Coppa Italia 14/15 (1/2): Fiorentina 0-3 JUVENTUS
- Morgesztern
- Juventino
Czy ten pan, który pokazał czerwony kartonik Moracie powinien być nazywany sędzią? 
A tak btw. to odrobiliśmy straty miażdżąc Violę.
Z Fiorentiny tylko dziadzia Diamanti coś ogarniał. Salah grał dobrze może pierwsze 5 minut, a później pajacował.
No i ten Coman.
Allegri nie mógł zdjąć kogoś ze środka i wstawić choćby Barzagliego zamiast ściągać młodego Francuza, który niedawno wszedł i dać na jego miejsce hiszpańskiego piłkarza, tfu, drwala o nazwisku Llorente? 

A tak btw. to odrobiliśmy straty miażdżąc Violę.

No i ten Coman.

- wagner
- Juventino
Nie mógłMorgesztern pisze:No i ten Coman.Allegri nie mógł zdjąć kogoś ze środka i wstawić choćby Barzagliego zamiast ściągać młodego Francuza, który niedawno wszedł i dać na jego miejsce hiszpańskiego piłkarza, tfu, drwala o nazwisku Llorente?
- Pessos
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Bardzo konstruktywna odpowiedź...wagner pisze:Nie mógłMorgesztern pisze:No i ten Coman.Allegri nie mógł zdjąć kogoś ze środka i wstawić choćby Barzagliego zamiast ściągać młodego Francuza, który niedawno wszedł i dać na jego miejsce hiszpańskiego piłkarza, tfu, drwala o nazwisku Llorente?
Dla mnie to było bez sensu, Max chce żeby Coman czuł się w Juventusie jak Pogba w MU?
- Arbuzini
- Juventino
Wytłumaczyłem wcześniej, że ma o wiele lepiej i to pomimo wykazywania mniejszego talentu. Niech się przykłada do treningów i poprawia grę, bo jest najsłabszy w ataku. To nie jest już Juventus 7. miejsca, a walczący na trzech frontach, gdzie mistrzostwo to już praktycznie formalność, i nie ma miejsca na głaskanie po główce.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W SC gra mistrz i zdobywca pucharu...gdyby Juve zdobyło puchar to wiadomo, że w SC gra mistrz ( Juve ) z przegranym w finale CI..no to jak ? W SC ma grać mistrz z wicemistrzem ? Coś Ci się pomieszało albo ja zgłupiałem...
Już sam nie wiem... :?

- Wojtek
- Juventino
Jeśli spojrzymy wstecz to najbliższy przykład mamy w sezonie 09/10, inter wygrał i ligę i puchar włoch, a w superpucharze grali z Romą, która zdobyła wicemistrzostwo. Także jest tak jak myślałemalessandro1977 pisze:W SC gra mistrz i zdobywca pucharu...gdyby Juve zdobyło puchar to wiadomo, że w SC gra mistrz ( Juve ) z przegranym w finale CI..no to jak ? W SC ma grać mistrz z wicemistrzem ? Coś Ci się pomieszało albo ja zgłupiałem...

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Na moje to zawsze wyglądało w ten sposób, że w SuperCoppa grał zdobywca Coppa Italia kontra mistrz kraju a w przypadku gdyby mistrz kraju był zdobywcą pucharu to jego miejsce zajmowała drużyna z kolejnego miejsca w tabeli. Bo z jakiej racji miałby tam grać przegrany z pucharu?alessandro1977 pisze:W SC gra mistrz i zdobywca pucharu...gdyby Juve zdobyło puchar to wiadomo, że w SC gra mistrz ( Juve ) z przegranym w finale CI..no to jak ? W SC ma grać mistrz z wicemistrzem ? Coś Ci się pomieszało albo ja zgłupiałem...
Ale w finale przegranym była Roma, także nadal obie wersje są możliwe a żadna przesądzona.Wojtek pisze:Jeśli spojrzymy wstecz to najbliższy przykład mamy w sezonie 09/10, inter wygrał i ligę i puchar włoch, a w superpucharze grali z Romą, która zdobyła wicemistrzostwo. Także jest tak jak myślałem

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dla mnie to najlepszy mecz Pereyry w Juventusie. Padoin też zagrał bardzo dobre zawody.Shadow Marshall pisze:
Jak zagrał Pereyra i Padoin?
Jeszcze kilka kwestii.
6 mecz z rzędu bez straty gola. To duży wyczyn. Wiadomo, że opłakujemy brak Moraty i Marchisio w finale ale do tego meczu jeszcze równe 2 miesiące. Przez ten okres może się stać bardzo wiele. Fajnie się pokazał Matri

Nie wiem z kim wolałbym zagrać w finale. Musimy go wygrać to oczywiste, jak nie teraz to kiedy? Lazio, objawienie sezonu w dodatku z atutem własnego boiska czy Napoli, które potrafi zagrać koncertowo decydujący mecz ale też zawalić spotkanie z byle kim?

Trochę niektórzy przesadzają z noszeniem już teraz na rękach Allegriego. On jeszcze nic nie wygrał. Poczekajmy spokojnie...póki co nie osiągnął niczego więcej od Conte. Ma na koncie ,,podarowany'' SPW Napoli. Sam będę pierwszy, który wstawi go sobie w avatar jak zagra mój wymarzony sezon, a jest tego bliski... (Scudetto, PW i 1/2 LM). Ale zachowajmy jeszcze chłodne głowy, to jest piłka...i nie zabierajmy Conte jego pucharów z gabloty

- mateo369
- Juventino
Ludzie tak trudno poszukać, zamiast pisać "wydaje mi się" i nabijać kolejne posty?Kimi pisze:Ale w finale przegranym była Roma, także nadal obie wersje są możliwe a żadna przesądzona.Wojtek pisze:Jeśli spojrzymy wstecz to najbliższy przykład mamy w sezonie 09/10, inter wygrał i ligę i puchar włoch, a w superpucharze grali z Romą, która zdobyła wicemistrzostwo. Także jest tak jak myślałem
SerieA
Puchar Włoch
Superpuchar
Sezon 94/95 Mistrzostwo dla Juve, Puchar dla Juve a Superpuchar gramy z Parmą, która w lidze zajęła 3 miejsce ale grała w finale PW. Tyle w temacie.
Edit
Żeby jeszcze rozwiać wątpliwości:
źródłoIf the same team wins both Serie A and Coppa Italia, then the Supercoppa is contested by the Serie A winner and the Coppa Italia runner-up. This has happened so far in 1995 (Juventus), 2000 (Lazio), 2006 and 2010 (the last two by Inter).
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- wagner
- Juventino
A co według Ciebie mam dyskutować nad tym, że zszedł z boiska ? Liczy sie dobro drużyny, efekt został zrealizowany i to są fakty nad którymi warto dyskutować. Jakby to był Tevez, Vidal ect ale Coman na razie musi znać swoje miejsce w szeregu. Taka była decyzja trenera, z którą trudno dyskutować bo wszystko mu się udaje. Takie jest moje podejście, Twoje jest takie że stawiasz, że Max chce żeby Coman czuł się jak Pogba w Man Utd, no można tak.. Wnikać w świadomości osoby X. Ja nie widze w tym najmniejszego sensu. Ale każdy swoje zdanie mieć może.Pessos pisze:Bardzo konstruktywna odpowiedź...wagner pisze:Nie mógłMorgesztern pisze:No i ten Coman.Allegri nie mógł zdjąć kogoś ze środka i wstawić choćby Barzagliego zamiast ściągać młodego Francuza, który niedawno wszedł i dać na jego miejsce hiszpańskiego piłkarza, tfu, drwala o nazwisku Llorente?
Dla mnie to było bez sensu, Max chce żeby Coman czuł się w Juventusie jak Pogba w MU?
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2015, 19:56 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- KondzioJuveFans
- Juventino
Macie jakiś obszerny skrót? Nie dałem rady obejrzeć spotkania bo miałem służbę.
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- wajrnopy
- Juventino
Beka z ciebie, wacku :lol:squinter pisze:Panowie lepiej lećcie do buka obstawić awans Fiorentiny za większą sarę, przynajmniej sobie osłodzicie udział Fiołków w finale.
Mecz pokazał, że to jest nasz sezon. Ręka trenera to jedno, ale mamy też mnóstwo szczęścia i doskonale z tego korzystamy. Conte pewno rwie kłaki ze łba, że tak dobrze nam idzie