Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 02:06

Jak ktoś nie chce czytać postów Jakku to przecież nikt go nie zmusza. Ja je chętnie czytam bo to zawsze jakaś odskocznia i czasami nadzieja na jakiegoś dobrego zawodnika. Jeśli ktoś z kolei woli oficjalne info to temat mercato może śmiało pominąć i nie narzekać.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 02:20

Mimo, że udzielam się baaardzo rzadko, to jednak ten temat dosyć często przeglądam, głównie ze względu na posty Jakku1, więc mam nadzieje, że będziesz Nam nadal podawał jakieś ciekawostki dotyczące mercato :).

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 02:44

pan Zambrotta pisze:
pablo1503 pisze:
pan Zambrotta pisze:Nie ma Curvy. Nie ma Mombiano. Jestem ja, ja powiem jak będzie wyglądać nasze mercato
:rotfl:
Bardzo spokojnie było na forum przez ten tydzień.
fapuj dalej nad transferami Torresa i Higuaina. może ich naprawdę kupimy.

Podobno jestesmy blisko Verattiego i Pogby. Szykuje nam się mała plantacja murzyniątek do zbierania bawełny. Fajnie, posłużą się jako karty przetargowe za dwa lata do wyciągnięcia jakiegoś grajka z Udinese, czy Lazio.

Verratti to nie mudzynek ;)
poza tym, i tak Conte nie sprowadzi ani Pogby, ani Asamoaha, bo to rasista. Wystarczy spojrzec na Elię/Melo oraz innych czarnoskorych zawodnikow, ktorych bylismy zainteresowani. A co do poglosek transferowych jakku, oraz opinii Pana Zambrotty, mysle, ze bedzie cos pomiedzy. Jeden crack, ale nie top world class, na lewa obrone nikt, na obrone Astori albo grajek Astoriopodobny, do ataku na rezerwe Destro, na skrzydlo byc moze Giovinco, ale raczej zostaniemy z Vuciniciem. Na prawą przyjdzie w ostatniej chwili jakis gosciu o ktorym nie bylo wczesniej mowy, zalatwiany za pięć dwunasta - przy duzym farcie, bedzie to Farfan, ale czuje ze bedzie to nowe nazwisko. Pozegnamy sie z Melo i Krasiciem, ale EE juz nie wypchniemy.

W przyszlym sezonie "roster" wygladac bedzie mniej-wiecej tak:

Buffon, Storari, Branescu

Lichsteiner, Caceres, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Astori, De Ceglie

Vidal, Marchisio, Pirlo, Bouy, Verratti, Marrone, Giaccherini

Vucinic, Giovinco, Matri, Quagliarella, Destro, Pepe, i dajmy na to ze ten Farfan

Czyli ogolnie spodziewalbym sie max 4 sensownych transferow. Z czego 1-2 do pierwszego skladu. Nie przecze, ze bedzie ich wiecej np 8-10, ale wiekszosc to beda powroty z wypozyczen, badz kupowanie kolejnych mlodziakow.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 04:16

Badź konsekwentny, bo albo Conte to rasista, albo nie.
Farfan jest czarny!
więc dlaczego Farfan tak, a nie Asamoah, a poza tym jak ostatnio donosił news dotyczące Melo to chyba Conte go nie chciał po miał mocno pozycję w szatni i ciężko byłoby go utemperować, a nie z powodu rasy.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 09:32

Ile jeszcze razy zamierzacie klepać formułkę, że chcecie Cavaniego w Juve? Szanse są znikome, poza tym jak dla mnie to zawodnik zbyt uzależniony od dyspozycji pomocników. Typowy egzekutor i tyle. Świetny, ale jednak egzekutor. Druga sprawa - wszyscy twierdzą, że nie warto się interesować Damiao. Hmm...gdyby wszyscy w ten sposób rozumowali to żaden piłkarz z Brazylii nigdy nie opuszczałby ojczyzny. Wielu widzi w nim wielki talent i potencjalną gwiazdę, a paru wiecznych sceptyków jak zwykle widzi tylko ''kota w worku''. Potrzeba trochę zaryzykować. Były osoby, które twierdziły przed transferem Vidala, że zawodników z ''bundeskopanki'' nie warto ściągać...
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, 09:41 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 09:33

Dolce Vita pisze:Ile jeszcze razy zamierzacie klepać formułkę, że chcecie Cavaniego w Juve?
ile razy zamierzasz klepać tego samego posta? Właśnie zarobiłeś 6 żółtych kartek - ban na 2 tygodnie. Przerosłeś mistrza.

Veratti to murzynek na plantacji, nawet jeśli jest biały.
Prędzej mi kaktus wyrośnie, jeżeli on, czy inny Immobile będzie odgrywał jakąkolwiek sensowną rolę w Juventusie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 09:59

pan Zambrotta pisze:Powracam na rewir, by udzielić się w moim ulubionym temacie.
A już to forum nabierało pewnego poziomu... :/ Ciekawe jak sobie radziłeś przez ten cały czas, kiedy nie mogłeś całych dni spędzać przed JP ?

Co do tematu, plotki chodzą, że wypytujemy o VP, ja tylko powiem od siebie, że na pewno do nas nie przyjdzie z tego choćby względu, że nawet w Arsenalu mogą mu zapłacić dwa razy tyle co u nas, a do tego bardzo poważnie interesują się nim szejki...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 10:04

jareckik pisze:
pan Zambrotta pisze:Powracam na rewir, by udzielić się w moim ulubionym temacie.
A już to forum nabierało pewnego poziomu... :/ Ciekawe jak sobie radziłeś przez ten cały czas, kiedy nie mogłeś całych dni spędzać przed JP ?
tak bardzo boli, że podkablowałem twoje drugie konto ? śmierć frajerom :smile:
zupełnie sobie nie radziłem, choć raz wyszedłem z pokoju.

Oho, już są pierwsze ploty o Farfanie. Here we go again.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 10:30

jakku1 pisze: Nic innego nie pozostaje mi napisac. Jesli faktycznie okaze sie, ze wiekszosc ma "tego" dosyc, no to oczywiscie dam sobie spokoj, mimo, ze byloby to dla mnie dosc trudne, poniewaz ta "zabawa" okazala sie wciagajaca - no ale wiadomo, nic na sile ; )
Weź przestań.
Nie mów, że się przejąłeś opinią jęczącego forumowego starca? ;) Twoje posty zbierające informacje dotyczące mercato są świetnym zobrazowaniem nie tylko plotek, ale i rzeczywistych ruchów transferowych. Na 100% Twoje przewidywania są pewniejsze niż te z transfermarkt.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 10:43

http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... on-out-for

Chyba wszystko z Pogba wyjasni sie niebawem.. Jestem ciekaw jakiej kontuzji doznal i czy wplynie to na nasze zainteresowanie. Moze dzieki temu MAN U go chetniej odda?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 11:16

jareckik pisze:Ciekawe jak sobie radziłeś przez ten cały czas, kiedy nie mogłeś całych dni spędzać przed JP ?
Pewnie obmyślał okrutny plan zemsty na społeczności JP. Jeden post i wrażliwsza połowa forum już ma popsuty weekend.

Arsenal nie płaci kokosów piłkarzom. Jeśli chodzi o przybliżone liczby to można wierzyć w to na przykład. Co nie zmienia faktu, że City lekkim wackiem może podwoić zarobki Van Persa, a Juventus blednie dlatego plotki są pewnie tylko plotkami a media po prostu wymyślają kolejne znane nazwisko, żeby było trochę szumu przez dwa dni.
Podobnie jest z kierunkiem Chelsea. Dzisiaj się okazuje, że oprócz obserwowania sytuacji Drogby mamy też oko na Lampada :prochno:

A no i chyba długo potrwa saga z Robbenem, o którym codziennie są newsy, tak jakby przez tydzień dzielący dwa mecze z Realem najbardziej zastanawiał się nad zmianą klubu i codziennie zwierzał się "osobie ze swojego otoczenia".

Gdyby obronę wzmocnił Astori, tak jak napisał wczoraj mister Zambro, to byłaby fajna sprawa. Z tego co pamiętam jest lewonożny więc gdyby Kielon musiał wskoczyć na bok, to on mógłby zająć jego miejsce, i na półlewego w 3-5-2 też jak znalazł.
Fajny byłby też ten Armero ale nie wiem czy Marotta będzie chętny wyłożyć kilkanaście milionów na tego piłkarza kiedy potrzeba nie jest tak paląca jak braki z przodu i ciśnienie na top playera.

I jako, że wielkimi krokami zbliża się druga rocznica sprzedaży Diego, trzy słowa o pociesznym Brazylijczyku. AS napisał, że jeśli Atletico nie złapie się na europejskie puchary to Ribas opuści Madryt bo jego pensja jest zbyt wysoka (Wolfsburg go rozpuścił tymi 5 bańkami - jeśli dobrze pamiętam).

PS. dublowanie się postów to ostatnio dość częsty błąd forum. Coś jest na rzeczy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 11:30

Ouh_yeah pisze: Fajny byłby też ten Armero ale nie wiem czy Marotta będzie chętny wyłożyć kilkanaście milionów na tego piłkarza kiedy potrzeba nie jest tak paląca jak braki z przodu i ciśnienie na top playera.
Zależy, która taktyka w przyszłym sezonie ma być podstawową. Jeśli 3-5-2 - Armero powinien być na topie listy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 11:34

Ouh_yeah pisze:Gdyby obronę wzmocnił Astori, tak jak napisał wczoraj mister Zambro, to byłaby fajna sprawa. Z tego co pamiętam jest lewonożny więc gdyby Kielon musiał wskoczyć na bok, to on mógłby zająć jego miejsce, i na półlewego w 3-5-2 też jak znalazł.
W sensie że chellini na bok w 3-5-2? no błagam cię, to już chyba bym wolał, żeby indiańca wykupili jako backup dla de ceglie

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 11:36

Ouh_yeah pisze: Gdyby obronę wzmocnił Astori,
To definitywnie pójdzie na handelek "murzynek z Danii". Tak jak można było przewidywać rok temu. A za nim za jakiś czas "księciunio obsrajtek."
Przed lepszym Appeltem też jest jakichś sześciu do gry na środku-włącznie z Giacciem i Marrone(nawet jeśli z innymi rolami), a dojdzie pewnie siódmy-lepszy i to w jego strefę.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, 11:55 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 11:41

Pan Zambrotta wrócił i mamy błyskawiczne 4 strony - co za forum.

Chyba za bardzo bawicie się w teorie. Jeżeli ktoś ma problem z plotkami transferowymi, to dlaczego nie czyta tylko tych wybranych? Jeśli ktoś myśli, że skończymy z Palacio i dumnie się z tym odnosi to niech czyta wiadomości o jego transferze. Czy ktoś jeszcze czyta szablonowe wypowiedzi zawodników? Mówią to samo od początku sezonu, a i tak widzę wypowiedzi "ty lepiej nie udzielaj kolejnego wywiadu tylko wez sie do roboty!" .

Ja czytam każdy news i plotę. Ostatnio odkryłem juventuz.com i zniecierpliwiony czekam na jakąś nową wiadomość od włoskich źródeł. Tak samo na Juvepoland i Tuttojuve. Dlaczego? Bo mnie to kręci jako fana Juve. Nie irytuje mnie fakt, że nie mamy pieniędzy szejków, tylko z uwagą śledzę wiadomości. Oczywiście są inne wiarygodności, więc Tuttojuve to bardziej ciekawostka.

Po prostu nie rozumiem jak można się irytować prawami które rządzą mercato i mediami, a nie przyjąć je do wiadomości. Albo narzekać na lepsze źródło informacji na forum (jakku1). Teraz ja się trochę zirytowałem - marudzeniem i hejterstwem.

Zablokowany