Wszystko o Squadra Azzurra
- CzeczenCZN
- Juventino
Właśnie mecz towarzyski jest meczem oficjalnym - oczywiście istnieją możliwości by taki nie był jak np. to że w meczach towarzyskich może być do 7 zmian - by był oficjalny.Maly pisze:Buffon powiedział, że nie zagra w oficjalnym meczu, towarzyski taki nie jest i wiadomo.
- Il Fenomeno
- Juventino
Po dymisji ogłoszono, że wybory w ciągu 90 dni.

- Il Fenomeno
- Juventino
Na dzień dzisiejszy jednym z głównych kandydatów do zajęcia stanowiska prezydenta FIGC jest Damiano Tommasi. Były piłkarz Romy jest zwolennikiem utworzenia upragnionych drużyn rezerw.
"Wśród moich propozycji, których nie trzeba by było długo wdrażać jest powołanie drużyn rezerw, tak zwanych zespołów B. Ta kwestia była już rozważana, co pokazują niektóre dokumenty federalne - idea rezerwowych zespołów zastępujących drużyny z Serie C, które nie otrzymały pozwolenia na grę. Myślę, że jest to jeden z projektów, który powinniśmy rozpocząć, angażując w to kluby z Serie A, które są tym zainteresowane."
"Wśród moich propozycji, których nie trzeba by było długo wdrażać jest powołanie drużyn rezerw, tak zwanych zespołów B. Ta kwestia była już rozważana, co pokazują niektóre dokumenty federalne - idea rezerwowych zespołów zastępujących drużyny z Serie C, które nie otrzymały pozwolenia na grę. Myślę, że jest to jeden z projektów, który powinniśmy rozpocząć, angażując w to kluby z Serie A, które są tym zainteresowane."

- Il Fenomeno
- Juventino
- Il Fenomeno
- Juventino
Kadziel pisze:Luigi Di Biagio wybrany na tymczasowego selekcjonera Italii. Poprowadzi Włochów w towarzyskich meczach z Argentyną i Anglią w marcu.
Mam nadzieję, że zostanie selekcjonerem na stałe.
Ja jestem na nie. Szczerze to nie rozumiałem dlaczego powierzyli mu przygotowywanie U21 na turniej we Włoszech po jego doświadczeniach z tą kadrą. Najpierw blamaż w Szwecji - nie wyszedł nawet z grupy, mimo, że posiadał naprawdę dobry potencjał ludzki, następnie w Polsce kluby zwolniły mu wszystkich piłkarzy, powroty z pierwszej reprezentacji wszystkich zawodników, przez kontuzje nie był dostępny jedynie Romagnoli. Ten drżał o wyjście z grupy przez swoje decyzje personalne w meczu z Czechami, gdzie wystawił półrezerwowy skład, rozmontowując obronę. W ogóle ten mecz wyglądał, jakby byli do niego całkowicie nieprzygotowani, jakby to były tylko Czechy, gramy swoje i wygramy. Ale OK, dostaje kolejną szansę - buduje kadrę na kolejne ME, tym razem w Italii, a kadra ta będzie w dużej mierze Olimpijską, jeżeli Di Biagio się nie skompromituje na MME. I nagle awansują chłopa na selekcjonera pierwszej kadry, bo zna graczy dziś tworzących pierwszą reprezentację, w końcu prowadził U21 kilka lat, ale takie coś nie udało się nawet Cesare Maldiniemu i jego złotym rocznikom (3 wygrane na MME i odpadnięcie po karnych z pierwszą reprezentacją na MŚ98). A do U21 przyjdzie ktoś nowy. Eksperyment teraz - po Venturze i jego kompromitacji.

- Il Fenomeno
- Juventino

Pierwsze powołania Di Biagio.
1. Pierwsze powołania dla Chiesy i Cutrone.
2. Brak Romagnolego i Caldary, ponieważ oby dwoje mają jakieś drobne urazy.
3. Luigi był niedawno we Francji przyglądać się Balotellemu, powołania jednak nie otrzymał.

- Il Fenomeno
- Juventino

Ciekawe skrzydła - Chiesa, Insigne i wreszcie zobaczę Verrattiego z Jorginho w pomocy.
transmisja tu: http://sport.tvp.pl/36405540/pilka-nozn ... -argentyna (w tv, na tvp sport jest transmisja łączona)

- juvemaroko
- Juventino
Moim zdaniem nie byla to szmata a Boffun zatrzymal dwukrotnie Higuiana w pierwszej polowie.Poprostu pisze:1 bramka szmata Buffona?
Wlosi zgodnie z planem przegrali z Argentyna choc moglo zupelnie wygladac innaczej gdyby Insigne wykorzestal swietna okazja na poczatku drugiej polowie.