Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 15:03

Heh czytając te posty o Thuramie to jakoś tak staro się poczułem bo mam wrażenie że to wszystko było tak niedawno.
Thuram pierwsze 3 sezony grał tylko jako prawy obrońca, była to druga kadencja u nas Lippiego. W sezonie 2002/2003 został nawet zakwalifikowany do 11 sezonu LM właśnie na tej pozycji. W tym sezonie strzelił też jedyną bramkę dla Juve, było to w wygranym meczu z Milanem na delle Alpi.
Potem była mała rewolucja, przyszedł Capello i Thuram zaczął grać na środku z czego był bardzo zadowolony. W reprezentacji też pod koniec był stoperem, chociażby MŚ2006.
Przed Juve to już nie pamiętam tak dokładnie ale zdaje się że w Parmie grał właśnie jako jeden z trójki obrońców i tam bardzo się zaprzyjaźnił z Buffonem i Cannavaro (na solojuve był o tym fajny artykuł w momencie gdy przychodzil do nas Cannavaro)
Ogólnie to ja Thurama bardzo dobrze wspominam, mimo jego ucieczki.

Co do mercato to moim zdaniem Behrami to naprawdę spoko grajek i mógłby być przydatny, choć wiadomo że teoretycznie fajniejszy jest Guarin. Zaufajmy Marotcie i Conte!

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:00

Powiem krótko aczkolwiek jest to moje życzenie...

Out:
Bonucci wiadomo dlaczego...
Motta

In:
Cacares, Bocchetti

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:05

Teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości, że Krasić powinie odejść? I że Caceres razem z np. Guarinem to powinny być nasze priorytety?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:10

W pakiecie nie przyjdą, bo mamy tylko 1 miejsce NonEU

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:26

yanquez pisze:
Dobry Mudżyn pisze:
yanquez pisze: No nie wyobrażam sobie, żeby Caceres był naszym podstawowym obrońcą. Co najwyżej w C-Ch-B-L,
choć nie wydaje mi się, żeby ta formacja była mocniejsza od Ch-B-B-L.

Kolarov>>Caceres, z tym, że ten drugi jest bardziej uniwersalny i byłby niezłą zapchajdziurą.
Nigga, please. Caceres gral rowniez duzo na srodku, wiec dlaczego bierzesz pod uwage tylko opcje C-Ch-B-L a nie bierzesz opcji: Ch-C-B-L ?
Bo Caceres nie potrafi absolutnie grać głową. Zero timingu, zero wyskoku, złe ustawianie się, gubienie krycia. Na latynosów może nie był najgorszy (tam się gra głównie po ziemi), ale w SerieA taki zawodnik na środku obrony nie przejdzie.
W razie przyjścia będzie on naszym najgorszym środkowym obrońcą, drugim najlepszym lewym i drugim najlepszym prawym.
Najgorszym srodkowym? Gorszym od Bonucciego? Poza tym, z reguly w druzynach jest tak, ze jeden zawodnik jest lepszy w odbiorach i szybkosci, a drugi w grze glowa, wiele druzyn ma jednego takiego szybkiego mikrusa, i powolnego olbrzyma. Wyjatkiem jest Barca, gdzie konus Puyol nie jest wcale gorszy w grze glowa od olbrzyma Piqueta. Caceres jest dosyc szybki, i akurat krycia znowu az tak nie gubi, wiec do pary z jakims dorodnym srodkowym obronca (no tak 1.85 minimum) bylby moim zdaniem jak znalazł. Np z Barzaglim, ktory 1.95 moze nie ma, ale jest wysoki - 1.86, i dobrze gra glowa. Caceres na srodek :!:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:30

Krasic dołącza do Motty, Amauriego, Iaquinty, Grosso i Toniego. Jezu, żeby sprzedać ich wszstkich za 15 mln/wymienić na kogoś porządnego to już będzie zajo.

Kupić Caceresa, mimo wszystko zostawić Bonucciego do końca sezonu.

Powiem Wam że chciałbym Torresa. On ma klasę i Matriego zostawia w przedbiegach, Borriello zresztą też. Ale to niestety mało realne, mimo że byłby relatywnie tani.

Ciekawe czy Zieglera możnaby ściągnąć z wypożyczenia teraz? On i DC na lewą a w środku Barzagli z Chiellinim, bo Bonucci to na kilka meczów powinien na ławie zasiąść.

Z Juve na dobre i złe!
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:46

Ktoś tu mówił że nie ma ciśnienia na środkowego pomocnika ? Chyba jednak jest. Widać było to strasznie w dzisiejszym meczu, że brakuje kogoś świeżego. Kogoś kto mógłby wejść w trakcie takiego meczu i nie zmniejszyć poziomu gdzie zarówno i Marchisio i Pirlo byli do zmiany.

Boje się że ten półśrodek zwany Boriello to większy tur niż Amauri i to że nie grał w Romie bo go trener nie widział, to chyba dobrze znaczy o trenerze.

De Ceglie dobry zmiennik, jednak gdy chcemy chociaż powalczyć o te 2 miejsce to sry. Kielon wraca do środka i na gwałt lewy obrońca.

Niestety bez wzmocnień, nie wejdziemy do Ligi mistrzów. Każda kolejna zmiana zmniejszała jakość gry o 1/4. Może po za Alexem

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:48

Caceres i Guarin i byłbym bardzo zadowolony. Pierwszego większość z nas zna, drugi na prawdę mi zaimponował jak oglądałem mecze Porto z jego udziałem, dobre warunki fizyczne w porównaniu z naszymi innymi środkowymi, obecnie wolałbym jego u boku Vidala i Marchisio, zamiast Pirlo i tej jego nadmiernej wręcz "oazy spokoju".

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:56

Niestety obaj na raz to Oni na pewno nie przyjdą

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:02

WojtinhoFCJ pisze:Krasic dołącza do Motty, Amauriego, Iaquinty, Grosso i Toniego. Jezu, żeby sprzedać ich wszstkich za 15 mln/wymienić na kogoś porządnego to już będzie zajo.
No byłoby zajo, tyle że jedyny, który jest cokolwiek warty to Krasic a i tak za niego nikt 15 nie da. Motta to pewnie będzie wypożyczany do końca kontraktu a reszta odejdzie za darmo [lub po dopłaceniu "na zachętę"].
Przykre ale prawdziwe :roll:
bramek pisze:Ktoś tu mówił że nie ma ciśnienia na środkowego pomocnika ? Chyba jednak jest.
No ja zasadniczo po tym meczu zrozumiałem dlaczego Marotta ostatnio bardziej niż obrońcy zaczął szukać pomocnika. Ale niech przygląda się trochę lepszym niż Pizarro, bo rezerwowy z Romy to może fajne zastępstwo ale my to już bardziej potrzebujemy kogoś do pierwszego składu.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:04

Marotta ma niezły ból głowy.Moim zdaniem nie ma sensu zostawiać Krasicia do lata.Zimą obrońca i środkowy pomocnik ,a latem potrzebujemy typowego snajpera i na prawdę dobrego prawoskrzydłowego.

Jeżeli chodzi o obronę to wolałbym lewego-pół-lewego Bochettiego niż Caceresa.Dodatkowo nie zajmowałby miejsca non-eu i można by ściągnąć Guarina.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:20

A ja sie dalej upieram, ze przydalby sie Nam ktos silny fizycznie do pomocy. Ktos, kto potrafi zarowno badzo dobrze grac tuz przed obrona i wspomagac defensywe jak i podac pilke do przodu.

Nasza taktyka poza tym ma jedna, bardzo powazna wade. Gramy ofensywnie, z poszanowaniem pilki i kontrola wydarzen na boisku, a nie mamy tak naprawde zadnego gwiazdora w ataku. Jesli opieramy bardzo duza czesc Naszych ofensywnych zapedow na tej osamotnionej 9, a takze wiele od tego gracza zalezy, to powinien tam wystepowac ktos z absolutnego swiatowego topu. Matri to fajny napastnik, ale duzo lepiej by sie spisywal gdybysmy grali 2 z przodu. Mysle, ze on mimo faktu, ze strzela bramki, to przy dalszej eksploatacji 4141 bedzie coraz bardziej zagubiony, tak jak swego czasu stalo sie to z Gilardino w Milanie.

Caceres + srodkowy pomocnik + wielka gwiazda na pozycje 9.

To, moim zdaniem, Nasze trzy glowne cele na zime i lato. Reszta jest wzgledna.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:25

Swoją drogą ,czy Astori nie jest do wyciągnięcia za free latem?Jeśli tak Marotta musi o niego powalczyć.Naingollan to fajny chłopak ,ale kiedy dziś lepiej się mu przyjrzałem ,widzę ,że w ofensywie nam nic nie da.Chociaż na pewno będzie lepszy od Pizzaro czy Behramiego.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:31

Szaq pisze:Swoją drogą ,czy Astori nie jest do wyciągnięcia za free latem?
Tak, ponoć jest. Ja bym go chętnie widział w miejsce Bonucciego. Obojętnie czy za darmo czy za 10mln.

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:33

Ouh_yeah pisze:
Szaq pisze:Swoją drogą ,czy Astori nie jest do wyciągnięcia za free latem?
Tak, ponoć jest. Ja bym go chętnie widział w miejsce Bonucciego. Obojętnie czy za darmo czy za 10mln.
Chętny na niego jest Milan, a szczerze wątpię, aby Marotta wygrał z nimi walkę.

Zablokowany