Mercato (Zima 2017)
- kawek
- Juventino
Czytałem jakiś czas temu że Abramowicz przestaje już tyle inwestować w Chelsea co kiedyś i faktycznie nie szastaja już ostatnio hajsem druga sprawa że przy takiej kontuzji Schalke niekoniecznie musi wykupywac Babe z Chelsea trzecia jest Pjanic który może nagadać dobrze o Juve Kolasinacowi i jesli ten się zaprze to już raczej tylko duża przebitka kontraktu może go skierować gdzie indziej ale teraz jest parę miesięcy odpoczynku od codziennych wymyslow prasy wiec odpoczywamyRICTOR pisze:Ale w przypadku Bośniaka nie ma nawet mowy o karnym siedzeniu na ławce bo po pierwsze jest jedynym lewym obrońcą w kadrze Schalke obecnie a po drugie tylko dlatego Schalke go zatrzymało nawet mając w perspektywie jego stratę w lecie całkowicie za darmo żeby grał na tej lewej obronie bo jest jednym z ich najlepszych piłkarzy w tym sezonie. Skoro nie podpisaliśmy teraz z nim kontraktu to ja słabo widzę jego transfer do nas. A ta Chelsea i Antek, którzy chcą nam wejść w paradę mają dodatkowo taką przewagę, że w Schalke gra (w sumie obecnie się leczy, ale jednak) ich Rahman Baba na wypożyczeniu, też lewy obrońca.Poulinho pisze:I raczej bym ich nie oczekiwał, należy pamiętać jak wyglądała sprawa z Llorente, postawił się, podpisał kontrakt i przesiedział pół roku na ławce. Może chcemy załatwić to po cichu żeby właśnie takich problemów nie było.

- Aspanu
- Juventino
Baba jest teraz poważnie kontuzjowany, a wcześniej nie grał wcale za wiele (a to też z powodu Kolasinaca), więc nie byłbym pewien, czy Schalke wykupi go, ale będą potrzebować kogoś na lewą stronę, jeśli odejdzie Kolasinac, bo tam prócz Bośniaka i Baby jest tylko przeciętny Aogo.
- LordRahl
- Juventino
Mi również ciężko uwierzyć w ten transfer za darmo, ale nie rozumiem z czego niby wynika przewaga Chelsea w aspekcie wypożyczenia Baby?RICTOR pisze: Skoro nie podpisaliśmy teraz z nim kontraktu to ja słabo widzę jego transfer do nas. A ta Chelsea i Antek, którzy chcą nam wejść w paradę mają dodatkowo taką przewagę, że w Schalke gra (w sumie obecnie się leczy, ale jednak) ich Rahman Baba na wypożyczeniu, też lewy obrońca.
( abstrahując od pensji i warunków jakie my i oni możemy Bośniakowi zaoferować). Fakt ten ma znaczenie jedynie w przypadku, gdyby Sead podpisał nowy kontrakt z Schalke i przyszło do wykupienia go z niemieckiego klubu, wtedy owszem CFC ma przewagę nad nami, bo mogą się dogadać.
Jednak w odniesieniu do wolnego transferu nie ma to żadnego wpływu, przynajmniej ja tak uważam, gdyż Kolasinac może sobie podpisać już teraz z kim chce i nie musi zwracać za dużej uwagi na obecnego pracodawcę.
Samo Schalke też niewiele mu już może zrobić, z powodów jakie już tutaj przytoczono.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Tylko że Marcos Alonso, grając świetnie w Chelsea, zostanie w Londynie przez kilka kolejnych lat, choćby ktoś oferował za niego gruby hajs. A Alex Sandro, grając świetnie u nas, może zostać sprzedany za rok czy dwa, jeśli ktoś sypnie grubym hajsem.wagner pisze:Obiektywnie patrząc, stawiając się w sytuacji Bośniaka, wolałbym mieć za konkurenta Marcosa Alonso niż Alexa Sandro.. pisze:Kolasinac
- Robaku
- Juventino
Tutto podało,że Bośniak w przyszłym tygodniu będzie przechodził medyczne testy...
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Faktycznie to mój błąd bo to o czym napisałem miało większe znaczenie w zimowym okienku kiedy to Chelsea mogło zaoferować pieniądze i kartę Baby w zamian za Kolasinaca, my za to jak każdy wie nie mamy najlepszych stosunków z Schalke.
W każdym bądź razie, jeśli nie podpisaliśmy z Kolasinacem teraz kontraktu (a skoro nic nie ogłosiliśmy to raczej nie podpisaliśmy) to w lecie różnie z nim może być.
W każdym bądź razie, jeśli nie podpisaliśmy z Kolasinacem teraz kontraktu (a skoro nic nie ogłosiliśmy to raczej nie podpisaliśmy) to w lecie różnie z nim może być.
- Poulinho
- Juventino
To, że nie podpisaliśmy kontraktu w zimowyn okienku wcale nie oznacza, że nie zrobimy tego przed letnin mercato:) jeszcze ładnych parę miesięcy jest do tego czasu. Może uznaliśmy, że skoro Schalke teraz nie chce go puścić to załatwimy wszystko na spokojnie, po zamknięciu zimowego okienka transferowego.RICTOR pisze:Faktycznie to mój błąd bo to o czym napisałem miało większe znaczenie w zimowym okienku kiedy to Chelsea mogło zaoferować pieniądze i kartę Baby w zamian za Kolasinaca, my za to jak każdy wie nie mamy najlepszych stosunków z Schalke.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Z tym, że jeżeli Juve dostanie odpowiednią ofertę za niego to A. Sandro odejdzie bo nasz zarząd pokazał, że nie ma zawodników nie na sprzedaż. Wszystko zależy od kwoty chyba, że sam zawodnik jak np. Bonucci nie wyrazi woli odejścia. Jeżeli MC rzuci za Sandro 70 mln to Marotta sam go będzie wypychał z klubu a jakoś wątpię w to aby ktokolwiek poza Buffonem, Kielonem, Markizem i Ruganim przyrzekł dozgonną wierność naszemu klubowi. Z tym Kolasinaciem to nie napalajcie się, tak będzie lepiej dla Was. Co prawda Sandro już im raz odmówił na naszą korzyść tyle, że wówczas wszystko wskazywało na to, że rodzi się u nas potęga. Myślę, że wiele zależało będzie co zarząd zrobi z pomocą latem bo czuję, że gdyby teraz ktoś po Sandro się zgłosił to on sam nie miałby oporów przed zmiana barw. Jeszcze może być tak, że Marotta "za zasługi" zrobi promocję na niegowagner pisze:Obiektywnie patrząc, stawiając się w sytuacji Bośniaka, wolałbym mieć za konkurenta Marcosa Alonso niż Alexa Sandro.

- Poulinho
- Juventino
Serio myślisz, że w zespole aż tak wiele się zmieniło po odejściu jednego gracza pierwszego zespołu? Żadne plany zarządu nie uległy zmianie, wręcz przeciwnie. Transfery Pjanicia czy Higuaina, a także prawdopodobnie sowita podwyżka dla Dybali wskazują, że cele wręcz się poszerzyły. Błąd letniego okienka i nie zakupienie jeszcze jednego ważnego zawodnika środka pola wcale nie przekreślają tego co robimy od kilku lat, czyli wzmacniania zespołu. Ja wiem, że zarówno Ty, jak i ja, a także zapewne większość fanów Juventusu życzyłaby sobie corocznego zasilania zespołu kilkoma gwiazdami, jednak nie ma takiej możliwości. W letnie okienko odeszła od nas jedna gwiazda, a przyszły dwie. W letnie okienko zapewne postaramy się wzmocnić skład kolejnymi klasowymi zawodnikami o to jestem niezwykle spokojny. Nie wydaje się w jedno okienko ponad 90 mln na jednego zawodnika by w ciągu dwóch lat pozbawić się całej siły zespołu.alessandro1977 pisze: Z tym, że jeżeli Juve dostanie odpowiednią ofertę za niego to A. Sandro odejdzie bo nasz zarząd pokazał, że nie ma zawodników nie na sprzedaż. Wszystko zależy od kwoty chyba, że sam zawodnik jak np. Bonucci nie wyrazi woli odejścia. Jeżeli MC rzuci za Sandro 70 mln to Marotta sam go będzie wypychał z klubu a jakoś wątpię w to aby ktokolwiek poza Buffonem, Kielonem, Markizem i Ruganim przyrzekł dozgonną wierność naszemu klubowi. Z tym Kolasinaciem to nie napalajcie się, tak będzie lepiej dla Was. Co prawda Sandro już im raz odmówił na naszą korzyść tyle, że wówczas wszystko wskazywało na to, że rodzi się u nas potęga. Myślę, że wiele zależało będzie co zarząd zrobi z pomocą latem bo czuję, że gdyby teraz ktoś po Sandro się zgłosił to on sam nie miałby oporów przed zmiana barw. Jeszcze może być tak, że Marotta "za zasługi" zrobi promocję na niego
Zresztą skąd przekonanie, że zarząd zaakceptowałby oferty za Bonucciego? Nic na to nie wskazuje.
- Karowiew
- Juventino
Ponoć JUVE zaklepało niejakiego Lyanco z Sao Paulo: http://www.football-italia.net/97808/ju ... ure-lyanco
http://www.corrieredellosport.it/news/c ... okieAccept
http://www.corrieredellosport.it/news/c ... okieAccept
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- gucio_juve
- Juventino
alessandro1977 pisze:Z tym, że jeżeli Juve dostanie odpowiednią ofertę za niego to A. Sandro odejdzie bo nasz zarząd pokazał, że nie ma zawodników nie na sprzedaż. Wszystko zależy od kwoty chyba, że sam zawodnik jak np. Bonucci nie wyrazi woli odejścia. Jeżeli MC rzuci za Sandro 70 mln to Marotta sam go będzie wypychał z klubu a jakoś wątpię w to aby ktokolwiek poza Buffonem, Kielonem, Markizem i Ruganim przyrzekł dozgonną wierność naszemu klubowi. Z tym Kolasinaciem to nie napalajcie się, tak będzie lepiej dla Was. Co prawda Sandro już im raz odmówił na naszą korzyść tyle, że wówczas wszystko wskazywało na to, że rodzi się u nas potęga. Myślę, że wiele zależało będzie co zarząd zrobi z pomocą latem bo czuję, że gdyby teraz ktoś po Sandro się zgłosił to on sam nie miałby oporów przed zmiana barw. Jeszcze może być tak, że Marotta "za zasługi" zrobi promocję na niegowagner pisze:Obiektywnie patrząc, stawiając się w sytuacji Bośniaka, wolałbym mieć za konkurenta Marcosa Alonso niż Alexa Sandro.

Wszyscy którzy odchodzili i byli ważni (Pogba, Vidal, Tevez, Pirlo) lub mniej ważni (Morata, Evra) sami prosili o transfer. Więc nie wiem skąd teoria, że przyjdzie ktoś i sypnie za A. Sandro, a my go od razu sprzedamy. Temat wałkowany 300 tyś. razy.
Moim zdaniem, dopóki nie wygramy Champions League, to nie mamy czym skusić piłkarzy wahających się co do transferu. La Liga TOP2, Premier League TOP4 i Bayern to obecnie ciekawsze kierunki, niż Serie A. Dlatego polityka ściągania zawodników z włoskiej ligi, jest dobrze przemyślana, plus nadarzające się okazji z rynków zagranicznych. Dziwię się, że z Atalanty nie pozyskaliśmy tego młodego Iworyjczyka.
- gucio_juve
- Juventino
- Robaku
- Juventino
Tancredi podał, że Hernanes dostał ofertę z Chin, niewiadomo jak wysoką... może się skusi, jak wczoraj nie został powołany na LM
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24