Primavera

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 15:23

JUVENTUS (4-2-3-1): Branescu; Untersee, Gouano, Rubin, Liviero; Chibsah, Appelt; Spinazzola, Bouy, De Silvestro; Libertazzi.

A disposizione: Gagliardini, Belfasti, Garcia, Magnusson, Corticchia, Schiavone, Margiotta, Emmanuello, Beltrame.

Mecz leci na Rai Sport 2. Na ence jest to kanal 285, nic nie jest akodowane, mozna ogladac.

Obrazek
Filip

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 15:48

Meldujcie prosze o wyniku bo nie będe miał możliwości oglądania :(

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 15:59

Filip pisze:Meldujcie prosze o wyniku bo nie będe miał możliwości oglądania :(
wystarczy wchodzić TUTAJ - relacja na żywo.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 16:01

Do przerwy 0-0, nasi ogolnie troche przewazali, ale bramki im sie nie udalo strzelic. Najblizej byl chyba De Silvestro, ktory strzelil w slupek, do sytuacji dochodzi tez Libertazzi i chyba ta dwojka najbardziej mi sie podobala w 1. polowie. Na trybunach nasz stary znajomy, Ciro Ferrara.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 16:39

beka pisze:Na trybunach nasz stary znajomy, Ciro Ferrara.
A Ciro nie ma już żadnej posady w Juve? szkoda, że tak go potraktowali, nie wyszła trenerka pierwszej 11 trudno, ale z młodzikami z tego co słyszałem to szło mu całkiem dobrze.

Mam nadzieję, że wygramy.

Edit
A to nie wiedziałem :shock:
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2012, 16:51 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 16:50

jarmel pisze:
beka pisze:Na trybunach nasz stary znajomy, Ciro Ferrara.
A Ciro nie ma już żadnej posady w Juve? szkoda, że tak go potraktowali, nie wyszła trenerka pierwszej 11 trudno, ale z młodzikami z tego co słyszałem to szło mu całkiem dobrze.

Mam nadzieję, że wygramy.
No z tego co pamiętam to on trenuje teraz młodzieżową kadrę Włoch, więc w Juve raczej już go nie ma :P

ObrazekObrazekObrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 16:51

jarmel pisze: A Ciro nie ma już żadnej posady w Juve? szkoda, że tak go potraktowali, nie wyszła trenerka pierwszej 11 trudno, ale z młodzikami z tego co słyszałem to szło mu całkiem dobrze.
Podczas wywiadu byl chyba podpis pod jego nazwiskiem, ze jest trenerem reprezentacji Wloch U21. To by tez wyjasnialo jego obecnosc na trybunach.

:ball: 1:0 Spinazzola
z najblizszej odleglosci glowa, po akcji dwoch murzynow - wrzutce Guano i strzale Chibsacha.

Obrazek
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 16:54

Spinazzola i gol dla Juve ;D Juventus - Parma 1-0, minuta do końca. Zapewne będziemy w finale Viareggio Cup :happy:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 17:03

Generalnie laczki ta nasza primka :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 12:09

Fajnie że nasi młodzi doszli do tego finału. Fajniej byłoby jeszcze gdybym mógł go oglądać (bo na razie nie udało mi się znaleźć żadnej transmisji na necia a w TV niestety nie ma dostępu do Rai Sport 1 czy 2).

Ciekawi mnie mocno jak rozwija się sprawa tworzenia drugich drużyn tych największych klubów Serie A, bo w którymś momencie padło hasło, że mają takie drużyn powstać i grać w Serie B. Jestem wielkim entuzjastą takiego rozwiązania bo wyszło by to z wielką korzyścią dla nas. Nie dość że nasi juniorzy mogliby się ogrywać na zapleczu Serie A, nie trzeba byłoby ich wypożyczać, a wybijające jednostki dostawałyby szansę w pierwszej drużynie, to jeszcze zawodnicy którzy standardowo siedzą na ławie (tak jak w tym momencie np. Elia, lub inni zawodnicy którzy czasami siadają na trybunach bo nie mogą zmieścić się w meczowej 18-stce) mogliby tam utrzymywać rytm meczowy i w razie lepszych występów byliby powoływanie na mecze pierwszej drużyny. :pray:

ObrazekObrazekObrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 15:24

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://159.253.131.82:1935/live playpath=alessio1 swfUrl=http://i1168.photobucket.com/albums/r49 ... player.swf live=1 pageUrl=http://www.castup.tv/embed.php?u=alessi ... n=soccersp ort.altervista.org (SimpleTV)

http://www.asromastreaming.net/romach1.html

Linki do meczu. Nasi prowadza 1:0.

Obrazek
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 15:42

@Maras@ Dobrze prawisz. Moim zdaniem byłoby to bardzo dobre rozwiązanie utorzenie "drużyn rezerw". Młode grajki i cisi którzy by nie wywalczali miejsca w podstawowym mogliby ogrywać się w Juventus B.
Swego czasu nawet Ekstraklasa polska miała taką opcję, ale nie wiem czy dalej to aktualne, chyba nie tzw. Młoda Ekstraklasa. U nas jednak to miało trochę inną formę, była to bowiem oddzielna liga dla rezerw.

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:54

Jeżeli miałoby to działać w takiej formie o jakiej było głośno swego czasu tj w niższych klasach rozgrywkowych jako pełnoprawne drużyny to super, natomiast zasada jak w młodej ekstraklasie (Bianconero92 - ME działa, także masz nieaktualne dane ;)) to nic innego jak to co mamy teraz.

Walka z drużynami, nawet na 3 czy 4 stopniu rozgrywkowym miałaby sens dla piłkarzy z primavery. Mieli by okazje pograć ze starszymi piłkarzami a nie tylko z rówieśnikami i nabrać doświadczenia. Wiadomo że to nei to samo co serie b (jeżeli mówimy o niższych klasach rozgrywkowych) ale imo zawsze to coś.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:59

Przed kilkudziesiecioma sekundami zakończył się finał pucharu w którym Młode Zebry brały udział.

Wygraliśmy z Romą 2-1, ale nerwy w końcówce były na własne życzenie, bo przy wyniku 2-0 jeszcze w pierwszej połowie Padovan nie strzelił do pustej bramki z około 1,5 metra ;)

Gratulacje dla młodych, oby chociaż 2-3 z kadry biorącej udział w turnieju poczuło kiedyś smak gry dla pierwszej drużyny.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 17:04

Oglądałem prawie cały mecz, nie widzę tam żadnej potencjalnej gwiazdy. Mam nadzieję, że się nie znam.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
ODPOWIEDZ