Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:53

Piotrekmmz pisze:
albertcamus pisze:Ale niektórzy są zachłanni.

Khedira przyszedł w miejsce Pirlo, a Draxler w miejsce Vidala
Fajnie że Julian przyszedł do nas, tylko jakoś nie mogę znaleźć oficjalnego newsa na jego temat.
W następnym tygodniu będzie oficjalka, nie bój duszy.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:54

Sandro to top, takiego transferu się nie spodziewałem. 22 mln coś około to sporo kasy. Ważne jest to, że Porto nigdy nie chce na raty i im trzeba płacić z góry i bardzo ciekawy jestem jak będzie w tym przypadku.

Co do Draxlera.... nie jestem jego zwolennikiem bo jak Sandro to TOP tak Draxler obecnie nie wybija się, ale to jest wzmocnienie. Nie mamy żadnego zawodnika o takiej charakterystyce, młody, zdolny o wmiarę znanym nazwisku. Nie ma co narzekać bo nikt z nas w zeszłym tygodniu nie powiedziałby, że to tak się skończy. Muszę się przyzwyczaić do Draxlera bo jednak pewnie będzie naszym zawodnikiem.

Jeszcze nie ma żadnych oficjalek, ale krytykowałem Marotta za to co robi a nie miałem racji bo jeżeli się skończy faktycznie Draxler, Sandro to czapki z głów a Marotte i Paratici to mistrzowie Poker Face i robienia transferów.

A i mam pytanie bo obecnie się podniecamy transferami do nas a co z Isla i Llorente bo do końca meracto nieco ponad tydzień a tu żadnych konkretów. Bo łatwo jest kupić piłkarzy jak się ma pieniądze tak niekiedy jest ciężko sprzedać
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:57 przez fazzik8, łącznie zmieniany 1 raz.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:56

Z Sandro (chociaż Evra to klasa) i Cuadrado na skrzydłach nawet 3-5-2 by się przyjemniej oglądało.

Jeśli Khedira wróci do zdrowia i formy, to też będzie wzmocnieniem ,a nasza gra stanie się ładniejsza dla oka. Vidal jest najlepszy w odbiorze, ale jeśli chodzi o ofensywę, przegląd, grę z pierwszej piłki, technikę myślę że Khedira jest lepszy.

Vidal nawet kiedy był w formie , słabo się spisywał przy kontrach, często źle podawał, czy podejmował złe decyzje. Z Khedirą powinno być lepiej.

Jeśli wszyscy piłkarze wypalą, to ten juve może stać się lepszym zespołem, grającym ładniejszą piłkę.

Potrójna korona nasza panowie!!

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:58

aras pisze:Z Sandro (chociaż Evra to klasa) i Cuadrado na skrzydłach nawet 3-5-2 by się przyjemniej oglądało.

Jeśli Khedira wróci do zdrowia i formy, to też będzie wzmocnieniem ,a nasza gra stanie się ładniejsza dla oka. Vidal jest najlepszy w odbiorze, ale jeśli chodzi o ofensywę, przegląd, grę z pierwszej piłki, technikę myślę że Khedira jest lepszy.

Vidal nawet kiedy był w formie , słabo się spisywał przy kontrach, często źle podawał, czy podejmował złe decyzje. Z Khedirą powinno być lepiej.

Jeśli wszyscy piłkarze wypalą, to ten juve może stać się lepszym zespołem, grającym ładniejszą piłkę.

Potrójna korona nasza panowie!!

Akurat jak Khedira jest w formie to jest chyba najlepszy w odbiorze i w grze defensywnej, tak mi się przynajmniej wydaje.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:02

Co prawda Draxler jeszcze nie ma u Nas, ale coraz więcej na to wskazuje, że młody Niemiec do końca sierpnia powinien stać się zawodnikiem Juventusu.
In Your Face! Tak chciałoby się powiedzieć tym, którzy na miesiąc przed zakończeniem okienka wyzywali Marotte, wyrzucali go z klubu, twierdzili, że wszystko niszczy i jaka w ogóle fajtłapa.
Nauczcie się cierpliwie czekać! byliśmy jakieś 3tyg. bez transferu, a tutaj był niesamowity płacz, że niektóre ekipy się wzmacniają, a My stoimy w miejscu. Przypominam tylko, że w momencie, jak My ściągaliśmy Dybale, Mandżukicia, Khedire Ruganiego i Neto, to wszyscy inni stali i się przyglądali. Wszyscy sceptycy mówiący, że Beppe nikogo klasowego nie ściągnie w ostatnich dniach, bo to nie w jego stylu... A kiedy miał to robić? Po dwóch sezonach, jak zajmowaliśmy siódme miejsce? A może po tym sezonie, w którym nie wyszliśmy z grupy w LM? Trochę więcej pokory!
Wydaje mi się, że to był przełomowy sezon w kontekście transferów. Od tego okienka powrócimy do czołówki i będzie Nas stać na wielkie zakupy.
Jakieś 2,3 tyg. temu pisałem, że Draxler przyjdzie i tak najprawdopodobniej będzie. Jak widać, plan Marotty prawdopodobnie wypali. A ile był przez to wyzywany. Jak się chłop rzekomo kompromitował na rynku. :lol:
PS. W Cuadrado nie wierzę. Może i Nas stać, ale po co Nam on? Z Niemcem i Kolumbijczykiem możemy spokojnie grać 3-5-2(tu raczej bez Draxlera), 4-4-2, 4-3-1-2, 4-3-3, 4-2-3-1. Możemy być niesamowicie elastyczni i nieprzewidywalni dla rywali. Lubie to! :ok:
Neto, Rugani, Sandro, Khedira, Draxler, Dybala, Mandżukić + ewentualnie Cuadrado. Niech ktoś tylko zacznie psioczyć, to zabije.
PS2. Założę się o flaszkę wódki, że Pumex znajdzie jakieś 'ale'.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 16:04 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:03

I tego mu życzę. Bo jeśli powróci do formy , to nawet wymiana Vidala na Turka będzie pewnym wzmocnieniem.

Ale to wszystko jeśli wypali...Chyba, że połowa Juve to będzie szpital w tym sezonie. Taki Caceres, Barzagli, Marchisio, czy Asamoah, to kwestia czasu. :-D

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:12

Może poczekajmy trochę z tym podniecaniem się Draxlerem? Tyle już było dziwnych zwrotów akcji w tym mercato, że wolę się jeszcze nie jarać ;)

Co do Sandro, świetna wiadomość!

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:16

Jeszcze nawet Sandro do nas nie zawitał. Pewnie nie przejdzie badań...

A ja ciągle wierzę w Cuadrado. Myślę, że to ostatni puzel do układanki. Oba skrzydła byśmy wzmocnili w końcu.
A kolumbijczyka idzie do wielu zadań i ustawień wykorzystać. Chyba że Isla zostaje.

Ja bym jeszcze prosił pomocnika do środka. I myślę, że jakby Marotta był choć w połowie tak dobry jak Moggi, to by wypożyczył Hazarda czy Modrica z opcją pierwokupu po sezonie, aby wzmocnić ławkę na Puchar Włoch.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:25

Sandro nasz, Cuadrado się przyda, a co do Draxlera to ja ciągle liczę, że to nie będzie młody Niemiec a jakieś wielkie BOOM! :D Chociaż na Draxlera narzekał nie będę jeśli to będzie jednak on ;)

Jeszcze opchnąć Ll i Islę cza :whistle:

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:32

Na to bym już nie liczył. Za dużo info o Draxlerze. Ale jeśli to jes kdb czy isco, płakać nie będę.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:34

A Marotta dla CalcioMercato z Villar Perosa
#Juve #VillarPerosa #Marotta 'abbiamo un po' abbandonato la pista #Draxler per diversi motivi, posizione da colmare' #CMdiretta
#Juve #VillarPerosa #Marotta 'abbiamo dieci giorni per prendere un altro giocatore oltre #AlexSandro' #CMdiretta
Żeby nie było za różowo :smile:
16.12 C'E' MAROTTA - Beppe Marotta ha raggiunto poco fa Villar Perosa. L'ad bianconero si e concesso ai tifosi, con autografi e foto. Poi ha rilasciato le seguenti dichiarazioni alla stampa: "Per Alex Sandro penso si possa perfezionare in serata. Abbiamo un po' abbandonato la pista Draxler per diversi motivi, ma cerchiamo un trequartista. Abbiamo dieci giorni per prendere un altro giocatore oltre ad Alex Sandro. Troppi infortuni un problema? Anche l'anno scorso siamo partiti senza Pirlo, Morata e Barzagli".

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:39

RICTOR pisze:A Marotta dla CalcioMercato z Villar Perosa
#Juve #VillarPerosa #Marotta 'abbiamo un po' abbandonato la pista #Draxler per diversi motivi, posizione da colmare' #CMdiretta
#Juve #VillarPerosa #Marotta 'abbiamo dieci giorni per prendere un altro giocatore oltre #AlexSandro' #CMdiretta
Żeby nie było za różowo :smile:
16.12 C'E' MAROTTA - Beppe Marotta ha raggiunto poco fa Villar Perosa. L'ad bianconero si è concesso ai tifosi, con autografi e foto. Poi ha rilasciato le seguenti dichiarazioni alla stampa: "Per Alex Sandro penso si possa perfezionare in serata. Abbiamo un po' abbandonato la pista Draxler per diversi motivi, ma cerchiamo un trequartista. Abbiamo dieci giorni per prendere un altro giocatore oltre ad Alex Sandro. Troppi infortuni un problema? Anche l'anno scorso siamo partiti senza Pirlo, Morata e Barzagli".
A tak po Polsku można? Nie chce się bawić w żadne tłumaczenie internetowe, bo wtedy zupełnie nie wiadomo o co chodzi. :wink:

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:41

Mniej więcej tyle, że odpuściliśmy Draxlera z kilku powodów, ale szukamy na tę pozycję gracza. Po zakontraktowaniu AS mamy jeszcze 10 dni na zakontraktowanie kolejnego gracza.

Ale zaznaczam, to z Draxlerem to jest tak napisane, że sami Włosi się zastanawiają czy Beppe nie ściemnia także lepiej jakby na to okiem rzucił ktoś z dobrym skillem włoskim.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:46

pablo1503 pisze:Co prawda Draxler jeszcze nie ma u Nas, ale coraz więcej na to wskazuje, że młody Niemiec do końca sierpnia powinien stać się zawodnikiem Juventusu.
In Your Face! Tak chciałoby się powiedzieć tym, którzy na miesiąc przed zakończeniem okienka wyzywali Marotte, wyrzucali go z klubu, twierdzili, że wszystko niszczy i jaka w ogóle fajtłapa.
Z jednej strony wypominasz innym, że jadą po Marotcie przed zamknięciem okna, z drugiej wynosisz Beppe na piedestał za transfery, których jeszcze dokonał...
pablo1503 pisze:Nauczcie się cierpliwie czekać!
O, o o, właśnie to! :wink: Wiele wskazuje na nad wyraz pomyślny finał okienka, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Z szampanem jeszcze poczekajmy. :wink:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 16:48

Cabrini_idol pisze:alessandro77

A ten Sandro jest gejem (homoseksualistą, żeby nie było bo to różnie w tych czasach bywa :P ), taka luźna ciekawostka :prochno:
Powaznie ? Nie fajnie, ale coz. Mam nadzieje ze nie bedzie chlopakow macal po jajkach pod prysznicem. Jesli Sandro+Draxler+Cuadrado to miazga. Jesli obejdzie sie bez wiekszych kontuzji to bedzie swietny sezon.

Zablokowany