Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 21:11

Rodrigeza z Wolfsburga? To ładny ruch, a sprzedaży Manlosa do rywala Roma może pożałować.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 21:29

To nawet spoko, że Manolas nie odejdzie z ligi, a taki LO przyjdzie do Serie A. Mam wrażenie, że ostatnio piłkarze chętniej wybierają Serie A niż Bundesligę :hellyes:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 21:53

ozob pisze:Jakich zgliszczy? Poli tam zrobil bardzo dobra robote.
A ileż on tą dobrą robotę wykonuje? 2 miesiące? To wystarczy żeby mówić o powrocie Interu? Do czegokolwiek? Po takim czasie nieobecności tej drużyny w poważnej piłce? Weź.. W październiku będziesz narzekał, że Inter kładzie lage na LE. A sam Pioli zostanie zmieniony jak tylko ktoś z wyrobionym nazwiskiem zechce się podjąć zadania budowania Interu. Powoli. Spokojnie. Na razie nie potrafią przegonić Neapolu i Romy, a gdzie im do Juve. Daj Pan spokoj.
ozob pisze:W lecie chca Manolasa
My chcemy Verrattiego i co z tego?
ozob pisze:niby dogadali juz Rodrigeza na LO
Na LO powiadasz? Rodrigueza mówisz? Chłopaka, który kompletnie się pogubił. Stracił na motoryce. Jego próby ofensywne są nieudolne toteż został przesunięty w obecnym sezonie w Wolsfburgu na środek obrony i gra centralnego defensora lub półlewego, gdy Wilki grają trójką obrońców. Obecnie Szwajcar jest w słabej dyspozycji, a motorycznie wygląda jak czołg - w negatywnym znaczeniu. Jeśli ktoś oglądał jego występy na Euro to ma obraz gry tego zawodnika w tym sezonie. Nie twierdzę, że nigdy do swojej świetnej dyspozycji nie wróci, ale jeśli w jednym okienku mówi się o zainteresowaniu jego usługami klubów angielskich i Realu, a w kolejnym ma ofertę z Interu... Interpretujcie to jak chcecie.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2017, 23:15 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 22:00

Dokladnie ten. Na obu wydadza cos ok +€60 mln.

La fidanzata d'Italia
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 22:24

To, że mają dogadanych zawodników, to nie znaczy, że dogadają się z klubami. Inter teraz w zimie proponował za Manolasa 44 mln rozbite na 10 rat przez pięć lat, więc Roma może się tylko uśmiechnąć mając na stole taką ofertę i o 10 mln wyższą od Arsenalu (bo o takiej się mówi).

Rodriguez prędzej, bo wszystkie kluby z topu mają lewą obronę dość dobrze obsadzoną, jedynie zapotrzebowanie może być w Man City/Man Utd.

BTW. to temat o naszym mercato, więc wróćmy do niego:

Luca Marchetti ze SKY wyjawił, że czyniliśmy starania o Paredesa, ale cały plan spalił się przez Lemine, który odmówił odejścia do Crystal Palace. Klub z Londynu mocno o niego zabiegał, ale zawodnik nie chciał tam odejść, a my bez tej sprzedaży rozregulowalibyśmy sobie mocno budżet. To raczej w ramach ciekawostki, ale należy też sobie uzmysłowić jedną rzecz - Lemina jest latem pierwszy do odpalenia, tak przynajmniej na chłopski rozum wynika.

Milan chciałby Tolisso w lecie, ale nawet z doładowaniem konta ze strony Chinczyków nie mają z nami żadnych szans.

Aspanu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 23:04

Lemina miałby iść z kontuzją? Dziwne, że Crystal Palace na to się zgodziło.

PS. Stefano PIOLI. Poli to Andrea - pomocnik Milanu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 23:14

na calciomercato.it podali, że Perez sobie wykoncypował plan na Dybale - rzuci nam Benzemę i hajsy :)
:rotfl: :rotfl:

Jeszcze rok temu bez Pipity, być moze by to naszych kusiło - dzisiaj?
Dzisiaj to Gonzalo trzyma naszą ofensywę tak mocno, że nawet Lewy nam niepotrzebny.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 00:25

Czyli obrona na kolejny sezon:

A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Kolasinac - Rugani - Barzagli - Lichtsteiner

Chyba, że kogoś z dwójki D.Alves/Lichtsteiner uda się podmienić na takiego A.Sandro prawej strony. Przydałoby się, żebyśmy w 2018 roku nie musieli szukać 2 prawych obrońców.

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 04:10

Czyli Lemina kolejny pasożyt... a tak się ładnie zapowiadał...

TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 08:02

Mnie ciekawi co trzeba mieć w głowie, żeby wymieniać solidnego Lemine za fatalnego Paredesa. Nawet kibice Romy mają go dość i najchętniej by się go pozbyli. Kto oglądał ostatni mecz Romy w PW ten wie, co ten cienias tam wyprawiał.

Lemina nie pasuje Maxowi, no ok, szkoda, bo wydaję mi się że może być z niego dobry grajek, ale oni znają się lepiej i wiedzą co robią, ale dlaczego chcieli brać jeszcze gorszego czeraśniaka, sprzedać Lemine i zainwestować w kogoś klasowego, a nie robić transfery które nie podniosą poziomu drużyny.

Boję się letniego okienka i tego co Marotta z Paraticim ( bo to podobno jego pomysł z tą pomyłką rzymską) wymyślą...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 08:16

Ja też się boję, przede wszystkim pozbycia się jednych leszczy i zastąpienia ich nowymi przeciętniakami. Całe lato będzie telenowela z Verrattim w roli głównej a ostatecznie trafi do nas Parolo :smile:

Obrazek
Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 10:00

Tuttosport donosi, że cały czas możliwy jest transfer Hernanesa do San Paolo, gdzie okienko transferowe trwa do 4 kwietnia. Tuttosport twierdzi, że zmiana formacji na 4-2-3-1 + niezgłoszenie go do LM może dać mu do myślenia.

Jak dla mnie to ten Pan tak jak przedmówcy wspomnieli odejdzie najwcześniej w lato - mam nadzieję.

btw.

My tutaj dywagujemy nad Paradesem/Leminą i Hernanesem a tymczasem mistrzowie mają bardzo ambitne plany. Wrzucam na poprawę humoru:

http://fcinter.pl/news/29573-aguero-celem-trasferowym
Jeżeli to wszystko prawda to Austi nie traci czasu i tak ma być !! Zaklepac juz teraz tych co można i dziękuję. Rodriguez Manolas chociaż sam wolałbym Kulibaliego i na prawą Fabinho, Sidibe lub Semedo. Nie wiem kto ogarnia na tyle francuska i portugalska ligę aby powiedzieć czy ci trzej obecnie reprezentują coś sobą czy to tylko moje fantazje z fm !? ;) do tego oczywiście wisienki na torcie w postaci Verattiego, Ageuro, Martinez, Berardi i Teixera i zapominamy ze ktoś taki jak juwentus dominował tyle lat !! !

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 10:22

Vincitore pisze:Niezłą laurkę Kolasinaciowi wystawił Tomasz Urban - redaktor piłki nożnej, jeden z większych znawców Bundesligi w Polsce.

(...)

Kola to raczej inny typ niż Alex Sandro - rodzaj tura, opierającego się na sile fizycznej. Mnie osobiście przypomina innego Kolę - Kolarova. ;)
Tak, tak, to oczywiście w większości prawda, co Urban napisał o Kolasinacu, nie polemizuję z tym, trafnie wskazał największe atuty Bośniaka. Był najlepszym lewym obrońcą na jesieni, choć ze stwierdzeniem, że jest jednym z najlepszych obrońców w lidze (bądź że był już dwa lata temu, co napisał TU) akurat się nie zgadzam.
CavAllano pisze: W obecnym sezonie nie ustępuje na tej pozycji nikomu i to jest fakt, więc ekscytacja takim potencjalnym transferem jest zrozumiała. Przy tym wieku na pewno ma spory margines na poprawę i ustabilizowanie formy. W pierwszej części sezonu pokazał ogromną klasę.
Tak, tylko trzeba mieć na uwadze, że Alaba od dłuższego czasu szuka formy, Rodriguez częściej grał jako półlewy czy w ogóle jako środkowy, Guerreiro jest wystawiany w drugiej linii i tak dalej i tak dalej.

Transfer za darmo, więc na pewno jest się czym ekscytować, nigdzie nie napisałem inaczej. Chciałem tylko zwrócić uwagę, żeby po Bośniaku nie oczekiwać zbyt wiele z tego względu, że jest to chłopak, który imponuje głównie atutami czysto fizycznymi: jest świetnie zbudowany, silny, szybki, wybiegany. W BPL na wahadło czy bok obrony to starczy, co widać po przykładzie Mosesa. Pytanie czy starczy na Juventus i pytanie gdzie dokładnie jest w przypadku Bośniaka bariera rozwoju umiejętności czysto piłkarskich. Bo pod tym względem to nie jest zawodnik lepszy od Asamoaha i głównie na to chciałem zwrócić uwagę. Moim zdaniem wiele lepszy w tym względzie już nie będzie, nie ten wiek, oczywiście może się podciągać w kwestiach taktycznych, szlifować grę w obronie.

Po prostu zwracam na to uwagę, bo widziałem, że niektórzy mają podejrzenia, że sprzedacie Alexa Sandro i Kolasinac wskoczy w jego miejsce. Moim zdaniem nie wskoczy i to ani teraz, ani za dwa lata. Uważam, że potencjału piłkarskiego mu brakuje.
Arbuzini pisze:
mzm pisze:W BL jest przynajmniej 6 LO o bezdyskusyjnie wyższych umiejętnościach i do tego doświadczeniu
Bardzo możliwe, w samym Bayernie jest trzech ;)
O trzecim w sumie nic nie wiem, ale dwóch na pewno. :P
Arbuzini pisze: Skoro zabrałeś głos to zapytam Cie o dwie sprawy. Jak Kolasinac radzi sobie w roli pół-lewego stopera? Średnio uśmiecha mi się opcja wykupu wiecznie kontuzjowanego Benatii za 17 mln E. W dodatku kolejne miejsce w kadrze poświęcane jest na rzecz rezerwowego stopera.
No i tu moim zdaniem trafiłeś w sedno, bo osobiście uważam, że jak się nad Kolasinacem trochę popracuje, to może być naprawdę dobrym półlewym stoperem. Już wymieniałem jego atuty, jest silny jak tur, skoczny, dobrze gra głową. Na tej pozycji w Schalke raczej nie grał, właściwie jedyny występ jaki pamiętam, to z konieczności, gdy w meczu z bodajże Leverkusen Naldo wyleciał z boiska po 5 minutach gry. Na mnie zrobił wtedy bardzo dobre wrażenie i uważam, że przy odpowiednim oszlifowaniu to dla niego lepsza pozycja. No chyba że miałby iść do Anglii, to wtedy niech sobie biega i na boku, jak już mówiłem - tam takich lubią.

Nie zrozumcie mnie źle - transfer za darmo Seada to na pewno świetny ruch, natomiast uważam, że w nim nie ma potencjału na to, żeby kiedykolwiek na dłuższą metę stać się podstawowym zawodnikiem Juventusu. Jako uniwersalny backup na de facto trzy pozycje (lewa obrona, wahadło, półlewy stoper) natomiast jak znalazł.
Arbuzini pisze: Druga rzecz to czy Sorensen faktycznie prezentuje się w tym sezonie tak dobrze, jak go whoscored ocenia? Darzę tego zawodnika niewytłumaczalną sympatią i fajnie jakby mu się wiodło :P
Niestety, muszę uczciwie przyznać, że zbyt wiele ciekawego w jego kwestii nie mam do powiedzenia, a zmyślać nie mam zamiaru. :) Spotkań Kolonii nie oglądałem zbyt wielu, a jak oglądałem, to raczej nie skupiałem się na poszczególnych zawodnikach. Natomiast wszystko zdaje się wskazywać, że radzi sobie dobrze. Zimą odszedł szef defensywy, Mavraj, i jakoś nie widać, żeby to odczuli, bo w pierwszych dwóch spotkaniach po przerwie zimowej stracili tylko jednego gola, w obydwu spotkaniach grał Sorensen.
Ciekawie będzie, jak do pełni zdrowia wróci Subotic. Maroh, Subotic, Sorensen, Heintz, przynajmniej jeden będzie musiał usiąść na ławce. Raczej ktoś z pierwszej dwójki. Duńczyk daje się mieć dość mocną pozycję w zespole.

Arbuzini pisze: Mam tylko nadzieję, że nikomu w klubie nie przyjdzie do głowy zastąpić Sandro Seadem. Nasz piłkarz gra finezyjnie i technicznie, a styl Bośniaka to siła razy praca. Idealny na zawodnika do rotacji, ale w pierwszy składzie powinniśmy mieć kogoś lepszego.
No i to jest w sumie sedno tego, co chciałem przekazać.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 12:23

Tutto informuje, że kontrakt dla Kolasinacia jest gotowy - 3 mln/sezon + bonusy, a umowa do 2021 roku.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 12:46

Troszkę odbijając od tematu Juventusu. Wiele osób podśmiechuje się tutaj z interu. Tyle, że oni dysponują takimi pieniędzmi, że jeżeli uda im się do tego ściągnąć Simeone (bardzo możliwe), to wcale bym się nie zdziwił jakby taki Aguero się na Inter skusił. Prawda jest taka, że bliżej niż dalej nam do tego, iż wróci stary Interek, z którym będziemy się bili o mistrzostwo.

edit: Kiedy Conte przychodził do Juve z nas też szydzono. A nie dysponowaliśmy takim kapitałem jaki ma Inter. Jeżeli ściągną sobie trenera-wodza, jak my kiedyś, a do tego zainwestują w piłkarzy, to.....

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Zablokowany