Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 13:54

Tavecchio podał się do dymisji!

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 14:06

Il Fenomeno pisze:Tavecchio podał się do dymisji!
:shock:

Nie sądziłem, że ci ludzie mają chociaż odrobinę honoru. Mam nadzieję, że jego pałeczkę przejmie ktoś, kto naprawdę chce dobrze dla dobra włoskiej piłki. :hellyes:

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 14:11

pablo1503 pisze:
Il Fenomeno pisze:Tavecchio podał się do dymisji!
:shock:

Nie sądziłem, że ci ludzie mają chociaż odrobinę honoru. Mam nadzieję, że jego pałeczkę przejmie ktoś, kto naprawdę chce dobrze dla dobra włoskiej piłki. :hellyes:
Skąd wiesz, czy ktoś/coś go nie zmusiło do dymisji? Jego motywacja jest niewiadomą. Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć, czy wziął jakąś odprawę i jaka jest jej wysokość. Dopiero mając te informacje pisałbym o honorze etc.

Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 14:18

LordJuve pisze:Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.
Jaja sobie robisz, Lordzie? Największy koszmar dla Juve to wizja Agnelliego odchodzącego z klubu na stanowisko prezesa włoskiej federacji. Mam nadzieję, że nie dojdzie do takiego scenariusza, bo byłoby to gigantyczną stratą dla Juventusu.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 14:23

pumex pisze:
LordJuve pisze:Natomiast osobą, której zależy na włoskiej piłce jest z pewnością Andrea Agnelli, ale on chyba ma wyrok i nie może przejąć zwolnionego stołka? Szkoda.
Jaja sobie robisz, Lordzie? Największy koszmar dla Juve to wizja Agnelliego odchodzącego z klubu na stanowisko prezesa włoskiej federacji. Mam nadzieję, że nie dojdzie do takiego scenariusza, bo byłoby to gigantyczną stratą dla Juventusu.
Nie jestem pewien, czy jaja. Tak sobie myślę, że mocna i przychylna nam federacja to coś, co działałoby na korzyść Juve. Kierować klubem zawsze można z drugiego rzędu. Agnelli mógłby być szarą eminencją. Nie wiem tylko, kto miałby go oficjalnie zastąpić.

Tak czy inaczej to są rozważania teoretyczne, bo AA ma przecież roczny zakaz wstępu do FIGC.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 14:43

LordJuve pisze:
pumex pisze:
Nie jestem pewien, czy jaja. Tak sobie myślę, że mocna i przychylna nam federacja to coś, co działałoby na korzyść Juve. Kierować klubem zawsze można z drugiego rzędu. Agnelli mógłby być szarą eminencją. Nie wiem tylko, kto miałby go oficjalnie zastąpić.

Tak czy inaczej to są rozważania teoretyczne, bo AA ma przecież roczny zakaz wstępu do FIGC.

Pewne jest, że zastąpił by go Nedved który jest przymierzany do tej roli. Jakby to wyszło to już inna para kaloszy.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 14:50

no ciekawe czy to efekt tego, że żaden trener nie chciał przyjść a FIGC nie stać by płacić za odprawy za zerwanie kontraktów o czym gadał ostatnio czy po prostu zostało to wymuszone mimo to...

Włosi mogliby Bońka podkupić ;)

@Poprostu: pewnie Grygera byłby jego zastępcą a w lecie kupilibyśmy Schicka za 60 melonów

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2017, 17:17

Szok, że Tavecchio wreszcie ustąpił i teraz może być tylko lepiej. Widziałbym Albertiniego na tym stanowisku.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2017, 21:37

wczoraj w Cafe Futbol sekretarz generalny PZPN, Maciej Sawicki powiedział, że Polska prowadzi rozmowy dot. sparingu z reprezentacją Włoch przed MŚ ale jest problem bo Włosi chcą żeby był to pożegnalnym mecz Buffona więc chcą grać u siebie a Polacy oczywiście chcą grać wszystko u siebie (bo jak wyliczyli z tego mają największą kasę ale mniejsza o powody) - słyszał ktoś coś o tym, że Buffon miałby zagrać w kadrze jeszcze raz?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2017, 21:48

Maly pisze:wczoraj w Cafe Futbol sekretarz generalny PZPN, Maciej Sawicki powiedział, że Polska prowadzi rozmowy dot. sparingu z reprezentacją Włoch przed MŚ ale jest problem bo Włosi chcą żeby był to pożegnalnym mecz Buffona więc chcą grać u siebie a Polacy oczywiście chcą grać wszystko u siebie (bo jak wyliczyli z tego mają największą kasę ale mniejsza o powody) - słyszał ktoś coś o tym, że Buffon miałby zagrać w kadrze jeszcze raz?
No chyba jakieś pożegnanie z kadrą jest oczywiste. Skoro Włosi chcą pożegnać Buffona u siebie a Polska chce się przygotowywać do Mundialu u siebie to niestety nasza kadra nie pożegna Buffona tylko ktoś inny.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2017, 11:25

Kilka dni temu o tym mówił. Jak będzie potrzebny nowemu trenerowi i dostanie powołanie to nie odmówi.
tu wypowiedź.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2017, 11:37

Bez sensu, w przypadku Buffona nie spodziewałem się, że zachowa się jak rozkapryszony nastolatek...albo kończy ta karierę albo nie, jak widać chyba nie do końca rozumiał co tak naprawdę mówi.

A na marginesie, niech sobie daruje bo trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Nie da już jakości jakiej nie daliby inni bramkarze a za ryj też nikogo nie weźmie.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2017, 12:20

MRN pisze:A na marginesie, niech sobie daruje bo trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.
Weź pod uwagę fakt, że mówisz o najlepszym zawodniku Serie A poprzedniego sezonu. Triumf może nieco naciągany, ale na pewno nie dostał go za zasługi czy w nagrodę na zwieńczenie kariery. Inna sprawa, ze jeśli by wrócił to byłby trochę niekonsekwentny, choć kto wie jak się na takie powroty we Włoszech patrzy, może zupełnie inaczej niż w Polsce?
MRN pisze:Nie da już jakości jakiej nie daliby inni bramkarze a za ryj też nikogo nie weźmie.
że hę? Wymień lepszego lub chociaż na tym samym poziomie włoskiego bramkarza. Młokosa z Milanu sobie daruj, za małe doświadczenie, choć w sumie przy Gigim każdy ma za małe :)

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2017, 14:46

Pirlo też tak kończył karierę po MS2014, że wracał
Barzagli po ME2016 też kończył a później był podstawowym zawodnikiem za Ventury ;)

Buffon powiedział, że nie zagra w oficjalnym meczu, towarzyski taki nie jest i wiadomo, że to byłby występ na zasadzie Boruca, w każdym innym przypadku byłoby to niepotrzebne chyba, że nowy selekcjoner widziałby go w sztabie jak już zawiesi buty na kołku więc chciałby go mieć po prostu na zgrupowaniach od początku

grać powinien młody, ma teraz towarzyskie i Ligę Narodów (tak to się nazywa?) na nabranie ogłady i zgranie z obroną, trzeba go wykorzystać a nie puszczać Buffona tylko po to by śrubował rekord

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2017, 16:16

mateo369 pisze:Weź pod uwagę fakt, że mówisz o najlepszym zawodniku Serie A
Masz na myśli ostatni plebiscyt, ok ale wiesz, że najlepszym bramkarzem Serie A poprzedniego sezonu był Szczęsny ?

Buffona bardzo szanuję, naprawdę ale Italia nie gra w wielkim turnieju więc jest okazja aby młody z Milanu się ogrywał. Buffon i tak już kończy w ogóle karierę więc po co ma zajmować miejsce w bramce w meczach w których doświadczenie może nabyć młody ? Przecież to bez sensu.

Obrazek
ODPOWIEDZ