Ekstraklasa 2009/2010
- oliver
- Juventino

Wiem, co napisałeś chciałem to rozjaśnić pikito i dołożyć swoje 3 gorsze w sumie do niego się odniosłem ale to nic. Kriwec trafia w piłkę Pawełek jest ewidentnie spóźniony nie ma dyskusji, przynajmniej nie powinno być.Szikit pisze:Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nie napisałem, że trafił w piłkę. Napisałem, że Kriwec już zgrał ją (uderzył?) i wtedy wpadli w siebie. Karny nie był ewidentny.
Edit
Faktycznie źle to ująłem we wcześniejszym poście poprawione
Co nie oznacza, że gra jakoś ładnie i że zasługuje na mistrza.pikito pisze: Gdybać możemy, a prawda jest ze Wisła obecnie ma najsilniejsza kadre w polskiej lidze.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010, 16:13 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Safin
- Juventino

Gdybać możemy, a prawda jest ze Wisła obecnie ma najsilniejsza kadre w polskiej lidze.oliver pisze:Wiem, co napisałeś chciałem to rozjaśnić pikito i dołożyć swoje 3 gorsze w sumie do niego się odniosłem ale to nic. Kriwec trafia w piłkę Pawełek jest ewidentnie spóźniony nie ma dyskusji, przynajmniej nie powinno być.Szikit pisze:Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nie napisałem, że trafił w piłkę. Napisałem, że Kriwec już zgrał ją (uderzył?) i wtedy wpadli w siebie. Karny nie był ewidentny.
Edit
Faktycznie źle to ująłem we wcześniejszym poście poprawione
W sytacji Pawełka? JA popieram zdanie p. Stępniewskiego z Ligi + to była interwencja, a ze Krivec sie przestraszył i wpadł na Pawełka. Tak uważam , nie PAwełek na Kriveca, a Krivec na Pawełka wpadł. Jezeli karny był ewidentny dlaczego nikt nie prostestował z druzyny Lecha ? Nawet sam poszkodowany ?
To jest moje zdanie wsparte dywagacją pana Stępniewskiego. Mnie osobiscie przekonuje, jego wytłumaczenie.
Zapewne w Szybkiej piłce wielcy ekspert Szczęsny i spółka zdecydowali o ewidentnym karnym?
- Szilgu
- Juventino

W tym sezonie nikt nie zasługuje na mistrza ale ktoś go musi zdobyćoliver pisze:Co nie oznacza, że gra jakoś ładnie i że zasługuje na mistrza.pikito pisze:Gdybać możemy, a prawda jest ze Wisła obecnie ma najsilniejsza kadre w polskiej lidze.
- Ya-Qb 25
- Juventino

Według mnie mistrzem powinien zostać Ruch. Pokazał by że są 4 mocne zespoły a nie 3 jak do tej pory. Okienka wtedy by były ciekawsze a wiadomo że jak okienka to nowi piłkarze - nowa jakość. Nasza liga stanie się ciekawszaSzikit pisze:W tym sezonie nikt nie zasługuje na mistrza ale ktoś go musi zdobyćoliver pisze:Co nie oznacza, że gra jakoś ładnie i że zasługuje na mistrza.pikito pisze:Gdybać możemy, a prawda jest ze Wisła obecnie ma najsilniejsza kadre w polskiej lidze.Lech głupio tracił punkty z przeciętniakami, Lega mimo całkiem dobrego składu jak zwykle gra padakę. Ruch jest jeszcze za cienki. No więc kto ma go zdobyć?
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- Szilgu
- Juventino

Powinien, ale nie zasłużył ;-) Też bym się cieszył gdyby Ruch był wyżej w tabeli bo oznaczałoby to wyrównanie się ligi, ale niestety pewnie skończą na 4. miejscu.Według mnie mistrzem powinien zostać Ruch.
- Ya-Qb 25
- Juventino

Ale to nie ostatni sezon Ruchu w tzw "ekstraklasie" (chyba na przekór wymyślili tą nazweSzikit pisze:Powinien, ale nie zasłużył ;-) Też bym się cieszył gdyby Ruch był wyżej w tabeli bo oznaczałoby to wyrównanie się ligi, ale niestety pewnie skończą na 4. miejscu.Według mnie mistrzem powinien zostać Ruch.
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- oliver
- Juventino

Niestety to odzwierciedla poziom naszej ligi drużyny fatalnie, reprezentacja fatalnie. Dziwie się że Lewandowski idzie do BVB czeka go tam ciężkie życie. Odpowiadając kto zasługuje na mistrza.... :doh: :doh:Szikit pisze:W tym sezonie nikt nie zasługuje na mistrza ale ktoś go musi zdobyćoliver pisze:Co nie oznacza, że gra jakoś ładnie i że zasługuje na mistrza.pikito pisze:Gdybać możemy, a prawda jest ze Wisła obecnie ma najsilniejsza kadre w polskiej lidze.Lech głupio tracił punkty z przeciętniakami, Lega mimo całkiem dobrego składu jak zwykle gra padakę. Ruch jest jeszcze za cienki. No więc kto ma go zdobyć?
Nie oszukujmy się na puchary na pewno zasłużył, ale na mistrza nie. Mistrza musi zdobyć drużyną kompletna która jest w coś w stanie ugrać w CL, Ruch taką drużyną nie jest. Każda potrzebuje dobrych transferów, a Ruch z tego grona ma najmniejsze szanse uzyskania kogoś konkretnego.Ya-Qb 25 pisze: Według mnie mistrzem powinien zostać Ruch.
Bardziej miałem na myśli wyrownany skład tzn że gdy wchodzi rezerwowy, drużyna gra dalej swoje. tzn że tak jak Ruch nie gra na jednego Niedzielana czy Sobiecha tylko boczni pomocnicy czy środkowi ptrafią wziąśc cieżar gry na siebie tak jak np. w Lech: Stilic Peszko Kriwiec (czy jak mu tam) Lewandowski. Kumasz? Co prawda brakuję im solidnych rezerwowych ale gdzieś ten skład im się rysuję.Ya-Qb 25 pisze:oliver pisze:Nie oszukujmy się na puchary na pewno zasłużył, ale na mistrza nie. Mistrza musi zdobyć drużyną kompletna która jest w coś w stanie ugrać w CL, Ruch taką drużyną nie jest. Każda potrzebuje dobrych transferów, a Ruch z tego grona ma najmniejsze szanse uzyskania kogoś konkretnego.czy my piszemy o naszej polskiej lidze? :rotfl:
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2010, 16:21 przez oliver, łącznie zmieniany 2 razy.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Ya-Qb 25
- Juventino

oliver pisze:Nie oszukujmy się na puchary na pewno zasłużył, ale na mistrza nie. Mistrza musi zdobyć drużyną kompletna która jest w coś w stanie ugrać w CL, Ruch taką drużyną nie jest. Każda potrzebuje dobrych transferów, a Ruch z tego grona ma najmniejsze szanse uzyskania kogoś konkretnego.
PS
taki żarcik
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- Safin
- Juventino

Oliver to co Twoim zdaniem powinien zrobic?? Jedno wyklucza drugie.
Bo skoro piszesz ze nasz liga jest na fatalnym poziomie ( zgadzam sie w 100%) to dlaczego Lewy miałby nie opuscic naszej jakże zacnej ligi ?
Nie tylko on ale takie "tuzy" Peszko, Sobiech, Małecki nawet jeszcze Brożek. jak najszybciej powinni stąd zmykać, bo oni sie juz za duzo u nas nie nauczą. I tylko cofają sie w karierze w tak młodym, jak na nasze podwórko, wieku A w takiej BVB Lewy, nauczy sie czegos wiecej, nabierze doświadczenia - co moze zaowocować takze w kadrze. Takie jest moje skromne zdanie.
Bo skoro piszesz ze nasz liga jest na fatalnym poziomie ( zgadzam sie w 100%) to dlaczego Lewy miałby nie opuscic naszej jakże zacnej ligi ?
Nie tylko on ale takie "tuzy" Peszko, Sobiech, Małecki nawet jeszcze Brożek. jak najszybciej powinni stąd zmykać, bo oni sie juz za duzo u nas nie nauczą. I tylko cofają sie w karierze w tak młodym, jak na nasze podwórko, wieku A w takiej BVB Lewy, nauczy sie czegos wiecej, nabierze doświadczenia - co moze zaowocować takze w kadrze. Takie jest moje skromne zdanie.
- oliver
- Juventino

Uważam, że BVB to jest za duży przeskok. Nie zaprzeczam sam sobie tak nasza liga jest za słaba ale niemiecka jest za mocna na Lewego takie mam odczucie przynajmniej BVB. Może gdyby to by przechodził stopniowa najpierw jakiś Mainz, Franfurt czy coś,a potem BVB to tak. Cóż z tego, że będzie w BVB jeśli będzie grzał lawę? Matusiak też miał się nauczyć czegoś w Palermo, ławka jakaś kontuzje i po chłopie. Trzeba brać po uwagę, że za granicą jest inaczej niż w Polsce, tam jeśli ma się dwóch w miarę równorzędnych piłkarzy to najpierw kra rodak potem Polak. To, że Lewy czaruje na naszym podwórku o niczym nie świadczy.pikito pisze:Oliver to co Twoim zdaniem powinien zrobic?? Jedno wyklucza drugie.
koniec iti
koniec iti
- Safin
- Juventino

Matusiak to w ogóle inna melodia.
To co ma znaczyć dobra forma i gra np. Kuby czy Jelenia ?
Tutaj mam inne odczucia, po isc do Mainz, Eintracht, skoro chca Go na prawde silne drużyny. I to nie tylko kibice, puchary, ale tez %%%
Uwazam ze własnie w takich sredniakach moze być gorzej bo tam jest na prawde wyrównany skład, a co za tym idzie częstsze rotacje skąłdem.
Po za tym Lewy zrobił przeskok ze Znicza do Lecha, zaadaptował sie dość szybko. Oczywiscie Niemcy, Anglia itp to zupełnie inna bajka, ale jezeli kazdy polski zawodnik który obawiałby sie tego przeskoku, to po co wogole transfer? Taki zawodnik od razu jest spalony psychicznie! On własnie musi pokazać na co go stac. Ale nie oszukujmy sie BVB to tez jest od kilku sezonów taki średniak.
Najwidoczniej mamy inne poglady na ten temat:P
To co ma znaczyć dobra forma i gra np. Kuby czy Jelenia ?
Tutaj mam inne odczucia, po isc do Mainz, Eintracht, skoro chca Go na prawde silne drużyny. I to nie tylko kibice, puchary, ale tez %%%
Uwazam ze własnie w takich sredniakach moze być gorzej bo tam jest na prawde wyrównany skład, a co za tym idzie częstsze rotacje skąłdem.
Po za tym Lewy zrobił przeskok ze Znicza do Lecha, zaadaptował sie dość szybko. Oczywiscie Niemcy, Anglia itp to zupełnie inna bajka, ale jezeli kazdy polski zawodnik który obawiałby sie tego przeskoku, to po co wogole transfer? Taki zawodnik od razu jest spalony psychicznie! On własnie musi pokazać na co go stac. Ale nie oszukujmy sie BVB to tez jest od kilku sezonów taki średniak.
Najwidoczniej mamy inne poglady na ten temat:P
- Szilgu
- Juventino

Moim zdaniem właśnie BVB to świetny klub dla Lewandowskiego. Po pierwsze stawiają tam na młodych, z pewnością swoją szansę dostanie. Po drugie gra tam Kuba, dzięki czemu łatwiej będzie o aklimatyzację. Po trzecie Lewandowski pokazał, że nie boi się wyzwań, przeszedł ze Znicza do Lecha, szybko dostał powołanie do reprezentacji. Wszędzie się odnalazł, więc akurat jeśli o niego chodzi to nie mam obaw. Gorzej z Brożkiem, Sobiechem itp. Chociaż taki Małecki także mógłby się odnaleźć za granicą, ale z jego charakterem nigdy nic nie wiadomo.
- Wojtek
- Juventino

Ale losy meczów Lecha i Wisły...Wisła traci w ostatniej minucie gola na 1:1 po samobóju Jopa a Lech trafia w 90 minucie na 2:1 :lol:
Z całego serca życze Lechowi mistrzostwa Polski mają teraz 1 miejsce wystarczy wygrać w ostatnim meczu z Zagłębiem...
Brawo dla Lecha
Nareszcie Wisełka bez majstra ?
:-D
Ruch 3 miejsce i LE (wątpie że Legia w ostatnim meczu odrobi 2 pkt)
Z całego serca życze Lechowi mistrzostwa Polski mają teraz 1 miejsce wystarczy wygrać w ostatnim meczu z Zagłębiem...
Brawo dla Lecha
Ruch 3 miejsce i LE (wątpie że Legia w ostatnim meczu odrobi 2 pkt)
- KondzioJuveFans
- Juventino

mamy lidera Kolejorz mamy lidera! mamy lidera Kolejorz mamy lidera!
Fino Alla Fine Forza Juventus!