Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2019, 22:03

Zejdźcie z niego ludzie, trochę więcej luzu, nawet fajnie, że jest ktoś taki kto daje iskierkę nadziei na lepsze jutro, nawet jeśli to dżołk.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2019, 22:43

Mimo wszystko jestem optymistą i uważam, że Max odejdzie i zastąpi go mocny kandydat. Nie wierzę, że ot tak sobie pozwalamy odejść Conte do interu i nie zmienia to faktu, że dla mnie to akurat jest dobry ruch, że Agnelli nie pozwala na jego powrót. W tym temacie jaj nie robię bo naprawdę w to wierzę.

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2019, 22:57

Ja mysle ze Allegri zostanie na rok bo w tej chwili nie ma na niego alternatywa z topowych trenerow chyba ze Pochettino wygra LM i bedzie chcial zakonczyc pozytywnie swoj rozdzial w Tottenhamie.

Nie wierze ze Guardiola opusci the citizen no chyba ze jutro przegra mistrzostwo i go wywala badz podda sie do demisji.

Pytanie jak to ma wygladac z Allegrim ktore stracil zaufania i szacunek kilku pilkarze. A wiadomo ze jesli pilkarze nie sa w 100 % za trenera to moze byc wybitnym i jego zespol wiele nie pokaze.
To mnie najbardziej martwi bo widac ze atmosfera w szatni nie jest najlepsza od jakiegos czasu.

Osobiscie jesli Allegri odejdzie a jego zastepca musi byc Wlochem to bym chcial Gaspariniego bo jego Atalanta pokazuje bardzo ladna pilka i od kilku tygodnie najwiecej punktuja w Serii A.
Majac taka silna druzyna w ataku i odblokujac potencjal kilku pilkarze (Costa, Dybala, Berbardeschi i przed wszystkim Pjanic) to nie musimy zrobic wiele transferow i mamy silna druzyna grajaca ofensywna pilka.

Mickey_Schlug

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 01:02

Miałem nadzieję, że Allegri pożegna się z Juve w piękniejszych okolicznościach, to znaczy wygrywając wreszcie Ligę Mistrzów. Nie udało się, choć bez wątpienia przejdzie do historii klubu jako jeden z najlepszych trenerów. I nie chodzi wyłącznie o sam fakt zdobycia tylu tytułów we Włoszech, ale również o wyniki we wspomnianej LM. Tylko raz podczas jego kadencji zdarzyło się Juve odpaść w 1/8. Dwa finały i dwa ćwierćfinały to w praktyce obecność w ścisłym topie najsilniejszych.
To Allegri stworzył drużynę i dopomógł zbudować markę, dla której Cristiano Ronaldo opuścił Real Madryt.

Musimy więc oddać naszemu trenerowi należny szacunek, bo jak Conte wyniósł nasz klub w Włoszech, tak Allegri osiągnął należny nam pułap europejskiej elity.
Nie same jednak liczby świadczą o piłce. Styl gry Juve od dłuższego czasu jest nieprzyjazny dla oczu: gramy chaotycznie, mozolnie, bez płynności i swobody. Jak na dłoni widać efekt rutyny. Po kilku latach pracy z Allegrim jego filozofia zaczęła wywierać szkodliwy, tłamszący wpływ na rozwój zawodników; krępuje ich indywidualność na boisku. Nowi gracze, nawet tego kalibru co CR7, szybko ulegają "asymilacji" przez taktykę, w której brakuje już elementu zaskoczenia, improwizacji, bo wszystko jest wiadome i powtarzalne.
Dlatego zmiana jest konieczna i leży w interesie zarówno klubu jak i Maxa. On też musi "odżyć" w nowym środowisku. Notabene, kto wie, czy "wyrachowanie" nie jest aby właśnie tym, czego potrzebuje PSG, żeby awansować na wyższy szczebel w Europie?
Przypomnijmy - pierwszy sezon pracy w Juve i natychmiast finał LM... (Złośliwi mówią, że tylko zdyskontował wkład poprzednika, ale przecież szejkowie nie mieliby nic przeciwko, żeby to powtórzył w Paryżu :)

Kto następcą Allegriego?
Wierzę w zdolności Conte i Deschampsa, każdy z nich by się sprawdził i mógł przynieść sukcesy na miarę naszych oczekiwań.
Intuicja podpowiada mi jednak, że Pochettino, o którym ostatnio się słyszy w kontekście transferu, to najlepszy wybór.
Być może to tylko moja pamięć o tym, jak Tottenham nami poniewierał w ubiegłym roku, zanim Lichsteiner, Higuain i Dybala i nuta geniuszu trenera dały nam awans :)

Guardiola? To byłby ruch bardziej pod markę "Juve" niż sportowy wymiar interesu Bianco-Nerich. Co nie znaczy, że nie zrealizowałby obu celów jednocześnie. Mógłby - ale pewności nigdy nie ma. Same nazwiska trenerów i piłkarzy wygrywają tylko na papierze.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 10:27

Dostaniecie topowego trenera tak jak dostaliśmy go Zacu, a potem po Conte. Wiem, ze w wyszło jak wyszło, ale o najlepszych trenerach to u nas sie tylko kręcą plotki. A już na pewno nic obecnie się nie dzieje bo jeszcze sezon się nie skończył tym bardziej, że Pochettino i Pep grają o tytuły do końca. Myślicie, że przed takimi ważnymi meczami podczas treningów ze swoimi zespołami wymieniają sms z Agniellim negocjując warunki?! Takie rzeczy załatwia sie później, a nawet czasem przed samym rozpoczęciem sezonu. IMO Max zostanie i jeszcze pożegnamy Dybale i Coste. Nie podoba mi się to, że piłkarze ich pokroju są sprzedawani, bo trener, który teoretycznie może odejść po roku nie widzi dla nich miejsca.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 11:20

"Nigdy nie bój się zmiany. Napędzaj ją. (...) Miej odwagę wyznaczać nowe standardy. Nie daj się powstrzymywać tradycjom" - Juventus z okazji prezentacji nowych trykotów.

No to teraz zobaczymy ile w tym wszystkim jest prawdy, a ile obłudy, jeśli chodzi o pozycję trenera.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 12:09

Pumex, ale oni właśnie tymi koszulkami wykorzystali już limit odwagi. :D

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 12:22

Nie wiem czy oni próbują oszukać kibiców, czy samych siebie Obrazek

#CalmaCalma

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 15:52

Tu Pep mówi o następnym sezonie.

Nie wygląda to przekonywująco.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 20:12

Taki trochę offtop, ale nie widzę tematu w którym była dyskusja o nowym trenerze a w nim ostry pojazd po mnie za krytykę Zizou i porównanie go do Thierrego.

Umilam sobie czas przed Romą oglądając potyczkę Sociedad vs Real i co? Gówno. Tragedia. Gdzie wy masturbatorzy mieliście oczy chcąc widzieć u nas na ławce łysego z Brazzers? Chłop jest do tego stopnia ograniczony, że zmienia najlepszego na boisku Diaza i wprowadza Vasqueza. Dodam, że Real gra w 10 i goni wynik :whistle:

Także ten. Szanuj trenera swego, możesz mieć gorszego.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 20:34

Boże jaki bullshit. O Realu z tego sezonu możemy sobie pogadać w temacie o La Liga. Tutaj krótko; tak jak śmiejemy się, że Maks nawet dostają Messiego nie zmieniłby swojego gówno-stylu, tak zawodnikom Realu nie pomógłby obecnie najlepszy trener świata.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 20:43

Jasne, oczywiście. Zizou wystawiający pupili z Marcelo na czele, który jest żenujący i podejmowanie przez niego irracjonalnych decyzji - wcale nie są wizytówką tego francuskiego tuza trenerskiego. O jedynej i słusznej taktyce "Tysiąca i jednej wyrzutki" nie wspomnę.
Ale spoko, żeby nie oftopowac, pośmiejemy się jak w przyszłym sezonie nasprowadzją mu Hazardów za pierdyliard zielonych a Real dalej będzie grał pioch :*

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 21:05

Chłop wygrał 3xLM pod rząd.

Dostał teraz wypalony skład. Jasne ma swoich pupilków, ale pokaż mi trenera z lepszymi wynikami.

Oczywiście, że stylem gry przypominałby Maxa, ale uważam, że dalej byłaby to wartość na plus.

Oceniając trenera za pomocą jednego meczu też nie jest dobrze, ja osobiście znam Zidane tylko z LM, a Maxa oceniam na przestrzeni sezonów, gdzie np. zagraliśmy tylko jeden dobry mecz w tym całym sezonie.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 21:10

Nedved przed meczem zapytany o to czy Allegri zostanie? Odpowiedział krotko: zobaczymy.

Już zmieniła się narracja?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2019, 21:30

Wygląda na to, że mityczna wiosna Maxa w końcu nadeszła! Lepiej późno niż wcale :-)

ODPOWIEDZ