LM 15/16 (gr. D) [2]: JUVENTUS 2-0 Sevilla
- sebatiaen
- Juventino
Już wcześniej to pisałem.
Juve uczy się od Athletico i Barcy tej gry z posiadaniem i piłki z jednoczesną próbą kontrataku.
Pięknie to zaczyna wyglądać, nasi potrafią 90 sek. męczyć rywala posiadaniem piłki i zaskoczyć, to jest to po czym się łapałem za głowę w trakcie pierwszych minut meczu z Barcą w finale.
Oni nas wtedy kondycyjnie próbowali zajechać.
Allegri zmienia te formację z taką łatwością jak Copperfield kilka lat temu poradził sobie z trójkątem bemudzkim!!!
Coś wspaniałego,nie spodziewałem się że Juve kiedy tak będzie grało, to jest gigant.
Chciałbym zobaczyć w Juve Kryche, on jest fantastyczny w destrukcji, przypomina trochę Vidala tylko ma bardziej poukładane w głowie i ma to fajne podanie które też by nam się przydało.
Khedira-Pogba-Krychowiak
pierwszy do rotacji Markiz to było by coś, na serio bajka
Juve uczy się od Athletico i Barcy tej gry z posiadaniem i piłki z jednoczesną próbą kontrataku.
Pięknie to zaczyna wyglądać, nasi potrafią 90 sek. męczyć rywala posiadaniem piłki i zaskoczyć, to jest to po czym się łapałem za głowę w trakcie pierwszych minut meczu z Barcą w finale.
Oni nas wtedy kondycyjnie próbowali zajechać.
Allegri zmienia te formację z taką łatwością jak Copperfield kilka lat temu poradził sobie z trójkątem bemudzkim!!!

Coś wspaniałego,nie spodziewałem się że Juve kiedy tak będzie grało, to jest gigant.
Chciałbym zobaczyć w Juve Kryche, on jest fantastyczny w destrukcji, przypomina trochę Vidala tylko ma bardziej poukładane w głowie i ma to fajne podanie które też by nam się przydało.
Khedira-Pogba-Krychowiak
pierwszy do rotacji Markiz to było by coś, na serio bajka
Ostatnio zmieniony 01 października 2015, 18:18 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Staaary ogarnij, bo w przeciwieństwie to forumowych krzykaczy, piszesz zazwyczaj z sensem.Arbuzini pisze:Wczoraj wypadało żeby coś strzelił, bo 2 lata młodszy i kosztujący 10 baniek więcej Martial ładuje gole jak na zawołanie. Zaza też jest lewonożny, Dybala wypracował mu podobną sytuację do tej, o której piszesz na samym początku, ale strzelił prawą nogą i padł gol. Na powtórkach sytuacji Argentyńczyka widać, że gdyby zrobił tak samo prawdopodobnie też zdobyłby bramkę.bajbek17 pisze:Khedira świetnie i tę piłkę co posłał Bonucci to była adresowana do Samiego, ale gość jest tak ogarnięty i pracuje dla zespołu (nie dla forumowego fejmu), że przepuścił ją do Dybali. Wywarł na mnie ogromne wrażenie.
Dybale jak zwykle większość delikatnie krytykuje, a chłopak walczy cały czas, szuka gry, podaje, umie zagrać klępą i jak na swoje lata już przejawia doświadczenie piłkarskie, ale to wciąż za mało bo Tevez...
Od gościa za 40 mln E wymaga się żeby potrafił grać obiema nogami, a jak mu to nie wychodzi to żeby tą jedną co ma umiał wiązać krawat.
Matrial 3 bramki w lidze, Dybala 2. W LM po 0, Paweł dorzucił jedną w Super pucharze. Argentyńczyk gol co 149 minut, Francuz co 187.
Po Moracie też były pojazdy przez pierwsze pół roku...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
sebastian dziecko drogie Atletico, a nie Athletico !
arbuz Messi zaczal grac prawa noga ze dwa lata temu

- gucio_juve
- Juventino
Dybala wziął udział w Turbokozaku. Konkurencję słabszą nogą nad głową, wykonywał ponoć z jednej nogi na drugą. Ktoś może potwierdzić?
- Makiavel
- Juventino
Messi prawą nogą to się jedynie podpiera...Alexinhio-10 pisze:sebastian dziecko drogie Atletico, a nie Athletico !
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Przeciez napisalem.Makiavel pisze:@Jacky kto "szczal" na bramke?
Nie mowie, ze Bonucci byl malo w grze, po prostu dla mnie w poprzednich meczach byl bardziej "wpadajacy w oko".Makiavel pisze:Reszta tez brednie. Bonucci chyba najwiecej kontaktów z piłką z calej druzyny + genialne podanie do Dybali. Hernanes bardzo dobry mecz, zero strat, groźne strzały na bramke. Morata poza bramka 2--3 otwierające podania niewykorzystane przez m.in. Pogbe i Dybale.
Jesli to byly grozne strzaly Brazylijczyka, to modlmy sie, zeby nigdy nie oddawal tych kiepskich. Poza tym mowie o jego grze w przod. W defensywie w miare wybrnal.
Mlody Hiszpan - 2-3 ladne podania i bramka - troche malo, nieprawdaz?
Nie mowie, ze jestem wyrocznia, a Ty jak tam chcesz, to sluchaj komentatorow. W porownaniu do Hernanesa z Napoli, to z Sevilla zagral super. Poza tym, gdzie Ty widzisz jakis pojazd po rajtach?Gałcio pisze:Jacky pisze: Hernanes - pierwsza polowa slabizna. W drugiej troche sie ogarnal, ale nadal nic w przod nie pokazal.
Co Ty człowieku za bzdury wypisujesz ? hernanes bardzo dobry mecz, praktycznie żadnych strat, wzorowo rozrzucał piłki, regulował tempo, potrafił minąć zwodem rywala. Zresztą podobne zdanie o grze brazola mieli komentatorzy. Pleciesz takie bzdury byle tylko pojechać po zawodniku, który notabene był jednym z najlepszych na boisku.
Coz, widac dostrzegles w nim cos wiecej, niz ja. Chwala Ci za to. A moze wymagam od niego (za duzo) wiecej, niz Tymateo369 pisze::co?: Zmień wpis póki niewiele osób przeczytało tę brednię.Jacky pisze:Morata - juz w przerwie napisalem, ze gdyby nie gol, to cienizna.

W kazdym badz razie, czekam na niedziele, kiedy to spuscimy łomot Bolognii.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
Messi mimo wszystko coś tam tą prawą nogą czasem zrobi, bo obecnie ma na koncie około 60 bramek nią strzelonych.
Z obecnych topowych zawodników wybitnie jednonożnych ofensywnych piłkarzy można policzyć na palcach jednej ręki. Choć ja nikogo poza Robbenem nie kojarzę.
Dybala używa słabszej nogi od czasu do czasu, nawet jakieś dośrodkowania prawą się zdarzają, ale jak ma nią strzelać to nagle zapomina o jej istnieniu. Może kwestia psychiki i braku pewności siebie. Taki problem to właściwie nie problem jak się tylko chce go rozwiązać. Treningi i zachęcanie go do takich prób, np. ze słabszymi rywalami, powinny zdać egzamin.
Niemniej wczoraj nie popisał się umiejętnościami strzeleckimi. Zawodnik za takie pieniądze i o takiej technice powinien pokonać przeciętnie dysponowanego Rico.
Z obecnych topowych zawodników wybitnie jednonożnych ofensywnych piłkarzy można policzyć na palcach jednej ręki. Choć ja nikogo poza Robbenem nie kojarzę.
Dybala używa słabszej nogi od czasu do czasu, nawet jakieś dośrodkowania prawą się zdarzają, ale jak ma nią strzelać to nagle zapomina o jej istnieniu. Może kwestia psychiki i braku pewności siebie. Taki problem to właściwie nie problem jak się tylko chce go rozwiązać. Treningi i zachęcanie go do takich prób, np. ze słabszymi rywalami, powinny zdać egzamin.
Niemniej wczoraj nie popisał się umiejętnościami strzeleckimi. Zawodnik za takie pieniądze i o takiej technice powinien pokonać przeciętnie dysponowanego Rico.
- sebatiaen
- Juventino
Alexinho piernik który ma się za rozwiniętego intelektualnie bo zna dokładne nazwy zespołów z najlepszych lig świata i zna wszystkich w gimnazjum;)
Wytyka 30 latkowi że jest dzieckiem bo się myli w kwestii jednej litery[ co mnie to obchodzi? przecież nie mylę się z braku szacunku bo ich bardzo szanuję, to jest mała gafa i trzeba być naprawdę pedantem albo małolatem żeby się czepiać takich głupot].
Weź ty człowieku ochłoń i się ogarnij.
Wracając do meczu to Dybala po tej akcji sam na sam powinien otrzymać od klubu zakaz używania prawej lewej nogi, kurde no komicznie to wyglądało.
Wytyka 30 latkowi że jest dzieckiem bo się myli w kwestii jednej litery[ co mnie to obchodzi? przecież nie mylę się z braku szacunku bo ich bardzo szanuję, to jest mała gafa i trzeba być naprawdę pedantem albo małolatem żeby się czepiać takich głupot].
Weź ty człowieku ochłoń i się ogarnij.
Wracając do meczu to Dybala po tej akcji sam na sam powinien otrzymać od klubu zakaz używania prawej lewej nogi, kurde no komicznie to wyglądało.
- wagner
- Juventino
Te pieniądze w obecnym footballu to norma za perspektywicznego piłkarza, tylko dla nas ciągle są wyjątkiem. Może by tak więc znormalizować ten dystans i nie wypominać w każdym z kolejnych komentarzy, że za takie pieniądze?Arbuzini pisze:Zawodnik za takie pieniądze i o takiej technice powinien(...)
PS: Jestem już dziś ciekawy zestawienia personalnego na mecz ligowy. Spodziewam się mimo wszystko optymalnego składu przed weekendem reprezentacyjnym. Nie będe zaskoczony, gdy w obliczu absencji Lichtsteinera i sytuacji z Caceresem wyjdziemy z 3-5-2 z ofensywnymi Cuadrado i Sandro na skrzydłach. Liczę na minuty Ruganiego i optymalny atak Dybala-Morata.
- Arbuzini
- Juventino
Hmmm... z rocznym kontraktem?wagner pisze:Te pieniądze w obecnym footballu to norma za perspektywicznego piłkarza, tylko dla nas ciągle są wyjątkiem.Arbuzini pisze:Zawodnik za takie pieniądze i o takiej technice powinien(...)
40 mln to wciąż dużo i plasują Dybale w pierwszej 10 najdroższych transferów tego lata i czynią go jednym z najdroższych zakupów Juventusu w historii.
- Makiavel
- Juventino
Messi prawą nogą dobija piłkę do pustej bramki, ewentualnie kończy sam na sam. Nie pamiętam meczu Barcelony, w którym Messi strzeliłby soczyście prawą nogą z 16 metrów. ZAWSZE idzie w drybling do lewej. To dowód na to, że można być genialnym piłkarzem z jedną nogą, choć to zawsze trochę wstyd.Arbuzini pisze:Messi mimo wszystko coś tam tą prawą nogą czasem zrobi, bo obecnie ma na koncie około 60 bramek nią strzelonych.
@Jacky zerknij na główną i zobacz kto jest graczem meczu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Też to widziałem, ale Messi tak naprawdę dopiero od niedawna zaczął grać prawą nogą. Fakt Dybała prawej nie ma w ogóle, ale sam mówił że musi ją poprawić.Arbuzini pisze:Niemniej nie jest tak radykalnym przykładem jak Maradona, czy obecnie Robben. Parę fajnych trafień z prawej nogi miał, już nie przesadzaj:
- Arbuzini
- Juventino
Nie twierdzę, że tak nie jest. Dybala moim zdaniem przede wszystkim musi okrzepnąć mentalnie i szkoda, że w drużynie nie ma choćby Llorente (o Tevezie już nie wspominając), który mógłby być w pewnym sensie jego mentorem. Jak podłapie doświadczenia to przyjdą też strzały prawą nogą. Przecież przy akcji, w której z Zazą wyprowadzili kontrę to zagrał właśnie tą stopą.