Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 22:40

Pogba już zaczyna chyba wszystkich irytować swoim zachowaniem. My podobno daliśmy mu ultimatum a on ciągle gra na zwłokę. Myślę, że jakby chciał zostać to by już dawno podpisał umowę z MUłami. Cieżko powiedzieć co ten chłopak ma aktualnie w głowie, ale już mam zdecydowanie dość tej całej szopki. Od kiedy to się ciągnie ? Dwa miesiące dobre?

pan Zambrotta pisze:tak bardzo boli, że podkablowałem twoje drugie konto ? śmierć frajerom :smile:
Nie no stary szacun! Jest się czym chwalić ;]
iltalismano pisze: Jeżeli sam Ferguson doszedł do porozumienia i zapowiada mu role gracza pierwszej drużyny tzn ze zależy mu na zatrzymaniu pomocnika. Na tej podstawie stwierdzam zatem ze na 90% zostanie tam gdzie jest więc mozemy sie skupic np na Verattim ; ) W końcu ItalJuve.
Nasz Kuszczak miał też obiecaną "Jedynkę" na plecach :smile: . Sam jestem w szoku, co do ilości młodych pomocników w naszym zespole. Jest juz Appelt x 2, Buoy, możliwe że dołączy Veratti, jest jeszcze Marrone i ciężko powiedzieć, żeby oni dostali wszyscy szansę. Jakby jeszcze doszedł Pogba to chyba byłbym za tym aby już nie wzmacniać środka a spróbować z tymi młodymi coś ugrać. Poza tym mamy jeszcze Padułę :]

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 23:08

Męczy mnie już ta cały sytuacja z Pogba. Chłopak jest obiecujący, ale czy aż tak bardzo by poświęcać mu tyle uwagi w mediach? Nie rozumiem tego. Te wszystkie doniesienia napędzają tylko całą ta sytuacje i w moim odczuciu obniżają jego wartość. Dziś w Juve, jutro w ManUtd...już mi się to znudziło. Niech już lepiej postawią na Verattiego jest przynajmniej ograny niejako we Włoszech. Robi się nam tłok wśród młodzieży w środku. Znając życie z kilku tylko jeden może okazać się przydatny, a większość nawet nie dojdzie do tego momentu co Marrone...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 23:14

jareckik pisze:Sam jestem w szoku, co do ilości młodych pomocników w naszym zespole. Jest juz Appelt x 2, Buoy, możliwe że dołączy Veratti, jest jeszcze Marrone i ciężko powiedzieć, żeby oni dostali wszyscy szansę.
Drugi Appelt jest napastnikiem i został ściągnięty tylko po to, żeby brat miał z kim popić. Veratti i tak zostanie w Pescarze albo pójdzie do jakiegoś słabiaka Serie A, Marrone gdyby miał dostać szansę to by ją już dostał a zagrał chyba półtora meczu. O Bouyu [czy jak mu tam] wiemy póki co chyba tylko tyle, że przyszedł i jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bo młody z Ajaxu.

Jestem ciekaw jak będzie wyglądało wprowadzanie tych piłkarzy do pierwszego zespołu bo Conte jak na razie ma gdzieś młodych gniewnych i woli kombinować z Pepe albo ściągać swojego Padoina [do obu piłkarzy nic nie mam, ale mówię jak jest].

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 23:24

Tak mi się coś wydaje, że ten cały plan ściągania młodzieży będzie jedną wielką klapą. 30 mln na sektor młodzieżowy...to już nie lepiej byłoby jakiegoś nie wiem Goetze czy Hummelsa ściągnąć za taką kwotę? Byłoby chyba to samo. Tak dla przykładu. Szanse, że któryś z tych naszych wychowanków bądź tych młodych zdolnych wystrzeli jest na prawdę bliska 0. Zdolni młodzi piłkarze to w Juve mit. Giovinco coś ogarniał to go odesłali z kwitkiem...De Ceglie kopał się w czoło, ale został i teraz coś zaczyna chwytać o co chodzi z tym wszystkim...Marchisio połowa meczy bardzo dobrze, połowa nie wiadomo jak (ghost). Jeśli już kupimy Verattiego to jak nie dostanie szansy w Juve to będzie błądził po klubach jak wielu innych i słuch po nim zaginie (oby do tego nie doszło). Immobile zaczął strzelać gole na zawołanie to połowa karty poszła...zamiast jakoś ściągnąć go w styczniu to dostaliśmy Boriello, który dobrze zagrał 1 mecz.
Nie wygląda to dobrze.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 23:41

Dokładnie tak, więc szykują się kolejne handelki, jakkolwiek taka retoryka może się nie podobać. Ale jak, kto przejdzie tę spartakiadę(i nie będzie Włochem), to do bycia gwiazdą już tylko rzut beretem. 8)

Don Tom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 00:51

http://www.tvn24.pl/-1,1742140,0,1,bojk ... omosc.html

myślę, że Robben może być do łapnięcia ;] z chęcia zobaczłbym jego albo Franka w naszych barwach :C

JUVE TI AMO!
SIAMO NOI ! SIAMO NOI! I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI !
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 01:19

Don Tom pisze:http://www.tvn24.pl/-1,1742140,0,1,bojk ... omosc.html

myślę, że Robben może być do łapnięcia ;] z chęcia zobaczłbym jego albo Franka w naszych barwach :C
Jest do łapnięcia, ale ponoć grzecznie odmówił możliwości gry w Juventusie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 01:40

Według mnie cena rynkowa Robbena to jakieś 40 mln. Jednak ma on tylko rok kontraktu, więc pewnie za 20 mln Bayern go puści. Tylko wątpliwe są te nasze kontakty z Bawarczykami i gaża zawodnika. Do 5 mln bym mu dał, bo to zawodnik top 5 jeśli chodzi o skrzydła.
Juventus będzie miał na czysto minimum 30 baniek na transfery, więc taki duet Robben&Cavani jest możliwy jeśli Marotta będzie mądrze sprzedawał (czyt. Matri, Melo, Ziegler, Elia, Krasić, Motta, Ekdal, Marrone/Padoin, Gio oraz F. Rossi itp.). I believe in Giuseppe Marotta.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 09:52

mądrze sprzedawał ? A Co on ma tutaj do sprzedaży jedynie przy Matrim może postawić rozsądne warunki, gdyż nie musimy się go pozbywać i strzelił te 10 goli w lidze. Ew. jeszcze bomba Melo. Przy całej reszcie brakuje argumentów na ręku. Dwóch skrzydłowych , którzy w ciągu sezonu tylko powąchali murawę ?

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 11:11

mateusz6 pisze:

Według mnie cena rynkowa Robbena to jakieś 40 mln. Jednak ma on tylko rok kontraktu, więc pewnie za 20 mln Bayern go puści. Tylko wątpliwe są te nasze kontakty z Bawarczykami i gaża zawodnika. Do 5 mln bym mu dał, bo to zawodnik top 5 jeśli chodzi o skrzydła.
Juventus będzie miał na czysto minimum 30 baniek na transfery, więc taki duet Robben&Cavani jest możliwy jeśli Marotta będzie mądrze sprzedawał (czyt. Matri, Melo, Ziegler, Elia, Krasić, Motta, Ekdal, Marrone/Padoin, Gio oraz F. Rossi itp.). I believe in Giuseppe Marotta.
Akurat Marotta jest bardzo przeciętnym dyrektorem. To, że udało mu się z Pirlo niczego nie zmienia.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 11:52

FalsoVero pisze: Akurat Marotta jest bardzo przeciętnym dyrektorem. To, że udało mu się z Pirlo niczego nie zmienia.
Tak Marotta to bardzo przeciętny dyrektor, a Conte to namiastka trenera, cały Juventus to w ogóle śmieszny klubik.

Ten śmieszny dyrektor sprowadził nam w tym mercato zawodników, którzy stanowią o sile zespołu, który może wygrać wszystko w tym sezonie co ma do wygrania za jeszcze śmieszniejsze pieniądze. W pierwszym składzie gra(Lichy, Vidal ,Pirlo, Vucinic) ~ 35mln E w prawie każdym meczu.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 11:58

jareckik pisze:
FalsoVero pisze: Akurat Marotta jest bardzo przeciętnym dyrektorem. To, że udało mu się z Pirlo niczego nie zmienia.
Tak Marotta to bardzo przeciętny dyrektor, a Conte to namiastka trenera, cały Juventus to w ogóle śmieszny klubik.

Ten śmieszny dyrektor sprowadził nam w tym mercato zawodników, którzy stanowią o sile zespołu, który może wygrać wszystko w tym sezonie co ma do wygrania za jeszcze śmieszniejsze pieniądze. W pierwszym składzie gra(Lichy, Vidal ,Pirlo, Vucinic) ~ 35mln E w prawie każdym meczu.
Zawsze można powiedzieć, że w tym okienku miał szczęście i choć jestem tego samego zdania co ty, to prawdziwy kunszt będzie mógł zaprezentować w tym marcato. Napastników za dobrą cenę jest co raz mniej, a my potrzebujemy z dwóch ofensywnych grajków na wysokim poziomie.

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 12:05

Wydał 35 milionów za tych, a następne 45 milionów za piłkarzy z których nie ma żadnego pożytku oraz następne 33 miliony za napastników którzy razem gwarantują nam tyle goli co jeden Denis z Atalanty.

Nie przesadzajmy zarówno w jedną, jak i w drugą stronę.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 12:25

Nie zapominajmy, że cały czas mówimy o wyjątkowym pod każdym względem sezonie. Zastanawialiście się może jak graliby Vidal, Bonucci, Lichtsteiner, De Ceglie, Vucinić czy Pepe za Del Neriego? Wydaję mi się, że to bardziej Conte jest świetnym trenerem, niż oni świetnymi piłkarzami. Kto wie, gdyby stanowisko trenera piastował kto inny, moglibyśmy teraz inaczej oceniać transfery Marotty...

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 12:36

vieira4 pisze:Wydał 35 milionów za tych, a następne 45 milionów za piłkarzy z których nie ma żadnego pożytku oraz następne 33 miliony za napastników którzy razem gwarantują nam tyle goli co jeden Denis z Atalanty.

Nie przesadzajmy zarówno w jedną, jak i w drugą stronę.
:ok:
evilboy pisze:Nie zapominajmy, że cały czas mówimy o wyjątkowym pod każdym względem sezonie. Zastanawialiście się może jak graliby Vidal, Bonucci, Lichtsteiner, De Ceglie, Vucinić czy Pepe za Del Neriego? Wydaję mi się, że to bardziej Conte jest świetnym trenerem, niż oni świetnymi piłkarzami.
Oczywiście trener to połowa sukcesu, jednak Vidal świetnie grał już w Leverkusen a Lichtsteiner był jednym z lepszych prawych obrońców w lidze. Natomiast Pepe u Alojza grał słabiznę, na jego przykładzie dobrze widać, co znaczy dobry szkoleniowiec, nawet, jeśli piłkarz dni konia ma już za sobą.

Obrazek
Zablokowany