"Prison Break"
- YoUri`
- Qualità Juventino
Coś takiego było do wygrania w konkursie na oficjalnej polskiej stronie Prison Breaka. A gdzie to można kupić? Pojęcia nie mam :?tabo89 pisze:kumpel mi mowil ze widzial gdzies w tv koszulke ktora jak na siebie wlozysz wyglada jakby sie mialo tatuaz Michaela. mial go bodajze maciek rock z polsatu. szukam w necie i nie moge takiej znalezc wiec jakby ktos z was mial jakies linki gdzie moge znalezc to piszcie na PW lub w tym temacie
2x20 pisze:Super odcinek. Może bez jakiejś przesadnej akcji, ale widać, że tempo sie nakręca przed finałem sezonu. Czuję, że to może być jedeno z lepszych zamknięć sezonu, jakie dotąd widziałem w serialach :shock: Co prawda trochę naciągane jest to, że nagle wszyscy znajdą się w Panamie (Jeszcze pani doktor tam brakuje), ale przymykając na to oko otrzymamy naprawdę świetną zapowiedź 2 kolejnych odcinków. Szkoda, że nie zrobią tak, jak w jednym z seriali ( Nip/Tuck, który na marginesie póki co zajmuje u mnie pierwsze miejsce, jeżeli chodzi o jakość odcinka zamykającego sezon ), gdzie finał sezonu trwał 1,5h tzn 2 pełne odcinki. Dobre ukoronowanie serii
- pajzano
- Juventino
Spojler 2x20 pisze:
Oj, będzie się działo w kolejnym odcinku. Michael rusza do hotelu Fin Del Camina (po hiszpańsku "koniec drogi" i taki jest też tytuł kolejnego odcinka), żeby dopaść T-Baga, który jest przynętą. Za T-Bagiem ruszają też Sucre i Bellick, więc pewnie będą T-Baga ganiać we trójkę z Michaelem. Do tego dochodzi jeszcze Mahone (zastawiający pułapkę na Michaela) i pojawi się Lincoln. A w najmniej oczekiwanym momencie zobaczymy pewnie Kellermana (tylko skąd by wiedział o Panamie). Czuję, że przyszły odcinek jak żaden inny będzie napakowany akcją.
Aha, i moje przemyślenia co do końcówki sezonu:
Michael zabija T-Baga (lub zostaje wrobiony w jego zabójstwo) i trafia do panamskiego więzienia o nazwie Sona (Sona to tytuł ostatniego odcinka), w Panamie nie ma praw ekstradycji, więc będą musieli go tam osadzić. Do pudła trafi z nim pewnie ktoś jeszcze i akcja sezonu trzeciego skupi sie na ponownej uciecze z paki... Ale to tylko moja teoria![]()
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- pan Zambrotta
- Juventino
ha! w końcu Was dogoniłem !
Spojler 2x20 pisze:
I znowu cała "smietanka" spotka się w jednym miejscu. Zapowiada się naprawdę ciekawie. Coś czuję, że dni T-Baga są policzone.
Czy wątek C-Note można uznać za zakończony ? chyba tak, gdyż nie jest on już nikomu potrzebny. Jedna z moich ulubionych postaci, więc cieszę się że chociaż on się uratował. Gorzej z Patoshikiem :x.
Ogólnie o 2. sezonie mogę powiedzieć tylko tyle, że jest dobry. Ale to nie to samo co więzienie. Inne zachowania postaci, gorsze wątki, inne klimaty. Choć i tak śmiało moge powiedzieć, że dzięki Prisonowi wyleczyłem się z oglądania Zagmatwanych Lostów.
- YoUri`
- Qualità Juventino
2x21 pisze:No to na ostatni odcinek szykują się trzy motywy: Zeznania Kellermana, konfrontacja Mahone - Scofield i odbicie Bellicka. Trochę moim zdaniem dziwny motyw z Lincolnem. Przeciez Mahone dostal od Linka the Sinka taki wpier...dziel, że nie wstałby do końca sezonu! Przeciez Burrows to kawał słonia! A ten spokojnie wstał, jeszcze go obezwładnił...ehhh... Poza tym poprawnie, ale szczerze nie zachwycił mnie ten odcinek. Taki jakiś strasznie zamieszany. I trochę zbyt naciągany. Mam nadzieje, że zakończenie wbije mnie w fotel
- mnowo
- Qualità Juventino
02x21 pisze:A mi odcinek bardzo się podobał. Do tego wiedziałem, wiedziałem, że Kellerman w końcu kiedyś pomoże Sarze. Świetnie. Co do ostatniego odcinka, to moja teoria jest taka:
* Bellick raczej nie skończy gdzieś w zamknięciu, bo Sucre będzie chciał się do niego dostać, żeby wyciągnąć info o Maricruz
* Michael.. sam nie wiem, co zrobi. No pójdzie po tego Lincolna.
* Mahone.. może ostatecznie jakoś pomoże braciom?
* Sara... hmm...
* Najbardziej i tak obawiam się wątku Kellermana, uwielbiam tę postać, podziwiam aktora, ale logicznie rzecz ujmując nie mam pojęcia, jak jego wątek miałby się potoczyć dalej, więc twierdzę, że w ostatnim odcinku, udzieliwszy "ostatniej pomocy" Sarze, jakoś zginie. Oczywiście nie chcę tego, ale tak podejrzewam..
* Co do Sony i tego, co tam jest, naczytałem się sporo, ale ile ludzi, tyle wersji. 3 sezon został potwierdzony przez reżysera.
- wojteceek
- Juventino
Po prostu na jednym forum Prison Break coś takiego przeczytałem i chciałem spytać czy tutaj coś o tym słyszeliście. A Ty od razu z taką ironią :snooty:mnowomiejsky pisze: Tak, tak. Ja jeszcze słyszałem, że Słońce krąży wokół Ziemi.
Więc nie rozumiem...
- leniup
- Redaktor
02x21 pisze:ehh to już nie to napięcie co w przedostatnim odcinku pierwszego sezonu. 1x21 to najlepszy jak dotąd odcinek Prisona i wątpie by udało jeszcze im się zrobić lepszy. ALe wracając do 2x21, ciekawie ciekawie, bez fajerwerków, w końcu T-Bag złapany, mam nadzieję że z Sucre wszystko będzie w porządku, no i cóż.. Czekamy na ostatni odcinek, mam nadzieję, że bedzie czadowy.
- mnowo
- Qualità Juventino
Dziwne, że przeczytałeś akurat taką informację, a przeoczyłeś setki innych - że będą 22 odcinki, że ten był przedostatni, że 2 kwietnia będzie "Season Finale".wojteceek pisze:Po prostu na jednym forum Prison Break coś takiego przeczytałem i chciałem spytać czy tutaj coś o tym słyszeliście. A Ty od razu z taką ironią :snooty:mnowomiejsky pisze: Tak, tak. Ja jeszcze słyszałem, że Słońce krąży wokół Ziemi.
Więc nie rozumiem...
Przy okazji proszę bardzo, reklama przyszłotygodniowego odcinka - spokojnie, to nie żaden spojler, można oglądać (oczywiście dla tych, którzy obejrzeli już 21 odcinek - ze względu na komentarze przy obrazkach):

- pajzano
- Juventino
Mały OT:
Przeglądałem dzisiaj forum polskiej strony poświęconej PB i znalazłem w temacie o sezonie 3 zabawną rzecz. Ktoś chciał przetłumaczyć tekst o sezonie trzecim (dawałem wcześniej link do niego) i wrzucił go w całości do translatora (6 post od góry):
http://www.forum.prison.pl/viewtopic.php?t=1052&start=0
Boki zrywać :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Przypominam tylko, że tekst dotyczy sezonu trzeciego, więc jak ktoś nie lubi żadnych spojlerów (a są tam wiadomości, które za takie moga byc uznane) niech nie czyta.
Przeglądałem dzisiaj forum polskiej strony poświęconej PB i znalazłem w temacie o sezonie 3 zabawną rzecz. Ktoś chciał przetłumaczyć tekst o sezonie trzecim (dawałem wcześniej link do niego) i wrzucił go w całości do translatora (6 post od góry):
http://www.forum.prison.pl/viewtopic.php?t=1052&start=0
Boki zrywać :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Przypominam tylko, że tekst dotyczy sezonu trzeciego, więc jak ktoś nie lubi żadnych spojlerów (a są tam wiadomości, które za takie moga byc uznane) niech nie czyta.
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- leniup
- Redaktor
02x22 pisze:No i się doczekaliśmy, koniec drugiego sezonu, na pewno odcinek finałowy jeden z najlepszych w całej drugiej serii, ścisłe top3. Cały czas wartka akcja.
Po 1: Ci którzy myślą że Prison w 3 sezonie straci swoją jakość na pewno są w błędzie. Niektóre wątki rozwiązane, natomiast 3 sezon zapowiada się znów pasjonująco. Ale to dopiero za 5 miesięcy
Po 2: Sucre.... nic nie wiem co z nim, dodatkowo zmienią w 3 sezonie aktorke z pięknej Maricruz na jakiegoś paszczaka, a tfu ! Mam nadzieję żę Bellick zrobił w konia Sucre i Maricruz w ogóle nie była zamknięta i jakogś odnajdzie swojego Fernando.
Po 3. Japoniec w końcu wącha kwiatki od spodu, a Mahone w pace :]
Po 4. ten serial taką mi zrobił wode z mózgu że jak zobaczyłem tego Niemowe w ubraniu doktora to przyszedł mi pomysł do głowy że Firma chce wykorzystać mózg genialnego Scofielda :lol:
Po 5. Krązą plotki że kellerman żyje, że panowie w czarnychy kostiumach to jego kumpleAle mało to prawdopodobne, choć mogło by tak być.
Po 6. Ale Bellick dostał lanie, myslalem ze to jakiś trędowaty tam leży....
Po 7. Nie lubie ludzi którzy wszędzie węszą science fiction i zastanawiają się jak Sara mogła tak szybko ich znaleźć, jak Kellerman mógł dostać do obstawy tylko 2 strażników i takie tam... Ja oglądam serial dla samej radości oglądania i napięcia, a nie po to by powytykać błędy scenarzystom.
Po 8. ehhh, jak ten sierpień daleko