Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:30

Ivory pisze:Z przecieków Domenico Ursulo wynika, że De Sciglio będzie pełnił rolę podstawowego prawego obrońcy.

Tak też przeczuwam, że prawa strona to Douglas Costa i asekurujący go MDS.
Gdzie w takim razie widzisz Bernardeschiego, jako zmiennik Dybali czy po lewej stronie, na której spisuje się dość średnio, zeby nie powiedzieć słabo.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:33

Przeciez Bonucci na 90 procent nie chcial odchodzic poza wlochy. Jakby chcial to na bank odszedlby za wieksza kase. Nie przesadzalb ze 42 mln. Za niego to malo. Malo to bylo za vidala jak odchodzil do bayernu. Spokojnie bonucci w milanie juz nic nie osiagnie.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:35

gpl88 pisze:Mattia u nas już więcej by nie pokazał, życzę mu powodzenia u was, nawet jeśli miałby wejść poziom wyżej, w co jednak wątpię.
Bonucci u nas już więcej by nie pokazał, życzę mu powodzenia u was, nawet jeśli miałby wejść poziom wyżej, w co jednak wątpię. :papa:
kapusniaczek pisze:
Ivory pisze:Z przecieków Domenico Ursulo wynika, że De Sciglio będzie pełnił rolę podstawowego prawego obrońcy.
Gdzie w takim razie widzisz Bernardeschiego, jako zmiennik Dybali czy po lewej stronie, na której spisuje się dość średnio, zeby nie powiedzieć słabo.
Dla mnie niedorzeczne jest ustawienie Costy i Sandro na jednym skrzydle. Stawiam więc twierdzenie, że Douglas Costa na stałe będzie grał po prawej stronie pomocy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:35

kapusniaczek pisze:

Sprawa wygląda tak, że to gdzie my go widzimy to gówno znaczy. Ważne jest jaki plan na to wszystko ma Max.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:36

Możliwe że Bernarderschi będzie latał i po lewej i po prawej jak i za Dybale . Jest on dosyć uniwersalny. Nie martwilbym sie, że na papierze może nie być miejsca dla niego. Będzie. To jest jeden z 3 największych talentów Włoskich do 25 roku życia. Musi zrobić krok naprzód i to udowodnić.

Obrazek
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:42

Poprostu pisze:
kapusniaczek pisze:

Sprawa wygląda tak, że to gdzie my go widzimy to gówno znaczy. Ważne jest jaki plan na to wszystko ma Max.
Jasne, że tak, kolega mógł mieć swoją wizje i chciałem ją poznać. Berna i Costa zapewne będą bardzo często wymieniali się pozycjami i jestem tego samego zdania co Cabrini_idol.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 19:43

Glupota byloby wystawianie Berny na lewej. Costa na lewej eadzi sobie rownie dobrze co na prawej, a Berna zdecydowanie lepiej na prawej, ewentualnie blizej srodka.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:02

Bonucci to kawał dobrego grajka ale spektakularne babole to on na zmianę z Kielonem robił. W meczu z Barca, Monaco miał dwie wtopy, które powinny zakończyć się bramkami ale obdarowani prezentem tak byli zaskoczeni jego kiksem, że nie wiedzieli co zrobić z piłką.
To nie ten Bonuc co kiedyś, Rugani lepiej wymiatał jak grał ale obawiam sie, że zamiast Ruganiego plac gry dostanie jakiś sprowadzony ogór pokroju Manolasa.
Z MDS jestem zadowolony, przykurzony ale nie drewniak, potrzebuje ręki Maxa. Milan potrzebuje kozła ofiarnego ale cała rzecz polega na tym, że w Milanie w zeszłym sezonie mało kto był lepszy od DS.
Mam nadzieje, że do Milanu trafi koń Belotti - syn Bonuca będzie wreszcie szczęśliwy.

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:04

Jeśli rzeczywiście chcemy ściągnąć jeszcze pięciu zawodników to mniej więcej pokrywa się to z tym co potrzebujemy, byliby to więc wg ostatnich wieści: Szczęsny, De Sciglio, Bernadeschi, ktoś do pomocy, jeszcze jeden na prawą obronę. Tak to bym widział. Jest tylko jedno ale... Co jeśli nasz zarząd w tej piątce widzi miejsce dla środkowego obrońcy, zamiast pomocnika lub drugiego prawego obrońcy, bo zakładam jednak, że Wojtka, MDS i Bernadeschiego raczej już ściągniemy? Mam nadzieję, że De Sciglio nie ma być naszym wyborem do pierwszego składu, tylko ściągniemy jeszcze kogoś.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:07

Alexinhio-10 pisze:Glupota byloby wystawianie Berny na lewej. Costa na lewej eadzi sobie rownie dobrze co na prawej, a Berna zdecydowanie lepiej na prawej, ewentualnie blizej srodka.
Czy ja wiem, czy lepiej na prawej?

Sezon 16/17:

11 meczy na lewym skrzydle: 10 goli, 3 asysty
11 meczy jako fałszywa 9tka: 2 gole, 1 asysta
6 meczy jako of. pomocnik: 1 gol, 1 asysta
2 mecze na prawym skrzydle: 0 goli, 0 asyst
4 mecze na prawej pomocy: 0 goli, 0 asyst

Znacznie lepiej prezentuje się na lewej stronie(przynajmniej statystyki tak mówią) i tak też był wystawiany w tym sezonie najczęściej.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:14

@jakku1

Czemu mi to robisz??:shock: Nie pisz o Krossie bo to marzenie nie do spełnienia.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:17

Jeśli mam być szczery, to lepiej sobie odpuśćmy tego Cancelo. Gość jest niewiele lepszy na obronie od Cuadrado, a będzie kosztował 25-30 mln. To już lepiej zostać z parą Lichy-MDS, a za rok pójść po Sidibe. Kupimy Cancelo, a za rok sprzedamy go z stratą 10 baniek.

Co do środkowego obrońcy, to mam nadzieję, że to wymysły prasy. Jeśli okaże się, że kupimy kogoś do środka, to będzie to równoznaczne z tym, że sprzedaż Bonuca nie była przez nas planowana, a jego sprzedaż wynikła tylko z jego osobistej decyzji. Mamy 4 ŚO i na grę 4:2:3:1 ktoś piąty nie jest nam potrzebny.

5 transferów: Szczęsny, MDS, Bernardeschi, Schick i jakiś ŚP

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:21

Poprostu pisze:@jakku1

Czemu mi to robisz??:shock: Nie pisz o Krossie bo to marzenie nie do spełnienia.
Ja tylko podaje informacje dalej :prochno:.

Te 5 transferów według Sky to równie dobrze ja mógłbym napisać i puścic w eter. Kazdy wie, ze wezmiemy jeszcze na pewno prawego obronce, ofensywnego pomocnika i bramkarza. Do tego jeszcze dolozmy Schicka i srodkowego obronce lub pomocnika i voilla, 5 transferów.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:26

realbs pisze:
Alexinhio-10 pisze:Glupota byloby wystawianie Berny na lewej. Costa na lewej eadzi sobie rownie dobrze co na prawej, a Berna zdecydowanie lepiej na prawej, ewentualnie blizej srodka.
Czy ja wiem, czy lepiej na prawej?

Sezon 16/17:

11 meczy na lewym skrzydle: 10 goli, 3 asysty
11 meczy jako fałszywa 9tka: 2 gole, 1 asysta
6 meczy jako of. pomocnik: 1 gol, 1 asysta
2 mecze na prawym skrzydle: 0 goli, 0 asyst
4 mecze na prawej pomocy: 0 goli, 0 asyst

Znacznie lepiej prezentuje się na lewej stronie(przynajmniej statystyki tak mówią) i tak też był wystawiany w tym sezonie najczęściej.
W Fiorze widzialem go tylko w kompilkach, ale na mistrzostwach u21 lepiej radzil sobie gdy zblizal sie do prawej strony i caly czas go tam ciagnelo.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 20:34

Jaka cena za MDS ? 12 mln czy 12mln + bonusy :hellyes:

Zablokowany