalic

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- KwiAtek
- Juventino
Przychylam sie do tego stwierdzenia. Poniewaz (z wlasnej winy) nie uscislilem pytania uznaje odpowiedz juveluck'a, pomimo iz Rybeq zgadl nazwisko owego graczaDionizos pisze:No fakt, nie myslalem o latach 80. Teraz sprawa odpowiedzi. Jako zalozyciel i pomyslodawca quizu, uwazam ze pytanie powinien zadac juveluck. Pytanie bylo zadane niescisle.
Tak wiec panie juveluck - czekamy na pytanie !
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- juveluck
- Juventino
W takim razie prosze podac imie i nazwisko tego pana:

PS: pytanie trudne wiec podpowiedz, ten pan to byly sedzia
PS2: ten pan sedziowal jeden z finalow Euro, teraz to juz chyba nie bedzie wiekszy problem

PS: pytanie trudne wiec podpowiedz, ten pan to byly sedzia
PS2: ten pan sedziowal jeden z finalow Euro, teraz to juz chyba nie bedzie wiekszy problem

- juveluck
- Juventino
Skoro to takie oczywiscie to czemu dopiero teraz odpowiadaszPolbos pisze:Ten pan to oczywiście włoch Pierluigi Pairetto, były sędzia piłkarski który sędziował finał mistrzostw Europy w 1996 roku.

- 3d_man
- Juventino
musisz zrozumiec juveluck ze problemem jest nie tyle odpowiedz, ale wymyslanie kolejnych, w miare ciekawych pytan :roll:
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- Polmos
- Juventino
Poprostu dawno nie zaglądałem do tego tematu i dopiero dzisiaj zobaczyłem to pytanie.juveluck pisze:Skoro to takie oczywiscie to czemu dopiero teraz odpowiadaszPolbos pisze:Ten pan to oczywiście włoch Pierluigi Pairetto, były sędzia piłkarski który sędziował finał mistrzostw Europy w 1996 roku.Oczywiscie odp poprawna
A teraz moje pytanie:
Kto napisał pierwszy hymn Juventusu, który spełniał swoją role do lat sześćdziesiątych?
- Marcin_FCJ
- Juventino
Corrado Corradini
- Marcin_FCJ
- Juventino
19.09.1993 rok, jakie wa|ne wydarzenie jest zwiazene z ta data?