Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 18:47

stahoo pisze:
zahor pisze: Zaryzykuję stwierdzenie że przez żaden inny klub na świecie ostatnimi laty nie przewinęło się tak wielu doskonałych trenerów jak przez Chelsea.
Real. Ale Chelsea również.;)
E tam, moim zdaniem z Chelsea sie nie da tego porownac. Mourinho, Scolari, Hiddink, Ancelotti, Villas-Boas. W Realu tak naprawde ostatnio to byli Capello i Jose, bo takiego Schustera stawiac na rowni z Hiddinkiem jest takie troche... glupie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 19:56

Monte Cristo pisze:
stahoo pisze:
zahor pisze: Zaryzykuję stwierdzenie że przez żaden inny klub na świecie ostatnimi laty nie przewinęło się tak wielu doskonałych trenerów jak przez Chelsea.
Real. Ale Chelsea również.;)
E tam, moim zdaniem z Chelsea sie nie da tego porownac. Mourinho, Scolari, Hiddink, Ancelotti, Villas-Boas. W Realu tak naprawde ostatnio to byli Capello i Jose, bo takiego Schustera stawiac na rowni z Hiddinkiem jest takie troche... glupie.
Może i mieli wielkich trenerów, ale tak naprawdę nic wielkiego nie osiągnęli.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 20:39

zahor pisze:
pablo1503 pisze:
francois pisze:ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie
Przed Chelsea bardzo ważny mecz i kto wie, może 'być, albo nie być' dla Villa Boas. :whistle:
Uważam że zwolnienie Portugalczyka w tej chwili to byłoby najgłupsze, co w Chelsea można zrobić. Trzeba pamiętać o tym, że to wciąż bardzo młody trener, który czas się uczy - także na błędach. Trochę głupio by było Romkowi gdyby to doświadczenie, które zebrał w Chelsea wykorzystał potem np. w Manchesterze do ogrywania The Blues. Inna sprawa - kto w miejsce Villas-Boasa? Zaryzykuję stwierdzenie że przez żaden inny klub na świecie ostatnimi laty nie przewinęło się tak wielu doskonałych trenerów jak przez Chelsea. Każdy z nich wyfrunął za brak wyników, niektórzy dość szybko. Może to nie kwestia trenera?
Mimo że bardzo bym chciał awansu Valencii, to jednak nie wierzę że uda im się wywieźć trzy punkty ze Stamford Bridge. Widziałem na żywo spotkanie na Mestalla i wtedy Anglicy byli stroną zdecydowanie dominującą, mimo że Valencia była w gazie bo tydzień wcześniej Barcelona z ledwością wywiozła od nich jeden punkty.
Równie ciężko jest mi sobie wyobrazić żeby Man Utd miał nie wywieźć z Bazylei żadnego punktu. Na Old Trafford był co prawda remis, ale to o niczym nie świadczy. Stawiam że w kolejnej rundzie znajdą się trzy ekipy angielskie, trzy włoskie, dwie hiszpańskie, dwie niemieckie i ... żadnej francuskiej? Nie można wykluczyć.
2 angielskie - Man Utd i Arsenal
2 niemieckie - Bayern i Bayer
cypryjska (:O) - Apoel
3 włoskie (2 włoskie i "włoska) - Milan, Napoli, Inter
2 portugalskie (portugalska i "portugalska") - Porto i Benfica
3 hiszpańskie - Real, Barca, Valencia
francuska - Lille
holenderska - Ajax
grecka - Olympiakos (tak, nie powalilo mnie, uwazam ze Olympiakos przylozy sie do Arsenalu, ktory ma awans i to z 1 miejsca, i wykopie Marsylie z LM)

najbardziej licze na zamieszanie w dalszych rundach dzieki Valencii, Lille - i po cichu - Apoel i Ajax, chociaz wiem, ze nie maja na to wielkich szans. pewnie jak zwykle w polfinale bedzie Barca, i MU, zapewne tez Real. Gdybym mial typowac sympatiami, to przez wzglad na wloska pilke, zyczylbym awansu do polfinalu takze Napoli, ale realnie patrzac, to pewnie dobry w tym sezonie Bayern uzupelni super 4. Arsenal to "kolos" na glinianych nogach, wiec od kazdej z tych druzyn, moze dostac w pysk. No, moze poza Porto, ktore jest slabe w tym sez (chyba, ze sie odrodzi).

tak więc silna LE nas czeka :) - ManCity, Chelsea, być moze CSKA, Zenit, Lyon ;) a w tej samej LE juz majacy dobra forme Sporting, Atletico, szejki z Paryża, Tottenham, Rubin czy solidne Twente ;)

A co do Chelsea, to mieli dobrych trenerow, sklad tez nienajgorszy (mowcie co chcecie, ale kazdy chcialby miec pilkarzy typu Deco, Ballack, Malouda, Essien, Lampard, Terry, Cech, czy jeszcze wczesniej mlody Drogba, czy Ashley Cole !) Teraz tez, niby taki Ramires czy Luiz nie wkomponowali sie w takim stopniu jak Cole'owie, Bosingwa, Carvalho czy Essien, a atak z podstarzalym Drogba, i mimo wszystko bedacym failem transferowym Torresem, nie prezentuje sie zbyt okazale, jednakowoz powinni walczyc o top 4 LM, a Ci spadna zaraz z top 4 w lidze, a w LM moga odpasc. Nie lubie ich, ale realnie patrzac przyznam, ze swiat sie konczy :shock:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 15:20

Kolejne spotkania za nami, dziś już wszystko będzie jasne.

Bardzo się ciesze że OM zdołało wygrać bo nie wyobrażam sobie Olympiakosu w 1/8, a brakowało niewiele. Świetna asysta Lewego i gol Kuby :ok:
Znowu pech Fabiańskiego, miał cały mecz by sie pokazać a tu jakiś uraz.

Valencia ląduje w LE! A szkoda, bo uważam że są lepszym zespołem niż Bayer. Kapitalny mecz Chelsea. Droga chyba sobie przypomniał jak się strzela, świetny mecz Cecha.

Porto też w LE. Jak widać Wisła nie odpadła zbyle jakimi ogórami, bo dawało się im niewielkie szanse a APOEL wygrał grupe :doh:

Mecz Milanu włączyłem na ostatnie 10min i zobaczyłem dwie bramki :prochno: Frajerski remis Milanu. Barca rezerwami gromi 4:0 :|

Dzisiaj bardzo ciekawie zapowiada się mecz MC-Bayern. Dla piłkarzy z City to mecz o wszystko, dobrze że go pokazują na Polsacie. Mam nadzieje że Napoli da rade Villarrealowi i zaawansują z grupy.
Ciekawie też będzie w Bazyli. Man UTD może odpaść, wole jednak by awansowali ale z drugiego miejsca wtedy możemy się spodziewać ich pojedynku z Barcą czy Realem :ok:

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:37

Manchestery odpadną :? :shock:. Jestem zdziwiony sukcesem Napoli-nie dawałem im szans na wyjście. Może Mancini obczaił na razie tylko ligę angielską. W każdym razie pewnie powie, że miał za mało napastników i Cavani i/lub Lavezzi już są jego. Gratuluję Napoli, choć zarobią nadprogramową kasę.
No, ale to co wyprawie Utd to jest nie do uwierzenia. Rooney posypał się z formą i diabły zjechały z dyspozycją całkowicie w dół. W lidze-począwszy od meczu z Chelsea "fukszą", a że bilans szczęścia do pecha zawsze(lub prawie) wychodzi na zero to...
No, ale żeby po takim rewelacyjnym wejście w sezon zaliczyć taką klapę? Oczywiście generalnie to dobrze, że nawet teraz w czasie panowania wielkiego keszu, ktoś potrafi powtórzyć(przykładając odpowiednią miarę) casus Leeds, czy Deportivo. Zresztą dla Bazylei to faktycznie coś porównywalnego...

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:41

Mnie bardzo Lyon zaskoczył. Żeby wyszli z grupy musieli liczyć na porażkę Ajaxu(co nie było trudne, bo grali z pretendentami do wygrania tegorocznej edycji) i oprócz tego musieli wygrać pięcioma(?) bramkami. Poradzili sobie i wygrali 7:1. :bravo: :bravo: :bravo:
Odpadło Porto, Lille, Borrusia, Manchestery... Ciekawa LM się szykuje.
Tak na prawdę nikt nie będzie w stanie podskoczyć Realowi i Barcelonie :/
Milan? Inter(:rotfl:)? Chelsea? Napoli? Arsenal? Są to dobre drużyny, ale z obecną formą bez szans na LM.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2011, 22:46 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:43

Tym sposobem Serie A ma najwięcej przedstawicieli w kolejnej rundzie CL. Silny Juventus - silna liga, chciałoby się rzec.

FC Basel :o

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:44

pablo1503 pisze:Mnie bardzo Lyon zaskoczył. Żeby wyszli z grupy musieli liczyć na porażkę Ajaxu(co nie było trudne, bo grali z pretendentami do wygrania tegorocznej edycji) i oprócz tego musieli wygrać pięcioma(?) bramkami. Poradzili sobie i wygrali 7:1. :bravo: :bravo: :bravo:
Pachnie kupionym meczem :whistle:

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:46

2 angielskie drużyny w fazie pucharowej, jak pięknie <3

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:47

Dokładnie, serie A ma 3 przedstawicieli w Champions League a premiership 2, mam nadzieje że to zamknie choć na chwilę buzie tym co ciągle mi tłumaczą jak to serie a jest beznadziejna i daleko do tyłu za angielską ligą... wiem że ilość zespołów w jednej edycji LM w sumie niewiele znaczy ale satysfakcja jest.... swoją drogą zastanawia mnie BARDZO jak by sobie JUVE poradziło gdyby grało teraz w LM w obecnym składzie :)

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:51

Jeden jedyny rok wiosny nie czyni. Tak jak i ani Porto ani Inter nie miały największego potencjału ani umjętności, niemniej wygrały. Tylko pokazuje, że jednak sensacje się zdarzają pomimo kasy w sakwie.
O tym, że SerieA poszła do przodu napiszę jeśli Mlian lub Napoli wejdą do półfinału,(jedna z drużyn) na co i tak się mimo wszystko IMO nie zapowiada, aczkolwiek niech się Milan męczy. Oby jakaś drużyna z Półwyspu weszła do QF.
Inter miał łatwą grupę. Milan nie mógł nie wyjść. United bardzo zawiodło. Pewnie obie strony żałują, że nie przyszedł Sneijder.
Co do Lyonu to raczej panowie macie rację, zwłaszcza, że dla Dinama to spora okazja. Ciekawe czy i kiedy ruszy jakieś postępowanie w tej sprawie?
Czy jednak po aferach w Turcji i ze Sionem, udamy, że nic nie było?
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2011, 23:03 przez strong return, łącznie zmieniany 4 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:55

alina pisze:
pablo1503 pisze:Mnie bardzo Lyon zaskoczył. Żeby wyszli z grupy musieli liczyć na porażkę Ajaxu(co nie było trudne, bo grali z pretendentami do wygrania tegorocznej edycji) i oprócz tego musieli wygrać pięcioma(?) bramkami. Poradzili sobie i wygrali 7:1. :bravo: :bravo: :bravo:
Pachnie kupionym meczem :whistle:
Dokladnie.

Dziwnym trafem jeszcze do 45 minuty Dinamo prowadzilo 1:0. Potem stracili nagle 7 bramek, czyli idealnie tyle ile bylo potrzeba Lyonowi do awansu. Malo tego, sedzia w meczu Ajaxu z Realem nie uznal Holendrom 2 bramek, zdobytych prawidlowo, przy stanie 1:0 dla ekipy Jose.

Szwindel jak cholera.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:55

Co jeszcze musimy zrobic w LM,zeby nam niemieckie zlodzieje oddaly 4 miejsce?
Ja juz przed sezonem mowilem, ze SerieA sie poprawia, to mnie zjechaliscie :P

KLIK ==>www
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 23:01

punkty w LE są tak samo liczone jak w LM więc... nie napalajcie się.
Manchester United :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 23:05

Dawno nie widziałem tak poukładanej drużyny jak Bayern, dziś w drugim garniturze wprawdzie przegrał z petrodolarami, ale zaprezentował bardzo miły dla oka futbol. Dyscyplina, dobra gra obronna, prosty schemat akcji z elementami ciekawych kombinacji. Coś a la Serie A :) . Cieszy awans Napoli. Przed początkiem rozgrywek nie dawałem im większych szans na awans, ba nie wykluczałem Ligi Europejskiej, ciekawie.

ODPOWIEDZ