Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 12:51

Kasę mogą mieć, ale najpierw muszą spełnić FPP :) zresztą Man City czy PSG również mają ogromny kapitał, a jakoś składu na miarę TOP5 uformować nie potrafią.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 13:03

http://fcinter.pl/news/29573-aguero-celem-trasferowym
Jeżeli to wszystko prawda to Austi nie traci czasu i tak ma być !! Zaklepac juz teraz tych co można i dziękuję. Rodriguez Manolas chociaż sam wolałbym Kulibaliego i na prawą Fabinho, Sidibe lub Semedo. Nie wiem kto ogarnia na tyle francuska i portugalska ligę aby powiedzieć czy ci trzej obecnie reprezentują coś sobą czy to tylko moje fantazje z fm !? ;) do tego oczywiście wisienki na torcie w postaci Verattiego, Ageuro, Martinez, Berardi i Teixera i zapominamy ze ktoś taki jak juwentus dominował tyle lat !! !
[/quote]

Pierdyliard euro wystarczy?

Frajerskie dna zakorzenione w tyn klubie spowoduje ze mimo ile by nie wydali to i tak będą oglądać nasze plecy a cebulaki niech się jarają ze nie muszę już rozkładać transfery Edera na pięć lat

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 13:40

Zio Pat wpadł dzisiaj do Vinovo się pożegnać. Najpierw przyświrował trochę z Alvesem:

a później chciał nam coś przekazać:

Mega pozytywny gość :D

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 13:45

@kdzr
Odnośnie Interu, to w głównej mierze, to potrzebna im jest stabilizacja, a dopiero potem trener-wódz typu Simeone. Jestem pewien, że gdyby od początku sezonu na ich ławce trenerskiej siedział solidny Pioli, a nie wynalazek de Boer, to mieliby ze 4-5 oczek więcej. Mnie trochę dziwiło to, iż mimo braku LM a nawet LE potrafili dokonywać ciekawych transferów, ale wiadomo, że kasa robi swoje.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 14:13

mzm pisze:O trzecim w sumie nic nie wiem, ale dwóch na pewno. :P
Alaba, Bernat i... Lahm ;)
Vincitore pisze:Tutto informuje, że kontrakt dla Kolasinacia jest gotowy - 3 mln/sezon + bonusy, a umowa do 2021 roku.
Uczciwe pieniądze, jak dla zawodnika z wolnego transferu. Mogłoby być mniej, ale tak przynajmniej wiemy, co przekonało go do gry w Juventusie ;)

Tolisso, Dahoud, Kolasinac - byłoby mocne uderzenie w lecie by Marotta
W bonusie przyjąłbym jakiegoś koksa na prawą stronę obrony (Sidibe kocur, ale drogi będzie) i Berardiego (może nie kiwa tak fajnie, jak Pjaca, ale nie oszukujmy się - nakrywa go czapką lekutko).

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 14:23

kdzr pisze: Prawda jest taka, że bliżej niż dalej nam do tego, iż wróci stary Interek, z którym będziemy się bili o mistrzostwo.
A ja nie mam nic przeciwko bo dopóki nie będziemy mieli konkurencji w Serie A to niczego w Europie nie wygramy. Paradoksalnie to potrzebujemy w lidze zarówno silnego interu jak i Milanu.
Inaczej w pewnym momencie zabraknie wystarczających emocji. Pamiętacie jakie emocje towarzyszyły kiedyś meczom pomiędzy Juve a interem czy Milanem ? Ja czułem się jak przed ważnym meczem w LM ;)

Obrazek
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 14:50

Vincitore pisze:Tutto informuje, że kontrakt dla Kolasinacia jest gotowy - 3 mln/sezon + bonusy, a umowa do 2021 roku.
Dodam tylko, że chcielibyśmy załatwić sprawę jak najszybciej. Według nich w nadchodzących dniach Bośniak ma przylecieć do Turynu na testy, ale wszystko zależy od tego kiedy będzie mógł się urwać z Gelsenkirchen. Swoją drogą w jednym miejscu piszą o 5 letnim kontrakcie a w innym o umowie wygasającej w 2021 roku. Calciomercato twierdzi również, że Schalke zażyczyło sobie 8 mln euro za transfer w zimowym okienku.

San Paulo cały czas liczy na wypożyczenie Hernanesa, który jednak nie zamierza się nigdzie ruszać.

BTW. Szacunek dla Evry :bravo:

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 15:24

A mnie najbardziej ucieszyła wiadomość że pozyskaliśmy młodego obrońce Sao Paulo! brazylijczyk z korzeniami serbskimi! 20 lat niesamowity transfer uwielbiam takie transfery! FORZA JUVE!!!

Lyanco Vojnović piłkarzem Juve! :bravo:

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 15:27

Marchisio87 pisze:A mnie najbardziej ucieszyła wiadomość że pozyskaliśmy młodego obrońce Sao Paulo! brazylijczyk z korzeniami serbskimi! 20 lat niesamowity transfer uwielbiam takie transfery! FORZA JUVE!!!

Jakieś źródło? W ostatnim wywiadzie prezes Sao Paulo mówi o tym, że chcieliby pozyskać Hernanesa, ale są w stanie płacić zaledwie 1/3 jego pensji. Powiedział również, że Juventus zaoferował za Lyanco 6 mln, a następnie obniżył ofertę do 5 mln. Teraz po zakończeniu okienka na spokojnie mamy usiąść do rozmów. Jakieś 3 dni temu wrzucałem wypowiedź agenta Lyanco, który również mówił, że dopiero w nadchodzących dniach spotka się z przedstawicielami klubu (a następnie miałby się wybrać do Włoch).

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 15:44

Nie pozyskaliśmy żadnego Lyanco. Fakt - złożyliśmy ofertę, co powiedział sam prezydent Sao Paolo, ale transakcja raczej miała się wiązać z Hernanesem. W każdym razie nie ma oficjalki.

Mnie tam jakoś specjalnie nie grzeje z dwóch powodów - obronę mamy bardzo dobrze obsadzoną, a po drugie Juventus i brazylijski talent w defensywie? Halo, Gladstone, jesteś tam?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 16:24

http://transfery.info/97596,rozmowy-w-s ... rz-jest-za

Ciekawe czy to prawda. 80 baniek za Verrattiego :whistle: Ciekawe czy nasi będą skłonni tyle wyłożyć. Po transferze Higuaina to już wszystkiego się można spodziewać :D

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 16:29

Wojtek pisze:http://transfery.info/97596,rozmowy-w-s ... rz-jest-za

Ciekawe czy to prawda. 80 baniek za Verrattiego :whistle: Ciekawe czy nasi będą skłonni tyle wyłożyć. Po transferze Higuaina to już wszystkiego się można spodziewać :D
Takimi informacjami nie należy się przejmować. Verratti cały czas będzie łączony z Juventusem, bo media o czymś muszą pisać. Trzy dni temu agent Verrattiego powiedział, że Marco nie jest na sprzedaż i zamierza uszanować umowę z PSG.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 16:31

Ja tylko prawilnie przypominam, że agentem Verrattiego jest agent Orsoliniego, więc tak - spotkaliśmy się z jego agentem, ale w innej sprawie. Sam Di Campli przyznał, że pytaliśmy o sytuację Marco, ale nic więcej w tym kierunku.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 18:26

Wojtek pisze:http://transfery.info/97596,rozmowy-w-s ... rz-jest-za

Myślę, że największy problem mogą tu stanowić kiepskie relacje z PSG. Jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, w której paryżanie mocno utrudniają nam prowadzenie rozmów i przy najbliższej możliwej okazji, jeśli w ogóle, poślą Włocha do innego klubu. Marotta zapowiedział, że w lecie chcemy "Higuaina pomocy" i ja to odbieram za transfer równie imponujący (klasa piłkarza / cena). W końcu Kolasinacia możemy mieć za darmo, obrona jest kompletna, podobnie jak atak, "tylko" przy pomocy musimy jeszcze podłubać (jest też oczywiście prawa strona obrony, ale ten temat może spokojnie poczekać do 2018, zwłaszcza że Lichtsteiner przypomniał sobie ostatnio jak się gra w piłkę).

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 20:29

Marchisio87 pisze:A mnie najbardziej ucieszyła wiadomość że pozyskaliśmy młodego obrońce Sao Paulo! brazylijczyk z korzeniami serbskimi! 20 lat niesamowity transfer uwielbiam takie transfery! FORZA JUVE!!!

również się cieszyłem jak sprowadzaliśmy Bouya i Ekdala, niesamowite talenty, które z miejsca miały wskoczyć do pierwszego składu, a teraz sie gdzieś szwendają po jakiś mało znaczących klubach... nie warto sie napalać, lepiej poczekac i później ocenic czy dany zawodnik sie przyda :whistle:

a propo niby "naszego" Lyanco, w dzisiejszym meczu z urugwajem w mlodzieżowych mistrzostwach ameryki, obejrzal dwie żółte a w konsekwencji czerwoną kartkę ;)

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Zablokowany