Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 22:39

Jak się uda kupić jeszcze ormianina lub Draxlera i wypożyczyć Cuadrado to będzie to normalnie bajka.
Tacy gracze w jednym okienku? Cuadrado,Draxler,Sandro,Dybala,Mandzukic,Zaza,Rugani,Pereyra,Khedira,Rugani, no czegoś takiego w europie już dawno nie było.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 22:40

sebatiaen pisze:Jak się uda kupić jeszcze ormianina lub Draxlera i wypożyczyć Cuadrado to będzie to normalnie bajka.
Tacy gracze w jednym okienku?
Miki i Cuadrado w pakiecie niemożliwi. Ograniczenia non-EU.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 22:57

http://www.transfermarkt.pl/detailsuche ... he/2023122

Taka ciekawostka z Transfermarkt: A.Sandro to obecnie mimo rocznego kontraktu siódmy najwięcej warty nominalny lewy obrońca na świecie. Liczę, że szybko wskoczy na podium i 3 Panów na A będzie wymienianych jednym tchem: Alaba, Alba, Alex Sandro :)

Staty mimo tak młodego wieku ma imponujące. Od 3 sezonów w każdym sezonie LM co najmniej 6 meczów, a w nich: jedna z najlepszych średnich wślizgów, odbiorów i dryblingów.

Kurzawa był młodszy, ale w LM rozegrał tylko 1 dobry sezon, A.Sandro już 3. Na pewno nie można mówić, że kupujemy za duże pieniądze kota w worku. Największe kluby ściągają graczy z Porto i praktycznie zawsze wychodzą na tym dobrze.

Normalnie ostatni raz czułem się tak po transferze Diego i Teveza :lol:

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 22:57

Pumex, wywiad z Marotta

"Możliwe nazwiska?"

"Szukamy ważnego, prestiżowego piłkarza, nie tylko kogoś, kto zajmie wolne miejsce. Nie jest łatwo."

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 23:06

No i co ten wywiad ma sugerować? Że taki piłkarz na pewno dołączy do Juve przed końcem okienka?

VinV

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 23:17

Sugeruje, że nie oglądamy się za półśrodkami, ale za zawodnikami z górnej półki.
Wierzę w to, że Marotta wszystkich Nas jeszcze zaskoczy przed końcem okienka!

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 23:31

CavAllano pisze: :stop: Proszę nie siać fermentu. Słowa Marotty: 'abbiamo un po' abbandonato la pista #Draxler per diversi motivi. Tzn. NIECO odpuściliśmy kwestię Draxlera, nie całkowicie. Jak dla mnie w dalszym ciągu nasz DS gra na wstrzymanie, celowo. Fakt, że Schalke odpuściło w kwestii bonusów, co potwierdza także Sky, sprawi, że dopiero teraz zintensyfikujemy nasze działania.
:stop: Specjalnie nic nie tłumaczyłem tylko wrzuciłem oryginał a jak już ktoś poprosił to dodałem, że lepiej niech ktoś z lepszym skillem co do włoskiego na to rzuci okiem bo nawet rodowici Włosi się zastanawiali czy w tym zdaniu nie ma podtekstów także no, bez insynuacji, że ja tu fermenty siać chcę.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 23:36

Mam pytanie, kto jest u nas obecnie non-EU? Dopuszcza się 4 graczy tak?

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 23:44

GDM:
- w najbliższych dniach mamy ocenić warunki ściągnięcia którego z dwójki Draxler Miki będą korzystniejsze, sprostanie wymaganiom Schalke i Borussi nie będzie łatwe, ale negocjacje jeszcze nie umarły;
- Vasquez nie jest na sprzedaż w to okienko więc odpada;
- Tello na wypożyczeniu w Cagliari;
- AS prawdopodobnie będzie kosztować 22 mln + 3 bonusów.

Laudisa strzela nazwiskiem Illarramendiego, którego do przejścia ponoć usilnie namawia Morata.

Pedulla dziś tak jak wczoraj mówił o Teixeirze (według niego Shakhtar chce 27-29 mln na nim zarobić) i Cuadrado.

AS powołując się na Tuttosport pisze, że chcemy pozyskać Banegę.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2015, 00:21 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 23:46

Crunny pisze:http://www.transfermarkt.pl/detailsuche ... he/2023122

Normalnie ostatni raz czułem się tak po transferze Diego i Teveza :lol:
Dokładnie mam tak samo. Ostatnio taki podjarany byłem gdy przychodził Diego i Tevez ;d;d Jeden wypalił średnio, drugi znakomicie, teraz A.Sandro oby grał niczym Carlitos.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 01:26

Osgiliath pisze:
Haris pisze:Z tym homoseksualizmem A.Sandro to tak na poważnie? Może jakieś źródło. Teraz mi trochę głupio, że tu publicznie fapałem nad gejem :oops:
Zresztą różnie to teraz może być w szatni.
Daj sobie człowieku samobana [...]
Mysle, ze Haris specjalizuje sie raczej w samogwaltach :C
fazzik8 pisze:Mam pytanie, kto jest u nas obecnie non-EU? Dopuszcza się 4 graczy tak?
Obecnie: Neto, Caceres, Isla, Asamoah, Pereyra + Sandro. Ilu sie dopuszcza tego nie wiem, ale w okienku moze przyjsc zdaje sie dwoch non-EU, jesli te dwa transfery sa spoza ligi wloskiej.

Po tym, co powiedzial w wywiadzie Marotta, to z zawodnikow na poziomie i mogacych jeszcze (konczy sie okienko = malo czasu na zastapienie odchodzacego gracza) do nas przyjsc, zostali Drax i Gyce, a to dlatego, ze tego pierwszego Schalke raczej woli juz sprzedac, a ten drugi nie jest jakis niezbedny w Monachium. A jak jeszcze se pomysle, ze do ktoregos z w/w dwojki moglby dolaczyc Cuadrado, to... klekajcie narody i Serio A. Nie, Mikitarjana nie uwazam za prestizowego zawodnika.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 07:31

Jacky pisze:Nie, Mikitarjana nie uwazam za prestizowego zawodnika.
Obawiam sie jednak, ze zarzad moze miec odmienne zdanie. Z drugiej strony naprawde nic nie wskazuje na to, ze BVB by go oddala. Nie na tym etapie okienka, nie po takim poczatku sezonu, kiedy zdaje sie wreszcie sie w obecnym klubie odnalazl. Raiola moglby chciec go do nas przepchnac, ale szczerze nie chce mi sie wierzyc w taki scenariusz, ze wzgledu na postawe Niemcow wlasnie. Ja Marotcie nie wierze, jesli z kolei mowa o slowach dotyczacych Draxlera.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 08:06

Nie rozumiem dlaczego jesteście tak negatywnie nastawieni do Ormianina a wychwalacie pod niebiosa Draxlera ? Draxler może i ma ( miał ? ) zadatki na dobrego grajka ale w zeszłym sezonie ledwo co grał...Mychitarian był kozłem ofiarnym obok Immoble w Borussi, która zaliczyła fatalny sezon a Klopp najwyraźniej przestał panować nad drużyną...ja osobiście uważam, że więcej pociechy mielibyśmy właśnie z Mychitariana a nie z Draxlera...jeżeli przyjdzie Draxler to zaakceptuję to bo wiem, że zarząd widzi w nim realne wzmocnienie ale zainteresowanie Mychitarianem ( za którego 3 lata temu dalibyśmy się pokroić ) też nie bierze się z niczego...

Obrazek
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 08:36

alessandro1977 pisze:Nie rozumiem dlaczego jesteście tak negatywnie nastawieni do Ormianina a wychwalacie pod niebiosa Draxlera ? Draxler może i ma ( miał ? ) zadatki na dobrego grajka ale w zeszłym sezonie ledwo co grał...Mychitarian był kozłem ofiarnym obok Immoble w Borussi, która zaliczyła fatalny sezon a Klopp najwyraźniej przestał panować nad drużyną...ja osobiście uważam, że więcej pociechy mielibyśmy właśnie z Mychitariana a nie z Draxlera...jeżeli przyjdzie Draxler to zaakceptuję to bo wiem, że zarząd widzi w nim realne wzmocnienie ale zainteresowanie Mychitarianem ( za którego 3 lata temu dalibyśmy się pokroić ) też nie bierze się z niczego...
Mkhitaryan - 26,5 roku,
- do tej pory 2 sezony w silnej lidze z czego pierwszy naprawdę niezły (9 bramek i 10 asysts - Whoscored ok. 7,6) jaki 2 sezon wszyscy wiemy - (3 bramki i 4 asysty)
- jak dobrze liczę 38 meczy w lidze mistrzów ze średnią statystyką ok. 7,1 (4 bramki i 0 asyst ) do tego jest z zadupiastego nic nie znaczącego futbolowo kraju

Draxler - niecałe 22 lata
- 6 sezon w bundeskopance z czego 3 zagrał pełne (sezon 2012/13 średnia na whoscored 7,4 natomiast 2013/14 - 7,7) ostatni sezon jak wiadomo słaby przez kontuzje
- W lidze mistrzów 25 meczy z czego 5 bramek i 4 asysty - do tego 13 w lidze europy średnia ok. 7,25
- w przypadku dobrej gry i powołania do jednej z najsilniejszych reprezentacji jego wartość może drastycznie wzrosnąć
- nie blokuje miejsca dla gracza non-UE

Generalnie Draxler mimo 5 lat różnicy prezentuje podobne doświadczenie i lepsze statystyki na poziomie europejskim a o to nam przede wszystkim chodzi - ligę możemy obecnie wygrać i bez AMC ale to w Europie potrzebujemy różnicy. Co więcej jego transfer nie zamyka nam drogi do Cuadrado, który jest nie lada "okazją Marotta style"

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 09:25

To, że transfer Draxlera nie wyklucza Kolumbijczyka uważam za jedyny argument przeciwko Ormianinowi bo nie ukrywam, że Cuadrado chętnie zobaczyłbym w koszulce Juve...
Nazywanie jednak Mychitariana bublem to wielkie nieporozumienie...

Obrazek
Zablokowany