Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:48

jarmel pisze:Tottiemu wystarczyło 5 minut żeby dać popis swojego buractwa.
Bo to buc jest i tyle, szczęśliwie mogą mu walnąć karę po obejrzeniu całego zajścia w TV.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:52

Meczu nie widziałem, ale skoro mówicie, że są słabi to prędzej czy póżniej to wyjdzie w wynikach, i dlatego też teraz powinniśmy się cieszyć, że Roma wygrała, bo może to naszych zmobilizuje do czegoś :roll: Im bliżej nas Roma będzie siedzieć tym częściej my będziemy wygrywać ;) a majstra i tak zgarniemy :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:55

W ogóle nie oglądałem ostatnic 20 minut,ale wiem, że Genua strzeliła bramke w 93 minucie i nei wiem czy ich przekrecili czy słusznie nieuznano.
Moze i Roma slaba, ale my też w 4 ostatnich meczach nei zachwycamy. chociaż pamietam, że takie tygodnie za czasów Conte gdzie dominowalismy nad każda drużyną, ale kończyło się to remisami.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:59

Spalony ewidentny, natomiast około 70 minuty Genoi należał się karny za faul Florenziego na Pinilli.

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 9690_o.jpg

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:00

annihilator1988 pisze:
jarmel pisze:Tottiemu wystarczyło 5 minut żeby dać popis swojego buractwa.
Bo to buc jest i tyle, szczęśliwie mogą mu walnąć karę po obejrzeniu całego zajścia w TV.
Może jednak niech nie oglądają tego zajścia. Bo akurat dla Romy myślę, że byłoby to z pożytkiem gdyby go zawiesili :)

Roma nadal gra po frajersku i mało brakowało żeby i dziś, po frajersku wypuściła to zwycięstwo. Było blisko, ale wg mnie spalony po obejrzeniu powtórki był.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:00

Nie mam pewnosci, czy byl spalony, ale sedzia to i tak byl komediant. Pilkarz Genui lezy na murawie, polglowek totti go kopie, sedzia stoi obok i nie reaguje. Ten pajac powinien wyleciec na zbity po takim zachowaniu.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:03

jarmel pisze: Generalnie są mega słabi, gdyby nie Perin jestem pewien, że skończyłoby się remisem.
Perin jak Perin, ale obrona Genui otworzyła się przed Romą jak Morze Czerwone przed Mojżeszem
Obrazek

Kim jest zaznaczony "Evra"?

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:09

Szkoda, ze sędziowie nie uznali bramki z 93 minuty. Chętnie popatrzylbym na czerwony ryj Garcii :lol:

U nich nic sie nie zmienia, grają słabo, a dziś stało sie to co powinno mieć miejsce tydzien temu - odrabiają dwa punkty. Albo zaczniemy grać i odskoczymy, albo będziemy sie z nimi bujac. Zapłacili kupę kasy za Iturbe, a gość jest jeźdźcem bez głowy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:50

Zawodnikiem, którego "skopał" (jak to określili komentatorzy) Totti był Bertolacci... Czyli wychowanek Romy, czyli bliski znajomy, a dla Florenziego bardzo bliski. Podejrzewam, że sędzia stojąc tak blisko po prostu wiedział, że to trącenie butem było na zasadzie "wstawaj Andrzej, nie udawaj, czas wam ucieka"... Ale jeśli nie, to zawieszenie powinno być
Irytujący mecz, beznadziejna murawa (jak w ogóle można dopuścić do gry na czymś takim?), słaba Roma, tragiczna Genoa. Ilość padów przy byle dotknięciu - katastrofa. Jak grać w pucharach, jak w Serie A przy byle kontakcie wszyscy się przewracają i próbują nabierać sędziego
Spalony przy bramce w ostatniej minucie był ewidentny

Forza Roma
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:54

TottiGol pisze: Spalony przy bramce w ostatniej minucie był ewidentny
Edit: Dobra, przesadziłem.

Meczu nie oglądałem. Wrzuć jakieś źródło jak masz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 18:02

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 9690_o.jpg

To jest moment podania do napastnika, który jest spalony

Forza Roma
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 19:22

Jak ma sie sprawa przepisów do akcji w której roma strzeliła bramke? Ljajic wbiega w pole karne i nurkuje, wiec jeśli nie ma karnego a symulacja jest ewidentna ( z reguły kończy sie żółtą kartką) to czemu Banti puszcza dalej gre?
Na pewno Bertolacci leżał naciągając czas a Tottiemu sie spieszyło..

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 19:33

kawek pisze:Jak ma sie sprawa przepisów do akcji w której roma strzeliła bramke? Ljajic wbiega w pole karne i nurkuje, wiec jeśli nie ma karnego a symulacja jest ewidentna ( z reguły kończy sie żółtą kartką) to czemu Banti puszcza dalej gre?
Symulowanie to także przewinienie, kartka i wolny, jeżeli tak było a sędzia nie gwizdnął, to albo uznał,że symulacji nie było albo coś w przepisach znowu zmieniali. Swoja drogą jakby Juve tak strzeliło to Garcia już by się pewnie pienił. Zauważyliście? Drugi mecz Romy z kontrowersyjnymi co by nie mówić sytuacjami a jakoś w prasie cisz, wyobrażacie sobie takie coś po analogicznej sytuacji w meczach Juve? Bo ja szczerze mówiąc nie, wtedy nagonka na Juve by była ogromna, ale,ze to Roma, przez wielu jej kibiców uznawana za męczennika SerieA to wszystko jest ok.

Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 19:35

Sędzia nie miał dziś dnia, ale w błędy były w dwie strony.

Co do karnego Florenziego na Pinilli - symulka jakich mało, zobaczcie powtórki, nawet koszulka się nie rozciągnęła na Pinilli, a padł jak porażony.

Jeśli już o karnych mówimy, to była kontrowersyjna sytuacja gdy Astori wchodził w kogoś jeszcze w pierwszej połowie, można to różnie interpretować.

Sprawa Tottiego - tutaj liczy się podejście, dla Romanistów było to takie szturchnięcie po znajomości, typu ,,wstawaj nie udawaj mordo", dla kibiców Juve było to na czerwo. Ciężko mi to ocenić, czerwona na pewno nie byłaby kontrowersją.

Ale popatrzmy też w drugą stronę, nie tylko Franek jest tym najgorszym ,,chamem": http://www.corrieredellosport.it/video/ ... i+arrabbia

Przed golem Radji była symulka Ljajica, powinien żółtko dostać.

Przy golu dla Genoi był mały spalony, ale pamiętajmy że rożnego nie powinno być.

Roma nie grała dobrze, ale stworzyła sporo sytuacji bramkowych, Genoa zbytnio nie potrafiła się odgryźć. Trzeba jednak pamiętać że grali w 10 i mecz powinien być zamknięty najpóźniej na początku drugiej połowy, a zamiast tego nerwy do końca. Ten minimalizm już nie raz się zemścił, dziś też mógł.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 20:41

Knursen pisze:Sprawa Tottiego - tutaj liczy się podejście, dla Romanistów było to takie szturchnięcie po znajomości, typu ,,wstawaj nie udawaj mordo", dla kibiców Juve było to na czerwo. Ciężko mi to ocenić, czerwona na pewno nie byłaby kontrowersja
Co by nie mowic, bylo to skierowane do zawodnika druzyny przeciwnej, a sedzia raczej nie wiedzial o panujacych miedzy graczami zazylosciach. Nie widzialem tez, by gracz Cagliari okazywal jakas sympatie.

Roma gra slabo, ale jakos te punkty zdobywa. My prezentowalismy sie imponujaco w pierwszej polowie, ale rywal stawiajacy aurobus to swietny sposob na Juventus.

ODPOWIEDZ