Primavera
- bendzamin
- Redaktor
JUVENTUS (4-2-3-1): Branescu; Untersee, Gouano, Rubin, Liviero; Chibsah, Appelt; Spinazzola, Bouy, De Silvestro; Libertazzi.
A disposizione: Gagliardini, Belfasti, Garcia, Magnusson, Corticchia, Schiavone, Margiotta, Emmanuello, Beltrame.
Mecz leci na Rai Sport 2. Na ence jest to kanal 285, nic nie jest akodowane, mozna ogladac.
A disposizione: Gagliardini, Belfasti, Garcia, Magnusson, Corticchia, Schiavone, Margiotta, Emmanuello, Beltrame.
Mecz leci na Rai Sport 2. Na ence jest to kanal 285, nic nie jest akodowane, mozna ogladac.
- pumex
- Juventino
wystarczy wchodzić TUTAJ - relacja na żywo.Filip pisze:Meldujcie prosze o wyniku bo nie będe miał możliwości oglądania

- bendzamin
- Redaktor
- jarmel
- Redaktor
A Ciro nie ma już żadnej posady w Juve? szkoda, że tak go potraktowali, nie wyszła trenerka pierwszej 11 trudno, ale z młodzikami z tego co słyszałem to szło mu całkiem dobrze.beka pisze:Na trybunach nasz stary znajomy, Ciro Ferrara.
Mam nadzieję, że wygramy.
Edit
A to nie wiedziałem :shock:
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2012, 16:51 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- @Maras@
- Juventino
No z tego co pamiętam to on trenuje teraz młodzieżową kadrę Włoch, więc w Juve raczej już go nie majarmel pisze:A Ciro nie ma już żadnej posady w Juve? szkoda, że tak go potraktowali, nie wyszła trenerka pierwszej 11 trudno, ale z młodzikami z tego co słyszałem to szło mu całkiem dobrze.beka pisze:Na trybunach nasz stary znajomy, Ciro Ferrara.
Mam nadzieję, że wygramy.

- bendzamin
- Redaktor
Podczas wywiadu byl chyba podpis pod jego nazwiskiem, ze jest trenerem reprezentacji Wloch U21. To by tez wyjasnialo jego obecnosc na trybunach.jarmel pisze: A Ciro nie ma już żadnej posady w Juve? szkoda, że tak go potraktowali, nie wyszła trenerka pierwszej 11 trudno, ale z młodzikami z tego co słyszałem to szło mu całkiem dobrze.

z najblizszej odleglosci glowa, po akcji dwoch murzynow - wrzutce Guano i strzale Chibsacha.
- Gigi Buffon
- Juventino
Spinazzola i gol dla Juve ;D Juventus - Parma 1-0, minuta do końca. Zapewne będziemy w finale Viareggio Cup 

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- @Maras@
- Juventino
Fajnie że nasi młodzi doszli do tego finału. Fajniej byłoby jeszcze gdybym mógł go oglądać (bo na razie nie udało mi się znaleźć żadnej transmisji na necia a w TV niestety nie ma dostępu do Rai Sport 1 czy 2).
Ciekawi mnie mocno jak rozwija się sprawa tworzenia drugich drużyn tych największych klubów Serie A, bo w którymś momencie padło hasło, że mają takie drużyn powstać i grać w Serie B. Jestem wielkim entuzjastą takiego rozwiązania bo wyszło by to z wielką korzyścią dla nas. Nie dość że nasi juniorzy mogliby się ogrywać na zapleczu Serie A, nie trzeba byłoby ich wypożyczać, a wybijające jednostki dostawałyby szansę w pierwszej drużynie, to jeszcze zawodnicy którzy standardowo siedzą na ławie (tak jak w tym momencie np. Elia, lub inni zawodnicy którzy czasami siadają na trybunach bo nie mogą zmieścić się w meczowej 18-stce) mogliby tam utrzymywać rytm meczowy i w razie lepszych występów byliby powoływanie na mecze pierwszej drużyny.
Ciekawi mnie mocno jak rozwija się sprawa tworzenia drugich drużyn tych największych klubów Serie A, bo w którymś momencie padło hasło, że mają takie drużyn powstać i grać w Serie B. Jestem wielkim entuzjastą takiego rozwiązania bo wyszło by to z wielką korzyścią dla nas. Nie dość że nasi juniorzy mogliby się ogrywać na zapleczu Serie A, nie trzeba byłoby ich wypożyczać, a wybijające jednostki dostawałyby szansę w pierwszej drużynie, to jeszcze zawodnicy którzy standardowo siedzą na ławie (tak jak w tym momencie np. Elia, lub inni zawodnicy którzy czasami siadają na trybunach bo nie mogą zmieścić się w meczowej 18-stce) mogliby tam utrzymywać rytm meczowy i w razie lepszych występów byliby powoływanie na mecze pierwszej drużyny.

- bendzamin
- Redaktor
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://159.253.131.82:1935/live playpath=alessio1 swfUrl=http://i1168.photobucket.com/albums/r49 ... player.swf live=1 pageUrl=http://www.castup.tv/embed.php?u=alessi ... n=soccersp ort.altervista.org (SimpleTV)
http://www.asromastreaming.net/romach1.html
Linki do meczu. Nasi prowadza 1:0.
http://www.asromastreaming.net/romach1.html
Linki do meczu. Nasi prowadza 1:0.
- Bianconero92
- Juventino
@Maras@ Dobrze prawisz. Moim zdaniem byłoby to bardzo dobre rozwiązanie utorzenie "drużyn rezerw". Młode grajki i cisi którzy by nie wywalczali miejsca w podstawowym mogliby ogrywać się w Juventus B.
Swego czasu nawet Ekstraklasa polska miała taką opcję, ale nie wiem czy dalej to aktualne, chyba nie tzw. Młoda Ekstraklasa. U nas jednak to miało trochę inną formę, była to bowiem oddzielna liga dla rezerw.
Swego czasu nawet Ekstraklasa polska miała taką opcję, ale nie wiem czy dalej to aktualne, chyba nie tzw. Młoda Ekstraklasa. U nas jednak to miało trochę inną formę, była to bowiem oddzielna liga dla rezerw.
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- Łoles
- Juventino
Jeżeli miałoby to działać w takiej formie o jakiej było głośno swego czasu tj w niższych klasach rozgrywkowych jako pełnoprawne drużyny to super, natomiast zasada jak w młodej ekstraklasie (Bianconero92 - ME działa, także masz nieaktualne dane
) to nic innego jak to co mamy teraz.
Walka z drużynami, nawet na 3 czy 4 stopniu rozgrywkowym miałaby sens dla piłkarzy z primavery. Mieli by okazje pograć ze starszymi piłkarzami a nie tylko z rówieśnikami i nabrać doświadczenia. Wiadomo że to nei to samo co serie b (jeżeli mówimy o niższych klasach rozgrywkowych) ale imo zawsze to coś.

Walka z drużynami, nawet na 3 czy 4 stopniu rozgrywkowym miałaby sens dla piłkarzy z primavery. Mieli by okazje pograć ze starszymi piłkarzami a nie tylko z rówieśnikami i nabrać doświadczenia. Wiadomo że to nei to samo co serie b (jeżeli mówimy o niższych klasach rozgrywkowych) ale imo zawsze to coś.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- JuveFilip_8_
- Juventino
Przed kilkudziesiecioma sekundami zakończył się finał pucharu w którym Młode Zebry brały udział.
Wygraliśmy z Romą 2-1, ale nerwy w końcówce były na własne życzenie, bo przy wyniku 2-0 jeszcze w pierwszej połowie Padovan nie strzelił do pustej bramki z około 1,5 metra
Gratulacje dla młodych, oby chociaż 2-3 z kadry biorącej udział w turnieju poczuło kiedyś smak gry dla pierwszej drużyny.
Wygraliśmy z Romą 2-1, ale nerwy w końcówce były na własne życzenie, bo przy wyniku 2-0 jeszcze w pierwszej połowie Padovan nie strzelił do pustej bramki z około 1,5 metra

Gratulacje dla młodych, oby chociaż 2-3 z kadry biorącej udział w turnieju poczuło kiedyś smak gry dla pierwszej drużyny.

Oglądałem prawie cały mecz, nie widzę tam żadnej potencjalnej gwiazdy. Mam nadzieję, że się nie znam.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"