Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!
- juveluck
- Juventino
W Turynie jest taka sytuacja, że pada deszcz. Nawet nie wiem o co ci dokładnie chodzi, ale jestem pewien, że jeżeli przeczytał byś dokładnie temat znalazł bys odpowiedzi na swoje pytania.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- preclix
- Juventino
No i widzisz dalej głupio piszesz... Chodzi mi o sytuacje kibicowską jaka panuje w mieście. Czy to prawda, że kibiców Torino jest więcej niż kibiców Juventusu ?juveluck pisze:W Turynie jest taka sytuacja, że pada deszcz. Nawet nie wiem o co ci dokładnie chodzi, ale jestem pewien, że jeżeli przeczytał byś dokładnie temat znalazł bys odpowiedzi na swoje pytania.
- wErOn
- Juventino
bzdura.juveluck pisze:W Turynie jest taka sytuacja, że pada deszcz.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tak, to prawda. nie wiem jak się to rozkłada w liczbach. Natomiast w calych Włoszech to my mamy najwięcej kibiców, kiedyś był temat i było to podane w liczbach...preclix pisze:Czy to prawda, że kibiców Torino jest więcej niż kibiców Juventusu ?

- wErOn
- Juventino
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- kedzier
- Juventino
Na jakże często cytowanej tu stronie Danilo Paparazzo znajduje się taki fragment, który pozwoliłem sobie przetłumaczyć. Oto on:Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Tak, to prawda. nie wiem jak się to rozkłada w liczbach. Natomiast w calych Włoszech to my mamy najwięcej kibiców, kiedyś był temat i było to podane w liczbach...preclix pisze:Czy to prawda, że kibiców Torino jest więcej niż kibiców Juventusu ?
Kod: Zaznacz cały
"Pomimo mitu, liczby widzów z ostatnich sezonów pokazują, iż to Juventus ma w Turynie więcej fanów niż Torino. Różnica polega na tym, że Starej Damie częściej kibicują nie-włoscy imigranci, natomiast więcej rodowitych Turyńczyków jest fanami Toro. Frekwencja na meczach Torino wynosiła ostatnio 11tys. widzów. W przeciwieństwie do Juventusu, na mecze Torino nie przyjeżdżają kibice z podmiejskich miejscowości. To jasno pokazuje, że niewielu kibiców w Turynie decyduje się na odwiedzanie stadionów, a na meczach derbowych trybuny rzadko wypełnione są po brzegi. Ostatnie derby Turynu w sezonie 2002/03 oglądało zaledwie 19 tysięcy widzów!"
- DamKam
- Juventino
O przewadze kibiców Toro w samym Turynie była już mowa nie raz. I za każdym razem nie potrafię tego zrozumieć
Obecnie, tzn. na Olimpico średnia frekwencja na Juve wynosi chyba coś koło 16.000, zaś na mecze Torino średnio przychodzi nieco ponad 18.000 :!: Jeżeli ktoś dysponuje dokładniejszymi danymi, to proszę mnie poprawić...

- Abi
- Juventino
Ale co w tym dziwnego?DamKam pisze: I za każdym razem nie potrafię tego zrozumiećObecnie, tzn. na Olimpico średnia frekwencja na Juve wynosi chyba coś koło 16.000, zaś na mecze Torino średnio przychodzi nieco ponad 18.000 :!: Jeżeli ktoś dysponuje dokładniejszymi danymi, to proszę mnie poprawić...
Toro gra wreszcie w 1 lidze(trochę ich tam nie było) i na pewno dla kibiców każdy mecz jest atrakcyjny, w końcu 3 lata czekali na to, żeby zobaczyć jak ich klub walczy z milanem czy interem. My z kolei mamy SerieA2(
Trochę sie zaplatałem, ale chyba da się co nieco zrozumieć...

- Dionizos
- Juventino
- wErOn
- Juventino
ale dlaczego to to?
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Madzia:)
- Juventino