Arturo Vidal
- paul636
- Juventino
Z fragmentów, które oglądałem raczej pełnił rolę lewego pomocnika w ustawieniu z trójką obrońców, a zatem ze sporą ilością zadań defensywnych. Przy ataku Francuzów Chilijczycy tworzyli piątkę z tyłu i właśnie Vidal wchodził bardziej do środka, jako drugi z lewej. Faktycznie chyba on przegrał głowę przy bramce Remy'ego, ale wyglądał dobrze fizycznie, wybiegany, ambitnie walczący, bez głupich strat.
LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
- pan Zambrotta
- Juventino
tak jak sissoko /o\stahoo pisze:Czyli nie w dwu-osobowej pomocy z Pirlo :?pumex pisze:Coś mi się wydaje, że on się najlepiej czuje, gdy nie ma wielu zadań taktycznych. Po prostu biega wszędzie, i walczy.
radzę się wstrzymać z jakimikolwiek opiniami odnośnie vidala, chłop piłki w turynie nie kopnął, a już pierdzenie pana stasia, że się gdzieś nie sprawdzi.
- pumex
- Juventino
Zanetti? Cristiano? Zdecydowanie! Zanetti to była gorsza wersja Xabiego Alonso, ale jego mądrość w grze i umiejętność ustawiania się była nieoceniona. Nie wiem, jak można było wpaść na pomysł opchnięcia go do Fiorystahoo pisze:Wydaje mi się, że jednak Zanetti wnosił do defensywy więcej niż Pirlo.

- Pan Mietek
- Juventino
Sam chciał tam odejść.pumex pisze:Zanetti? Cristiano? Zdecydowanie! Zanetti to była gorsza wersja Xabiego Alonso, ale jego mądrość w grze i umiejętność ustawiania się była nieoceniona. Nie wiem, jak można było wpaść na pomysł opchnięcia go do Fiorystahoo pisze:Wydaje mi się, że jednak Zanetti wnosił do defensywy więcej niż Pirlo.
- pumex
- Juventino
Jak to sam? Szczerze mówiąc szczegółów tego transferu nie pamiętam. Jak to było? Kontrakt mu się kończył?Mietson pisze:Sam chciał tam odejść.
Naprawdę jedyny minus Zanettiego to spora podatność na kontuzje. Jak był zdrowy, był liderem środka pola. Świetnie łączył formację defensywną z ofensywną.

- Pan Mietek
- Juventino
Tak, chciał odejść do Violi bo on wychowankiem ich jest. Nie pamiętam czy to miało związek z kontraktem.pumex pisze:Jak to sam? Szczerze mówiąc szczegółów tego transferu nie pamiętam. Jak to było? Kontrakt mu się kończył?Mietson pisze:Sam chciał tam odejść.
Naprawdę jedyny minus Zanettiego to spora podatność na kontuzje. Jak był zdrowy, był liderem środka pola. Świetnie łączył formację defensywną z ofensywną.
- bendzamin
- Redaktor
I wyciagasz te wnioski na podstawie tego, ze przegral pojedynek glowkowy z jakims pilkarzem z Francji, czy czegos jeszcze?yanquez pisze: No i zawalił bramkę![]()
Coś czuję, że ma defensywnym się nie sprawdzi...
Co do Zanettiego, to chyba nie jest do konca wyjasniona sytuacja. Po jego odejsciu najpierw Ferrara powiedzial, ze nie trzyma nikogo na sile, a Secco, ze nie moglismy mu zagwarantowac 3-letniego kontraktu, wiec zawodnik poprosil o transfer. Potem sam Zanetti zabral glos i widac, ze mial sporo zalu. Ferrara jeszcze potem raz sie wypowiedzial, ze po rozmowie z Secco, Zanettiemu sie zupelnie odkrecilo. Jak dla mnie, wyglada to na wine naszego 'guru transferowego', a szkoda, bo w tamtym 4-3-1-2 taki gracz mogl sie baaardzo przydac.
- pan Zambrotta
- Juventino
co do CZ6, to potraktowano go jak zwykłą szmatę w momencie przyjścia wielkiego gwiazdora felipe melo. ten się ujął honorem i odszedł do fiorentiny. zanetti i mellberg to piłkarze, których mi najbardziej szkoda, tym bardziej, że oddaliśmy ich za bezcen.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jakie wnioski? Napisałem, że MOIM ZDANIEM się nie sprawdzi w obronie.beka pisze:I wyciagasz te wnioski na podstawie tego, ze przegral pojedynek glowkowy z jakims pilkarzem z Francji, czy czegos jeszcze?yanquez pisze: No i zawalił bramkę![]()
Coś czuję, że ma defensywnym się nie sprawdzi...
Oglądałem Vidala w akcji nie raz i w defensywie spisywał się za każdym razem średnio. Gość zbyt często gubi krycie po prostu. Będzie takim samym DMem, jak Marchisio (czyli słabiuteńkim). Inną recenzję zbiera oczywiście jako kandydat na środkowego btb...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mylisz się. Zanetti miał przed przyjściem Melo dwa naprawdę bardzo dobre sezony. Donadoni widział go w kadrze na Euro 2008. I było mniej więcej tak jak mówi Zambro. Wydymali go w trzy minuty. Profesjonalna robota. Zero spekulacji i tylko jeden news w wakacyjny poniedziałek, który mówił o odejściu Cristiana. Secco miał w zwyczaju żegnać się z ludźmi, którzy powinni byli zostać. Podobnie potraktowany został również obiecujący Balza. Z drugiej strony wiele w Violi już nie pokazał. Prezentował się całkiem przyzwoicie w pierwszym sezonie.Mietson pisze:Sam chciał tam odejść.
- deszczowy
- Juventino
Aż głupio się nie zgodzić... Zanetti był gość. Potrafił takiego crossa rzucić, że faja miękła. A Mellberg na zapychacza dziur się nadawał. Nawet więcej... No i ta broda! <3pan Zambrotta pisze:co do CZ6, to potraktowano go jak zwykłą szmatę w momencie przyjścia wielkiego gwiazdora felipe melo. ten się ujął honorem i odszedł do fiorentiny. zanetti i mellberg to piłkarze, których mi najbardziej szkoda, tym bardziej, że oddaliśmy ich za bezcen.
A Zanetti to teraz gdzie?
- stahoo
- Juventino
Oj więcej... W meczu z Chelsea byłoby po pół godzinie z 3-0 gdyby nie Szwed. Nie moge pojąć jak można było dla 2 czy 3 mln € sie go pozbyć a sprowadzić znienawidzonego Cannavaro...deszczowy pisze: A Mellberg na zapychacza dziur się nadawał. Nawet więcej...