Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 15:24

Jeśli chodzi o zawodników znajdujących się w kręgu naszych zainteresowań to widziałem info, że Roberto Pereyra jest blisko romy, która daje za niego 15 mln

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 15:25

Ja tylko przypomnę, że Quag ma kontrakt do końca czerwca 2015 roku więc ostre negocjacje, jak i niska cena za jego kartę zawodniczą nie powinny nikogo dziwić.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 15:28

Arbuzini pisze:Ja tylko przypomnę, że Quag ma kontrakt do końca czerwca 2015 roku więc ostre negocjacje, jak i niska cena za jego kartę zawodniczą nie powinny nikogo dziwić.
jasne, ze nie ale propozycja 2 mln to jednak smiech na sali. Ok 4-5 to jest jakas propozycji gdyby byla inna mentalnosc Włochów to sytuacja wygladalaby tak, ze Fabio poszedlby za wieksze pieniadze dla Juve i za wiekszy kontrakt np do takiego Norwich.

Do Walki o Rabiota wkracza Inter, ok mozemy to wysmiac, ale jednak Inter ma cos czego nie mamy my... mianowicie latwiejsze miejsce w pierwszej jedenastce. Rabiot musi byc swiadomy, iz przychodzac do TUrynu bedzie 2-3 wyborem z lawki. W interze w niedługim czasie moglby wywalczyc pozycje pierwszego wchodzącego.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 15:41

Oczywiście, że 2 mln E to kwota totalnie z czapy, ale z drugiej strony patrząc jak negocjujemy my to nie można mieć wielkich pretensji do Torino za rzucenie tak śmiesznej kwoty ;). Dobrze by tego Quaga ktoś za te 5 mln E wziął. Na wymianę z Darmianem też bym przystał. Zawodnik jakoś mnie nie powala, ale przydałby się w miarę ogarnięty piłkarz na oba skrzydła obrony bądź wahadła.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 17:00

3 mln za napastnika, który grał tyle co nic i ma rok do końca kontraktu to całkiem odpowiednia cena.
Mam nadzieję, że nasi ciągle myślą o wymianie Darmian - Quag + kilka mln.
Wyciągnijcie tego Iturbe, bo sensownym alternatyw nie widać.

JUVE PER SEMPRE!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 20:50

Bazyliszek pisze:Newsy i ploty odnośnie tajemniczego kolumbijczyka powinny ruszyć pełną parą, bo Kolumbia pożegnała się wczoraj z mundialem. Myślę, że może to być Balanta, lub Ibarbo :prochno:
W tygodniu Moggi zdążył już zweryfikować te słowa i stwierdził, że został źle zrozumiany i po prostu Juve powinno zainteresować się którymś z Kolumbijczyków. :wink: Nie ma tematu - pewnie coś pił. :smile:

Evra to nie jest szczyt marzeń i zarabiałby sporo, ale z drugiej strony w zestawieniu z Peluso.. :think: Facet mógłby się u nas odbudować, jak niegdyś Pirlo (tylko pytanie - jak często mają miejsce takie przypadki?). Ma ogromne doświadczenie, a sam transfer kosztowałby nas czapkę gruszek. W przypadku takiego Adriano musielibyśmy bulić kwoty rzędu 10 baniek, a lepszy on od Francuza nie jest.. W sumie, po przeanalizowaniu wszelkich plusów i minusów, jestem na tak dla tego transferu. Od 3 lat nie potrafimy zakontraktować nikogo dobrego na lewą stronę obrony, więc transfer Evry byłby już jakimś progresem w tym kierunku.

Mam nadzieję, że rzeczywiście nie brakuje wiele, by pozyskać Iturbe - ten koleś może sprawić, że nasze mercato będzie bardzo dobre. Oby przekonać sceptyczne Hellas, bo samego piłkarza mamy już w kieszeni.

Ostatnie doniesienia jasno sugerują, że Rabiot chciałby do nas i raczej nie ma mowy o Romie (co zresztą trafnie przewidział Jakku). Mnie to cieszy - dograć to jak najszybciej i pozyskać kolejną nadzieję francuskiej piłki.

Wzmocnienia w postaci Comana, Rabiota (choć ten nie przybyłby pewnie teraz, a w zimie), Mustafiego (miejsce w reprezentacji Niemiec nie jest na pewno przypadkowe), Darmiana, Evry, Moraty, Iturbe są najbardziej prawdopodobne - w takim przypadku podnieślibyśmy jakość zespołu, a tego przecież oczekujemy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 20:53

mrozzi@
Pirlo,Barzagli się u nas odbudowali, więc Evra też ma szanse.
Co do tych transferów to fakt podniosą jakość zespołu, ale ważne jest to,że Ci gracze są stosunkowo młodzi i to jeszcze nie jest moment w którym osiągają szczyt swoich umiejętności:)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 21:01

Cieszy mnie, że zaczynamy kierować wzrok w stronę graczy młodych. Pogba, Coman, Rabiot, Berardi, Leali, Iturbe - spójrzmy na wiek tych graczy i ich jednoczesny potencjał! :shock: Jeśli do tego dorzucimy młodego, ale już doświadczonego Vidala, Asamoah, Marchisio, rutynę Pirlo, Chielliniego, Barzagliego, Teveza, Buffona.. Taki zespół miałby naprawdę spore możliwości, także w Europie.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 21:39

mrozzi pisze:Taki zespół miałby naprawdę spore możliwości, także w Europie.
Nie chce Cię sprowadzać na ziemię. Ale mówimy tak co roku.. Efektów nie widać, poczekajmy z osądami, planami. Po prostu czekajmy.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 22:26

Pozwolę sobie spytać co wy widzicie w tym całym Iturbe i czy na pewno wydalibyście na niego gruby hajs rzędu ok 25mln?

Chłopak osiągnął do tej pory niewiele więcej niż taki Martinez gdy do nas przyszedł po jednym dobrym sezonie :roll:
kamil-8853 pisze:Z serii żartów kibiców FC B po przyjściu Suareza ---- Piszą : Wymieńmy Sancheza na Chielliniego

:rotfl:
Mają rozmach :wink: Poczucie humoru też, zwierzaka kupili to jeszcze żarcie trzeba mu kupić :P
Ouh_yeah pisze:Jesteś wart tyle, co Twój ostatni mecz. Pamięta ktoś w ogóle ostatni mecz Quagliarelli? :think: Ostatnia dobra rzecz jaką dla nas zrobił, to chyba ten strzał w poprzeczkę z Parmą (kiedy to było...).
No tak, ale czy to wina Quaga, że Conte jest trudnym człowiekiem i odstawil go od zespołu włączając do niego pupilka Osvaldo? :think:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2014, 22:48

Antek666 pisze:Pozwolę sobie spytać co wy widzicie w tym całym Iturbe i czy na pewno wydalibyście na niego gruby hajs rzędu ok 25mln?

Chłopak osiągnął do tej pory niewiele więcej niż taki Martinez gdy do nas przyszedł po jednym dobrym sezonie :roll:
Różni się przede wszystkim tym, że Martinez przechodzil do Juve w wieku 27 lat, czyli byl wtedy jakies 7 lat starszym piłkarzem niż obecnie jest Iturbe, który ma tych lat 20. Nie rozumiem więc porównania? Martineza można porównać co najwyżej do 'fenomenu' jakim jest obecnie Cerci, który ni z gruszki ni z pietruszki odpalił w tak 'późnym' wieku mimo że nic wcześniej na to nie wskazywalo.
Prędzej obawiałbym sie by Iturbe nie skończył jak wszystkim znany Mauro Zarate, mam nadzieje że takie wypalenie mu nie grozi.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 00:01

AdiJuve pisze:mrozzi@
Pirlo,Barzagli się u nas odbudowali, więc Evra też ma szanse.
Co do tych transferów to fakt podniosą jakość zespołu, ale ważne jest to,że Ci gracze są stosunkowo młodzi i to jeszcze nie jest moment w którym osiągają szczyt swoich umiejętności:)
Tak, tylko że zarówno Pirlo jak i Barzagli nie muszą biegać za skrzydłowymi drużyny przeciwnej i wspierać ataków Bianconerich. Więc sprowadzanie 33 letniego BOCZNEGO obrońcy to jest jedynie opcja jak dla mnie, rezerwowa.... Nie w tym kierunku powinniśmy iść.
Tak oglądam sobie ten mundial i piłkarz Kostaryki - Tejeda, wygląda na to, że mógłby być ciekawym uzupełnieniem środka pola, fajny wybiegany B2B :)

Coś wiadomo więcej na temat tego pierwszego transferu o którym była mowa w lutym? No chyba, że to ktoś z grona Coman, Sturaro, Marrone :prochno:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 00:59

Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o Evrę. Mam wrażenie, że to opcja tylko na rok, nie dłużej. Choć nie mogę powiedzieć żeby boki obrony złożone z: Lichtsteinera, Caceresa, Evry i Darmiana (oraz Asamoaha w razie wyższej konieczności) miały przynosić nam hańbę.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 01:03

Podobała mi się gra Evry na mundialu.
Nie patrz jednostkowo na niego.
On ma doświadczenie obrona w składzie Evra - Chellini-Barzagrli[Bonucci]- lichy będzie naprawde bardzo fajnie wyglądała.
Evra z boku będzie miał wsparcie Chelliniego, do tego parę razy w ofensywnie co mecz pewnie ukłuje.

Pamiętasz obronę milanu w składzie maldini nesta stam cafu?
wygrali wtedy LM, w już starszym wieku.
Obrońcy w kwiecie wieku są najlepsi, najlepszy przykład Barzagli.
Obrona będzie bardzo dobra w tym składzie, ten skład pozwoli na uzupełnienie składu ofensywnymi skrzydłowymi [chociaż jednym] który będzie mógł troche poszaleć:)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 09:36

Jest nowe, ciekwe zrodlo, wiec pora sprawdzic jego wiarygodnosc.

- Evra - deal w zasadzie jest juz przesadzony.
- Iturbe tak samo, zostaly jedynie szczegoly.
- Rozmowy w sprawie Rabiota sa gdzies w polowie drogi.
- Z Morata jest duze zamieszanie, ale koniec koncow chlopak chce trafic tylko do nas.

Z innej beczki, agent Sancheza podobno w przyszlym tygodnie jest we Wloszech a najpowazniejsze zainteresowanie Chilijczykiem wyrazilismy my i Arsenal, z tym, ze Sanchez wolalby trafic do nas. Kwota wykupu? Prasa pisze o ok. 30m euro.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany