Sezon 2017/18
- dzodzik
- Juventino
A Ty myślisz, że jak nie będziemy mogli nikogo kupić za Dybalę to go sprzedamy? Nie wydaje mi się, żeby Marotta był takim idiotą. Jeżeli coś takiego miałoby miejsce to, pewnie do klubu wcześniej przyszli by zawodnicy którzy mieli by go zastąpić. Tak samo byłoby w przypadku innych wartościowych zawodników.wagner pisze:Oczywiście, że jeśli klub otrzyma ofertę za Dybale 22 sierpnia z PSG to jak najbardziej możliwa jest jego sprzedaż. Tyle by było na temat zamkniętego składu. To nie jest przepis zabezpieczający przed sprzedazami to jest przepis ograniczający kupowanie, kupowanie o które coraz ciezej w Serie A.
A co do terminów to w Anglii będzie jeszcze krótsze https://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,105/ ... 70895.html
zarówno w Niemczech jak i w Hiszpanii przebąkuje się też o skróceniu okienka letniego do momentu startu tych lig, więc raczej jest to trend w piłce.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... nsferowego
"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
- wagner
- Juventino
Nie wiem czy sprzedamy czy nie. Ważne jest to że jest taka możliwość, a jaka będzie praktyka czas pokaże. Na ten moment nie jestem niczego pewien bo pewien być nie mogę, więc nie zakładam żadnego scenariusza jednak wykluczyć nie sposób wytransferowania zawodnika po zamknięciu okienka. Podkreślam, że dyskutujemy o sytuacji stanu obecnego bo jeżeli największe ligi skroca okienka to właściwie nic się nie zmieni.dzodzik pisze:A ty myślisz, że jak nie będziemy mogli nikogo kupić za Dybalę to go sprzedamy? Nie wydaje mi się, żeby Marotta był takim idiotą. Jeżeli coś takiego miałoby miejsce to, pewnie do klubu wcześniej przyszli by zawodnicy którzy mieli by go zastąpić. Tak samo byłoby w przypadku innych wartościowych zawodników
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przy dobrych wiatrach, czyli naszym zwycięstwie i dobrej postawie Interu (co najmniej remis w meczu z Napoli) - wracamy na fotel lidera z zaległą kolejką do rozegrania. Tydzień skończyłby się wyśmienicie gdyby tak się stało. 😁
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
oglądam i ja ogólnie nudy, Napoli przy piłce, ale nic z tego nie wynika. Sytuacje Interu wydawały się bardziej groźne chyba mimo że nie było celnego strzałuPush3k pisze:Ktoś oprócz mnie ogląda przyszli mistrzowie Włoch vs przyszli mistrzowie Włoch?
Gagliardini powinien wylecieć.
Faul Gagliardiniego faktycznie mam wątpliwości czy nie coś więcej niż żółta, zakładam, że gdyby to była ok 70 min dałby czerwona.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja, bo liczyłem na jakiś fajny mecz. Na razie nudy straszne, ale wynik z naszej perspektywy jest jak najbardziej ok.Push3k pisze:Ktoś oprócz mnie ogląda przyszli mistrzowie Włoch vs przyszli mistrzowie Włoch?
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- wagner
- Juventino
Dajta spokój. Tyle niedokładności po obu stronach... Tyle przestrzeni... :afraid: latają jak spętani
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Nie wyczymam, bede rzygać. Gorzej niż o Puchar Wójta. Przy takich rywalach nawet małpa sięgnęła by z Juve po Scudetto :roll:
#SuabaSerieA
#SuabaSerieA

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- albertcamus
- Juventino
I to jest moment, w którym w przeciągu kilku kolejek osiągniemy +/- 10 pkt. przewagi nad drugim zespołem.
- wagner
- Juventino
Wykonanie rzutu rożnego w 81 minucie przez Neapol w meczu z Interem - myślałem, że skisne. :lol:
- Wojtek
- Juventino
Nie zgodzę się. Napoli rozgrywa kapitalny sezon, nie zdobędą scudetto tylko dlatego, że mają nas na swojej drodze. Napoli po 28 kolejkach z TOP5 lig ma mniej punktów tylko od City, PSG, Barcy (tylko 2pkt mniej) i nas. To pokazuje jak mocno punktują w tym sezonie.jackop pisze:Przy takich rywalach nawet małpa sięgnęła by z Juve po Scudetto :roll:
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
1. D: rozpędzony Milan, walczący o 4. miejsce
2. W: Benevento, dla którego mecz z nami to ostatni dzwonek, by mieć matematyczne szanse na utrzymanie
3. D: Sampdoria, która ograła nas już w tym sezonie i walczy o europejskie puchary
4. W: walczące o utrzymanie Crotone
5. D: Napoli, czyli mecz na o 6 punktów
6. W: Inter, który pewnie do samego końca będzie walczył o LM
7. D: Bologna prawdopodobnie nie grająca wtedy już o nic
8. W: módlmy się, aby Roma miała już wtedy pewne miejsce w LM, choć nawet wtedy wyjazd do Rzymu będzie potwornie ciężki
9. D: Verona, która podobnie jak Crotone będzie pewnie do samego końca walczyć o utrzymanie
Zapowiada się więc tylko 1 mecz, w którym przeciwnik nie będzie wypruwał sobie żył, żeby z nami wygrać. Takich meczów jak ze SPAL czeka nas więcej.
Bardzo zła wiadomość jest taka, że Napoli w tym czasie gra ok. 4-5 meczów z zespołami ze środka tabeli, które nie będą walczyć ani o utrzymanie, ani o europejskie puchary.
2. W: Benevento, dla którego mecz z nami to ostatni dzwonek, by mieć matematyczne szanse na utrzymanie
3. D: Sampdoria, która ograła nas już w tym sezonie i walczy o europejskie puchary
8. W: módlmy się, aby Roma miała już wtedy pewne miejsce w LM, choć nawet wtedy wyjazd do Rzymu będzie potwornie ciężki
9. D: Verona, która podobnie jak Crotone będzie pewnie do samego końca walczyć o utrzymanie
Zapowiada się więc tylko 1 mecz, w którym przeciwnik nie będzie wypruwał sobie żył, żeby z nami wygrać. Takich meczów jak ze SPAL czeka nas więcej.
Bardzo zła wiadomość jest taka, że Napoli w tym czasie gra ok. 4-5 meczów z zespołami ze środka tabeli, które nie będą walczyć ani o utrzymanie, ani o europejskie puchary.
- ewerthon
- Juventino
Każdy z tych punktów można odwrócić i rozumieć na swój sposób.Crunny pisze:1. D: rozpędzony Milan, walczący o 4. miejsce
1. Milan, który dostaje lanie od słabego Arsenalu i rzutem na taśmę pokonuje Genoę. Są za słabi i mają za krótką ławkę, żeby ta seria mogła długo trwać.
2. Benevento po niezłym początku roku znowu gra zupełne nic i w ostatnich tygodniach pokonało tylko równe słabe Crotone.
3. Sampdoria ma gorszą drugą połówkę, właśnie dostaje 0:5 od Interu, a my gramy z nimi u siebie.
4. Nikt nie powiedział, że Crotone będzie mieć tyle samo szczęścia co SPAL. Allegri pewnie wyciągnie wnioski po wczorajszym meczu.
itd.