Mercato (Lato 2016)
- Vincitore
- Juventino

Dlaczego Berardi miałby przyjść na pozycję na której nigdy nie grał i dlaczego mielibyśmy robić mu krzywdę stawiając na pozycji, która wytrąca mu całą gamę atutów?naros pisze:Jeśli faktycznie rezygnujemy z Draxlera i nie mamy kasy na Isco, Oscara czy Gotze i Beppe chce piłkarza który wniesie coś do drużyny to nie bawiłbym się w jakiś piłkarzy pokroju Mhkitarian. Wypożyczmy kogoś dostępnego (niekoniecznie top player) na tę pozycję a za rok przyjdzie Berardi i wszystko się odmieni albo, weźmy Sneijdera.. to przynajmniej jakiś poziom za nie duże pieniądze..
- pumex
- Juventino

Ormianina porównuję z Włochem pod tym kątem, że ani jeden ani drugi nie jest topem ani zawodnikiem mogącym aspirować do miana topa.wojczech7 pisze:Z całym szacunkiem Pumi, ale nie pogrążaj się równaniem Mhitariana z Saponarą
Żadnego klasowego 3/4. Jak mogłem startować od innego stanowiska, skoro jednocześnie przekonywałem, że jeśli zakupimy treqa, to będzie nim zawodnik saponaropodobnywojczech7 pisze:Nie mówiąc już o tym, że zaczynałeś od stanowiska, iż nie kupimy żadnego 3/4.

- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tevez, Pirlo, Vidal, Ogonna, Berardi, Sorensen, Goldaniga = 62 mln.
Neto, Rugani, A.Sandro, Khedira, Pereyra, Dybala, Mandżukić, Zaza = 116 mln.
Z tych 116 mln aż 52 mln to duet naszych mam nadzieję nowych TOP-ów: A.Sandro i Dybala. Ostatnie takie transfery to Melo i Diego 6 lat temu. Świetnie, że robimy tego typu inwestycje właśnie teraz, bo jako finaliście LM na pewno dużo łatwiej przekonać nam takie talenty jak A.Sandro do podpisania z nami wieloletnich kontraktów. Jeśli to wszystko wypali to w ciągu najbliższych 2-3 sezonów będziemy potrzebować tylko następców Buffona i Lichtsteinera, a reszta pozycji będzie silnie obsadzona. Średnia wieku 11-tki: Neto [25] - Caceres [28], Bonucci [28], Rugani [21], A.Sandro [24] - Sturaro [22], Marchisio [29], Pogba [22] - Pereyra [24] - Dybala [21], Morata [22] to zaledwie 24,2 lata, a podejrzewam, że poradzilibyśmy sobie nią w Serie A. Pogrubieni piłkarze to już teraz będą gracze 1. składu. 3 kolejnych: Rugani, Sturaro i Pereyra ma realną szansę stać się nimi w ciągu 2-3 sezonów.
Neto, Rugani, A.Sandro, Khedira, Pereyra, Dybala, Mandżukić, Zaza = 116 mln.
Z tych 116 mln aż 52 mln to duet naszych mam nadzieję nowych TOP-ów: A.Sandro i Dybala. Ostatnie takie transfery to Melo i Diego 6 lat temu. Świetnie, że robimy tego typu inwestycje właśnie teraz, bo jako finaliście LM na pewno dużo łatwiej przekonać nam takie talenty jak A.Sandro do podpisania z nami wieloletnich kontraktów. Jeśli to wszystko wypali to w ciągu najbliższych 2-3 sezonów będziemy potrzebować tylko następców Buffona i Lichtsteinera, a reszta pozycji będzie silnie obsadzona. Średnia wieku 11-tki: Neto [25] - Caceres [28], Bonucci [28], Rugani [21], A.Sandro [24] - Sturaro [22], Marchisio [29], Pogba [22] - Pereyra [24] - Dybala [21], Morata [22] to zaledwie 24,2 lata, a podejrzewam, że poradzilibyśmy sobie nią w Serie A. Pogrubieni piłkarze to już teraz będą gracze 1. składu. 3 kolejnych: Rugani, Sturaro i Pereyra ma realną szansę stać się nimi w ciągu 2-3 sezonów.
- wojczech7
- Juventino

Zaraz się okaże, że tylko Isco pasuje do "rysopisu" :-Dpumex pisze:Ormianina porównuję z Włochem pod tym kątem, że ani jeden ani drugi nie jest topem ani zawodnikiem mogącym aspirować do miana topa.wojczech7 pisze:Z całym szacunkiem Pumi, ale nie pogrążaj się równaniem Mhitariana z Saponarą
O nie, Pumi, zaczynałeś z innego pułapu. Nie chce mi się teraz kopać, bo to jak szukanie igły w stogu siana w tym temacie.pumex pisze:Żadnego klasowego 3/4. Jak mogłem startować od innego stanowiska, skoro jednocześnie przekonywałem, że jeśli zakupimy treqa, to będzie nim zawodnik saponaropodobnywojczech7 pisze:Nie mówiąc już o tym, że zaczynałeś od stanowiska, iż nie kupimy żadnego 3/4.
Może cały czas chodziło Ci o klasowego 3/4, ale najsampierw pisałeś o tym, że żaden do nas nie dołączy.
Ja ciągle czekam. Czas sądu nadejdzie. Nie wykluczam, że wyjdzie na Twoje, jednak będę powściągliwy w osądach póki co.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- PlanetJuve
- Juventino

Pedro w Chelsea więc już raczej wiadomo kto będzie tą nasza okazja.
Tylko to nijak ma się do rozgrywającego.. Ktoś tam przybąkiwał o Pastore..
Szczerze to byłem pewny, że jak dzisiaj wrócę z pracy to będzie info- Draxler w Juve! I poniekąd było ale zaraz Beppe sprostował. Jednak jutro nadal będę miał nadzieję, że ktoś przyjdzie.
Tylko to nijak ma się do rozgrywającego.. Ktoś tam przybąkiwał o Pastore..
Szczerze to byłem pewny, że jak dzisiaj wrócę z pracy to będzie info- Draxler w Juve! I poniekąd było ale zaraz Beppe sprostował. Jednak jutro nadal będę miał nadzieję, że ktoś przyjdzie.
- Crunny
- Juventino

https://twitter.com/DiMarzio
https://twitter.com/SkySport?lang=pl
Pierwsza fotka A.Sandro w Turynie!
https://twitter.com/SkySport?lang=pl
Pierwsza fotka A.Sandro w Turynie!
- Cabrini_idol
- Juventino

- Osgiliath
- Juventino

Jakieś angielskie brukowce typu daily express - pewnie na fali naszego zainteresowania Cuadrado - donoszą, iż Chelsea zaproponowała Cuadrado i kasę za Pogbę...
Podejrzewam, że plota niskich lotów, więc traktuję w ramach rozrywki.
- deszczowy
- Juventino

Nooo, to jest konkret! Gość ma szansę stać się najlepszym LO od czasów... ho ho. Dawnych. Po tych wszystkich Molinarach, De Cegliach, Grossach i innych Armandach Traorach wydaje się, że mamy lewego obrońcę z prawdziwego zdarzenia.
- Crunny
- Juventino

Dziś czytałem, że powalczą o niego Inter z Portoaras pisze:Jestem zbulwersowany rozrzutnością Marotty. Mogli siekiere wziąć...
A my przez tę rozrzutność mamy taką rywalizację w obronie!
Evra/A.Sandro - Chiellini/Rugani - Bonucci/Barzagli - Lichtsteiner/Caceres