Serie A (17): JUVENTUS 1-2 Catania
- juventusprzemek
- Juventino
Zmiana trenera jest nieodzowna.
Zimą kilka transferów w obie strony powinno wyjść na dobre.
Dzisiejszy mecz z Catanią pokazuje, że nie mamy kim zastąpić Chielliniego, Buffona, Camoranesiego i Sissoko. Mamy braki na te stanowiska bo Poulsen, Grosso i Melo sie nie nadają by ich godnie zastąpić.
Sorry Sajan nie wiedziałem, że Mancini już ma posadę.
I po co odszedł Ranieri- raczej go wyrzucili bo co dwa złe mecze i już wypad?
A Cirro co teraz robi? Tylko początek sezonu dobry a teraz fatalna passa:(
Zimą kilka transferów w obie strony powinno wyjść na dobre.
Dzisiejszy mecz z Catanią pokazuje, że nie mamy kim zastąpić Chielliniego, Buffona, Camoranesiego i Sissoko. Mamy braki na te stanowiska bo Poulsen, Grosso i Melo sie nie nadają by ich godnie zastąpić.
Sorry Sajan nie wiedziałem, że Mancini już ma posadę.
I po co odszedł Ranieri- raczej go wyrzucili bo co dwa złe mecze i już wypad?
A Cirro co teraz robi? Tylko początek sezonu dobry a teraz fatalna passa:(
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2009, 23:42 przez juventusprzemek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Choperini
- Juventino
Panowie,
A jutro rano się obudzimy, wypijemy poranną kawę i ku naszemu zdziwieniu zobaczymy prezent świąteczny w postaci informacji, że Ciro zwolniony i Guus zatrudniony
Coś z Hiddinkiem chyba jest na rzeczy, skoro i On sam, i jego agent tak gwałtownie zaprzeczają jakimkolwiek kontaktom z Juve... chciałbym wierzyć, że trwają jakieś poufne negocjaje.
Jeśli nie Hiddink to ja już nie wiem kto... Nie ma chyba obecnie dobrych i wolnych trenerów na rynku...
Już kiedyś pisałem, że jeszcze będziemy za Ranierim tęsknić :rotfl: :rotfl:
A jutro rano się obudzimy, wypijemy poranną kawę i ku naszemu zdziwieniu zobaczymy prezent świąteczny w postaci informacji, że Ciro zwolniony i Guus zatrudniony

Coś z Hiddinkiem chyba jest na rzeczy, skoro i On sam, i jego agent tak gwałtownie zaprzeczają jakimkolwiek kontaktom z Juve... chciałbym wierzyć, że trwają jakieś poufne negocjaje.
Jeśli nie Hiddink to ja już nie wiem kto... Nie ma chyba obecnie dobrych i wolnych trenerów na rynku...

"Run Hassan. Run!
"

- Medzeer
- Juventino
Kolejna osoba, która wypisuje, ze Melo sie nie nadaje, przez 4-5 miesiecy stracil caly talent ? Nie.
To poprostu Ferrara nie ma pojecia jak go wykorzystac. Pozatym Poulsen, naprawde zaczyna grac na przyzwoitym poziomie, robi to co do niego nalezy, czyli czlowiek od brudnej roboty. A Grosso nie ma kogo zastepowac, bo jest jedyny na swojej pozycji, gdyz Molinaro i DeCeglie sa nic nie warci.
To poprostu Ferrara nie ma pojecia jak go wykorzystac. Pozatym Poulsen, naprawde zaczyna grac na przyzwoitym poziomie, robi to co do niego nalezy, czyli czlowiek od brudnej roboty. A Grosso nie ma kogo zastepowac, bo jest jedyny na swojej pozycji, gdyz Molinaro i DeCeglie sa nic nie warci.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Manninger to dla Ciebie zły zmiennik, dlatego, że puścił dwie bramki czy może dlatego, że gra zbyt defensywnie? :lol:juventusprzemek pisze:Dzisiejszy mecz z Catanią pokazuje, że nie mamy kim zastąpić Chielliniego, Buffona, Camoranesiego i Sissoko.
- Choperini
- Juventino
Mam prośbę Siewier"To niesprawiedliwe. Bayern nie zasłużył na zwycięstwo".

Bayern mi się do dzisiaj śni, a to zdanie naszego super obrońcy o wiele mi humor poprawiło

"Run Hassan. Run!
"

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wybacz, że to powiem, ale od ponad dwóch lat jestem na JuvePoland a tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> posta czytam pierwszy raz. Wygląda na to, że Grosso zastępuje w kadrze Chielliniego. Dalej nie wiem... Camoranesi to Poulsen czy Melo? A i Manninger dzisiaj obok meczu.juventusprzemek pisze:Dzisiejszy mecz z Catanią pokazuje, że nie mamy kim zastąpić Chielliniego, Buffona, Camoranesiego i Sissoko. Mamy braki na te stanowiska bo Poulsen, Grosso i Melo sie nie nadają by ich godnie zastąpić.
Tak. Za Ranieriego rozegraliśmy dwa słabe mecze i go dlatego wyrzucili.juventusprzemek pisze:I po co odszedł Ranieri- raczej go wyrzucili bo co dwa złe mecze i już wypad?
Koniec. Więcej nie odpisuje i nie czytam Twoich postów, ani to śmieszne, ani żałosne.
- juventusprzemek
- Juventino
Spekulacji jest wiele na temat zatrudnienia nowego trenera w Juve.
Dzisiejszy mecz tylko utrzymuje mnie w przekonaniu, że Cirro nie nadaje się na trenera. Piłkarzem był dobrym choćby świetny sezon Juve 2003:)
Powinien zostać asystentem jakiegoś "lepszego" i być może za kilka lat wrócić na ławkę jako pierwszy trener Juve bo jak na razie jest za młody by startować do starej Damy!
Musimy wierzyć, że na gwiazdkę Mikołaj przyniesie dobrą wiadomość o nowej gwieździe w roli trenera Juve:)
Forza Juve! :-D
Szcypek ja tylko daje przykłady o brakach na te pozycje konkretnych osób a te drugie nazwiska to mają niby ich zastąpić skoro nie mają odpowiednich pozycji?
Siewier nie mówię, że Manninger jest zły bo gra ekstra a ubiegły sezon?
Bramki nie były winą Alexa Manningera bo on akurat nie miał przy nich szans.
Obrona zawiodła....
szkoda bo już myślałem, że pokażemy w Europie, że Calcipoli i te zamieszanie to tylko zły sen a Juve jest piłkarską legendą!
Dzisiejszy mecz tylko utrzymuje mnie w przekonaniu, że Cirro nie nadaje się na trenera. Piłkarzem był dobrym choćby świetny sezon Juve 2003:)
Powinien zostać asystentem jakiegoś "lepszego" i być może za kilka lat wrócić na ławkę jako pierwszy trener Juve bo jak na razie jest za młody by startować do starej Damy!
Musimy wierzyć, że na gwiazdkę Mikołaj przyniesie dobrą wiadomość o nowej gwieździe w roli trenera Juve:)
Forza Juve! :-D
Szcypek ja tylko daje przykłady o brakach na te pozycje konkretnych osób a te drugie nazwiska to mają niby ich zastąpić skoro nie mają odpowiednich pozycji?
Siewier nie mówię, że Manninger jest zły bo gra ekstra a ubiegły sezon?
Bramki nie były winą Alexa Manningera bo on akurat nie miał przy nich szans.
Obrona zawiodła....

Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2009, 23:56 przez juventusprzemek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Azrael
- Juventino
Powinieneś pomyśleć o tym, że może Blanc nie jest aż tak głupi, żeby wszem i wobec rozpowiadać o toczących się z innymi trenerami negocjacjach na temat objęcia schedy po Ferrarze, który wciąż pozostaje jeszcze na ławce trenerskiej. Takie oświadczenie, lub brak oświadczenia o poparciu dla obecnego trenera to nie wynik głupoty, a dalekolwzroczności, bo konsekwencją takich złych decyzji mogłoby być podminowanie pozycji Ciro w szatni oraz całkowite złamanie ducha drużyny.binio pisze:Zastanawiam się czemu Blanc tak uparcie stoi przy tym że nie będzie zmiany trenera w trakcie sezonu (...)
Ciro dostał pewien kredyt zaufania i go nie spłaca. To nie wina zarządu, który nie może przecież jak za dotknięciem magicznej różdżki zmienić trenera. W Juventusie tak jak w Watykanie, pewne decyzje dojrzewają dłuuugo...

Co do meczu, to tak jak już pisałem w tym wątku, obnażył wszelkie błędy naszego trenera, który jest do zmiany w przerwie świątecznej. Najśmieszniejsze jest to, że przy odrobinie szczęścia mogliśmy ten mecz wygrać...
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2009, 23:50 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- Medzeer
- Juventino
Miejmy nadzieje, ze wlasnie teraz Hiddink siedzi sobie z Blanckiem, przy podpisanym kontrakcie i zastanwiaja sie kogo w zimowego mercato sprowadzic : Sergio Aguero, Torresa, Riberego czy najlepiej ich wszystkich ;D Daj Boże.Choperini pisze:Panowie,
- juventusprzemek
- Juventino
Wiem chodzi Ci o MŚ 2006 u boku Lippiego ale to za mało, by już kierować Juve.SAJAN pisze:Był asystentem dobrego nawet bardzo dobrego jak byś nie wiedział ojjjjjuventusprzemek pisze: Powinien zostać asystentem jakiegoś "lepszego"
To musi być ktoś kto prowadził kluby jak Juventus..co ja piszę przecież nie ma klubu lepszego niż Juve

Ale Hiddink byłby dobry.
- oliver
- Juventino
Martin jest naszym najlepszym obrońcą od 4 może i więcej meczy. Jeśli ty się jego czepiasz to słucham co masz do powiedzenia o reszcie? Jeśli Urugwajczyk nie to kto?Pluto pisze:skonczcie juz tym Caceresem, wyszedl mu raptem jeden mecz, dzisiaj na ten przyklad gral taka padaczke, ze az oczy bolaly...Caceres wiadomo te 11-13 mln
Canne tez bym wywalił z tego składu przynajmniej na jeden dwa mecze, bo naprawdę nie przypomina siebie z przed dwóch lat, a wygląda przez Ciro na nietykalnego. Dał bym szanse Ariaudo. Pomoc ostatnie lata graliśmy skrzydłami nie rozumiem dlaczego Ciro uparł się na Marchisio, Melo, Tiago czy Poulsena, wszyscy oscylują w granicach środka. Co gorsza Claudio gra w kratkę, Melo z meczu na mecz co raz gorzej, Tiago beznadziejnie, Poulsen coś tam ostatnio zaczyna pogrywać, ale bez większych fajerwerków
Mamy De Ceglie, Giovinco teraz wraca Hasan był Camor mamy skrzydłowych nie rozumiem dlaczego Ciro nie chce grać bokami, za to szarżuje na lewej o zgrozo Fabio Grosso i na drugiej chwała, że jest Martin bo nawet nie chce myśleć gdyby miał tam biegać Zdenek.
Amauri -Treze też nie funkcjonują najlepiej w ogóle nasz atak jakby nie wyglądał to woła o pomstę do niebie. Tak było gdy wychodził duet Treze - Iaquinta i Amauri - Iaquinta. Alexa nawet nie liczę bo ten sezon do tej pory na straty. I faktycznie można by jednego napastnika posadzić na ławce dać piątego pomocnika zrobić porządne skrzydła dość ofensywne. Ewentualnie jednego dokupić po kontuzje ich nie omijają. Jak gdzieś czytam, że jesteśmy zainteresowani jakiś środkowym pomocnikiem do mnie krew zalewa.
Być może taktyka 4-5-1, a dokładniej 4-2-3-1 może wyglądać w naszym wykonaniu najlepiej.
Teraz Święta okres nadziej itd. Nasi kopacze pewnie dostaną trochę wolnego, może jak trochę odpoczną od siebie to coś się ruszy. Oby!
FORZA BIANCONERI
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Juve sięgnęło dna, jesteśmy dostarczycielami punktów! Wstyd! Jedno, że trener za rezultaty powinien zostać wyrzucony, ale dla mnie przynajmniej ważniejsze jest zmiana zarządu. Za czasów aktualnego została zhańbiona historia i stracili wiarygodność. Poza tym nie trzeba szukać argumentów, bo większość sobie zdaje sprawę, ze to są nieudacznicy! Nie wiem co robią teraz właściciele?! Na co czekają, żadnej reakcji poza gadaniem!