Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja się zastanawiam kogo my sprzedamy, aby wykonać te 5 transferów i nie chodzi mi tu o finanse, tylko o ilość zawodników możliwych do zgłoszenia.
Jeżeli kupimy Szczęsnego, MDS (na co rzeczywiście wszystko wskazuje) i 3 panów X, sprzedamy Lichta, Leminę i nie zgłosimy Mandragory to wciąż będziemy mieli o 2 zawodników za dużo... Może nie zgłosimy Pjacy do rozgrywek, może wypożyczymy Betancura, może Sturaro/Rincon polecą. W każdym razie przed Marottą bardzo dużo transakcji out i o to już można zacząć drżeć, bo pewnie trzeba będzie się tych pionków pozbyć za bezcen, nie tylko my umiemy dodawać i odejmować, wszyscy wiedzą, że będziemy mieć nadmiar zawodników, będą czekać do samego końca, aby zejść z ceną...
Jeżeli kupimy Szczęsnego, MDS (na co rzeczywiście wszystko wskazuje) i 3 panów X, sprzedamy Lichta, Leminę i nie zgłosimy Mandragory to wciąż będziemy mieli o 2 zawodników za dużo... Może nie zgłosimy Pjacy do rozgrywek, może wypożyczymy Betancura, może Sturaro/Rincon polecą. W każdym razie przed Marottą bardzo dużo transakcji out i o to już można zacząć drżeć, bo pewnie trzeba będzie się tych pionków pozbyć za bezcen, nie tylko my umiemy dodawać i odejmować, wszyscy wiedzą, że będziemy mieć nadmiar zawodników, będą czekać do samego końca, aby zejść z ceną...
- Vincitore
- Juventino
Swoją drogą Balde Keita pięknie strollował Inter. Poleciał do Mediolanu z dziewczyną na jednodniowy urlop, media anonsowały transfer do Interu, a on jeszcze hurtowo lajkował komentarze kibiców, którzy go witali na Meazza. Wrócił już do treningów z Lazio.
To 50+ mln to chyba jakiś Inaki Williams, bo za te cene możemy najwyżej kupić koszulkę Kroosa.
btw
To 50+ mln to chyba jakiś Inaki Williams, bo za te cene możemy najwyżej kupić koszulkę Kroosa.
btw

Ostatnio zmieniony 17 lipca 2017, 22:41 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Poważnie z tym Keitą? Jeśli to prawda to trolling swoją drogą, ale w dalszym ciągu bylibyśmy w orbicie wokół tego gracza.Vincitore pisze:Swoją drogą Balde Keita pięknie strollował Inter. Poleciał do Mediolanu z dziewczyną na jednodniowy urlop, media anonsowały transfer do Interu, a on jeszcze hurtowo lajkował komentarze kibiców, którzy go witali na Meazza. Wrócił już do treningów z Lazio.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Bramkarze (2): Buffon, SzczęsnyUrbi27 pisze:Ja się zastanawiam kogo my sprzedamy, aby wykonać te 5 transferów i nie chodzi mi tu o finanse, tylko o ilość zawodników możliwych do zgłoszenia.
Prawi obrońcy (2): De Sciglio, Lichtsteiner
Środkowi obrońcy (4): Chiellini, Barzagli, Benatia, Rugani
Lewi obrońcy (2): A.Sandro, Asamoah
Środkowi pomocnicy (5/6): Pjanic, Khedira, Marchisio (wychowanek), Rincon, Sturaro, Lemina
Ofensywni pomocnicy (4): Dybala, D.Costa, Cuadrado, Pjaca
Napastnicy (2): Higuain, Mandzukic
Mamy 21 miejsc dla NIE wychowanków, więc w tej chwili tak jakby nie mamy już miejsca dla nikogo. Kolejny prawy obrońca musi przyjść za Lichtsteinera, a środkowy pomocnik i Bernardeschi za Leminę i Sturaro (Rincon nie odejdzie po roku). Jak nie Lemina i Sturaro, to możemy faktycznie wypożyczyć Pjacę do jakiegoś średniaka w Serie A.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2017, 22:43 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.
- zuravski
- Juventino
Bonucci out, Alves out, Mandragora wypożyczenie Genoa, Lemina, Rincon, Lichsteiner out. Sturaro pewnie pozostanie. Gdzie widzisz problem?Urbi27 pisze:Ja się zastanawiam kogo my sprzedamy, aby wykonać te 5 transferów i nie chodzi mi tu o finanse, tylko o ilość zawodników możliwych do zgłoszenia.
- zuravski
- Juventino
50 mln plus bonusy to jak nic pasuje do Rakitica o którym wspominałem tutaj. Iniesta to na pewno nie bedzie. Kovacic to jednak kot w worku i koszt około 30 melonów. Oby tylko nie Andre Gomes i tego typu wynalazki...tomassi14 pisze:oby to nie byl rakitic
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
W tym, że nie uwzględnialem już Bonu i Alvesa, licząc ich jako sprzedanych. Lemina i Licht dla mnie również jest oczywiste, że odejdą i do tego muszą jeszcze wypożyczyć Mandragorę i sprzedać Rincona/Sturaro. Nie mówię, że jest to niemożliwe, tylko przed nami jeszcze 4 transfery out. Znacznie łatwiej sprzedać Bonu zresztą po niewygórowanej cenie i rozwiązać kontrakt z Alvesem, niż wyciągnąć jakieś sensowe pieniądze z pozostałych maruderów, których mamy. Obawiam się, że na końcu okienko będziemy musieli ich oddawać po ultra promocyjnych cenach. Zresztą może to być także powód przeciągających się negocjacji transferów in, jak zostaną potwierdzone przez klub to będzie już jasne, ze kogoś musimy się pozbyć, a tak wciąż są to tylko spekulacje i nie dajemy przewagi negocjacyjnej drugiej stronie.zuravski pisze:Bonucci out, Alves out, Mandragora wypożyczenie Genoa, Lemina, Rincon, Lichsteiner out. Sturaro pewnie pozostanie. Gdzie widzisz problem?Urbi27 pisze:Ja się zastanawiam kogo my sprzedamy, aby wykonać te 5 transferów i nie chodzi mi tu o finanse, tylko o ilość zawodników możliwych do zgłoszenia.
- tomassi14
- Juventino
to napewno nie iguain pomocy....pozatym kroos'a to juz chyba w hiszpanii nie ma? oni chyba w usa sa :czytaj: :czytaj:zuravski pisze:50 mln plus bonusy to jak nic pasuje do Rakitica o którym wspominałem tutaj. Iniesta to na pewno nie bedzie. Kovacic to jednak kot w worku i koszt około 30 melonów. Oby tylko nie Andre Gomes i tego typu wynalazki...tomassi14 pisze:oby to nie byl rakitic
- zuravski
- Juventino
Urbi27 pisze:W tym, że nie uwzględnialem już Bonu i Alvesa, licząc ich jako sprzedanych. Lemina i Licht dla mnie również jest oczywiste, że odejdą i do tego muszą jeszcze wypożyczyć Mandragorę i sprzedać Rincona/Sturaro. Nie mówię, że jest to niemożliwe, tylko przed nami jeszcze 4 transfery out. Znacznie łatwiej sprzedać Bonu zresztą po niewygórowanej cenie i rozwiązać kontrakt z Alvesem, niż wyciągnąć jakieś sensowe pieniądze z pozostałych maruderów, których mamy. Obawiam się, że na końcu okienko będziemy musieli ich oddawać po ultra promocyjnych cenach. Zresztą może to być także powód przeciągających się negocjacji transferów in, jak zostaną potwierdzone przezzuravski pisze:Bonucci out, Alves out, Mandragora wypożyczenie Genoa, Lemina, Rincon,Urbi27 pisze:Ja się zastanawiam kogo my sprzedamy, aby wykonać te 5 transferów i nie chodzi mi tu o finanse, tylko o ilość zawodników możliwych do zgłoszenia.
out. Sturaro pewnie pozostanie. Gdzie widzisz problem?
klub to będzie już jasne, ze kogoś musimy się pozbyć, a tak wciąż są to tylko
spekulacje i nie dajemy przewagi negocjacyjnej drugiej stronie.
Dlatego do pozyskania Berny ktoś na bank zostanie włączony. Niech to bedzie Rincon bo za Sturaro mysle ze 10 maksymalnie da sie wyciągnąć i ktoś sie znajdzie. Np Mancini i zenit albo Szachtar. Z lemina mysle ze opcja watford albo valencia jest całkiem realna nawet za te 12-15 melonów będziemy na plus biorąc pod uwagę ile on kosztował. Mysle ze wszystko jest powoli dogrywane No chyba ze zarząd nad w ch..a robi i pozostaniemy z taka pomocą ale mam nadzieje Że maja ambitne plany i sie powoli rozprawia z tym. Lichy pewnie do odstrzału jeśli ds i cancelo przyjdzie. Prawdopodobnie za porozumieniem stron rozwiązany zostanie kontrakt bo na kasę nie ma co liczyć.
- zuravski
- Juventino
Zgadzam sie ze igłajnem pomocy to on nie jest, ale przy tych dwóch pomocnikach naprawdę nie wiem kto byłby topem serio. Kroos niby top, ale ta formacja go wyklucza(tak wiem jakość przede wszystkim). Wiadomo ze teraz zmienianie formacji niosłoby duże ryzyko ale wtedy kwestia igłajna pomocy byłaby dużo bardziej realna bo taki Matic np przy pjanicu i verrattim wyglądałby dużo ciekawiej niz z samym Bośniakiemtomassi14 pisze:to napewno nie iguain pomocy....pozatym kroos'a to juz chyba w hiszpanii nie ma? oni chyba w usa sa :czytaj: :czytaj:zuravski pisze:50 mln plus bonusy to jak nic pasuje do Rakitica o którym wspominałem tutaj. Iniesta to na pewno nie bedzie. Kovacic to jednak kot w worku i koszt około 30 melonów. Oby tylko nie Andre Gomes i tego typu wynalazki...tomassi14 pisze:oby to nie byl rakitic

- Virgil
- Juventino
Jedyny gracz, który pasuje do naszej pomocy w Hiszpanii to Saul ale jakoś nie widzę jak Atleti go oddaje, chociaż kupili Fabinho, więc kto wie, ale to by było za piękne aby było prawdziwe.
Kroosa nie kupimy, drogi, Real go nie odda i jakoś do naszego aktualnego ustawienia pomocy nie pasuje to większa szansa jest na Saula niż na Niemca.
Kroosa nie kupimy, drogi, Real go nie odda i jakoś do naszego aktualnego ustawienia pomocy nie pasuje to większa szansa jest na Saula niż na Niemca.
- Santos
- Juventino
Ode mnie taka jedna uwaga, do niektórych bez przerwy narzekających tu na nasze mercato (już pomijam nawet, że w połowie lipca). Tą drużynę naprawdę trudno wzmocnić piłkarzami, którzy są dostępni na rynku.
Przypominam, że my w ubiegłym sezonie wygraliśmy SerieA i CI grając co drugi mecz na pół gwizdka, a w LM przejechaliśmy się kolejno po Porto, BARCELONIE i Monaco, przegrywając dopiero w finale z Realem, tak naprawdę jedną połówkę.
Przede wszystkim potrzebujemy szerszej kadry i wyraźnie nad tym pracujemy, a co do pierwszego składu, to mamy ewidentny problem z prawą obroną, ale na rynku chyba nie ma nikogo, kto byłby GWARANCJĄ odpowiedniego poziomu, bo chyba sami nie jesteśmy przekonani do Cancelo.
Przypominam, że my w ubiegłym sezonie wygraliśmy SerieA i CI grając co drugi mecz na pół gwizdka, a w LM przejechaliśmy się kolejno po Porto, BARCELONIE i Monaco, przegrywając dopiero w finale z Realem, tak naprawdę jedną połówkę.
Przede wszystkim potrzebujemy szerszej kadry i wyraźnie nad tym pracujemy, a co do pierwszego składu, to mamy ewidentny problem z prawą obroną, ale na rynku chyba nie ma nikogo, kto byłby GWARANCJĄ odpowiedniego poziomu, bo chyba sami nie jesteśmy przekonani do Cancelo.
- zuravski
- Juventino
Ale w jaki sposób kupili skoro maja zakaz transferowy? Czy czegoś nie rozumiem? Poza tym za Saula to mysle ze minimum 60,70 melonów po tak udanym turnieju w Polsce.Virgil pisze:Jedyny gracz, który pasuje do naszej pomocy w Hiszpanii to Saul ale jakoś nie widzę jak Atleti go oddaje, chociaż kupili Fabinho, więc kto wie, ale to by było za piękne aby było prawdziwe.