Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
:lol:stahoo pisze:Zgadzam się, jedynym ograniczeniem dla sprowadzenia 90% piłkarzy na świecie, tego lata będzie budżet (nie wiadomo jaki będzie, nie sugerujmy się 80mln€, to plota), oraz niestety Marotta. Ale ja w niego wierzę
trochę pojechałeś z tymi 90%

zgodnie z wiki, FIFA podała, że w 2006 roku razem z kobietami było na świecie 265 milionów zawodników zrzeszonych w klubach

Ale ogólnie z teorią pozytywnego myślenia, tym, że mamy już czym skusić gwiazdy się zgadzam

- jakku1
- Juventino
Szczerze to nie myslalem, ze tyle osob czyta te moje posty
Ale jestem milo zaskoczony ; ) Mysle, ze to jest dobry moment, zeby podsumowac na dzien dzisiejszy te informacje, ktore do tej pory mielismy, bo jest faktycznie spore zamieszanie. A pewnie bedzie jeszcze wieksze - maj sie zbliza i koniec ligi. Postaram sie to napisac w oparciu o newsy od ludzi jak najbardziej rzetelnych.
1. Napastnicy
- Ostatnia plotka mowi o zainteresowaniu Cavanim i ofercie, ktora mamy przygotowac (przygotowalismy? zlozylismy?) dla Napoli (tj. 25m + dwoch pilkarzy). Aha, jedno wczesniej przeoczylem. Ale nie jestem tego pewien do konca, wiec wezcie to pod uwage - Giovinco byc moze zostanie wykupiony przez Nas, a potem od razu odsprzedany albo oddany do jakiegos klubu (wlasnie Napoli).
- Wczesniej byly informacje na temat Torresa (z ktorym w kontakcie jestesmy od stycznia) i Dzeko. Ostatnio nie bylo wiecej wiesci na ten temat.
- Transfer Joveticia sie mocno oddalil. Interesowalismy sie Nim i interesujemy (Czarnogorzec jest dla Conte jednym z glownych celow), ale wszystko stoi w miejscu, bo w Violi nie ma osoby, ktora podjelaby sie najpierw negocjacji, a potem wziela na siebie odpowiedzialnosc za sprzedaz najlepszego gracza do odwiecznego rywala.
- O Suarezie nic nie wiem, chociaz byly plotki na jego temat, ale z malo wiarygodnych zrodel.
- O Van Persiem takze nic nie wiadomo. Tj. pojawiaja sie newsy na jego temat, ale od Di Marzio... Wiec wiadomo. Po co pojechal do Londynu Paratici - nie wiem. Momblano pisal o Kalou, ale brak potwierdzenia z innych zrodel tej nowinki sprawia, ze jestem sceptyczny.
- O Damiao takze nikt rzetelny nie napisal ani slowa, wiec uznac mozna, ze ten artykul w calciomercato to byl jakis tani chwyt agenta.
2. Skrzydlowi + SS
- Farfanem sie zainteresowalismy. Czy cos z tego bedzie - nie wiadomo, ale zainteresowanie jest. On bedzie mial swoja karte w reku, wiec na pewno duzo klubow bedzie chcialo go sciagnac do siebie.
- Sytuacje Muniaina monitorujemy. Tylko tyle i az tyle. Nic wiecej nie wiem.
- Robben pewnie przedluzy kontrakt z Bayernem. Rynek holenderski jest dobrze "opanowany" przez Raiole, dlatego te plotki na temat roznych zawodnikow z tego kraju pojawiaja sie tak czesto ostatnio w kontekscie Juventusu. Raiola wychowal sie bowiem w Haarlem i swego czasu mial przeciez cala kolonie holenderskich pilkarzy pod kuratela. Niemniej, Robben najpewniej przedluzy kontrakt, jego transfer do Juve bylby naprawde... niespodziewany.
- O Di Marii nic nie wiem. Chociaz gdzies tam czytalem, ze on ma bardzo duze zadania finansowe (ale nie w kontekscie Juve raczej to bylo).
3. Obroncy i pomocnicy
- Asamoah jest glownym celem i jest blisko Nas.
- Sprawe Seedorfa wyjasnialem ; )
- Jestesmy blisko pozyskania polowki Verrattiego. Wczesniej to Roma prowadzila w wyscigu o podpis tego gracza. Teraz to sie odwrocilo ; )
- O Pogbie nic wiecej, niz wiadomo, nie wiadomo. On musi sam zdecydowac, gdzie chce grac.
- Plotki o Ogbonnie i Astorim sa prawdziwe. Krazy gdzies jakas fama, ze podobno w przypadku jednego i drugiego transferu robimy sobie na zlosc z Milanem. My chcielismy Ogbonne, ale Milan sie wmieszal i cena poszla gore, a potem w ramach odwetu zrobilismy im to samo z Astorim. To nie jest sprawdzone info, wiec na razie radze traktowac te wiesci z przymrużeniem oka ; )
Na koniec napisze jeszcze dwa zdania. Wszystko sie szybko zmienia w zaleznosc od przeroznych okolicznosci (jak w zyciu), wiec trzeba byc przygotowanym na zaskoczenia - zarowno te in plus, jak i in minus. Mam nadzieje, ze w najblizszym mercato bedzie jak najwiecej zaskoczen in plus, przynajmniej jesli chodzi o Juve ; )

1. Napastnicy
- Ostatnia plotka mowi o zainteresowaniu Cavanim i ofercie, ktora mamy przygotowac (przygotowalismy? zlozylismy?) dla Napoli (tj. 25m + dwoch pilkarzy). Aha, jedno wczesniej przeoczylem. Ale nie jestem tego pewien do konca, wiec wezcie to pod uwage - Giovinco byc moze zostanie wykupiony przez Nas, a potem od razu odsprzedany albo oddany do jakiegos klubu (wlasnie Napoli).
- Wczesniej byly informacje na temat Torresa (z ktorym w kontakcie jestesmy od stycznia) i Dzeko. Ostatnio nie bylo wiecej wiesci na ten temat.
- Transfer Joveticia sie mocno oddalil. Interesowalismy sie Nim i interesujemy (Czarnogorzec jest dla Conte jednym z glownych celow), ale wszystko stoi w miejscu, bo w Violi nie ma osoby, ktora podjelaby sie najpierw negocjacji, a potem wziela na siebie odpowiedzialnosc za sprzedaz najlepszego gracza do odwiecznego rywala.
- O Suarezie nic nie wiem, chociaz byly plotki na jego temat, ale z malo wiarygodnych zrodel.
- O Van Persiem takze nic nie wiadomo. Tj. pojawiaja sie newsy na jego temat, ale od Di Marzio... Wiec wiadomo. Po co pojechal do Londynu Paratici - nie wiem. Momblano pisal o Kalou, ale brak potwierdzenia z innych zrodel tej nowinki sprawia, ze jestem sceptyczny.
- O Damiao takze nikt rzetelny nie napisal ani slowa, wiec uznac mozna, ze ten artykul w calciomercato to byl jakis tani chwyt agenta.
2. Skrzydlowi + SS
- Farfanem sie zainteresowalismy. Czy cos z tego bedzie - nie wiadomo, ale zainteresowanie jest. On bedzie mial swoja karte w reku, wiec na pewno duzo klubow bedzie chcialo go sciagnac do siebie.
- Sytuacje Muniaina monitorujemy. Tylko tyle i az tyle. Nic wiecej nie wiem.
- Robben pewnie przedluzy kontrakt z Bayernem. Rynek holenderski jest dobrze "opanowany" przez Raiole, dlatego te plotki na temat roznych zawodnikow z tego kraju pojawiaja sie tak czesto ostatnio w kontekscie Juventusu. Raiola wychowal sie bowiem w Haarlem i swego czasu mial przeciez cala kolonie holenderskich pilkarzy pod kuratela. Niemniej, Robben najpewniej przedluzy kontrakt, jego transfer do Juve bylby naprawde... niespodziewany.
- O Di Marii nic nie wiem. Chociaz gdzies tam czytalem, ze on ma bardzo duze zadania finansowe (ale nie w kontekscie Juve raczej to bylo).
3. Obroncy i pomocnicy
- Asamoah jest glownym celem i jest blisko Nas.
- Sprawe Seedorfa wyjasnialem ; )
- Jestesmy blisko pozyskania polowki Verrattiego. Wczesniej to Roma prowadzila w wyscigu o podpis tego gracza. Teraz to sie odwrocilo ; )
- O Pogbie nic wiecej, niz wiadomo, nie wiadomo. On musi sam zdecydowac, gdzie chce grac.
- Plotki o Ogbonnie i Astorim sa prawdziwe. Krazy gdzies jakas fama, ze podobno w przypadku jednego i drugiego transferu robimy sobie na zlosc z Milanem. My chcielismy Ogbonne, ale Milan sie wmieszal i cena poszla gore, a potem w ramach odwetu zrobilismy im to samo z Astorim. To nie jest sprawdzone info, wiec na razie radze traktowac te wiesci z przymrużeniem oka ; )
Na koniec napisze jeszcze dwa zdania. Wszystko sie szybko zmienia w zaleznosc od przeroznych okolicznosci (jak w zyciu), wiec trzeba byc przygotowanym na zaskoczenia - zarowno te in plus, jak i in minus. Mam nadzieje, ze w najblizszym mercato bedzie jak najwiecej zaskoczen in plus, przynajmniej jesli chodzi o Juve ; )
- Dolce Vita
- Juventino
Podobno Robben poinformował Juve, że zostanie w Bayernie poprzez...SMS
pełna profeska, nie ma co.
- Mate.G
- Juventino
jak trzeba być inteligentnym zeby sie domyślec iz to plota ?
Bild nawet nie wie z jakiej sieci ma Robben numer to niby skąd moga wiedziec co pisal

Bild nawet nie wie z jakiej sieci ma Robben numer to niby skąd moga wiedziec co pisal

- Dolce Vita
- Juventino
Możliwe. Nie pisałem, że jestem święcie przekonany iż to prawda. Ikonki nie widzisz?Mate.G pisze:jak trzeba być inteligentnym zeby sie domyślec iz to plota ?
![]()
- Mate.G
- Juventino
Tudzież nigdzie nie jest wspomniane w moim poście, ze jest to do ciebie.
Ogolnie rzecz ujmując kto w te ploty wierzy
nie wiem :snooty:
Ogolnie rzecz ujmując kto w te ploty wierzy

nie wiem :snooty:
- Dolce Vita
- Juventino
Nieważne kto w nie wierzy. Ważne kto je czyta
show must go on. Kuśwa, kto w ogóle wymyślił plotkę? Okres transferowy bez plotek? Marzenie. 100% pewnych informacji 

- Pan Mietek
- Juventino
Boooooże ten temat schodzi na psy. Z reguły czytam wszystko co się tutaj wypisuje ale nie mam siły.
Tak pobieżnie bez cytowania bo mi się nie chce:
1. alina niech sobie wsadzi analizy i linki z anglojęzycznych stron. Mamy pana Zambrottę - on wie lepiej
2. jakku niech nie wchodzi na włoskie fora i strony, nie ma po co bo i tak pan Z. wie lepiej co będzie
3. Te rasistowskie żarty są nieśmieszne i przekraczają pewną granicę dobrego smaku
4. Mariuszek <3 Ten mudżyn jest niemożebny po prostu
5. Jeszcze tutaj:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... z_juve.php
piszą o Ranocchi :roll: Nie to, że biorę to pod uwagę, po prostu zastanawiam się czy ktokolwiek w takie brednie uwierzy.
Tak pobieżnie bez cytowania bo mi się nie chce:
1. alina niech sobie wsadzi analizy i linki z anglojęzycznych stron. Mamy pana Zambrottę - on wie lepiej
2. jakku niech nie wchodzi na włoskie fora i strony, nie ma po co bo i tak pan Z. wie lepiej co będzie
3. Te rasistowskie żarty są nieśmieszne i przekraczają pewną granicę dobrego smaku
4. Mariuszek <3 Ten mudżyn jest niemożebny po prostu
5. Jeszcze tutaj:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... z_juve.php
piszą o Ranocchi :roll: Nie to, że biorę to pod uwagę, po prostu zastanawiam się czy ktokolwiek w takie brednie uwierzy.
- juventussek
- Juventino
Nie chciałbym Robbena mało waleczny, tak mi się wydaje ze gra pod siebie, dostanie piłkę to klapki i do przodu tyle ze ciężko mu odebrać piłkę. Wtedy to środkowi będą na stojąco grać i spoglądać na naszego dryblera jak schodzi do środka i uderza.
Plotek będzie jeszcze trochę. Armero to strzał w dziesiątkę według mnie. Właściwie na każdej pozycji przydałby się solidny zmiennik, środek zdecydowanie bo tam mamy 3 zawodników którzy ciągle grają a rezerwowi to już inna klasa. No i ten napastnik, zwinny, szybki takiego sobie wymarzyłem
. Matri to wieżowiec do głowy skoczy, waleczny, no ale nie bardzo ucieknie obrońcom i nie strzeli pewnie w róg.
Plotek będzie jeszcze trochę. Armero to strzał w dziesiątkę według mnie. Właściwie na każdej pozycji przydałby się solidny zmiennik, środek zdecydowanie bo tam mamy 3 zawodników którzy ciągle grają a rezerwowi to już inna klasa. No i ten napastnik, zwinny, szybki takiego sobie wymarzyłem

- Łukasz
- Juventino
"Podobie" mnie się. I w dodatku to nasz chłopak, z Polski.Mietson pisze: 1. alina niech sobie wsadzi analizy i linki z anglojęzycznych stron. Mamy pana Zambrottę - on wie lepiej
:lol:
Alina i jakku robią bardzo fajną robotę w tym plotkarskim temacie, dającą pewien przekrój spekulacji.
Swoją drogą Miśq w swoim besserwisserstwie powinien przemyśleć zmianę podpisu na "Zawsze wiem lepiej".
Widziałeś, jak grał u zamordysty van Gaala? Conte, ze swoim wojowniczym nastawieniem mógłby u niego wywołać tożsamą reakcję.juventussek pisze:Nie chciałbym Robbena mało waleczny, tak mi się wydaje
Takim typowym wieżowcem (jak choćby Toni) do gry "na ścianę" to on nie jest. Siłowo jest niezły, ale jego głównym atutem jest bieganie (wychodzenie na pozycje, ruchliwość), zwłaszcza gra bez piłki (pressing!). Tyle że ...no właśnie - w formie.juventussek pisze: Matri to wieżowiec do głowy skoczy, waleczny, no ale nie bardzo ucieknie obrońcom i nie strzeli pewnie w róg.
- Ivory
- Juventino
Gdy w ramach rozliczenia za Cavaniego zaproponujemy Napoli dwóch piłkarzy, to zaśmieją się nam szyderczo w twarz rzucając jeszcze: "Owszem, do oczyszczania Neapolu ze śmieci, faktycznie ostatnio rąk brakuje"jakku1 pisze:Ostatnia plotka mowi o zainteresowaniu Cavanim i ofercie, ktora mamy przygotowac (przygotowalismy? zlozylismy?) dla Napoli (tj. 25m + dwoch pilkarzy). Aha, jedno wczesniej przeoczylem. Ale nie jestem tego pewien do konca, wiec wezcie to pod uwage - Giovinco byc moze zostanie wykupiony przez Nas, a potem od razu odsprzedany albo oddany do jakiegos klubu (wlasnie Napoli).
Kiedyś Napoli interesowało się Giovinco, ale ostatnio jakoś cicho. Wątpię, żeby Napoli bawiło się w takie "akrobacje", plus jeszcze te 25 mln "płatne w siedmiu ratach".
jakku1 pisze:Farfanem sie zainteresowalismy. Czy cos z tego bedzie - nie wiadomo, ale zainteresowanie jest. On bedzie mial swoja karte w reku, wiec na pewno duzo klubow bedzie chcialo go sciagnac do siebie.
Kominów płacowych nie mamy, zarząd pozbył się Amauriego. Jak z Schalke to Farfan>Huntelaar
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... gbas-agent
Mozemy wykreślic Pogbe z listy naszych potencjalnych zakupow.
Mozemy wykreślic Pogbe z listy naszych potencjalnych zakupow.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Tacchinardi.
- Juventino
Nie, nie.
Ferguson powiedział, że doszedł do porozumienia z agentem zawodnika i teraz czeka na decyzje Pogby. My też pewnie doszliśmy do punktu finansowego.
@down
A kiedy mu nie zależało? Już wcześniej mówił jaki to on ma potencjał i jest graczem pierwszego składu. Sytuacja się nie zmieniła, czekamy na decyzje Pogby.
Ferguson powiedział, że doszedł do porozumienia z agentem zawodnika i teraz czeka na decyzje Pogby. My też pewnie doszliśmy do punktu finansowego.
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... -od-pogby/But he has to make that decision.
@down
A kiedy mu nie zależało? Już wcześniej mówił jaki to on ma potencjał i jest graczem pierwszego składu. Sytuacja się nie zmieniła, czekamy na decyzje Pogby.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, 22:42 przez Tacchinardi., łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli sam Ferguson doszedł do porozumienia i zapowiada mu role gracza pierwszej drużyny tzn ze zależy mu na zatrzymaniu pomocnika. Na tej podstawie stwierdzam zatem ze na 90% zostanie tam gdzie jest więc mozemy sie skupic np na Verattim ; ) W końcu ItalJuve.Tacchinardi. pisze:Nie, nie.
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... -od-pogby/But he has to make that decision.
Ad Veratti - http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... orso%C2%BB
Agent potwierdza ze trwają negocjacje z nami więc chyba zgarniemy 'nowego Pirlo'. Jak kolega po Mnie napisał... inwestujemy w młodzież o dziwo. Pieknie!
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, 22:48 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 2 razy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.