Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 22:09

Rozbawiło mnie tłumaczenie Romanistow, Haha sędzia zna całe drzewo genealogiczne zawodników Romy, ten to kolega tego, a jest wypożyczony od tych a jego babcia to prezes, dlatego za konieczne w głowę uznaje, chęć aby Andrzej wstał, jak na tottiego to w sumie gest honorowy z jego kodeksem sportowym.

Co do Tottiego, imponują mi jego umiejętności piłkarskie, ale prędzej bym się z nim wódki napil i pozartowal, niż pogral w piłkę.

Obrazek
kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 00:00

Czepiacie się Tottiego. Kiedyś przecież przebiegł pół boiska żeby szturchnąć po znajomości Balotelliego "nie biegaj przy chorągiewce mordo".

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 00:42

kacopys pisze:Czepiacie się Tottiego. Kiedyś przecież przebiegł pół boiska żeby szturchnąć po znajomości Balotelliego "nie biegaj przy chorągiewce mordo".
Hahaha :ok:. Co do Romy to nie wygrają ligi bo nie posiadają DNA zwycięzców.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 08:50

mi się wydaje, że po prostu LM obnażyła braki w tej drużynie i teraz korzystają na tym kluby Seria A grając z nimi - gdy grasz jedną taktyką cały czas prędzej czy później ktoś wynajdzie anty-taktykę na ciebie, nawet jeśli wygrywasz wszystko przez 3 lata i masz najlepszych zawodników na świecie ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 18:26

Preziosi pojechał po całości sugerując,że mafia macza swoje łapy w meczach Romy :shock:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 22:15

Albo czarownice.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 23:39

mrozzi pisze:
Knursen pisze:Sprawa Tottiego - tutaj liczy się podejście, dla Romanistów było to takie szturchnięcie po znajomości, typu ,,wstawaj nie udawaj mordo", dla kibiców Juve było to na czerwo. Ciężko mi to ocenić, czerwona na pewno nie byłaby kontrowersja
Co by nie mowic, bylo to skierowane do zawodnika druzyny przeciwnej, a sedzia raczej nie wiedzial o panujacych miedzy graczami zazylosciach. Nie widzialem tez, by gracz Cagliari okazywal jakas sympatie.
Ewidentna czerwona kartka dla Tottiego.

Na poziomie Champions League Roma byłaby bezlitośnie skarcona tak jak na powyższym filmiku. Sędziowie mają gdzieś, że żony Deco i Andrade chodzą ze sobą na zakupy.

Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 00:06

Rzymianie poczuli krew więc można się spodziewać zwiększonej napinki z ich strony w najbliższych tygodniach, ale ostatecznie jak zwykle zresztą skończą na drugim miejscu. :wink:

Kozak92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 00:14

Nie wiem jak to oceniać, są różne możliwości, ale widać że akurat sędzie uciekł wzrokiem od leżącego i gadał z rzymianami.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 07:33

Don Paolo pisze:Ewidentna czerwona kartka dla Tottiego.

Na poziomie Champions League Roma byłaby bezlitośnie skarcona tak jak na powyższym filmiku. Sędziowie mają gdzieś, że żony Deco i Andrade chodzą ze sobą na zakupy.
o ile założyć, że w podanym przykładzie sędzia się nie pomylił ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 15:32

http://www.asroma.pl/news/Garcia-i-Hole ... szeni-9262

"Pojedynek" Genua - Roma trwa. Tym razem na zawieszenia. Tak jak jestem już przyzwyczajony do zawieszeń piłkarzy, tak zachowanie Garcii jest co najmniej niesmaczne. Gdy Francuz obejmował Rome miałem go za trenera z określoną klasą i liczyłem na brak pieniactwa z jego strony.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Hed2

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 16:06

M.R. pisze:http://www.asroma.pl/news/Garcia-i-Hole ... szeni-9262

"Pojedynek" Genua - Roma trwa. Tym razem na zawieszenia. Tak jak jestem już przyzwyczajony do zawieszeń piłkarzy, tak zachowanie Garcii jest co najmniej niesmaczne. Gdy Francuz obejmował Rome miałem go za trenera z określoną klasą i liczyłem na brak pieniactwa z jego strony.
No z calym szacunkiem ale takich komedii to sie nie spodziewalem, brak klasy i słoooma mocno wystaje z butow.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 16:22

Niestety Roma staje się klubem groteskowym. Idiotyczne wypowiedzi trenera i zawodników, kopanie i bicie... Takie ładne miasto, taka brzydka drużyna.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 16:45

Makiavel pisze:Niestety Roma staje się klubem groteskowym. Idiotyczne wypowiedzi trenera i zawodników, kopanie i bicie... Takie ładne miasto, taka brzydka drużyna.
Przecież oni byli tacy od zawsze.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 16:50

Przeczytałem dziś wypowiedź Garcii, w której raz kolejny wraca pamięcią do 3-2 z Turynu... Tego się nie da pojąć. Hipokryzją jest wspominanie o błędach innych, a zapominanie o własnych (choć po przeanalizowaniu sytuacji kontrowersyjnych z meczu w Turynie doszliśmy przecież do wniosku, że arbiter mógł podjąć takie decyzje, jakie podjął).

Żeby była jasność - jestem świadomy ułomności naszego klubu, ale w pewnych aspektach inni są lata świetlne z tyłu. Mam tu na myśli podejście do rywala i skupianie się na aspektach czysto sportowych. Do dziś mamy w głowie gola Muntariego (choć kibice Milanu zapominają, że w rzeczonym spotkaniu także Matri trafił prawidłowo, a bramki nie uznano) czy też obrażonych piłkarzy Napoli, którzy po SW nie byli w stanie pogodzić się, że na boisku byli stroną gorszą.

Brakuje mi rywalizacji o mistrza z Milanem, bo choć dochodziło czasem do dziwnych sytuacji (np. Fester i jego gol Muntariego), była to raczej zdrowa walka, z poszanowaniem rywala.

ODPOWIEDZ