Premier League
- pablo1503
- Juventino
Coraz ciekawsza sytuacja w Anglii. City ledwie utrzymuje się w TOP 4 - jedna wpadka i wylatują na piąte miejsce. Ciekaw jestem reakcji Guardioli, gdyby przyszło mu trenować drużynę, która nie zagra w LM, a patrząc na ich grę w ostaniach tygodniach, jest to bardzo prawdopodobne. Umowa już podpisana, więc nic nie będzie miał do gadania. Żadnej klauzuli umożliwiającej zerwanie kontraktu w przypadku zakończenia poza TOP 4 też pewnie nie przewidzieli.
Swoją drogą przyszły sezon dla angielskiej piłki w Europie może być bardzo brutalny. Leicester, Tottenham i Arsenal są pewniakami. Przy słabszej dyspozycji drużyn z Manchesteru, wcale nie byłbym zdziwiony, gdyby West Ham wskoczył rzutem na taśmę do Ligi Mistrzów. Wówczas Anglię reprezentowałyby 2 drużyny, dla których wyjście z grupy byłoby świetnym wynikiem(wątpię, że dokonałyby tego), Arsenal, który lubi odpaść w 1/8 i Tottenham, o którym ciężko coś powiedzieć w kontekście LM. Ciekaw, ciekawe. 

- juvemaroko
- Juventino
Bedzie ciekawa walka do konca o mistrzostwo I o udzial w LM.
Bilic tez dokonuje swietna robota z West Hamem, a wygrana Southampton pokazuje ze Premiership staje sie wyrownana ale wiele stracila poziomem do innych czolowych Lig.
Bilic tez dokonuje swietna robota z West Hamem, a wygrana Southampton pokazuje ze Premiership staje sie wyrownana ale wiele stracila poziomem do innych czolowych Lig.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja trzymam mocno kciuki za taki Top 4 na koniec rozgrywek: 1. Leicester, 2. Tottenham, 3. Arsenal, 4 West Ham - najbardziej londyński Top 4 w historii (prócz oczekiwanego mistrza - Leicester) i jak na ironie bez największych krezusów miasta Big-Bena.
Swoją drogą, zastanawia mnie tylko, czy te drużyny które zagrałaby w LE, zwłaszcza przy takim rozwoju spraw, obydwa Manchestery - jak zaprezentują się wtedy w LE? Mogłyby albo nabić mnóstwo punktów, albo dać kompletną plamę - liczę że to 2
I oby była ku temu okazja; oby się tak rozgrywki w Anglii skończyły 

- albertcamus
- Juventino
Przecież to jest wbrew prawom fizyki... Nie da się, nie da się tak uderzyć piłki i już. Tak mocno, wysoko i tak szybko opadającą? Jeszcze żeby to było dalej, a nie prawie spod samego pola karnego, to może dałoby się to logicznie wyjaśnić. Magia.
- juvemaroko
- Juventino
Ladny gol ale przepominalo mi sie ladnego gola Alexa przeciwko Cassillasowi w w spotkanie LM. Ten Payet dlugo nie zagra w West Hamie
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Leicester wykorzystuje wczorajsze potknięcie Spurs (1:1 z LFC) i po bardzo zaciętym, wyrównanym meczu przeciwko Świętym powiększa przewagę do 7 pkt. na 6 kolejek przed końcem sezonu. Mistrzostwo coraz bliżej, aczkolwiek... http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,279.html
Byłbym w lekkim szoku, gdyby te informacje się potwierdziły.W proceder mają być zamieszani m.in. piłkarze Premier League - Arsenalu, Chelsea Londyn czy Leicester City

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
napastnik Watford rozkłada obronę Lisów na czynniki pierwsze... opatrzone wieloma ciekawymi statystykami jak np włoska szkoła w liczbach:
http://www.bbc.com/sport/football/35955616Leicester have conceded 341 crosses, the most in the top flight and 51 more than any other team. Only 61 of those were successful
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- sebatiaen
- Juventino
ja trzymam mocno kciuki za Leicester.
Mieszkam 30 km od nich, tutaj w uk calemwyspy im kibicują, mają świetnych piłkarzy.
Mahrez czy Kante to fenomeni, niesamowicie sie wybili tym sezonem.
Ranieriemu należy się to mistrzostwo.
Mieszkam 30 km od nich, tutaj w uk calemwyspy im kibicują, mają świetnych piłkarzy.
Mahrez czy Kante to fenomeni, niesamowicie sie wybili tym sezonem.
Ranieriemu należy się to mistrzostwo.
- krystiank
- Juventino
No właśnie, szkoda że tak się staało bo liczyłem po cichu że wróci do Juve. Więc teraz pojedynki Chelsea i City będą elektryzowaćSmok-u pisze:OFICJALNIE: Antonio Conte trenerem Chelsea od przyszłego sezonu! Włoch podpisał trzyletni kontrakt. Ciekawe jak tam mu pójdzie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Serio? Pod bardzo wieloma względami Allegri zjada go na śniadanie. Właściwie na korzyść Conte przemawia głównie umiejętność motywowania graczy. Antonio to bez dwóch zdań taktyczny beton, Allegri w meczach z tymi najlepszymi potrafił bardzo pozytywnie zaskoczyć i odpowiednio ustawić zespół. O ile na początku byłem przeciwnikiem Maxa, tak obecnie sądzę, że to właściwy człowiek na właściwy miejscu - ciężko by nam było znaleźć na rynku lepszego szkoleniowca (sam się sobie dziwię). Sam nie mogę zresztą wybaczyć Conte tego, że zostawił nas w takim momencie. Wypiął się na nas, czy się to komuś podoba czy nie. Allegri akceptował to, co mu oferowali (także pod względem sportowym) i zbudował jeszcze mocniejszy zespół, który walczy jak równy z równym z tymi najsilniejszymi w Europie. Przy całym szacunku do pracy, jaką wykonał Conte, nie cieszyłbym się z jego powrotu do Turynu.krystiank pisze:No właśnie, szkoda że tak się staało bo liczyłem po cichu że wróci do Juve. Więc teraz pojedynki Chelsea i City będą elektryzowaćSmok-u pisze:OFICJALNIE: Antonio Conte trenerem Chelsea od przyszłego sezonu! Włoch podpisał trzyletni kontrakt. Ciekawe jak tam mu pójdzie.Nie będe zaskoczony jak Chelsea wygra majstra Angli a za dwa lata zgarną LM chyba że teraz sie im uda jakoś zakwalifikować jakimś cudem
- mazi12
- Juventino
W końcu będzie sobie wchodził do restauracji z żarciem za 100 EUR wzwyż. Jeśli wjedzie tam ze swoim betonem i 3-5-2 to będzie niezły ubaw. Mimo wszystko, szacunek za zasługi jest i życzę powodzenia Antek w Anglii, w Turynie nikt nie tęskni:)Smok-u pisze:OFICJALNIE: Antonio Conte trenerem Chelsea od przyszłego sezonu! Włoch podpisał trzyletni kontrakt. Ciekawe jak tam mu pójdzie.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Naprawdę nowe standardy weszły w tym roku do piłki. Guardiola i Conte nie mogli chociaż zachować pozorów, że skupiają się na obecnej pracy? Oficjalnie ogłaszanie nowego miejsca pracy przed najważniejszymi meczami obecnego sezonu brzmi strasznie... nawet nie wiem jak to nazwać. Zwłaszcza taka bestia motywacyjna, jaką jest Antek. Jak on teraz ma motywować chłopaków na Euro, jak sam już sobie wszystko zaklepał niezależnie od wyniku?