Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 16:19

Michael_M pisze: 24 marca 2022, 15:06
DonPatch pisze: 24 marca 2022, 14:45 Ta Ferrari takie detale, że Vlaho to kupił praktycznie bez targowania się.
To idź i wynegocjuj lepsze warunki.
Ja nie wiem...jak masz najlepsze karty w ręce to ty stawiasz warunki. Jak nie to grasz tak jak się da. Co Ty myślisz, że Arrivabene jak łysy z lombardu powie, że najlepsze co może zaoferować to 20 mln i jeszcze Rocco powinien go po rękach całować, że ma możliwość robić deale z wielkim Juventusem?
Juventus ściąga największego prospekta od lat w linii ataku we Włoszech, a i tak pojawią się stękacze i jęczydupy.
Nie jestem dsem, takie teksty to poziom gimnazjum na zasadzie nie smakują ci krewetki w restauracji to zrób lepsze...
Niektórzy za bardzo się gościem brandzlują, a jak na razie jego osiągnięcia to kupno Vlaho za miliony monet i publiczne krytykowanie Dybali. Aha, jeszcze dwóch oddał do Totków też po takich se warunkach (ok, Kulu w miarę, ale to wypożyczenie).

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 18:13

Jeżeli Taktyk nie wymyśli na przyszły sezon innej koncepcji na drugą linię niż granie registą, to lepszego kandydata niż Jorginho nie ma. A skoro nie udało mu się zrobić tego przez 15 lat trenerki, to nie uczyni tego w pół roku.
Właściwie, to jeden z niewielu zawodników na świecie który taką funkcję może z powodzeniem pełnić. Ostatnie 2 sezony w jego wykonaniu to klasa światowa, mimo iż wielu nie docenia jego pozornie nieistotnej roli, a ze względu na specyfikę gry może spokojnie pograć jeszcze nawet z 5 lat na dobrym poziomie - patrz Pirlo, Xavi, Modrić, Carrick, Xabi Alonso etc.

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 20:56

Baczu pisze: 24 marca 2022, 18:13 Jeżeli Taktyk nie wymyśli na przyszły sezon innej koncepcji na drugą linię niż granie registą, to lepszego kandydata niż Jorginho nie ma. A skoro nie udało mu się zrobić tego przez 15 lat trenerki, to nie uczyni tego w pół roku.
Właściwie, to jeden z niewielu zawodników na świecie który taką funkcję może z powodzeniem pełnić. Ostatnie 2 sezony w jego wykonaniu to klasa światowa, mimo iż wielu nie docenia jego pozornie nieistotnej roli, a ze względu na specyfikę gry może spokojnie pograć jeszcze nawet z 5 lat na dobrym poziomie - patrz Pirlo, Xavi, Modrić, Carrick, Xabi Alonso etc.
Dokładnie. Jest bardzo mało zawodników charakterystyki stricte registy na poziomie Juve, a skoro nic nie wskazuje, że Wybitny Strateg miałby odejść, to brazylijski Włoch powinien być numero uno (poza pozycjami lewej flanki, na których nie ma nikogo) w kajecie Cherubiniego. Także przewiduje, że 3-4 lata z poziomu by nie spuścił, na tej pozycji może spokojnie pograć jak wspomniani zawodnicy.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 21:38

Też jestem zdania że to bardzo logiczny ruch. Myślę że dla Jorginho to też odpowiedni moment na zmianę, z jednej strony wróci do Włoch o czym wspomina się jako o jednym z czynników decydujących o transferze. Z drugiej strony nie przejmował bym się jego wiekiem, zamieni jednak BPL na Serie A gdzie intensywność gry jest na zupełnie innym poziomie, nie mówiąc już o samym Juventusie który pod kątem intensywności wypada nawet poniżej średniej. Do roli registy nadaje się chyba najlepiej że wszystkich realnych do sprowadzenia zawodników. Co prawda to oznacza ławkę dla Locatellego, no ale przy prognozowanej liczbie kontuzji z pewnością młodszy Włoch znajdzie też swoje minuty.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 21:44

Żałuję, że jeden kolo na VS stracił autoryzację bo ma jakąś ciekawą wiadomość, której nie może opublikować. Około 10 dni temu napisał między wierszami, że Dybala nie dostanie nowego kontraktu ale nikt mu nie uwierzył bo każdy był pewien, że to formalność. W każdym razie będzie ciekawie.

Obrazek
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 22:04

@MRN co to znaczy stracil autoryzację? Tam ktoś weryfikuje każdy post?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2022, 23:00

Nie każdy, ten, który przekazuje nasze transfery w zdecydowany sposób i uprawdopodobnione jakimiś podstawami. Agresti też miał bana na doniesienia transferowe. Kolo, który teraz nie ma autoryzacji wywalił się na Donnarummie, który de facto był dogadany. Nawet skrzynkę ma zablokowaną.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2022, 14:22

do usunięcia

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2022, 14:08

Powolutku zaczyna się coś w prasie przewijać o kolejnych nazwiskach w kontekście Juventusu, tj Gabriel Jesus i Di Maria. Romeo Agresti na swoim twitterze dodał wcześniej, że ponoć będziemy mieć "lewego obrońcę z prawdziwego zdarzenia, który posadzić ma Alexa Sandro na ławce".
Czyli na obecną chwilę jakby podsumować wszystkie doniesienia z prasy i tym podobne, to można by spekulować (czysto teoretycznie) jak zmieni się drużyna po sezonie. Widocznie już jakąś koncepcję mają.
Zacznijmy od tego, że lada chwila być może klepniemy dwa ( a być może trzy nazwiska, ale o tym trzecim później). Pierwszy z nich to Rudiger . Wczoraj gdzieś przeczytałem, że Juventus złożył mu oficjalną ofertę kontraktu i w krótkim czasie ma się do niej odnieść. Ponoć nasi są optymistami w tej sprawie.
Drugim darmowym transferem miałby być dobrze znany nam Paul Pogba. Ponoć francuz zgodził się obniżyć swoją pensję, by wrócić jak to wielu powie " na wakacje".
Trzecim z darmowego transferu, którym się ponoć interesujemy i dopytujemy jest Di Maria. Gracz już swoje lata ma, ale nasi chcą go, by uzupełnić skład, a co za tym idzie? Prawdopodobnie po Dybali kolejnym, który nas opuszcza jest Bernardeschi i idąc tym tokiem myślenia oprócz kontuzjowanego Chiesy, i Cuadrado, nie będziemy mieć skrzydłowego. Tutaj więc będzie potrzeba wzmocnień kimś doświadczonym, a zarazem nie wydając nic na transfer, więc Di Maria miałby być faworytem.
Imię do ataku to Gabriel Jesus. Brazylijczykowi za rok kończy się kontrakt, on skłonny ponoć byłby zmienić barwy klubowe, a Man City niby nie będzie robić jakichś przeszkód. Nasi widzą w nim zastępstwo Dybali, a zarazem Moraty, którego pewnie nie wykupią z Atletico. Warto dodać, że gracz może grać w każdej roli w ataku, co ucieszyłoby Maksia.
Ponoć wróbelki ćwierkają, że ostro pracujemy nad Jorginho, który rzekomo chce wrócić do Włoch, a i z nim ponoć jesteśmy dogadani.

Czyli wygląda na to, że czeka nas kolejna ( być może w końcu skuteczna) rewolucja.
Zaczynając od bramki:
Szczęsny - raczej nie do ruszenia.
Perin - ponoć chce odejść, bo chce grać, więc jeśli odejdzie, będziemy chcieli kogoś na 2 bramkarza, pisało się o Audero.
Pinsoglio- jako trzeci.

Obrona - prawa strona
Danilo
De Sciglio
- z nim ponoć jesteśmy dogadani co do przedłużenia kontraktu ( ciekawe kiedy znów się połamie?)
Cuadrado - od biedy i on będzie pełnić funkcję prawego obrońcy.

Obrona - środek
De Ligt - chcemy z nim przedłużyć kontrakt i to on ma być w najbliższym czasie ostoją defensywy.
Rudiger - on ma być podstawowym partnerem De Ligta.
Bonucci - pewnie nigdzie nie uda się go sprzedać, ma gruby kontrakt, więc zostanie, ale raczej jako zmiennik niż podstawowy gracz.
Gatti - młody ma być ponoć włączony już od przyszłego sezonu do "projektu" ( o ile go nie włączą w żadną transakcję :laugh: )
Rugani - on raczej też zostanie jeszcze do końca kontraktu w Juventusie, chyba mu pasuje rola jaką odgrywa.

Obrona - lewa strona
Gracz X - tak jak pisał Agresti, ma być jakieś mocne nazwisko.
Pellegrini - nie słychać nic o nim póki co, że miałby odejść, więc pewnie będzie dalej zmiennikiem.

Pomoc
Pogba - czuję w kościach, że to on będzie pierwszym darmowym transferem, którego potwierdzi klub i wierzę w niego mocno, u nas mógłby się odbudować na nowo.
Jorginho -reżyser, którego Maksiu sobie ceni.
Zakaria
Locatelli
McKennie

Ktoś z dwójki Fagioli, Rovella

Atak
Vlahovic
Kean
Gabriel Jesus
Di Maria
Chiesa
Zaniolo

Odchodzą: Chiellini, Morata, Dybala, Bernardeschi, Rabiot, Alex Sandro, Arthur.

Kean pewnie zostanie wypożyczony na kolejny sezon jako joker plus fakt, że ma status wychowanka.

Pomijając już fakt, że np Di Maria do najmłodszych nie należy, to i tak byłby dobrym wzmocnieniem z doświadczeniem tanim kosztem ( jeśli chodzi o pieniądz na transfery) i na rok/dwa by się przydał. Dani Alves miał 33 jak do nas przychodził i był dobrym kocurem, a jeśli chcemy zainwestować kasę w inne pozycje, to takie uzupełnienie jest zrozumiałe. Oczywiście każdy ma swoje zdanie.

Pozdrawiam, trochę wypisałem, ale tak jak napisałem wcześniej jest to opcja teoretyczna opierająca się rzekomo na obecnych plotkach ( a ponoć w każdej plocie jest jakieś ziarenko prawdy).

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2022, 14:40

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2022, 14:43

Imho

Chiesa Vlaho Zaniolo to już serio dobry atak.

Jak dorzucimy Morate,Keana,Cuadrado to mamy spoko wybór.

Najważniejsza jest jednak pomoc. Tutaj trzeba wyczyścić i zostawić Loce, McKenniego,Zakarie + Rovella/Fagioli.

Jak dla mnie żegnamy się z:

- Rabiot
- Arthur
- Chiellini
- Alex Sandro
- Dybala
- Berna

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2022, 14:58

Adrian27th pisze: 26 marca 2022, 14:43 Chiesa Vlaho Zaniolo to już serio dobry atak.
Nawet bardzo dobry, jeśli wszystko zatrybi to spokojnie do walki o LM na kilka dobrych lat. Niestety jest to 'jeśli', czyli spore ryzyko związane z kolanami Zaniolo.
Dlatego chciałbym jakiegoś doświadczonego/sprawdzonego skrzydłowego w stylu Cuadrado, który robiłby solidną robotę niezależnie od tego czy wchodzi z ławki czy jest zmuszony grać od 1. minuty.
Mógłby to być Cuadrado/Morata, ale wolałbym kogoś troszkę lepszego. Nie mam niestety kandydata. Raspadori jest młody i obiecujący, ale niestety nic nie gwarantuje.
Adrian27th pisze: 26 marca 2022, 14:43 Jak dorzucimy Morate,Keana,Cuadrado to mamy spoko wybór.
Biorąc pod uwagę plotki o zainteresowaniu PSG, wymieniłbym Keana na kogoś bardziej doświadczonego, regularnego - wspomniałem o nim wyżej.
Adrian27th pisze: 26 marca 2022, 14:43 Najważniejsza jest jednak pomoc. Tutaj trzeba wyczyścić i zostawić Loce, McKenniego,Zakarie + Rovella/Fagioli.

Jak dla mnie żegnamy się z:

- Rabiot
- Arthur
- Chiellini
- Alex Sandro
- Dybala
- Berna
Duet Jorginho+Pogba to moje marzenie. Do tego Loca w pierwszej jedenastce, z ławki Rovella, McKennie, Zakaria, którzy różnią się rolami.
Przy czym ten duet również niesie jakieś ryzyku, bo obaj mogą się wydawać wypaleni i wielu z nas ma słuszne obawy. Nie widzę jednak podobnych finansowych/jakościowych alternatyw na horyzoncie, które z miejsca mogłyby podnieść poziom tej formacji.

W temacie obrony mam nadzieję, że zostanie przebudowana wokół duetu Danilo-MDL. Zatem albo LO-MDL-ŚO-Danilo, albo LO-MDL-Danilo-Cuadrado czy coś w ten deseń.

Śnił mi się dzisiaj W. Szczęsny, który zdradzał insider'skie info, że Jorginho to przykrywka dla Modricia. Jakby co to tutaj zobaczyliście to po raz pierwszy :prochno:

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2022, 12:20

Nie podoba mi się ta opcja obniżenia zarobków Bonucciego przy jednoczesnym przedłużeniu umowy. On za 2 miesiące skończy 35 lat. Jasne - problemy zdrowotne go omijały i wątpię by po tym urazie coś się zmieniło. Jednak kontrakt ma do 2024r czyli w chwili wygaśnięcia będzie miał 37 lat. Ja wiem, że wiekowi makaroniarze dosyć dobrze się trzymają, ale czy musimy się chwytać akurat takiej brzytwy? Jakby się zgodził obniżyć zarobki sam z siebie do końca kontraktu - super. Można mu wiele wybaczyć z tego odejścia do Milanu. Szacun. Z drugiej strony ciężko trzymać na ławce gościa który miałby zarabiać 5 mln (?). Wyraźnie widać, że w klubie zachodzi zmiana i zawodnik pierwszego składu zarabia więcej od rezerwowego. Jest hierarchia. Już wolałbym by zostało tak jak jest.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2022, 19:36

Najlepiej jakby odszedł razem z Chiellinim po tym sezonie.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2022, 20:28

Sorek21 pisze: 27 marca 2022, 19:36 Najlepiej jakby odszedł razem z Chiellinim po tym sezonie.
Marzenia. Ktoś z naszego Zarządu podpisał długi kontrakt Bonucciego z wysokimi zarobkami, więc nie ma szans, by Leo bez własnej woli opuścił Juve (może jakaś lukratywna oferta z lig arabskich mogłaby go przekonać, ale w to wątpię, bo jego dzieciak miał problemy zdrowotne, więc wolał zostać w Italii, a poza Starą Damą we Włoszech nikt mu nie zaoferuje takiej kasy). Największy problem jest w tym, że Bonucci zaczyna się sypać zdrowotnie, bo do tej pory był raczej pancerny i zaliczał jedną z największych ilości minut na boisku spośród naszych zawodników. Także jesteśmy na niego skazani do 30 czerwca 2024 roku, ale w żadnym wypadku nie należy mu przedłużać umowy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany