Wszystko o Squadra Azzurra
- Il Fenomeno
- Juventino
Tavecchio podał się do dymisji!

- pablo1503
- Juventino
:shock:Il Fenomeno pisze:Tavecchio podał się do dymisji!
Nie sądziłem, że ci ludzie mają chociaż odrobinę honoru. Mam nadzieję, że jego pałeczkę przejmie ktoś, kto naprawdę chce dobrze dla dobra włoskiej piłki. :hellyes:

- LordJuve
- Juventino
Skąd wiesz, czy ktoś/coś go nie zmusiło do dymisji? Jego motywacja jest niewiadomą. Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć, czy wziął jakąś odprawę i jaka jest jej wysokość. Dopiero mając te informacje pisałbym o honorze etc.pablo1503 pisze::shock:Il Fenomeno pisze:Tavecchio podał się do dymisji!
Nie sądziłem, że ci ludzie mają chociaż odrobinę honoru. Mam nadzieję, że jego pałeczkę przejmie ktoś, kto naprawdę chce dobrze dla dobra włoskiej piłki. :hellyes:
Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.
- pumex
- Juventino
Jaja sobie robisz, Lordzie? Największy koszmar dla Juve to wizja Agnelliego odchodzącego z klubu na stanowisko prezesa włoskiej federacji. Mam nadzieję, że nie dojdzie do takiego scenariusza, bo byłoby to gigantyczną stratą dla Juventusu.LordJuve pisze:Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.

- LordJuve
- Juventino
Nie jestem pewien, czy jaja. Tak sobie myślę, że mocna i przychylna nam federacja to coś, co działałoby na korzyść Juve. Kierować klubem zawsze można z drugiego rzędu. Agnelli mógłby być szarą eminencją. Nie wiem tylko, kto miałby go oficjalnie zastąpić.pumex pisze:Jaja sobie robisz, Lordzie? Największy koszmar dla Juve to wizja Agnelliego odchodzącego z klubu na stanowisko prezesa włoskiej federacji. Mam nadzieję, że nie dojdzie do takiego scenariusza, bo byłoby to gigantyczną stratą dla Juventusu.LordJuve pisze:Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.
Tak czy inaczej to są rozważania teoretyczne, bo AA ma przecież roczny zakaz wstępu do FIGC.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
LordJuve pisze:Nie jestem pewien, czy jaja. Tak sobie myślę, że mocna i przychylna nam federacja to coś, co działałoby na korzyść Juve. Kierować klubem zawsze można z drugiego rzędu. Agnelli mógłby być szarą eminencją. Nie wiem tylko, kto miałby go oficjalnie zastąpić.pumex pisze:Jaja sobie robisz, Lordzie? Największy koszmar dla Juve to wizja Agnelliego odchodzącego z klubu na stanowisko prezesa włoskiej federacji. Mam nadzieję, że nie dojdzie do takiego scenariusza, bo byłoby to gigantyczną stratą dla Juventusu.LordJuve pisze:Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.
Tak czy inaczej to są rozważania teoretyczne, bo AA ma przecież roczny zakaz wstępu do FIGC.
Pewne jest, że zastąpił by go Nedved który jest przymierzany do tej roli. Jakby to wyszło to już inna para kaloszy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no ciekawe czy to efekt tego, że żaden trener nie chciał przyjść a FIGC nie stać by płacić za odprawy za zerwanie kontraktów o czym gadał ostatnio czy po prostu zostało to wymuszone mimo to...
Włosi mogliby Bońka podkupić
@Poprostu: pewnie Grygera byłby jego zastępcą a w lecie kupilibyśmy Schicka za 60 melonów
Włosi mogliby Bońka podkupić

@Poprostu: pewnie Grygera byłby jego zastępcą a w lecie kupilibyśmy Schicka za 60 melonów
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
wczoraj w Cafe Futbol sekretarz generalny PZPN, Maciej Sawicki powiedział, że Polska prowadzi rozmowy dot. sparingu z reprezentacją Włoch przed MŚ ale jest problem bo Włosi chcą żeby był to pożegnalnym mecz Buffona więc chcą grać u siebie a Polacy oczywiście chcą grać wszystko u siebie (bo jak wyliczyli z tego mają największą kasę ale mniejsza o powody) - słyszał ktoś coś o tym, że Buffon miałby zagrać w kadrze jeszcze raz?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Piotr Juvefan
- Juventino
No chyba jakieś pożegnanie z kadrą jest oczywiste. Skoro Włosi chcą pożegnać Buffona u siebie a Polska chce się przygotowywać do Mundialu u siebie to niestety nasza kadra nie pożegna Buffona tylko ktoś inny.Maly pisze:wczoraj w Cafe Futbol sekretarz generalny PZPN, Maciej Sawicki powiedział, że Polska prowadzi rozmowy dot. sparingu z reprezentacją Włoch przed MŚ ale jest problem bo Włosi chcą żeby był to pożegnalnym mecz Buffona więc chcą grać u siebie a Polacy oczywiście chcą grać wszystko u siebie (bo jak wyliczyli z tego mają największą kasę ale mniejsza o powody) - słyszał ktoś coś o tym, że Buffon miałby zagrać w kadrze jeszcze raz?

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Kilka dni temu o tym mówił. Jak będzie potrzebny nowemu trenerowi i dostanie powołanie to nie odmówi.
tu wypowiedź.
tu wypowiedź.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bez sensu, w przypadku Buffona nie spodziewałem się, że zachowa się jak rozkapryszony nastolatek...albo kończy ta karierę albo nie, jak widać chyba nie do końca rozumiał co tak naprawdę mówi.
A na marginesie, niech sobie daruje bo trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Nie da już jakości jakiej nie daliby inni bramkarze a za ryj też nikogo nie weźmie.
A na marginesie, niech sobie daruje bo trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Nie da już jakości jakiej nie daliby inni bramkarze a za ryj też nikogo nie weźmie.

- mateo369
- Juventino
Weź pod uwagę fakt, że mówisz o najlepszym zawodniku Serie A poprzedniego sezonu. Triumf może nieco naciągany, ale na pewno nie dostał go za zasługi czy w nagrodę na zwieńczenie kariery. Inna sprawa, ze jeśli by wrócił to byłby trochę niekonsekwentny, choć kto wie jak się na takie powroty we Włoszech patrzy, może zupełnie inaczej niż w Polsce?MRN pisze:A na marginesie, niech sobie daruje bo trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.
że hę? Wymień lepszego lub chociaż na tym samym poziomie włoskiego bramkarza. Młokosa z Milanu sobie daruj, za małe doświadczenie, choć w sumie przy Gigim każdy ma za małeMRN pisze:Nie da już jakości jakiej nie daliby inni bramkarze a za ryj też nikogo nie weźmie.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Maly
- Juventino
Pirlo też tak kończył karierę po MS2014, że wracał
Barzagli po ME2016 też kończył a później był podstawowym zawodnikiem za Ventury
Buffon powiedział, że nie zagra w oficjalnym meczu, towarzyski taki nie jest i wiadomo, że to byłby występ na zasadzie Boruca, w każdym innym przypadku byłoby to niepotrzebne chyba, że nowy selekcjoner widziałby go w sztabie jak już zawiesi buty na kołku więc chciałby go mieć po prostu na zgrupowaniach od początku
grać powinien młody, ma teraz towarzyskie i Ligę Narodów (tak to się nazywa?) na nabranie ogłady i zgranie z obroną, trzeba go wykorzystać a nie puszczać Buffona tylko po to by śrubował rekord
Barzagli po ME2016 też kończył a później był podstawowym zawodnikiem za Ventury

Buffon powiedział, że nie zagra w oficjalnym meczu, towarzyski taki nie jest i wiadomo, że to byłby występ na zasadzie Boruca, w każdym innym przypadku byłoby to niepotrzebne chyba, że nowy selekcjoner widziałby go w sztabie jak już zawiesi buty na kołku więc chciałby go mieć po prostu na zgrupowaniach od początku
grać powinien młody, ma teraz towarzyskie i Ligę Narodów (tak to się nazywa?) na nabranie ogłady i zgranie z obroną, trzeba go wykorzystać a nie puszczać Buffona tylko po to by śrubował rekord
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Masz na myśli ostatni plebiscyt, ok ale wiesz, że najlepszym bramkarzem Serie A poprzedniego sezonu był Szczęsny ?mateo369 pisze:Weź pod uwagę fakt, że mówisz o najlepszym zawodniku Serie A
Buffona bardzo szanuję, naprawdę ale Italia nie gra w wielkim turnieju więc jest okazja aby młody z Milanu się ogrywał. Buffon i tak już kończy w ogóle karierę więc po co ma zajmować miejsce w bramce w meczach w których doświadczenie może nabyć młody ? Przecież to bez sensu.