Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2016, 18:17

Dziwi mnie niesamowita forma Vardiego! To co zrobil w 94 minute bedac w podstawowym skladzie to wielki wyczyn.
Widac ze Ranieri odpowiednio motywuje i przegotuje swoich pilkarze zeby dali z siebie wszystko bo to zyciowa szansa. :bravo:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2016, 19:09

To się United posypało... Darmian zalicza fatalne wejście z ławki - może będzie do wyciągnięcia po sezonie :prochno:

Tottenham ostatnią drużyną stojącą na drodze Lisów do tytułu.

Eriksen > Mata. Ktoś taki jak Duńczyk jest bardzo potrzebny Juventusowi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2016, 19:11

United straciło trzy bramki w sześć minut. Jak po sezonie Ludwiczek dalej będzie trenował Czerwone Diabły, to będzie to chyba jeszcze większa niespodzianka, niż tytuł dla Lisów.
Koguty nadal tracą siedem punktów do Leicester, więc trzeba jeszcze trochę poczekać na koronacje. Wciąż zostało pięć kolejek do końca, ale nie sądzę, że ekipa Ranieriego zgubi w nich tyle punktów, chociaż czekają ich jeszcze mecze z West Hamem, United i Chelsea.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2016, 19:12

United - tyle kasy wpompowane w ten klub, a oni najpewniej znowu nie zagrają w LM. :ok: Dawać Darmiana.

Tottenham walczy, jeszcze jakieś emocje w Anglli będą, choć chciałbym zwycięstwa obecnego lidera. ;)

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2016, 19:16

Tak powiedzial komentator francuskiego canal+sport, Van Gaal zmienil DNA pilkarze MU. Nie sadze ze czerwoni diably zagraja nastepnego sezonu w LM.
Napewno tez dojdzie do zmiana trenera oraz do odbudowe druzyna.
Ciekawie czy w nastepnym derby Manchester zobaczymy Mou przeciwko Guardiola.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2016, 19:18

CavAllano pisze:United - tyle kasy wpompowane w ten klub, a oni najpewniej znowu nie zagrają w LM. :ok: Dawać Darmiana.

Tottenham walczy, jeszcze jakieś emocje w Anglli będą, choć chciałbym zwycięstwa obecnego lidera. ;)
Darmian to moze byc ciekawa okazja dla nas. Widzialbym go w Juve jako zmiennika i przyszlego nastepce Stefana.

La fidanzata d'Italia
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 19:28

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Swoją drogą, ale mecz w Modenie![...] Musi się tam dziać! - Zaraz włączam 2 połowę. :D
Może się przerzucę, bo postawa Chelsea przeciwko City budzi zniesmaczenie. Conte będzie miał "wymarzone" warunki pracy. Znów obejmie ekipę rozbitą, gdzie piłkarzom nie chce się porządnie wykonywać pracy, za którą otrzymują miliony.

Współczuje Thibaut - co chwila drze mordę na swoich obrońców, którzy leją na niego ciepłym moczem. Obywatele na luzie wchodzą w defensywę gości, niejednokrotnie robiąc ich jak juniorów. The Blues nie robią też nic, by wykorzystać zmęczenie rywala wtorkową Ligą Mistrzów.

Ogólnie ogląda się to jak mecz towarzyski w pre-sezonie - jestem mocno zawiedziony. Jeśli po przerwie nic się nie zmieni, to drużyna z Manchesteru sięgnie po ważne 3 pkt.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 19:50

jackop pisze:Chelsea
Podziwiam, że zdecydowałeś się na oglądanie Chelsea, nie grają o nic, więc ich mecze w Anglii omijam szerokim łukiem.

Przy okazji zapytam @jackop, czy Pedro dalej wygląda najlepiej w tej drużynie?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 20:13

wagner pisze:Przy okazji zapytam @jackop, czy Pedro dalej wygląda najlepiej w tej drużynie?
Najlepiej wyglądał Courtois (do momentu czerwonej kartki i karnego :D) i jest to jedyny zawodnik występujący dzisiaj (Hazard nie gra), którego widziałbym w Juve. O Pedro można powiedzieć, że grał (dostał zmianę) najmniej źle :prochno: Chociaż przy Zabalecie w obecnej formie nawet skrzydłowi z ligi rumuńskiej mogliby wyglądać na niepokonanych tytanów. Nie widać, by wykonał jakiś postęp w stosunku do gry w Hiszpanii, czy zadomowił się w Premier League jak inni zawodnicy z La Liga. Mówimy tu jednak o Pedro, człowieku grającym to samo całe życie :P Koniem pociągowym drużyny nie był i już raczej nie będzie. Regres umiejętności przyjdzie zapewne ze stratą motoryki. Chłop gra "swoje", na tle kolegów przeważnie wyglądając lepiej niż gorzej.

Nie wiem gdzie byłem pierwszą część sezonu dziwiąc się tak słabemu sezonowi The Blues, ale dzisiaj patrząc na ich kadrę widzę taką NIESAMOWITĄ biedę, że aż złapałem się za głowę.

Zbieranina nazwisk składająca się z zawodników:
- beznadziejnych,
- przeciętnych,
- wypalonych,
- wkrótce emerytowanych

Abstrahując od poziomu sportowego, bardziej "gorące" i chodliwe nazwiska można znaleźć w każdej ekipie znajdującej się w tabeli wyżej niż Chelsea. Serio; przy obecnej konkurencji, bez wpompowania grubej kasy w transfery londyńczycy mogą pożegnać się z europejskimi pucharami w przyszłym sezonie, bo w tym klubie nie ma po prostu kim grać na wysokim poziomie.
wagner pisze:
jackop pisze:Chelsea
Podziwiam, że zdecydowałeś się na oglądanie Chelsea, nie grają o nic, więc ich mecze w Anglii omijam szerokim łukiem.
1. Ze względu na rywalizację o LM, byłem ciekawy jak zaprezentuje się City
2. Chelsea ma jeszcze na tapecie zarówno Spurs jak i Leicester (w ostatniej kolejce)
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2016, 20:48 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 20:42

jackop pisze:O Pedro można powiedzieć, że grał (dostał zmianę) najmniej źle
:ok: We wcześniejszych meczach (które widziałem) imponował walecznością, wybieganiem bez piłki i najlepszą wizją gry w przodzie, w sumie szarpał najwięcej - stąd pytanie.
jackop pisze:Abstrahując od poziomu sportowego, bardziej "gorące" i chodliwe nazwiska można znaleźć w każdej ekipie znajdującej się w tabeli wyżej niż Chelsea. Serio; przy obecnej konkurencji, bez wpompowania grubej kasy w transfery londyńczycy mogą pożegnać się z europejskimi pucharami w przyszłym sezonie, bo w tym klubie nie ma po prostu kim grać na wysokim poziomie.
Stwierdzasz fakt, bo przy tak dramatycznym sezonie, to pewne że Abramowicz z Conte wydadzą grubą forsę, ale obecna kadra która tak bardzo zawiodła nie różni się znacząco od tej Mourinho z przed 2 lat. W sumie Ci którzy zdobyli mistrzostwo Anglii 2014/15 obecnie najbardziej zawodzą.
jackop pisze:Chelsea ma jeszcze na tapecie zarówno Spurs jak i Leicester (w ostatniej kolejce)
Mecz Chelsea - Leicester to może być formalność. Piłkarze Rainieriego pewnie już będą po świętowaniu tytułu. W sumie fajne zwieńczenie sezonu, bogaty stary mistrz przekazuje koronę nowemu biednemu. :ok:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 21:58

wagner pisze:Stwierdzasz fakt, bo przy tak dramatycznym sezonie, to pewne że Abramowicz z Conte wydadzą grubą forsę,[...]
Na moje, to będą musieli wydać dość sporo :prochno: Sytuacja w tym sezonie prezentuje się mniej więcej tak:

Bramka: obsadzona :ok:

Obrona: Cahill - przeciętniak, Terry - emerytura, Bronek - emerytura, Azpilicueta - przeciętniak [ale jest nadzieja], Baba - niewypał na miarę Taiwo. Jedynym obrońcą z potencjałem jest grający na środku Zouma. Trzeba dokupić mu partnera (plotki o Bonu) i jednego lub dwóch nowych bocznych. 2-3 duże transfery

Środek pomocy: Matić - przeciętniak [ale jest nadzieja], Obi Mikel - przeciętniak, Fabregas - przeciętniak [ale jest nadzieja], Oscar - przeciętniak [ale jest nadzieja]. Zostało niewiele jakości, praktycznie brak możliwości rotacji. Tak jak w Juve, potrzeba tam TOPa od rozegrania + ktoś znacznie lepszy niż Mikel mogący grać na kilku pozycjach/b2b (plotki o Pogbie). Minimum 2 duże transfery

Skrzydła: Hazard - crack [który musi się odbudować] / transfer do Realu, Willian - ok, Pedro - ok. W przypadku odejścia Edena i pozostania Cuadrado 1 duży transfer.

Atak: Costa - ok, Falcao - porażka, Remy - porażka, Pato - :rotfl: Sytuacja podobna do tej w Realu, gdzie Benzema nie ma rywala. 1 transfer

Łącznie 5-6 zawodników, w idealnej sytuacji od razu wskakujących do podstawowej 11stki (+ jakieś tańsze uzupełnienia). Pogrubieni gracze to minimum do odpalenia. Dużej kasy za nich zgarnąć za bardzo się nie da.

Jeśli chcą powalczyć o tytuł/LM to Romek musi szykować 200 baniek jak nic i to w optymistycznej wersji :think:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 22:45

jackop pisze:Fabregas - przeciętniak [ale jest nadzieja]
nadzieję to ja mam, że się nie zatrułeś tym co jadłeś/piłeś bo jak ktoś nazywa Fabregasa przeciętniakiem to bez cienia wątpliwości musiało mu coś zaszkodzić

Hiszpan będzie punktem wyjścia dla pomocy Conte i nie zdziwię się jeśli zanotuje więcej asyst niż sezon temu (18), a nawet jeśli nie, to będzie mózgiem tej drużyny

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 23:01

Maly, jak tam Sterling - kluczowy zawodnik w ważnych meczach (czy jakoś tak) ;) ? Może Pep rozrusza go jak Comana ;p

Jeśli nie zauważyłeś, napisałem dość wyraźnie
jackop pisze: Sytuacja w tym sezonie prezentuje się mniej więcej tak:
Oceniam to, co widziałem. Fabs gra po prostu słabo (niewidoczny, chimeryczny, przechodzi obok spotkań) lub inaczej, niesamowicie obniżył loty, w stosunku do potencjału. Obok Hazarda i Oscara (o ile zostaną) będzie miał najwięcej do udowodnienia w przyszłym sezonie.

Mam nadzieję, że wybaczysz skrót myślowy :)

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 23:25

Spotkanie lisow z West Hamem moze zakonczyc ich swietnia seria zwyciestw.
Cdyby podopieczni Bilica nie zagrali w srode z MU, uznalbym ich nawet za faworytami na King Arena.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 14:38

jackop pisze:Jeśli nie zauważyłeś, napisałem dość wyraźnie
jackop pisze: Sytuacja w tym sezonie prezentuje się mniej więcej tak:
zauważyłem ale po tym:
jackop pisze:Hazard - crack
byłem przekonany, że oceniasz po prostu zawodników jacy są obecnie w Chelsea i ich potencjał... chyba, że miałeś na myśli crap ale wkradła się literówka ;]

ps. taka ciekawostka: wczoraj Gomes obronił 2 karne i jego zespół wygrał 0-1... nie często się zdarza ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ