Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 08:36

W zasadzie to spotkałem się z tłumaczeniem, jakoby Agnelli potwierdzał zostanie Maxa, chyba że on sam będzie chciał odejść. :facepalm:

mam dalej cień nadziei, że to tylko medialna gra.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 09:14

Allegri żąda rewolucji w składzie. Chce odejścia Cancelo, Dybali oraz Pjanica. Oczekuje również podwyżki zarobków do 10mln za sezon.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 09:14

To czekajmy aż Max przejdzie na emeryturę, skoro decyzja należy tylko do niego :facepalm: . Jeśli tak się stanie to dla mnie Agnelli jest przegrany. Może i facet umie świetnie odnaleźć się w biznesie, ale jeśli już chodzi o prowadzenie klubu to chyba nie do końca orientuje się o co chodzi. Wkłada ręce tam gdzie nie trzeba (herb, trykoty), a najważniejszą rzecz (trener, styl gry) ma gdzieś. Szkoda, bo po pierwszych latach byłem pod dużym wrażeniem jego pracy, a od usunięcia herbu, stopniowo coraz bardziej traci w moich oczach.

No cóż, pozostaje wierzyć, że to ciągle tylko plotki i koniec końców dobrze się skończy. Jeśli nie, to obawiam się, że w przyszłym sezonie możemy nie ujrzeć żadnego trofeum.
zakiii pisze:Allegri żąda rewolucji w składzie. Chce odejścia Cancelo, Dybali oraz Pjanica. Oczekuje również podwyżki zarobków do 10mln za sezon.
Bezczelny, niby za co ta podwyżka??? Najlepiej pozbądźmy się wszystkich technicznych zawodników i ściągnijmy więcej drewna do tartaku.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 09:38

Dziś spotkanie, które wyjaśni ostatecznie czy Allegri zostaje czy nie. Tak naprawdę to od dziś powinna zacząć się dyskusja odnośnie tego kto będzie następcą Allegriego, oczywiście jeśli okaże się, że odchodzi.

Swoją drogą ciekawie czytało się te wszystkie życzeniowe wpisy zaklinające rzeczywistość. Jak również czarne scenariusze dotyczące przyszłego sezonu wyczytane z fusów tudzież innych metafizycznych źródeł.

Juve per sempre sara...!!!!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 09:56

zakiii pisze:Allegri żąda rewolucji w składzie. Chce odejścia Cancelo, Dybali oraz Pjanica. Oczekuje również podwyżki zarobków do 10mln za sezon.
Luzik. Za Pjanica przyjdzie Montolivo+ Nocerino i będzie git.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:06

A ta podwyżka na jakiej podstawie? Zespół zanotował zjazd, odpadając w CI, nie podołał w LM. Chyba argumentem nie jest liga, która sama się tą kadrą wygrywa?

Gontar

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:15

Wiadomo, o której spotkanie Maxa z Agnellim ? Obudziłem się ze złym przeczuciem, że Allegri zostanie :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:25

GdS
Agnelli miał zdecydować o pozostawieniu Maxa. Nie przekonują go alternatywy jak DD, Poch, Sarri, czy Inzaghi.

Mam nadzieję, że to tylko plota mediolańskiej gazety.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 82 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:33

@Osgiliath
Prędzej uwierzyłbym w to, że nie przekonują go alternatywy jak S. Inzaghi czy Mihajlović, a Guardiola, Poch, DD czy nawet Sarri nie są dostępni na rynku.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:56

dimebag11 pisze:@Osgiliath
Prędzej uwierzyłbym w to, że nie przekonują go alternatywy jak S. Inzaghi czy Mihajlović, a Guardiola, Poch, DD czy nawet Sarri nie są dostępni na rynku.
Pewnie tak jest i najpewniej nie powie tego wprost, bo przecież poleciałby kurs na giełdzie a tym bardziej przed końcem sezonu. No niedobrze. Co prawda nie powiedział nic o Conte, ale tu pewnie może chodzić o animozje po ostatnim rozstaniu.

Jeśli faktycznie odpuścimy Antka, któren pójdzie do interu, to możemy sami sobie wyhodować poważnego kandydata do scudetto przy równoczesnym pozostawieniu Maxa, nawet jeśli zrobilibyśmy jakieś w miarę logiczne transfery.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 11:04

Osgiliath pisze: Jeśli faktycznie odpuścimy Antka, któren pójdzie do interu, to możemy sami sobie wyhodować poważnego kandydata do scudetto przy równoczesnym pozostawieniu Maxa, nawet jeśli zrobilibyśmy jakieś w miarę logiczne transfery.
Wcale by mnie nie zdziwiło jak nie w najbliższym, a w kolejnym sezonie Conte wygrał z Interem Scudetto rujnując marzenie Agnelliego odnośnie 10 scudetti z rzędu. Przy betonie na ławce nic mnie nie zdziwi.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 11:07

Antonio Barillà

Spotkanie odbyło się wczoraj w nocy w Continassie z dala od mediów. Allegri zostaje i przedłuża kontrakt do 2023roku.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 11:12

To fałszywy profil podobno, wolę uzbroić się w cierpliwość bo wychodzi na to że nadal nikt nic nie wie. Allegri chyba odejdzie bo nie ma uzasadnienia pozostawienia go na stanowisku.

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 11:12

Shadow Marshall pisze:
Osgiliath pisze: Jeśli faktycznie odpuścimy Antka, któren pójdzie do interu, to możemy sami sobie wyhodować poważnego kandydata do scudetto przy równoczesnym pozostawieniu Maxa, nawet jeśli zrobilibyśmy jakieś w miarę logiczne transfery.
Wcale by mnie nie zdziwiło jak nie w najbliższym, a w kolejnym sezonie Conte wygrał z Interem Scudetto rujnując marzenie Agnelliego odnośnie 10 scudetti z rzędu. Przy betonie na ławce nic mnie nie zdziwi.
Ja już w przyszłym sezonie ciemno widzę scudetto z Maxem. Ostatnie nasze mecze mówią same za siebie - 7 meczy: 6 punktów. No sorry, ale tak punktując to ciężko nawet o puchary, a co dopiero o scudetto.

Oczywiście wątpię, aby nasze punktowanie było tak tragiczne, ale chyba niewiele lepsze. Ten zespół z Maxem u steru nie ma już żadnej przyszłości. Zostawiając go godzimy się na powolną wegetację i pójście drogą Milanu. Byłoby to przykre z hegemona we Włoszech i drużyny aspirującej do triumfu w LM, stajemy się ligowym średniakiem, bo w klubie nie widzą oczywistych rzeczy i nie reagują w porę. Ostatnio leje nas każdy jak chce, czy to Roma, czy to SPAL, na tle każdego rywala wyglądamy katastrofalnie.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 11:31

Zostanie, a my z tą jego nową wizją albo wszystko przerżniemy (tak, wszystko, zostaniemy bez pucharu), albo wszystko wygramy (tak, wszystko). Nie widzę opcji pomiędzy. Szkoda, że bardziej skłaniam się ku opcji numer jeden.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
ODPOWIEDZ