Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2012, 12:26

Ouh_yeah pisze:Cassano rozczarowany osłabieniem Milanu miałby odejść do cienkiej Genoi? :prochno: I kto inny mu zagwarantuje 4 mln pensji?
Mówi się o Sampdorii, ale jeśli tam prezydentem dalej jest Garrone, to Cassano nie ma czego u nich szukać.

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2012, 12:58

Czyli wygląda na to, że nie tylko Silva i cygan będą wielkimi nieobecnymi w przyszłym sezonie Milanu.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2012, 22:39

Cassano nie odejdzie, ploty. To na nim, na jego kreatywności, Milan będzie budował swój atak. Za dużo zmian, by jeszcze eksperymentować.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 00:09

Łukasz pisze:Cassano nie odejdzie, ploty. To na nim, na jego kreatywności, Milan będzie budował swój atak. Za dużo zmian, by jeszcze eksperymentować.
Kupią Dzeko, za nim Cassano/Pato/Robinho i jadą. Oby najdalej na drugie. Odnośnie transferu ibry i silvy. Byłem pewien, że nie opuszczą Mediolanu. Jako kibic milanu byłbym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>..arszawie nie hodują. Silva przedłużenie kontraktu, zlatan dyszka na plecach a tu bach, ""Wszystkie strony są szczęśliwe, Zlatan również.".
Nowoczesna piłka to nowoczesne niewolnictwo. Nawet na takim poziomie to dzieje się głównie nad głowami graczy. Heh, 40 mln piechotą nie chodzi.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 00:21

Brutalo pisze:zlatan dyszka na plecach a tu bach
Jako ciekawostkę można dodać że w Interze też nacieszył się '10' jakiś tydzień, dwa. Co zaś się tyczy niezadowolonych kibiców - ponoć ultrasi z Curva Sud nie planują żadnych protestów itp. Ponoć całkowicie ufają Łysemu. Nie neguję jego talentów, ale jak Berlusconi zakręci kurek z forsą to z pustego i Salomon nie naleje.
Co do Cassano - zgadzam się z Ouh_yeah. Rozumowanie "Milan jest za słaby więc idę go Genoi" jest tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że nawet takiego ćwierćinteligenta bym o nie nie posądzał.

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 10:33

W PSG robi się ciekawa ekipa. Zlatan i Silva to już gwarancja najwyższego piłkarskiego poziomu. Milan niby się osłabia sprzedając swoje dwie największe gwiazdy, niemniej jestem pewien, że nikt nigdy nie zaproponowałby im już za tych piłkarzy takiej kasy jak teraz Leonardo. Galliani postąpił słusznie. W przyszłym sezonie będziemy rywalizować z zupełnie innym Milanem, drużyną o której nikt nie pomyśli że są domem spokojnej starości. Jeżeli uda im się pozyskać Teveza/Dzeko, to sprzedaż Ibry może okazać się bardzo mądrym posunięciem Dr No. Inter Mou osiągnął szczyt swoich możliwości właśnie po oddaniu Szweda do Barcy. Silvę będzie trudniej zastąpić. Allegriemu będzie bardzo trudno pukładać to wszystko od nowa, zwłaszcza że facecik nigdy nie był rzucony na tak głęboką wodę. I właśnie w braku potrzebnego w takich sytuacjach doświadczenia, a także niezbędnej charyzmy osoby trenera, upatruję głównej słabości Milanu w przyszłym seoznie. Całe szczęście, że Marotta stosunkowo szybko sprowadził do nas Kwadwo, Islę, Gio i Lucio, bo teraz to Milan dysponujący takim zastrzykiem gotówki, byłby faworytem do ich pozyskania, gdyby tylko któregoś z nich zapragnął. Obawiam się jednego. Mianowicie, że nasz top striker nie trafi do Turynu, a do Mediolanu. Co do Cassano, to jeżeli faktycznie chce odejśc, chętnie zobaczyłbym go u nas. Fantantonio, to obok Silvy jedyny piłkarz Milanu, którego im zazdrościłem. Geniusz, wirtuoz. Wolę jego od Jojo. Dla mnie mógłby nawet wziąć 10. po DP.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 10:42

Dzięcioł pisze:W PSG robi się ciekawa ekipa. Zlatan i Silva to już gwarancja najwyższego piłkarskiego poziomu. Milan niby się osłabia sprzedając swoje dwie największe gwiazdy, niemniej jestem pewien, że nikt nigdy nie zaproponowałby im już za tych piłkarzy takiej kasy jak teraz Leonardo. Galliani postąpił słusznie. W przyszłym sezonie będziemy rywalizować z zupełnie innym Milanem, drużyną o której nikt nie pomyśli że są domem spokojnej starości. Jeżeli uda im się pozyskać Teveza/Dzeko, to sprzedaż Ibry może okazać się bardzo mądrym posunięciem Dr No. Inter Mou osiągnął szczyt swoich możliwości właśnie po oddaniu Szweda do Barcy. Silvę będzie trudniej zastąpić. Allegriemu będzie bardzo trudno pukładać to wszystko od nowa, zwłaszcza że facecik nigdy nie był rzucony na tak głęboką wodę. I właśnie w braku potrzebnego w takich sytuacjach doświadczenia, a także niezbędnej charyzmy osoby trenera, upatruję głównej słabości Milanu w przyszłym seoznie. Całe szczęście, że Marotta stosunkowo szybko sprowadził do nas Kwadwo, Islę, Gio i Lucio, bo teraz to Milan dysponujący takim zastrzykiem gotówki, byłby faworytem do ich pozyskania, gdyby tylko któregoś z nich zapragnął. Obawiam się jednego. Mianowicie, że nasz top striker nie trafi do Turynu, a do Mediolanu.
Ja nie przeczę, że Milan nie ma teraz szans na scudetto a wręcz denerwują mnie ci co tak twierdzą ale jednak Inter zastąpił ibrę Milito i Eto'o. Mou chyba wiedział co robi a to co teraz się dzieje w Milanie jest raczej wynikiem cięcia kosztów. A szczególnie Kameruńczyk to zawodnik podobnego formatu co Szwed. Dżeko póki co, odkąd wyjechał z Niemiec, to niczego szczególnego nie gra. Natomiast Tevez może się okazać strzałem w 10 ale nie wiem czy teraz City go puści bo wygląda na to, że się dogadał z nimi po tym fochu.

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 10:59

Mietson pisze:
Dzięcioł pisze:W PSG robi się ciekawa ekipa. Zlatan i Silva to już gwarancja najwyższego piłkarskiego poziomu. Milan niby się osłabia sprzedając swoje dwie największe gwiazdy, niemniej jestem pewien, że nikt nigdy nie zaproponowałby im już za tych piłkarzy takiej kasy jak teraz Leonardo. Galliani postąpił słusznie. W przyszłym sezonie będziemy rywalizować z zupełnie innym Milanem, drużyną o której nikt nie pomyśli że są domem spokojnej starości. Jeżeli uda im się pozyskać Teveza/Dzeko, to sprzedaż Ibry może okazać się bardzo mądrym posunięciem Dr No. Inter Mou osiągnął szczyt swoich możliwości właśnie po oddaniu Szweda do Barcy. Silvę będzie trudniej zastąpić. Allegriemu będzie bardzo trudno pukładać to wszystko od nowa, zwłaszcza że facecik nigdy nie był rzucony na tak głęboką wodę. I właśnie w braku potrzebnego w takich sytuacjach doświadczenia, a także niezbędnej charyzmy osoby trenera, upatruję głównej słabości Milanu w przyszłym seoznie. Całe szczęście, że Marotta stosunkowo szybko sprowadził do nas Kwadwo, Islę, Gio i Lucio, bo teraz to Milan dysponujący takim zastrzykiem gotówki, byłby faworytem do ich pozyskania, gdyby tylko któregoś z nich zapragnął. Obawiam się jednego. Mianowicie, że nasz top striker nie trafi do Turynu, a do Mediolanu.
Ja nie przeczę, że Milan nie ma teraz szans na scudetto a wręcz denerwują mnie ci co tak twierdzą ale jednak Inter zastąpił ibrę Milito i Eto'o. Mou chyba wiedział co robi a to co teraz się dzieje w Milanie jest raczej wynikiem cięcia kosztów. A szczególnie Kameruńczyk to zawodnik podobnego formatu co Szwed. Dżeko póki co, odkąd wyjechał z Niemiec, to niczego szczególnego nie gra. Natomiast Tevez może się okazać strzałem w 10 ale nie wiem czy teraz City go puści bo wygląda na to, że się dogadał z nimi po tym fochu.
Mietku, sądzę że tylko infantylny i rozchwiany emocjonalnie dzieciak dopisuje nam już kolejne scudetto.Za takie sianko, jakie teraz ma do rozdysponowania Adriano, można stworzyć fundamenty pod nową jakość Milanu, coś jak pierwszy rok pracy AA i GM u nas. Eto'o to klasowy napastnik, ale do Ibry brakuje mu bardzo dużo. Abstahując od tego, że to inny typ napastnika, to Kameruńczyk nie ma tak dużego wpływu na grę zespołu. Zlatan kreuje grę, stwarza sytuacje pratnerom, cofa się po piłkę, potrafi się znakomicie zastawić. Dla mnie to jedyny obok Messiego, zawodnik który regularnie jest w stanie w pojedynkę wygrywać mecze swojego zespołu.

Nie zgodzę się natomiast z Tobą, że to co się teraz dzieje w Milanie jest efektem szukania oszczędności. Oczywiście był to ważny aspekt tej decyzji, ale równie istotna była znakomita propozycja PSG, propzycja z kategorii nie do odrzucenia. Mając na uwadze to ilu zawodników odeszło z Milanu po zakończeniu ubiegłego sezonu, należy stwierdzić, że tam trzeba stworzyć coś od podstaw. A żeby budować od podstaw, trzeba mieć za co.

Transferu Teveza bałem się zimą. Sądziłem wówczas, że transakcja ta może dać Milanowi takiego kopa, jak sprowadzenie rok wcześniej Cassano.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 11:08

Dzięcioł pisze:Eto'o to klasowy napastnik, ale do Ibry brakuje mu bardzo dużo. Abstahując od tego, że to inny typ napastnika, to Kameruńczyk nie ma tak dużego wpływu na grę zespołu. Zlatan kreuje grę, stwarza sytuacje pratnerom, cofa się po piłkę, potrafi się znakomicie zastawić. Dla mnie to jedyny obok Messiego, zawodnik który regularnie jest w stanie w pojedynkę wygrywać mecze swojego zespołu.
Ja bym powiedział, że Eto'o to gracz, który dorównuje Ibrze. Różnią się zdecydowanie ale mam w pamięci to jak Kameruńczyk świetnie grał u Mourinho w zupełnie innej roli a potem już jako klasyczny snajper uratował dla interu 2 miejsce - tamten sezon chyba najmocniej dowiódł, że on w nie mniejszym stopniu potrafi sam wygrywać mecze. Bo w Barcelonie miał zawsze wokół świetnych kopaczy, u Mou został przesunięty na skrzydło a u Beniteza/Leonardo miał właściwie tylko Sneijdera bo reszta się kopała po czołach.

Graczy na tym poziomie już naprawdę trudno porównywać, ja twierdzę, że Samuel nie jest gorszy ale to tylko moje zdanie.
Dzięcioł pisze:Nie zgodzę się natomiast z Tobą, że to co się teraz dzieje w Milanie jest efektem szukania oszczędności. Oczywiście był to ważny aspekt tej decyzji, ale równie istotna była znakomita propozycja PSG, propzycja z kategorii nie do odrzucenia. Mając na uwadze to ilu zawodników odeszło z Milanu po zakończeniu ubiegłego sezonu, należy stwierdzić, że tam trzeba stworzyć coś od podstaw. A żeby budować od podstaw, trzeba mieć za co.
Tutaj się nie zgodzę. Jasno wynikało z tego co się pisało na forach i w gazetach, że Ibra był dla nich zbyt dużym zobowiązaniem finansowym. A to, że odszedł Silva, wynikało z tego, że inaczej nie szło pozbyć się Ibry. Galiani najprawdopodobniej postawił Leonardo warunek, że musi dogadać się z obydwoma bo inaczej nie puści żadnego.

Dużo się słyszy o tym, że boski Silvio nie chce teraz ładować pieniędzy w Milan i całkiem możliwe, że sporo zdobytej kasy pójdzie na coś innego. Aczkolwiek, z nim nigdy nie wiadomo - rok temu był hucznie zapowiadany pan X a skończyło się na Nocerino (który jednak ma za sobą zaskakująco dobry sezon). 2 lata temu miało nie być nic a był..... Ibra i Robinho. Pożyjemy, zobaczymy. Ale fajerwerków się nie spodziewam.
pumex pisze:
Mietson pisze:rok temu był hucznie zapowiadany pan X a skończyło się na Nocerino
Panem X był Aquilani, przynajmniej taka była oficjalna wersja :wink:
No to jeszcze lepiej :prochno:
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2012, 11:22 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 11:12

Mietson pisze:ja twierdzę, że Samuel nie jest gorszy ale to tylko moje zdanie
Wybaczcie, że się wtrącam, ale tylko dodam, iż pod tym stwierdzeniem mogę się podpisać. Być może Zlatan wygrał Milanowi w pojedynkę więcej spotkań, ale nie pracował dla drużyny tak, jak Eto'o, który moim zdaniem stanowił większy procent wartości Interu niż Ibra w Milanie.
Mietson pisze:rok temu był hucznie zapowiadany pan X a skończyło się na Nocerino
Panem X był Aquilani, przynajmniej taka była oficjalna wersja :wink:
Ouh_yeah pisze:Panem X miał być Hamsik, potwierdził to sam piłkarz i Raiola.
Ale został nim Aqua i potwierdził to Galliani :wink:
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2012, 11:40 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 11:37

pumex pisze:Panem X był Aquilani, przynajmniej taka była oficjalna wersja :wink:
Panem X miał być Hamsik, potwierdził to sam piłkarz i Raiola.

Ponoć agent Matriego już odwiedził siedzibę Milanu :think: Ciekawe ile byliby w stanie wyłożyć na niego. Wypożyczenie z prawem wykupu za 8, z którego i tak nie skorzystają?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 13:05

Dzeko zaprzeczył negocjacjom z Milanem. Skupia się na pozostaniu w City. To pewnie pogorszy nastroje kibiców Milanu, jednak niczego nie przesądza. Zlatan powtarzał niejednokrotnie, że zakończy karierę w Milanie.
Matri? :smile:

(tak jak pisałem, za dychę od ręki bym go pożegnał bez większego żalu, jeszcze oddałbym ukłon Gallianiemu)

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 13:21

a może by tak mała wymiana z Milanem ?

Cassano za Matriego ? :smile:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 13:47

Może się skończy tak, że my wezmiemy Pazziniego z INteru, a Milan Matriego, no to byłoby ciekawe.
Zawodnicy na podobnym poziomie.

Ciekawi mnie jaki najlepszy skład na dzisiaj moze wystawić Max.
Bo wygląda na to, że jednak Inter jest dużo lepiej przygotowany do najbliższego sezonu niż Milan.

Trzeba wierzyć, że Silvia kryzys dotknął i już nie może pomóc jak wczesniej gdy był premierem włoch.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 14:11

armandino pisze:a może by tak mała wymiana z Milanem ?

Cassano za Matriego ? :smile:
I Vucinić na szpicy?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ODPOWIEDZ