Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 10:17

lukasz9013 pisze:
pablo1503 pisze:Liczę na dobry występ Immobile :ok:
Wykrakałeś
Za takie setki, które on marnował, to Matriego byśmy na pal nabili. :)

Mi się ten cyrk po bramce Immobile nie spodobał, bardzo brzydkie zachowanie z jego strony.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 10:25

Za co Immobile dostał żółtą? Przeskoczenie reklam? Nadmierną radość z bramki?

Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 10:47

Skróty były niczego sobie nawet fajne ciekawe studio zrobili. Ogólnie wszystko na plus gdyby nie to że wzięli sobie na speca Vito Cassetiego - zażartego kibica interu.
To jak się wypowiadał o Juve... no krew mnie zalewała - mam zamiar napisać maila do n w tej sprawie.
Ogólnie ujadał że karnego nie powinno być, że Juve zawsze dostaje karnego jak im nie idzie.
Tylko na koniec powiedział - że to nie fajnie że musi tak dobrze mówić o Juve bo faktycznie są najsilniejsi.
Skróty trwały chyba 30 minut (15 minut skrótu i ok 15 minut studia)
Niestety nie powiedzieli które mecze będą transmitować ale myślę że to oczywiste że w sobotę będzie Juve

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 10:49

Szwarou pisze:Skróty były niczego sobie nawet fajne ciekawe studio zrobili. Ogólnie wszystko na plus gdyby nie to że wzięli sobie na speca Vito Cassetiego - zażartego kibica interu.
błąd, cassetti to zatwardziały kibic violi. interistą jest paolo cozza.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 11:00

Szwarou pisze:Niestety nie powiedzieli które mecze będą transmitować ale myślę że to oczywiste że w sobotę będzie Juve
Powiedzieli, że zapraszają na oba sobotnie mecze, studio od 17:30.

Obrazek
Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 11:06

pan Zambrotta pisze:
Szwarou pisze:Skróty były niczego sobie nawet fajne ciekawe studio zrobili. Ogólnie wszystko na plus gdyby nie to że wzięli sobie na speca Vito Cassetiego - zażartego kibica interu.
błąd, cassetti to zatwardziały kibic violi. interistą jest paolo cozza.
Ok - ale i tak mnie wku*#@ :D
Il Fenomeno - fajnie :)

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 11:52

Mialiśmy więcej szczęścia niż rozumu . Krótko mówiąc Buffon ratuje nam dupę :D
A tak ogólnie to za co Immobile dostał kartkę ?

Wreszcie ktoś nie olewa włoskiej ligi i wygląda to w miare dobrze.
Studio całkiem okej poza tym Vito. Nie dość, że się nie zna to jeszcze nawet sie nie stara być obiektywnym ...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 12:13

pan Zambrotta pisze:interistą jest paolo cozza.
Vito wczoraj nie widziałem ale dzięki Bogu Cozza ma jakiś kontrakt z Polsatem i go w ence nie zobaczymy. Zero jakiejkolwiek wiedzy i rzucanie odkrywczych haseł typu "muszą strzelić gola żeby wygrać".

Borriello chyba nie do końca został przyjęty przez szatnię Juve bo dopiero co świętował z nimi mistrzostwo a wczoraj z Bonuccim się prztykali co dwie minuty. Do Buffona też miał jakiś problem ale skończyło się dyplomatycznym podaniem dłoni.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 12:15

Szczerze to dopiero dzisiaj oglądałem (jakby ktoś chciał: http://livetv.ru/en/showvideo/110491_pescara_sampdoria/ (I połowa po Rusku, ale to nawet zabawniej się słucha), http://www.myjuventus.net/2012/09/genoa ... -half.html ). Nie chciałem znać wyniku, ale oczywiście szukając linków nadziałem się na niego (swoją drogą jakim trzeba być człowiekiem żeby na stronie z nagraniem całej połowy podawać wynik :doh: ), więc myślałem, że było łatwo lekko i przyjemnie, po pierwszej połowie zstanawiałem się czy napewno dobrze ten wynik przeczytałem.
Martwi gra obrony. Trudno za wszystko winić zmienników czyli Caceresa i De Ceglie. Każdy z trójki obrońców ma coś na sumieniu. Leo np. słabo zaczął, ale np. pod koniec pierwszej połowy świetnie uratował szansę Borriello 1 na 1 sprokurowaną po błędzie...Chielliniego. Ogólnie z tyłu to tylko Gigi klasa, reszta średnio. Nie lubię patrzeć w kategorii fartowna/niefartowna wygrana, bo to za banalne rozumowanie, ale równie dobrze Genoa mogła prowadzić 2/3:0. W sumie ten Boriello nie jest taki beznadziejny jak się wydawało, tzn. skuteczność słaba, ale w walce z naszymi defensorami wyglądał niepokojąco dobrze. Ogólnie Genoa ma jednak czego żałować (np. seta na 2:0 i zaraz Giacch na 1:1), ale coś czuję że ich duet Immobile-Marco może sporo nastrzelać w tym sezonie, kto wie, może przy odrobinie szczęścia powalczą chociaż o puchary.
Co do rotacji w składzie, najlepszy z "zamienników" Giaccherini i chyba najlepszy w Juve na boisku w pierwszej połowie. Caceres wrzutki różnie, ale ogólnie przyzwoicie. Natomiast może De Ceglie potencjalnie dograć umie lepiej, ale wczoraj słabe spotkanie, niepotrzebnie się w dawał w dryblingi które przgrywał, no nie radzi sobie w walce 1 na 1. Trochę się obudził na te 10 minut w drugiej części, ale jednak zawiódł.
Tak jak się spodziewałem, to Vidal odpoczywał, logiczne, zważywszy na jego wypady za ocean. Świetne wejście Vucinicia i Asamoah. Giovinco jak zwykle aktywny, ale ciągle brakuje mu tego czegoś by z czystym sumieniem zaliczyć go najwyższej klasy zawodników, może za bardz bierze ciężar na siebie? Na plus akcja w której był blisko gola (słupek). Szkoda że Matri nie wykorzystał setki, teraz nektórym będzie jeszcze łatwiej po nim jechać.
Czy tylko mi się wydawało, że Leo dostał kartkę już wcześniej (początek meczu)? Może realizator coś wtedy źle pokazał, bo była taka sytuacja, że Bonucci o coś się wykłucał i wydawało mi się że dostał kartkę, a potem jeszcze w ok. 40 minucie, ale może mi się coś wydawał, teraz już tego nie znajdę.
Wie ktoś co miał Lichtsteiner w tej tajemniczej buteleczce zaraz przed zmianą?
Na Chelsea nie przewiduję niespodzianek, skład jak w dwóch pierwszy kolejkach (tzn. prawie taki, bez Marrone a z Chiellinim).

Bym zapomniał, pisaliście kiedyś po co nam wieża do ataku, skoro prawie nie gramy wrzutek :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 12:55

@D@$ pisze:Bym zapomniał, pisaliście kiedyś po co nam wieża do ataku, skoro prawie nie gramy wrzutek :D
Ja dalej uważam, że postawienie wieży w polu karnym przy naszym systemie gry będzie złym rozwiązaniem. Zazwyczaj odpuszczamy sobie bezsensowną grę wrzutkami, wczoraj było inaczej, ale wieża w ataku niewiele by zdziałała, bo najzwyczajniej w świecie nie było komu wykonać przyzwoitego dośrodkowania. Najlepiej wychodzi nam kombinacyjna gra po ziemi i niech tak zostanie

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 13:46

@D@$ pisze:Czy tylko mi się wydawało, że Leo dostał kartkę już wcześniej (początek meczu)? Może realizator coś wtedy źle pokazał, bo była taka sytuacja, że Bonucci o coś się wykłucał i wydawało mi się że dostał kartkę, a potem jeszcze w ok. 40 minucie, ale może mi się coś wydawał, teraz już tego nie znajdę.
Dostał żółta kartkę, ale o mało się nie popłakał, że to nie on dotknął piłkę ręką i sędzia przerzucił jego kartkę na Pirlo.

Obrazek
Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 13:57

Qrczak pisze:
Wreszcie ktoś nie olewa włoskiej ligi i wygląda to w miare dobrze.
Studio całkiem okej poza tym Vito. Nie dość, że się nie zna to jeszcze nawet sie nie stara być obiektywnym ...
Najgorzej, że ktoś sobie włączy takie skróty, kto nie jest obeznany w temacie, usłyszy od takiego pana, że Juve znowu dostaje karne z kapelusza i stereotyp co do Starej Damy będzie szedł w Polskę. A ten pan, który jest kibicem Fiorentiny, nawet nie próbował być obiektywny, tylko jak usłyszał Juventus to dużo krzyczał. Przyznał tylko, że ma najlepszy skład we Włoszech.
Na nforum jest wątek o Serie A, można napisać swoje uwagi, często są tam przedstawiciele N-ki: http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=54946&page=21

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 15:36

Peter pisze:
Najgorzej, że ktoś sobie włączy takie skróty, kto nie jest obeznany w temacie, usłyszy od takiego pana, że Juve znowu dostaje karne z kapelusza i stereotyp co do Starej Damy będzie szedł w Polskę. A ten pan, który jest kibicem Fiorentiny, nawet nie próbował być obiektywny, tylko jak usłyszał Juventus to dużo krzyczał. Przyznał tylko, że ma najlepszy skład we Włoszech.
Na nforum jest wątek o Serie A, można napisać swoje uwagi, często są tam przedstawiciele N-ki: http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=54946&page=21
Dokładnie , znowu będzie Juve to kupuje mecze itd. ... paranoja .

To co atakujemy nforum ? :rotfl:

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 15:39

Bonucci dostał dwie żółte i ciągle grał? :shock: Czy jakis blad realizatora ?

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 15:42

O pierwszą żółtą się kłócił i ostatecznie powędrowała ona do Pirlo.

Zablokowany