Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Tassano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 01:08

No więc w takim razie kibice reprezentacji Polski to pomyleńcy :lol: Reprezentacja to nie jest klub i nigdy nim nie będzie, choćby nie wiem co (nawet jak się z kadry robi Afrykę, jak we Francji, co jest niebywale smutne). Ale w sumie to prawda co mówisz, to nasza cecha narodowa - umniejszyć zasługi rodaków, bo w końcu na zachodzie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Żaden naród zresztą nie jest tak zawistny wobec siebie jak Polacy. Nie znam przypadków, aby np. Anglik kibicował Niemcom, bo fajnie grają w piłkę i większość to piłkarze Bayernu, a Angole źli bo są bucami itp. :lol:

Kunktatorstwo jest tutaj gnojone jak gra Juventus, ale gdy robią to Włosi to jest super... To były inne czasy, inne pokolenie, obecnie ta kadra to sami parodyści. Jestem sympatykiem kadry Italii, ale nigdy nie będę przekładał OBCEJ drużyny nad swoją. Po poniedziałku żal mi było tylko Gigiego, a z tych patałachów grających w koszulkach Squadra Azzurra grzałem, bo co innego robić, gdy ktoś tak pluje w mordę legendzie?

Liczę na medal dla Polski, bo jestem człowiekiem z tego kraju i nie życzę im źle tylko dlatego, że to modne (wiadomo, postęp). Z reprezentacji zagranicznych będę dopingował Islandię, bo to najmniejszy kraj jaki miał okazję tu gościć.

KieLoN

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 06:14

Na za dużo liczysz. Polska z takim podejściem niewiele ugra. Mecz z Czarnogórą tylko mnie w tym uświadomił. Drużyna nie ma jaj. Nasza reprezentacja jak wychodzi na prowadzenie z przyzwoitym rywalem, to automatycznie włącza sie sraczka (Portugalia, Szwajcaria) i cofanie do tyłu, rozpaczliwie bronienie własnej bramki. Remis z Kazachstanem na własne życzenie, Czarnogóra, Armenia cud 95min...
Wyobraźmy sobie, że gramy z Brazylią i oni po 20min są 2:0 do przodu. Przecież taki mecz zakończy sie kompromitacją, bo Brazylijczycy w przeciwieństwie do Polaków pójdą dalej za ciosem, a Polacy na ich miejscu cofneliby sie i bronili swojej bramki jak niepodległości.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 07:34

Tassano pisze:Liczę na medal dla Polski
:rotfl:
Chyba w bobsleje. Polacy nie wyjdą z grupy i wtedy mam nadzieję, że przestanę na każdym kroku w TV oglądać Robusi i turbogliki bo czasami boję się lodówkę otwierać co by mi tam nie zatańczyli.
Znowu będzie orgazm narodowy jak z pyrami typu Ukraina wygramy ledwie 1-0 a drugie pyry pokroju Szwajcarii pokonamy po karnych podczas których Super Fabian nawet drgnie :smile:
Nie potrafię wytłumaczyć tego dlaczego Italia wywołuje we mnie emocje a Polska nie, to stan, który zaczął swój bieg już dawno. Oglądam mecze piłkarzy ręcznych, siatkarzy ale piłka nożna polska ogranicza się u mnie do Zagłębia Lubin tylko dlatego, że 20 lat mieszkałem w Lubinie i grałem tam w najniższych klasach rozgrywkowych.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 09:09

pozwol kolego Tassano, ze kazdy bedzie kibicowal komu chce. Ja zajaralem sie wloska pilka w latach 90, gdyby nie Wlosi to bym pewnie w ogole pilki nie ogladal i np w pierwszej kolejnosci zawsze jestem kibicem reprezentacji Italii, pozniej Juventusu i Italii U21, ktorych mecze regularnie ogladam od 10 lat. A Polski (ktorej zle nie zycze, niech nawet wygraja MS) nie ogladam tak samo jak graja w siatkowke, reczna czy Stoch skacze albo Kubica jezdzil. Na sile nie zamierzam tego ogladac, a sam pociagu nie czuje, ale nikogo nie krytykuje i nie oceniam - niech kazdy robi jak chce.

Ventura oficjalnie zwolniony, podobno ma dostac niecaly milion odszkodowania - dlatego sam nie chcial podawac sie do dymisji...
:facepalm:

Jest z czego lepic kadre.

Obrazek

Obrazek
Tassano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 09:13

To są oczywiście pobożne życzenia - chodziło mi o to, że życzę im jak najlepiej, bo na trzeźwo to faworytem do medalu nie jesteśmy. Sam jestem przeciwnikiem pompowania balonu jak w 2002 czy 2006 roku. No ale wspieram kadrę i robiłem to też jak grali jak patałachy. Nie rozumiem czemu mam kibicować Włochom bardziej niż Polakom :roll: Znam kilku Włochów i sam w tym języku potrafię mówić, ale nie stawia mnie to w roli kogoś kto hejtuje naszą kadrę, tym bardziej, że ma ona swój prime-time po ponad 30 latach. Co kto lubi, ale idąc tropem piłkarzy Juve to powinniśmy też kibicować Argentynie, Kolumbii, Ghanie, Szwajcarii, Maroko, Chorwacji, Niemcom (Turcji :smile: ), Brazylii etc.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 09:34

W pewnym sensie poruszyłeś sedno...Polacy pompują balonik i zamiast skupić się na celu to trzepią kasę poprzez spoty reklamowe, wywiady, kontrakty itd. Następnie przychodzi turniej i jest kompromitacja. W 2012 roku mam wrażenie, że losowanie grup było pod Polaków, którzy w normalnych okolicznościach na turnieju nawet zapewne nie wystąpiliby. Mieli warunki jak pączki w maśle, rywali pokroju Rosji, Czech i Grecji w głębokim kryzysie ale i tak ci rywale okazali się zbyt silni. Po zapowiedziach medalowych, Polacy nie wyszli z grupy mając za rywali takie pyry. Wówczas całkowicie straciłem szacunek dla tej reprezentacji i meczów nie oglądam. A to, że mnie ta reprezentacja nie interesuje to wpływu na to nie miałem.
Dobrze, że Polacy mieli przed tymi kompromitacjami nieco czasu w oderwaniu od reklam aby ze związkiem wykłócać się o premie i ilość biletów dla rodziny.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 11:14

MRN pisze:. Po zapowiedziach medalowych, Polacy nie wyszli z grupy mając za rywali takie pyry. Wówczas całkowicie straciłem szacunek dla tej reprezentacji i meczów nie oglądam.
Ciekaw jestem jak wielu kibiców i szacunku straciła SA po przegranej z ogórkową Szwecją? Myślisz, że więcej wśród rodowitych Włochów czy stranierich? :spiteful:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 11:50

A to zależy od tego czy zawodnicy Italii jeszcze przed potencjalnym awansem kłócili się o wysokość premii i ilość biletów dla rodzin ;)

Myślę, że wśród zawodników włoskich jest zupełnie inne podejście do sprawy a występy w koszulce narodowej są dla nich dumą a nie sposobem na zmianę cyferek na koncie.

takie tam przypomnienie :

http://wyborcza.pl/1,76842,11954298,Bla ... odzin.html

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 12:02

Il Fenomeno pisze:pozwol kolego Tassano, ze kazdy bedzie kibicowal komu chce.
i tym optymistycznym akcentem można zakończyć tą durną dyskusję ;) nie każdy ma w sobie coś z Janusza i potrafi oglądać piłkę dla samej piłki, są ludzie którzy potrzebują w niej emocji i niczyja to wina raczej, że nie wszystkich emocjonuje czy Krycha strzeli gola czy nie, może to będzie szokiem dla Tassano i jemy podobnych ale moja babcia też nie ogląda meczów reprezentacji Polski a jej wyniki jej kompletnie nie interesują i zaryzykuję stwierdzenie, że sami w rodzinie macie takie siostry, babcie, braci a nawet ojców ;] także luzik panowie, hasło "każdy kibicuje Polsce" dobrze się sprzedaje w mediach ale jest niestety nieprawdziwe ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kolakow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2017, 21:10

Tassano pisze:No więc w takim razie kibice reprezentacji Polski to pomyleńcy :lol: Reprezentacja to nie jest klub i nigdy nim nie będzie, choćby nie wiem co (nawet jak się z kadry robi Afrykę, jak we Francji, co jest niebywale smutne). Ale w sumie to prawda co mówisz, to nasza cecha narodowa - umniejszyć zasługi rodaków, bo w końcu na zachodzie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Żaden naród zresztą nie jest tak zawistny wobec siebie jak Polacy. Nie znam przypadków, aby np. Anglik kibicował Niemcom, bo fajnie grają w piłkę i większość to piłkarze Bayernu, a Angole źli bo są bucami itp. :lol:

Kunktatorstwo jest tutaj gnojone jak gra Juventus, ale gdy robią to Włosi to jest super... To były inne czasy, inne pokolenie, obecnie ta kadra to sami parodyści. Jestem sympatykiem kadry Italii, ale nigdy nie będę przekładał OBCEJ drużyny nad swoją. Po poniedziałku żal mi było tylko Gigiego, a z tych patałachów grających w koszulkach Squadra Azzurra grzałem, bo co innego robić, gdy ktoś tak pluje w mordę legendzie?

Liczę na medal dla Polski, bo jestem człowiekiem z tego kraju i nie życzę im źle tylko dlatego, że to modne (wiadomo, postęp). Z reprezentacji zagranicznych będę dopingował Islandię, bo to najmniejszy kraj jaki miał okazję tu gościć.
Po pierwsze Włochy to nie zachód tylko południe. Przedstawiłem ci moją spojrzenie na piłkę reprezentacyjną i takie jest moje zdanie, przedstawiłem je dlatego że widzę ze nie przyjmujesz do wiadomości że ktoś może mieć inne podejście? Gdzie napisałem że im źle życzę? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy jak ktoś jest ci obojętny to mu źle życzysz? Bo z twojego posta tak wynika. Nawet zaznaczyłem że jak im pójdzie to fajnie - więc ponawiam pytanie gdzie ja im źle życzę? Gdybym miał się określić w stylu lewicowiec, liberał, prawicowiec to najbliżej mi do prawicowca, pomimo bycia ateistą i obojętności wobec reprezentacji Polski w piłkę nożną. Ogólnie jak słucham pierniczenia o tym jaki Polak Polakowi wilkiem, jaki zawistny itd to zobacz sobie opiniotwórco jaka sytuacja jest w innych krajach: Francja, Anglia, Niemcy, Hiszpania (katalończycy, baskowie, dzikie węże), nie będę ci tu wymieniał patologii typu Brazylia, Kolumbia, Meksyk, Afryka gdzie ludzie sie zabijają za 5 zł, porównaj to do Polski. Jesteśmy krajem zjednoczonym kulturowo, mało u nas wszelkiego rodzaju brudastwa, rządząca partia (PIS) ma duże poparcie jakiego dawno nikt nie miał i to nie dlatego ze dali 500+ tylko dlatego że platformersiki a wcześniej SLD jechało po bandzie i śmiało się ludziom w twarz. Więc kibicu reprezentacji Polski, imponuje mi twoje kibicowanie, jesteś mężny robiąc to ale skoro kibicujesz tak tej reprezentacji to nie obrażaj narodu.

Forza Juve
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2017, 22:48

MRN pisze:
Chyba w bobsleje. Polacy nie wyjdą z grupy i wtedy mam nadzieję, że przestanę na każdym kroku w TV oglądać Robusi i turbogliki bo czasami boję się lodówkę otwierać co by mi tam nie zatańczyli.
Znowu będzie orgazm narodowy jak z pyrami typu Ukraina wygramy ledwie 1-0 a drugie pyry pokroju Szwajcarii pokonamy po karnych podczas których Super Fabian nawet drgnie :smile:
Nie potrafię wytłumaczyć tego dlaczego Italia wywołuje we mnie emocje a Polska nie, to stan, który zaczął swój bieg już dawno. Oglądam mecze piłkarzy ręcznych, siatkarzy ale piłka nożna polska ogranicza się u mnie do Zagłębia Lubin tylko dlatego, że 20 lat mieszkałem w Lubinie i grałem tam w najniższych klasach rozgrywkowych.
Zaskocze Cie... ale ja też zawsze Squadre traktowałem ponad wszystko inne, co do naszej repry jak najbardziej przychylam się do twojej opinii

Juve, storia di un grande amore
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2017, 00:26

Szczerze powiedziawszy to nie zaskoczyłeś mnie, potwierdziłeś tylko regułę, że takich jak my jest sporo ale nie każdy ma odwagę to przyznać ;)
Znam jeszcze kilka osób z tego forum, które tak samo myślą ale nie wypowiedzą się co by po nich nie jechali.
Mój brat ma tak samo tylko, że z Hiszpanią - każdy mecz Hiszpanii ogląda, kibicuje im a gdy gra Polska to nawet o tym nie wie :lol:

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 listopada 2017, 10:30

MRN pisze:
Bez przesadze zeby Zdobyc Medal w Bobsleju to Polacy musze najpierw pokonac druzyna Reggea Boys bo jak narazie na kazda impreza Polacy zawsze musza byc za nimi :P
Co do reszta masz racje ostatnio duzo sie pompuje balona co do reprezentacji Polski. Efekt bylo widac ostatnio z Dania !
A to co sie stalo w 2012 roku z biletami to pokazuje poziom patriotyzm i szacunek do kibicow u niektorych pilkarze, bo zamiast sie skupic na gre wolali sie poklucic o biletow !!!!!! :facepalm:

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2017, 18:10

MRN pisze:Szczerze powiedziawszy to nie zaskoczyłeś mnie, potwierdziłeś tylko regułę, że takich jak my jest sporo ale nie każdy ma odwagę to przyznać ;)
Znam jeszcze kilka osób z tego forum, które tak samo myślą ale nie wypowiedzą się co by po nich nie jechali.
Mój brat ma tak samo tylko, że z Hiszpanią - każdy mecz Hiszpanii ogląda, kibicuje im a gdy gra Polska to nawet o tym nie wie :lol:
Coś w tym jest, ja na euro 2012 zamiast na mecz Polaków jechałem na Włochów zajarany jak Rzym za Nerona ;)

Juve, storia di un grande amore
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2017, 18:34

Na znak solidarności też dokonam coming outu :prochno: Jeśli chodzi o futbol reprezentacyjny to kibicowałem Italii do kiedy było dla kogo oglądać (2010). Obecnie eliminacji nie oglądam praktycznie w ogóle, a Euro i Mundial jedynie "dla widowiska".

Mecze reprezentacji Polski zdarzało się włączyć, ale jakby w tym samym czasie leciała Brazylia vs Argentyna to pewnie zmieniłbym kanał.
"Ta porażka była czysto techniczna. Podjął kompletnie złe decyzje przy wyborze wyjściowego składu. To była wina trenera".

Tavecchio przypomniano, że to właśnie on zatrudnił Venturę. "Wiem. Nie mogę spać od czterech dni. Zasypiam i budzę się bez przerwy" przyznał prezydent FIGC będący bliski łez. "Tych szwedzkich gigantów powinniśmy byli obejść za pomocą niższych i szybkich zawodników grając piłką po ziemi, ale zamiast tego tacy piłkarze siedzieli na ławce rezerwowych. To była kompletnie źle dobrana wyjściowa jedenastka".
Mniemam, że Bukol już wysłał maila ośmieszającego "eksperta sprzed telewizora" Tavecchio i jego komentarz pojawi się w nagłówkach włoskiej prasy :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ