Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:12

Shadow Marshall pisze:
Osgiliath pisze:Diego Borinsky (jakiś argentyński dziennikarz) twierdzi, że Simeone chce mieć Igłe u siebie w Atleti. Ponoć formalna oferta ma niedługo nadejść do nas :pray:
Ja wciąż się dziwie czemu nasi tak traktują Igłe...nie wiem. Tyle co on dla nas zrobił przez te 2 lata to serio...jest mi trochę wstyd za to w jaki sposób klub się zachowuje.
Przecież wiadomo, że to przez jego gruby kontrakt. Gdyby zarabiał 3-4 mln to by mógł spokojnie zostać.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:12

Shadow Marshall pisze:
Osgiliath pisze:Diego Borinsky (jakiś argentyński dziennikarz) twierdzi, że Simeone chce mieć Igłe u siebie w Atleti. Ponoć formalna oferta ma niedługo nadejść do nas :pray:
Ja wciąż się dziwie czemu nasi tak traktują Igłe...nie wiem. Tyle co on dla nas zrobił przez te 2 lata to serio...jest mi trochę wstyd za to w jaki sposób klub się zachowuje.
No nie wiem. Tyle było marudzenia, że Juve wszystko wszystkim ułatwia, nie utrudnia, że jak chcą odejść to oczywiście etc, a jak Juve zachowuje się jak klub, który stawia właśnie klub i jego potrzeby wyżej niż zawodników, to również marudzenie.

Igła, ok, bramki zdobył, ale nikt nie żyje przeszłością i w chwili sprowadzenia CR było jasne, że polecieć musi on a nie Dybala (który swoją drogą nic nie pokazał) przez fakt sytego kontraktu. Do tego w Milanie poza machaniem łapami nic nie pokazał, w CFC również, więc obecnie nie potrzeba nam gracza, aby ponownie odnalazł siebie, zważywszy też na wiek i gażę. Ergo, jak się znajdzie kupiec, to trzeba go pożegnać, tym bardziej jeśli w perspektywie może przyjść do nas Icardi, który jest młodszy, co najmniej dobry, a i przy CR może dopiero pokazać swe umiejętności.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:25

Ehem pisze:
Shadow Marshall pisze:
A co powinniśmy uczynić?
Mi się tak wydaje, że nasi trochę sami siebie postawili przed wyborem jak owczesny zarząd zrobił to jakieś 30 lat temu gdy był dylemat między Baggio a Del Piero...
Dybala już chyba pójdzie na straty, a zarabia tyle co Igła. Miniony sezon to było kuriozum, Mandzukic na skrzydle, Dybala cholera wie gdzie...
Wciąż mamy dobrych skrzydłowych i coraz lepszą pomoc, do tego Kean nam się ładnie rozwija stawia sprawę w takim świetle, że będący w ciągłej depresji Pawełek nie jest już nie na sprzedaż. Powinniśmy go wypchnąć dopóki jeszcze ktoś może go chcieć.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:27

Tyle, że wypchnięcie Dybali nijak ma się do ewentualnego pozostania Higuaina.
D-Rose pisze:La Republica: Juventus sonduje możliwość kupna Donnarummy. Juve zaproponowałoby gotówkę i Perina. Wszystko zależy od Szczesnego który mógłby wybrać ofertę Paryżan.
Jeśli ktoś inny potwierdzi to okaże się, że generalnie nie byliśmy zadowoleni z naszych bramkarzy. Gigi i Gigi w nowym sezonie? :think:
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2019, 12:29 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:29

Shadow Marshall pisze: Dybala już chyba pójdzie na straty, a zarabia tyle co Igła.
Różnica jest taka, że z roku na rok na Igle coraz mniej zarobimy, a za Dybalę teraz czy nawet za dwa lata dostaniemy ponad 100 mln ;)

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:35

Osgiliath pisze:
Profesor pisze:
Sergej95 pisze:https://mobile.twitter.com/tjuanmarti gość podaje że w ostatnich godzinach nowe kontakty na linii De Ligt-barca

Oby to był fake news
Przecież już wcześniej ktoś z Barcelony potwierdzał że nie było nawet tematu De Ligt-a u nich.

Ktoś ma może link do tego?
No chyba naprawdę nie sądzisz, że nie było ;) w końcu musiał coś powiedzieć, aby to wyglądało neutralnie. ofc był i pewnie szło by dalej, gdyby nie raiola i my.
Ciekawy jestem skąd oni wezmą na niego siano skoro
Griezman 126mln
Neymar - ponad 100mln + gracz/gracze

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:35

jackop pisze:
D-Rose pisze:La Republica: Juventus sonduje możliwość kupna Donnarummy. Juve zaproponowałoby gotówkę i Perina. Wszystko zależy od Szczesnego który mógłby wybrać ofertę Paryżan.
Jeśli ktoś inny potwierdzi to okaże się, że generalnie nie byliśmy zadowoleni z naszych bramkarzy. Gigi i Gigi w nowym sezonie? :think:
Hesu, co oni mają z tym Donnarumą? Imo Wojtek okazał się bardzo dobrym bramkarzem, imo pewniejszym niż Gigio. Pozostaje kwestia, ile rzuciłoby PSG za Szczęsnego :think:

@tomassi14 - mówisz o już dokonanych transferach? No właśnie. Wiadomo, że jakby zakontraktowali za 80 mln DL, to miałoby to przełożenie na dalsze ruchy, a póki co nie mają żadnego z tej trójki, pewnie też dlatego, że na pewnym etapie spasowali w temacie DL i tyle.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:43

Osgiliath pisze:
jackop pisze:
Hesu, co oni mają z tym Donnarumą? Imo Wojtek okazał się bardzo dobrym bramkarzem, imo pewniejszym niż Gigio. Pozostaje kwestia, ile rzuciłoby PSG za Szczęsnego :think:

@tomassi14 - mówisz o już dokonanych transferach? No właśnie. Wiadomo, że jakby zakontraktowali za 80 mln DL, to miałoby to przełożenie na dalsze ruchy, a póki co nie mają żadnego z tej trójki, pewnie też dlatego, że na pewnym etapie spasowali w temacie DL i tyle.
Tak wiem
Ale Griezman podobno dogadany a potem pojawila sie opcja Neymar wiec podejrzewam ze mogli odpuscic DL, talenty są i będą, pojawiają sie rok rocznie a Neymar ma duze możliwosci marketingowe na całym świecie...

Co do Szczęsnego to niby mega oferta a nikt nic nie wie...wg mnie Dollar jest obecnie przereklamowany...te jego babole to masakra, niech uderzą po DDG który ma rok kontraktu, wiec cena nie bedzie wygorowana

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:48

Tak, tylko to milczenie w sprawie De Ligta jest bardzo dziwne, nagle przestały się pojawiać jakiekolwiek informacje.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:50

Ja generalnie staram się tonować hype odnośnie polskich zawodników bo często media i kibice pompują balonik do niewyobrażalnych rozmiarów, a potem czeka ich drastyczne spotkanie z rzeczywistością tak teraz muszę szczerze przyznać - nie ma w ogóle sensu sprzedawanie Wojtka. Jest świetnym bramkarzem i sprowadzenie kogoś na jego miejsce wiązałoby się z wydaniem fortuny. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że kupimy Oblaka czy wydamy górę forsy + potężny kontrakt na De Gea czy choćby Donnaroume. Bez sensu. Nie tam powinniśmy szukać wzmocnień.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:55

Virgil pisze:Tak, tylko to milczenie w sprawie De Ligta jest bardzo dziwne, nagle przestały się pojawiać jakiekolwiek informacje.
Mam tylko nadzieję, że to będzie miało związek z tą informacją, którą wczoraj Juve podało w SM. Staram się nie denerwować, ale dejcie go już!

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 12:57

Jestem spokojny, bo wiem, że dziś wydarzy się "coś" pięknego i wielkiego :)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 13:02

Osgiliath pisze:
Virgil pisze:Tak, tylko to milczenie w sprawie De Ligta jest bardzo dziwne, nagle przestały się pojawiać jakiekolwiek informacje.
Mam tylko nadzieję, że to będzie miało związek z tą informacją, którą wczoraj Juve podało w SM. Staram się nie denerwować, ale dejcie go już!
A jaką informację wczoraj Juve podało ? Bo coś chyba mnie przegapiło.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 13:03

Virgil pisze:
Osgiliath pisze:
A jaką informację wczoraj Juve podało ? Bo coś chyba mnie przegapiło.
EDIT!:

Sprawdź internety Juve

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2019, 13:06

Jest wyjaśnienie na juventus.com dla chętnych. W zw. Z wczorajszą zapowiedzią.

Zablokowany