Wszystko o AS Roma
- wloski
- Juventino
Ale Mazzarri to już nie jest parówa?
Obaj to parówy. Dlaczego? Obaj insynuują, że Juventus kupuje spotkania. Poważny trener po porażce mówi: chłopaki następny raz się odkujemy, a nie pokazuje kajdanki. Widziałeś, żeby trener Juventusu po przegranym spotkaniu w Genoi pokazał sędziom kajdanki?

- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A moim zdaniem garcia przerypał to swoimi wyborami na poszczególnych pozycjach. Gdyby od początku grał destro zamiast tottiego i de rossi zamiast keity, to mogłoby to wyglądać lepiej i miałoby większe szanse powodzenia.
Capo di tutti capi
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przecież De Rossi nie wiem od jakiego czasu gra beznadziejnie. Akurat kibice Romy (co jest całkowicie słuszne) modlili się by siedział na ławie.hara pisze:A moim zdaniem garcia przerypał to swoimi wyborami na poszczególnych pozycjach. Gdyby od początku grał destro zamiast tottiego i de rossi zamiast keity, to mogłoby to wyglądać lepiej i miałoby większe szanse powodzenia.
- wloski
- Juventino
Rudi to dość młody trener, a no nie wie, że czasem trzeba się przeciwstawić bo "legendy nie grajo". Cóż, gdyby odszedł Totti (a De Rossi siadł na ławie) to byłby nie mniejszy płacz niż w Juventusie za Del Piero. Ja za Aleksem nie płakałem, mam inne podejście do sprawy. Kiedyś trzeba odejść to jest nieuniknione.Smok-u pisze:Przecież De Rossi nie wiem od jakiego czasu gra beznadziejnie. Akurat kibice Romy (co jest całkowicie słuszne) modlili się by siedział na ławie.hara pisze:A moim zdaniem garcia przerypał to swoimi wyborami na poszczególnych pozycjach. Gdyby od początku grał destro zamiast tottiego i de rossi zamiast keity, to mogłoby to wyglądać lepiej i miałoby większe szanse powodzenia.
- kacopys
- Juventino
De Rossi jest mega bez formy i widać to na tle ligowych "ogórków". Destro natomiast biega mniej od Tottiego a do tego ma drewniane trzewiki.
Garcia wystawił to co miał najlepszego. Zmiany zrobił do dupy...
Garcia wystawił to co miał najlepszego. Zmiany zrobił do dupy...
- hara
- Juventino
Akurat myślę, że klasa de rossiego, jego doświadczenie i charyzma wyszły by bardziej na dobre w takim spotkaniu rzymianom, niż dał im wczoraj ich nowy kapitan rodem z afryki.
Capo di tutti capi
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To źle myślisz. Klasa, doświadczenie i charyzma Tottiego jakoś nie za bardzo pomogła a jest w lepszej formie niż De Rossi.hara pisze:Akurat myślę, że klasa de rossiego, jego doświadczenie i charyzma wyszły by bardziej na dobre w takim spotkaniu rzymianom, niż dał im wczoraj ich nowy kapitan rodem z afryki.
- hara
- Juventino
A co takiego keita wczoraj wniósł do ich gry, że de rossi miałby wypaść gorzej? Tak czy siak to tylko gdybanie. A co do francesco, to już wyżej wspominałem, że destro moim zdaniem powinien wyjść w podstawie.Smok-u pisze:To źle myślisz. Klasa, doświadczenie i charyzma Tottiego jakoś nie za bardzo pomogła a jest w lepszej formie niż De Rossi.hara pisze:Akurat myślę, że klasa de rossiego, jego doświadczenie i charyzma wyszły by bardziej na dobre w takim spotkaniu rzymianom, niż dał im wczoraj ich nowy kapitan rodem z afryki.
Anyway, nie nasze to zmartwienia.
Capo di tutti capi
- zbysioJuve
- Juventino
Totti i De Rossi to wg mnie w tej chwili jednakowy czyli kiepski, słaby poziom. Romanisci wczoraj to dokładnie sfrajerzyli jak to Włosi w ostatnich latach w europejskich pucharach. Nie ma co ich jednak zbytnio żałować choć by się nie wiem jak chciało dobrze dla serie a. Z czym w ogóle do Europy z taką grą. Jak dla mnie tylko Garcia na szpicy mógł wystawić dwójkę Ljajić, Gervinho, a w pomocy puścić szybkiego i chcącego biegać Florenziego. Ale co tam " Heros Rzymu" musiał zagrać w tak ważnym meczu żeby pokazać "nieróbstwo".
- Knursen
- Romanista
Po fakcie to każdy mądry. Totti to Totti, zawsze biega mniej, ale to jakim podaniem potrafi obsłużyć kolegów jest bezcenne. W tym sezonie prezentuje się dobrze, wczoraj zagrał tragicznie, ale nic nie wskazywało że tak będzie. W pierwszym meczu z City strzelił gola, z CSKA ostatnio też.
A czy Pirlo np. w tym sezonie nie daje ciała? Było sporo meczów gdzie podawał pod nogi rywali, a Allegri mu daję ciągle grać. Czyżby jaj nie miał? Nie, po prostu wie że to zawodnik który ma ,,to coś", podobnie jak Totti. Jak zaczną grać co mecz kupę, to jestem pewien że nie będzie miejsca na sentymenty.
Co do Destro, to jest to po prostu leszcz. Mam nadzieję że go sprzedadzą jak najszybciej, bo nie da się patrzeć na jego grę. W dzisiejszych czasach napastnik potrafiący tylko dostawiać nogę nie jest nic warty, zwłaszcza jak jest ociężały jak stulatek i sam nic nie stworzy.
Ogólnie wydaję mi się że Roma powinna sprzedać Destro i zainwestować w jakiegoś napastnika pokroju J.Martineza itp. Totti powinien mieć rywala z prawdziwego zdarzenia, by Garcia mógł nimi rotować.
Roma jest zmęczona, nieprzyzwyczajona do gry co 3 dni. Przebiegli w meczu o awans ok. 102 km, a takie Schalke prawie 130, o czymś to świadczy. W SerieA można sobie biegać na pół gwizdka, ale w LM to nie przejdzie, trzeba zostawiać płuca na boisku, a to robi w zasadzie jedynie Nainngolan.
Po losowaniu awans do LE był planem minimum, ciężko mieć pretensję że zajęliśmy 3 miejsce w takiej grupie, choć oczywiście same wyniki rozczarowały. Zobaczymy jak podejdziemy do LE, coś mi się zdaję że typowo po włosku niestety.
A czy Pirlo np. w tym sezonie nie daje ciała? Było sporo meczów gdzie podawał pod nogi rywali, a Allegri mu daję ciągle grać. Czyżby jaj nie miał? Nie, po prostu wie że to zawodnik który ma ,,to coś", podobnie jak Totti. Jak zaczną grać co mecz kupę, to jestem pewien że nie będzie miejsca na sentymenty.
Co do Destro, to jest to po prostu leszcz. Mam nadzieję że go sprzedadzą jak najszybciej, bo nie da się patrzeć na jego grę. W dzisiejszych czasach napastnik potrafiący tylko dostawiać nogę nie jest nic warty, zwłaszcza jak jest ociężały jak stulatek i sam nic nie stworzy.
Ogólnie wydaję mi się że Roma powinna sprzedać Destro i zainwestować w jakiegoś napastnika pokroju J.Martineza itp. Totti powinien mieć rywala z prawdziwego zdarzenia, by Garcia mógł nimi rotować.
Roma jest zmęczona, nieprzyzwyczajona do gry co 3 dni. Przebiegli w meczu o awans ok. 102 km, a takie Schalke prawie 130, o czymś to świadczy. W SerieA można sobie biegać na pół gwizdka, ale w LM to nie przejdzie, trzeba zostawiać płuca na boisku, a to robi w zasadzie jedynie Nainngolan.
Po losowaniu awans do LE był planem minimum, ciężko mieć pretensję że zajęliśmy 3 miejsce w takiej grupie, choć oczywiście same wyniki rozczarowały. Zobaczymy jak podejdziemy do LE, coś mi się zdaję że typowo po włosku niestety.
- wloski
- Juventino
Ale co z tego, że Pirlo daje ciała jak są inni od zwyciężania. Zresztą w tym sezonie parę razy nam dupę uratował tak szczerze powiedziawszy. Nie oczekujmy od dziadków Pirlo i Tottiego, że będą wyróżniającymi się piłkarzami. Roma przegrała podejściem do LM, a nie tym, że rywale na papierze byli mocniejsi, a Totti gra piach. Bo z Bayernem w rewanżu nawet nie walczyli, z CSKA dali ciała pod koniec, a z MC wczoraj nawet nie podjęli rękawic, mimo tego, że MC wcale nie takie straszne, jeden z łatwiejszych rywali w LM dla drużyn z I miejsca, które wyszły. Co ma powiedzieć kopciuszek rozgrywek Basel. Da się? Da.
- Knursen
- Romanista
Basel to akurat ostatnio regularnie w pucharach pokazuje się z dobrej strony, ciekawa drużyna. Inna kwestia że grupy też były nieporównywalne.
Oczywiście że jak drużyna gra w pucharach po kilku latach przerwy, nie oznacza od razu że musi odpaść. Wydaję mi się jednak że SerieA jest za wolna i wyszły braki przede wszystkim w tempie gry. Nie dość że zaczęli grać co 3 dni, to jeszcze z drużynami które są wybiegane, a nie wytruchtane jak w SerieA, i tak naprawdę co kolejka to było gorzej, coraz mniej sił. W każdym meczu w drugiej części drugich połów Roma już nie biegała, tak było też wczoraj, po słupku Manolasa siedli całkowicie, nawet żadnego zrywu nie było, co wydawałoby się oczywiste w takiej sytuacji.
MC jeden z najłatwiejszych rywali dla drużyn z 1 miejsc? No bez przesady.
Oczywiście że jak drużyna gra w pucharach po kilku latach przerwy, nie oznacza od razu że musi odpaść. Wydaję mi się jednak że SerieA jest za wolna i wyszły braki przede wszystkim w tempie gry. Nie dość że zaczęli grać co 3 dni, to jeszcze z drużynami które są wybiegane, a nie wytruchtane jak w SerieA, i tak naprawdę co kolejka to było gorzej, coraz mniej sił. W każdym meczu w drugiej części drugich połów Roma już nie biegała, tak było też wczoraj, po słupku Manolasa siedli całkowicie, nawet żadnego zrywu nie było, co wydawałoby się oczywiste w takiej sytuacji.
MC jeden z najłatwiejszych rywali dla drużyn z 1 miejsc? No bez przesady.
- Robaku
- Juventino
No i dupa - Roma przybliża się na 1 pkt. Karny dla Romy i wyjazd Matii Perina, kurna blaszka a liczyłem na remis. No cóż może ten oddech Romy nas trochę zmobilizuje, poza tym mamy odpoczynek z LM do lutego, wiec jest czas trochę przypunktować i skupić się na serie A.
Ufff obronił Lamanna, no ale przez 60 minut w 10, nie liczę na to, że Roma skonczy z jednym pkt.
Ufff obronił Lamanna, no ale przez 60 minut w 10, nie liczę na to, że Roma skonczy z jednym pkt.
- zbysioJuve
- Juventino
Ta czerwona kartka dla Perina, całowicie zabiła ten mecz. No, ale ten obroniony karny przez tego rezerwowego bramkarza, ładnie to zrobił. Ale później ten niesamowity Nainggolan. Chyba nie ma co liczyć na stratę punktów przez Romanistów. Choć wiadomo może Matri coś wpakuje, pod koniec pierwszej połowy był blisko wpakowania piłki do bramki De Sanctisa.
- jarmel
- Redaktor
Tottiemu wystarczyło 5 minut żeby dać popis swojego buractwa. Kopnął w plecy leżącego zawodnika Genoi, najlepsze jest to, że obok stał sędzia i nic. No ale jak tylko coś im sie nie powiedzie to na bank standardowo będą płakać, że sędziowie pomagają Juve 
Generalnie są mega słabi, gdyby nie Perin jestem pewien, że skończyłoby się remisem.
Generalnie są mega słabi, gdyby nie Perin jestem pewien, że skończyłoby się remisem.
#AllegriOut