Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:43

Yaro417 pisze:Jeśli mam być szczery, to lepiej sobie odpuśćmy tego Cancelo. Gość jest niewiele lepszy na obronie od Cuadrado, a będzie kosztował 25-30 mln.
Obawiam się, że Sibide na ten moment jest równie słaby w defensywie. A Cancelo przynajmniej otrzaskał się z Realem czy Barcą.

calma calma
Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:15

Jakiś czas temu, jeszcze bodaj w trakcie sezonu Marotta powiedział, że latem dołączy do zespołu "Higuain pomocy", czy coś w ten deseń. Wiadomo o kim mówił?

Forza Juve!
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:16

Don Mateo bis pisze:Jakiś czas temu, jeszcze bodaj w trakcie sezonu Marotta powiedział, że latem dołączy do zespołu "Higuain pomocy", czy coś w ten deseń. Wiadomo o kim mówił?
Nie znam żadnego pomocnika z nadwagą na tą chwilę :prochno:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:17

Marotta is flying to Spain to conclude the deal for €50M + bonuses

Takie coś na juventuz.com znalazłem. Ma to związek z tymi doniesieniami, że Marotta się wybiera w tym tygodniu do Hiszpanii z jakąś misją.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:19

Don Mateo bis pisze:Jakiś czas temu, jeszcze bodaj w trakcie sezonu Marotta powiedział, że latem dołączy do zespołu "Higuain pomocy", czy coś w ten deseń. Wiadomo o kim mówił?
Nie nie wiesz ? Na pewno na K ...Kroos lub Koke :prochno:

Obrazek
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:20

realbs pisze:
Alexinhio-10 pisze:Glupota byloby wystawianie Berny na lewej. Costa na lewej eadzi sobie rownie dobrze co na prawej, a Berna zdecydowanie lepiej na prawej, ewentualnie blizej srodka.
Czy ja wiem, czy lepiej na prawej?

Sezon 16/17:

11 meczy na lewym skrzydle: 10 goli, 3 asysty
11 meczy jako fałszywa 9tka: 2 gole, 1 asysta
6 meczy jako of. pomocnik: 1 gol, 1 asysta
2 mecze na prawym skrzydle: 0 goli, 0 asyst
4 mecze na prawej pomocy: 0 goli, 0 asyst

Znacznie lepiej prezentuje się na lewej stronie(przynajmniej statystyki tak mówią) i tak też był wystawiany w tym sezonie najczęściej.
Fajnie, że to wrzuciłeś. Ja tu wielokrotnie pisałem, jak to Berna był krzywdzony wystawianiem na prawym skrzydle, gdzie sobie kompletnie nie radził i jak dobrze robiło mu przesuwanie bardziej na lewą stronę. Zasadniczo, to Federico źle gra przy samej linii, a grając z lewej strony operował zazwyczaj dużo bliżej środka. Wszystkie najlepsze okresy swojej gry (w u-21, w Crotone, w Violi) rozgrywał na lewej stronie, lub na środku, natomiast na prawym skrzydle był słaby. Tak właściwie, patrząc na to gdzie i z jakim skutkiem grał do tej pory w życiu, to z Bernardeschiego żaden skrzydłowy, tylko raczej typ szukającego sobie miejsca po bokach ofensywnego pomocnika.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:23

Poprostu pisze:Marotta is flying to Spain to conclude the deal for €50M + bonuses

Takie coś na juventuz.com znalazłem. Ma to związek z tymi doniesieniami, że Marotta się wybiera w tym tygodniu do Hiszpanii z jakąś misją.
Tylko tyle dostaniemy za Dybalę :sad:

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:28

Poprostu pisze:
kapusniaczek pisze:
Ivory pisze:Z przecieków Domenico Ursulo wynika, że De Sciglio będzie pełnił rolę podstawowego prawego obrońcy.

Tak też przeczuwam, że prawa strona to Douglas Costa i asekurujący go MDS.
Gdzie w takim razie widzisz Bernardeschiego, jako zmiennik Dybali czy po lewej stronie, na której spisuje się dość średnio, zeby nie powiedzieć słabo.
Sprawa wygląda tak, że to gdzie my go widzimy to gówno znaczy. Ważne jest jaki plan na to wszystko ma Max.
Slyszeliscie o czyms takim jak wymiennosc pozycji?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:42

stf pisze:
Poprostu pisze:
kapusniaczek pisze:
Gdzie w takim razie widzisz Bernardeschiego, jako zmiennik Dybali czy po lewej stronie, na której spisuje się dość średnio, zeby nie powiedzieć słabo.
Sprawa wygląda tak, że to gdzie my go widzimy to gówno znaczy. Ważne jest jaki plan na to wszystko ma Max.
Slyszeliscie o czyms takim jak wymiennosc pozycji?
Nie, a co to ?

Max mowil ze bedziemy grali 4231. Poza tym nawet jakbysmy jakims cudem zaczeli grac 433, to i tak oprocz Kroosa/Koke czy kij wie kogo, musialby przyjsc DM. Nie widze znow opcji z regista, musi byc w skladzie jakis przecinak.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:44

gpl88 pisze:wygląda na to że Bonucci będzie nas kosztował 30mln + MDS z rocznym kontraktem.
I to jest k...a dramat :facepalm2:
Generalnie spoko wymowka, ze "w Milanie nawet Ronaldo/Messi/Hazard bylby slaby", to De Sciglio tez jest slaby. Ludzie, no prosze Was, mamy dac za taka ciape 12 baniek... Za darmo, to bym go przelknal, oczywiscie jako rezerwiste (tutaj swoja droga, to podziwiam tych, ktorzy sa pewni tego, ze on przychodzi jako nastepca Lichta, bo prawdziwy crack jeszcze nadejdzie). Pomijam fakt, ze jesli juz tak sie Maksiu na niego uparl, to mial on byc dolaczony do 40 baniek, jakie otrzymalismy za Bonu (jeden z uzytkownikow fajnie rozpisal, jak moglo to wygladac pod katem finansowym). No ale to chyba zbyt wysoki level sztuki negocjacji, jak na naszych.

Moim zdaniem mercato zostalo przyhamowane juz na samym poczatku. Bo skoro wiedzielismy, ze Alves juz w grudniu(!) dawal sygnaly, ze bedzie chcial odejsc, a Bonucci zwariowal i po finale zapadla decyzja, ze sie go pozbedziemy, to nalezalo zrobic z nimi porzadek juz w czerwcu, zeby miec czysta glowe od poczatku lipca i ruszyc z impetem po takich ludzi, jakich potrzebujemy do tego nieszczesnego 4-2-3-1. Skoro byly szumne gadki o "Higuainie pomocy", to za cene Igly nasi mogli sprowadzic Tolisso i Fabinho, ktorzy we dwojke (lub partnerujac Khedirze/Marchisio) mogliby zagrac na "2". Pjanicia przesunalbym wtedy na obecna pozycje Dybały, a Pawełka na prawa strone ataku (moze w koncu pokaze gre warta 7mln./sezon), ktora dzieliby z Cuadrado. Na lewym ataku oczywiscie Mandzu i Costa. Dublerem Pjanicia moglby byc Keita. Zreszta tak wszechstronni zawodnicy moga grac na wielu roznych pozycjach lub czesto w czasie meczu sie nimi wymieniac. Do konca roku role dublera Higuaina moglby pelnic Kean (granie glownie w lidze i pucharze krajowym), a na wiosne, kiedy jest powazne granie i w Lidze Mistrzow, to role drugiego dublera moglby juz pelnic Pjaca (niech sie gosc w koncu na cos przyda). Schicka tu nie uwzgledniam, bo zabraklo mi hajsow :prochno: Poza tym nie jest wcale takie pewne, ze on w rzeczywistosci do nas dolaczy. Bernardeschiego bym odpuscil tez ze wzgledow finansowych, bo to bardzo fajny chlopak, ale z wariatami nie ma co robic interesow (patrz: dla nas jego cena to cos kolo 50mln.). Szczesny, to bardzo fajny transfer. Kiedys marzyl mi sie Boruc, pozniej Fabian, a teraz przychodzi(?) Wojtek. Z tym, ze cena jaka za niego zaplacimy bedzie raczej blizsza oczekiwaniom Arsenalu, niz naszym co znowu za dobrze o sztuce negocjacji nie swiadczy.

Dobra, pobawilem sie w managera, teraz ide ogladac GoT.

PS. Ile Monaco sobie krzyczy za Sidibe?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:57

@Jacky
Po pierwsze, to po tym jak zatwierdziliśmy Bentancura, to pozostało nam tylko jedno miejsce dla piłkarza bez paszportu EU, więc transfery Douglasa Costy i Fabinho się wzajemnie wykluczały. Natomiast odnośnie Sidibe, to raczej też niemożliwy zakup, bo niedawno przedłużył kontrakt z AS Monaco, więc musielibyśmy znacząco przepłacić (pewnie oferta z minimum 40 mln €+bonusy). Jednakże wątpię, że po kilku odejściach z francuskiego klubu jest jeszcze jakakolwiek szansa na wyrwanie kogoś z ich podstawowego składu, bo chyba w takim przypadku reszta piłkarzy też zechciałaby odejść (Mbappe, Lemar, Mendy).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:58

Sidibe podpisał nowy kontrakt do 2022, taka drobna informacja.

Dla mnie Higuainem pomocy jest Bernardeschi. Wszystko tutaj się zgadza - przychodzi z klubu, gdzie jest klimat anty w stosunku do nas. Szczerze mówiąc, to ja myślę, że my mieliśmy go już od dawna zaklepanego, a Marotta mówiąc te słowa już wiedział, że go pozyska. Poza tym Buffon też coś wiedział.

1 marca:

Czy Gianluigi Buffon (na zdjęciu) wie nieco więcej na temat potencjalnego transferu Federico Bernardeschiego do Juventusu? Legendarny bramkarz pytany przez klubową telewizję o ostatnie doniesienia prasowe, odparł krótko: "To chyba zasługa dobrego powietrza w Carrarze. Być może Bernardeschi dołączy do nas na następny sezon". Obaj zawodnicy pochodzą z tego samego miasta i pozostają w bardzo dobrych relacjach.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 21:58

Poprostu pisze:Marotta is flying to Spain to conclude the deal for €50M + bonuses

Coś mi umknęło? :) Co się dzieje?

Jeśli faktycznie odrzuciliśmy ofertę rzędu niemal 100 mln za Dybalę, do tego po 100 mln za Higuaina oraz 70 za Sandro, to może idzie to ku lepszemu? :think: Bonucci odszedł z wiadomych względów, ale łudzę się, że kolejne okienka niekoniecznie będą się wiązały z utratą topa.

Cieszę się z Wojtka, przekonałem się do tego transferu. Umiejętności faktycznie ma. U nas podciągnie się też pod względem "charakteru". De Sciglio będzie ok na ławkę, ale jeśli miałby to być zawodnik do podstawy to bardzo słabo. Już widzę jak zabezpiecza tyły jakiegoś mocno ofensywnie usposobionego skrzydłowego. Nie wierzę jednak, że z tym zostaniemy i Marotta coś jeszcze pokombinuje, może z tym Cancelo. Co do ceny za Mattię to drogo - pamiętajmy, że gość nie zachwycał, to raz, dwa za rok kończy się mu kontrakt. 7/8 mln to by była uczciwa cena. Niby nie moje, ale żeby na kogoś innego nam nie zabrakło. ;)
realbs pisze:Najbardziej wiarygodne źródło na świecie ( :smile: ) a mianowicie JMercato pisze, że Juve pracuje nad ogromnym transferem. Nie wymienienie żadnego nazwiska to taki celny strzał którym będą się znowu chełpić przez następny rok, bo równie dobrze tym wielkim transferem może być Bernardeschi jak i Matic. Nie ma się co jarać, ale piszę, bo chłopaki po transferze Costy trochę wiarygodności u mnie zyskali.
Powtórzę, ale nie śmiejmy się z nich tak. :) Parę strzałów mieli - Benatia, Schick (choć o rzekomych problemach ze zdrowiem wiedzieć nie mogli), Costa.

Swoją drogą sprawa Schicka śmierdzi na kilometr. Torpedujemy pomysł ściągnięcia tego gracza, podczas gdy tak naprawdę może to wynikać z przeziębienia. ;) Jak dla mnie otworzyliśmy sobie drogę w kierunku innego gracza, stąd zaczęliśmy kombinować i chcemy się wymiksować.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 22:31

Rakitic? Barcelona chce go wypchnąć, m.in. proponując PSG jako część rozliczenia za Verrattiego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 22:33

Oj tam oj tam, przecież to chodzi o Kroosa...50 balonów plus bonusy z całą pewnością powalą Real na kolana ;)

Obrazek
Zablokowany