Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Wojtek
- Juventino
Przecież wiadomo, że to przez jego gruby kontrakt. Gdyby zarabiał 3-4 mln to by mógł spokojnie zostać.Shadow Marshall pisze:Ja wciąż się dziwie czemu nasi tak traktują Igłe...nie wiem. Tyle co on dla nas zrobił przez te 2 lata to serio...jest mi trochę wstyd za to w jaki sposób klub się zachowuje.Osgiliath pisze:Diego Borinsky (jakiś argentyński dziennikarz) twierdzi, że Simeone chce mieć Igłe u siebie w Atleti. Ponoć formalna oferta ma niedługo nadejść do nas
- Osgiliath
- Juventino
No nie wiem. Tyle było marudzenia, że Juve wszystko wszystkim ułatwia, nie utrudnia, że jak chcą odejść to oczywiście etc, a jak Juve zachowuje się jak klub, który stawia właśnie klub i jego potrzeby wyżej niż zawodników, to również marudzenie.Shadow Marshall pisze:Ja wciąż się dziwie czemu nasi tak traktują Igłe...nie wiem. Tyle co on dla nas zrobił przez te 2 lata to serio...jest mi trochę wstyd za to w jaki sposób klub się zachowuje.Osgiliath pisze:Diego Borinsky (jakiś argentyński dziennikarz) twierdzi, że Simeone chce mieć Igłe u siebie w Atleti. Ponoć formalna oferta ma niedługo nadejść do nas
Igła, ok, bramki zdobył, ale nikt nie żyje przeszłością i w chwili sprowadzenia CR było jasne, że polecieć musi on a nie Dybala (który swoją drogą nic nie pokazał) przez fakt sytego kontraktu. Do tego w Milanie poza machaniem łapami nic nie pokazał, w CFC również, więc obecnie nie potrzeba nam gracza, aby ponownie odnalazł siebie, zważywszy też na wiek i gażę. Ergo, jak się znajdzie kupiec, to trzeba go pożegnać, tym bardziej jeśli w perspektywie może przyjść do nas Icardi, który jest młodszy, co najmniej dobry, a i przy CR może dopiero pokazać swe umiejętności.
- Shadow Marshall
- Juventino
Mi się tak wydaje, że nasi trochę sami siebie postawili przed wyborem jak owczesny zarząd zrobił to jakieś 30 lat temu gdy był dylemat między Baggio a Del Piero...Ehem pisze:A co powinniśmy uczynić?Shadow Marshall pisze:Ja wciąż się dziwie czemu nasi tak traktują Igłe...nie wiem. Tyle co on dla nas zrobił przez te 2 lata to serio...jest mi trochę wstyd za to w jaki sposób klub się zachowuje.Osgiliath pisze:Diego Borinsky (jakiś argentyński dziennikarz) twierdzi, że Simeone chce mieć Igłe u siebie w Atleti. Ponoć formalna oferta ma niedługo nadejść do nas
Dybala już chyba pójdzie na straty, a zarabia tyle co Igła. Miniony sezon to było kuriozum, Mandzukic na skrzydle, Dybala cholera wie gdzie...
Wciąż mamy dobrych skrzydłowych i coraz lepszą pomoc, do tego Kean nam się ładnie rozwija stawia sprawę w takim świetle, że będący w ciągłej depresji Pawełek nie jest już nie na sprzedaż. Powinniśmy go wypchnąć dopóki jeszcze ktoś może go chcieć.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Tyle, że wypchnięcie Dybali nijak ma się do ewentualnego pozostania Higuaina.

Jeśli ktoś inny potwierdzi to okaże się, że generalnie nie byliśmy zadowoleni z naszych bramkarzy. Gigi i Gigi w nowym sezonie?D-Rose pisze:La Republica: Juventus sonduje możliwość kupna Donnarummy. Juve zaproponowałoby gotówkę i Perina. Wszystko zależy od Szczesnego który mógłby wybrać ofertę Paryżan.

Ostatnio zmieniony 01 lipca 2019, 12:29 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Wojtek
- Juventino
Różnica jest taka, że z roku na rok na Igle coraz mniej zarobimy, a za Dybalę teraz czy nawet za dwa lata dostaniemy ponad 100 mlnShadow Marshall pisze: Dybala już chyba pójdzie na straty, a zarabia tyle co Igła.

- tomassi14
- Juventino
Ciekawy jestem skąd oni wezmą na niego siano skoroOsgiliath pisze:No chyba naprawdę nie sądzisz, że nie byłoProfesor pisze:Przecież już wcześniej ktoś z Barcelony potwierdzał że nie było nawet tematu De Ligt-a u nich.Sergej95 pisze:https://mobile.twitter.com/tjuanmarti gość podaje że w ostatnich godzinach nowe kontakty na linii De Ligt-barca
Oby to był fake news
Ktoś ma może link do tego?w końcu musiał coś powiedzieć, aby to wyglądało neutralnie. ofc był i pewnie szło by dalej, gdyby nie raiola i my.
Griezman 126mln
Neymar - ponad 100mln + gracz/gracze
- Osgiliath
- Juventino
Hesu, co oni mają z tym Donnarumą? Imo Wojtek okazał się bardzo dobrym bramkarzem, imo pewniejszym niż Gigio. Pozostaje kwestia, ile rzuciłoby PSG za Szczęsnegojackop pisze:Jeśli ktoś inny potwierdzi to okaże się, że generalnie nie byliśmy zadowoleni z naszych bramkarzy. Gigi i Gigi w nowym sezonie?D-Rose pisze:La Republica: Juventus sonduje możliwość kupna Donnarummy. Juve zaproponowałoby gotówkę i Perina. Wszystko zależy od Szczesnego który mógłby wybrać ofertę Paryżan.

@tomassi14 - mówisz o już dokonanych transferach? No właśnie. Wiadomo, że jakby zakontraktowali za 80 mln DL, to miałoby to przełożenie na dalsze ruchy, a póki co nie mają żadnego z tej trójki, pewnie też dlatego, że na pewnym etapie spasowali w temacie DL i tyle.
- tomassi14
- Juventino
Tak wiemOsgiliath pisze:Hesu, co oni mają z tym Donnarumą? Imo Wojtek okazał się bardzo dobrym bramkarzem, imo pewniejszym niż Gigio. Pozostaje kwestia, ile rzuciłoby PSG za Szczęsnegojackop pisze:Jeśli ktoś inny potwierdzi to okaże się, że generalnie nie byliśmy zadowoleni z naszych bramkarzy. Gigi i Gigi w nowym sezonie?D-Rose pisze:La Republica: Juventus sonduje możliwość kupna Donnarummy. Juve zaproponowałoby gotówkę i Perina. Wszystko zależy od Szczesnego który mógłby wybrać ofertę Paryżan.
@tomassi14 - mówisz o już dokonanych transferach? No właśnie. Wiadomo, że jakby zakontraktowali za 80 mln DL, to miałoby to przełożenie na dalsze ruchy, a póki co nie mają żadnego z tej trójki, pewnie też dlatego, że na pewnym etapie spasowali w temacie DL i tyle.
Ale Griezman podobno dogadany a potem pojawila sie opcja Neymar wiec podejrzewam ze mogli odpuscic DL, talenty są i będą, pojawiają sie rok rocznie a Neymar ma duze możliwosci marketingowe na całym świecie...
Co do Szczęsnego to niby mega oferta a nikt nic nie wie...wg mnie Dollar jest obecnie przereklamowany...te jego babole to masakra, niech uderzą po DDG który ma rok kontraktu, wiec cena nie bedzie wygorowana
- Shadow Marshall
- Juventino
Ja generalnie staram się tonować hype odnośnie polskich zawodników bo często media i kibice pompują balonik do niewyobrażalnych rozmiarów, a potem czeka ich drastyczne spotkanie z rzeczywistością tak teraz muszę szczerze przyznać - nie ma w ogóle sensu sprzedawanie Wojtka. Jest świetnym bramkarzem i sprowadzenie kogoś na jego miejsce wiązałoby się z wydaniem fortuny. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że kupimy Oblaka czy wydamy górę forsy + potężny kontrakt na De Gea czy choćby Donnaroume. Bez sensu. Nie tam powinniśmy szukać wzmocnień.
- Osgiliath
- Juventino
Mam tylko nadzieję, że to będzie miało związek z tą informacją, którą wczoraj Juve podało w SM. Staram się nie denerwować, ale dejcie go już!Virgil pisze:Tak, tylko to milczenie w sprawie De Ligta jest bardzo dziwne, nagle przestały się pojawiać jakiekolwiek informacje.
- Virgil
- Juventino
A jaką informację wczoraj Juve podało ? Bo coś chyba mnie przegapiło.Osgiliath pisze:Mam tylko nadzieję, że to będzie miało związek z tą informacją, którą wczoraj Juve podało w SM. Staram się nie denerwować, ale dejcie go już!Virgil pisze:Tak, tylko to milczenie w sprawie De Ligta jest bardzo dziwne, nagle przestały się pojawiać jakiekolwiek informacje.
- Osgiliath
- Juventino
EDIT!:Virgil pisze:A jaką informację wczoraj Juve podało ? Bo coś chyba mnie przegapiło.Osgiliath pisze:Mam tylko nadzieję, że to będzie miało związek z tą informacją, którą wczoraj Juve podało w SM. Staram się nie denerwować, ale dejcie go już!Virgil pisze:Tak, tylko to milczenie w sprawie De Ligta jest bardzo dziwne, nagle przestały się pojawiać jakiekolwiek informacje.
Sprawdź internety Juve