Arturo Vidal

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 11:33

pumex pisze:Coś mi się wydaje, że on się najlepiej czuje, gdy nie ma wielu zadań taktycznych. Po prostu biega wszędzie, i walczy.
Czyli nie w dwu-osobowej pomocy z Pirlo :?

paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 11:36

Z fragmentów, które oglądałem raczej pełnił rolę lewego pomocnika w ustawieniu z trójką obrońców, a zatem ze sporą ilością zadań defensywnych. Przy ataku Francuzów Chilijczycy tworzyli piątkę z tyłu i właśnie Vidal wchodził bardziej do środka, jako drugi z lewej. Faktycznie chyba on przegrał głowę przy bramce Remy'ego, ale wyglądał dobrze fizycznie, wybiegany, ambitnie walczący, bez głupich strat.

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 11:41

stahoo pisze:
pumex pisze:Coś mi się wydaje, że on się najlepiej czuje, gdy nie ma wielu zadań taktycznych. Po prostu biega wszędzie, i walczy.
Czyli nie w dwu-osobowej pomocy z Pirlo :?
tak jak sissoko /o\

radzę się wstrzymać z jakimikolwiek opiniami odnośnie vidala, chłop piłki w turynie nie kopnął, a już pierdzenie pana stasia, że się gdzieś nie sprawdzi.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 11:48

Wydaje mi się, że jednak Zanetti wnosił do defensywy więcej niż Pirlo.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 11:58

stahoo pisze:Wydaje mi się, że jednak Zanetti wnosił do defensywy więcej niż Pirlo.
Zanetti? Cristiano? Zdecydowanie! Zanetti to była gorsza wersja Xabiego Alonso, ale jego mądrość w grze i umiejętność ustawiania się była nieoceniona. Nie wiem, jak można było wpaść na pomysł opchnięcia go do Fiory :/

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 11:59

pumex pisze:
stahoo pisze:Wydaje mi się, że jednak Zanetti wnosił do defensywy więcej niż Pirlo.
Zanetti? Cristiano? Zdecydowanie! Zanetti to była gorsza wersja Xabiego Alonso, ale jego mądrość w grze i umiejętność ustawiania się była nieoceniona. Nie wiem, jak można było wpaść na pomysł opchnięcia go do Fiory :/
Sam chciał tam odejść.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 12:05

Mietson pisze:Sam chciał tam odejść.
Jak to sam? Szczerze mówiąc szczegółów tego transferu nie pamiętam. Jak to było? Kontrakt mu się kończył?
Naprawdę jedyny minus Zanettiego to spora podatność na kontuzje. Jak był zdrowy, był liderem środka pola. Świetnie łączył formację defensywną z ofensywną.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 12:16

pumex pisze:
Jak to sam? Szczerze mówiąc szczegółów tego transferu nie pamiętam. Jak to było? Kontrakt mu się kończył?
Naprawdę jedyny minus Zanettiego to spora podatność na kontuzje. Jak był zdrowy, był liderem środka pola. Świetnie łączył formację defensywną z ofensywną.
Tak, chciał odejść do Violi bo on wychowankiem ich jest. Nie pamiętam czy to miało związek z kontraktem.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 12:18

yanquez pisze: No i zawalił bramkę :(
Coś czuję, że ma defensywnym się nie sprawdzi...
I wyciagasz te wnioski na podstawie tego, ze przegral pojedynek glowkowy z jakims pilkarzem z Francji, czy czegos jeszcze?

Co do Zanettiego, to chyba nie jest do konca wyjasniona sytuacja. Po jego odejsciu najpierw Ferrara powiedzial, ze nie trzyma nikogo na sile, a Secco, ze nie moglismy mu zagwarantowac 3-letniego kontraktu, wiec zawodnik poprosil o transfer. Potem sam Zanetti zabral glos i widac, ze mial sporo zalu. Ferrara jeszcze potem raz sie wypowiedzial, ze po rozmowie z Secco, Zanettiemu sie zupelnie odkrecilo. Jak dla mnie, wyglada to na wine naszego 'guru transferowego', a szkoda, bo w tamtym 4-3-1-2 taki gracz mogl sie baaardzo przydac.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 12:24

co do CZ6, to potraktowano go jak zwykłą szmatę w momencie przyjścia wielkiego gwiazdora felipe melo. ten się ujął honorem i odszedł do fiorentiny. zanetti i mellberg to piłkarze, których mi najbardziej szkoda, tym bardziej, że oddaliśmy ich za bezcen.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 12:30

A no, nigdy nie zrozumię oddania Mellberga i sproawdzenia Fabio "kocham Juve, kocham Real, ale najbardziej kocham pieniądze" Cannavaro.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 13:32

beka pisze:
yanquez pisze: No i zawalił bramkę :(
Coś czuję, że ma defensywnym się nie sprawdzi...
I wyciagasz te wnioski na podstawie tego, ze przegral pojedynek glowkowy z jakims pilkarzem z Francji, czy czegos jeszcze?
Jakie wnioski? Napisałem, że MOIM ZDANIEM się nie sprawdzi w obronie.

Oglądałem Vidala w akcji nie raz i w defensywie spisywał się za każdym razem średnio. Gość zbyt często gubi krycie po prostu. Będzie takim samym DMem, jak Marchisio (czyli słabiuteńkim). Inną recenzję zbiera oczywiście jako kandydat na środkowego btb...

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 18:39

Mylisz się. Zanetti miał przed przyjściem Melo dwa naprawdę bardzo dobre sezony. Donadoni widział go w kadrze na Euro 2008. I było mniej więcej tak jak mówi Zambro. Wydymali go w trzy minuty. Profesjonalna robota. Zero spekulacji i tylko jeden news w wakacyjny poniedziałek, który mówił o odejściu Cristiana. Secco miał w zwyczaju żegnać się z ludźmi, którzy powinni byli zostać. Podobnie potraktowany został również obiecujący Balza. Z drugiej strony wiele w Violi już nie pokazał. Prezentował się całkiem przyzwoicie w pierwszym sezonie.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 19:23

pan Zambrotta pisze:co do CZ6, to potraktowano go jak zwykłą szmatę w momencie przyjścia wielkiego gwiazdora felipe melo. ten się ujął honorem i odszedł do fiorentiny. zanetti i mellberg to piłkarze, których mi najbardziej szkoda, tym bardziej, że oddaliśmy ich za bezcen.
Aż głupio się nie zgodzić... Zanetti był gość. Potrafił takiego crossa rzucić, że faja miękła. A Mellberg na zapychacza dziur się nadawał. Nawet więcej... No i ta broda! <3

A Zanetti to teraz gdzie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 19:28

deszczowy pisze: A Mellberg na zapychacza dziur się nadawał. Nawet więcej...
Oj więcej... W meczu z Chelsea byłoby po pół godzinie z 3-0 gdyby nie Szwed. Nie moge pojąć jak można było dla 2 czy 3 mln &#8364; sie go pozbyć a sprowadzić znienawidzonego Cannavaro...

Zablokowany