Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:42

I źle na tym wychodzimy?
4xmistrzostwo, 2xCoppa, 1xPuchar Włoch, 1xFinał Lm.
WIdocznie te alternatywy tak cudownie się wpasowują w nas.
Sandro to najlepszy obrońca w Portugalii.
A Bola potwierdziła,ze jest zawodnikiem Juve, ale nie znam wiarygodności ich mediów.
Tak Beppe siedzi w Vinovo, a Paratici jest w Niemczech. Wszystko jasne. Według DiMarzio - cel Draxler.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:46

CavAllano pisze:Jesli nie pozyskamy ani Götze, ani Draxlera, to nasz zarzad jest zalosny. Od kilku lat bierzemy alternatywy i nie dajemy rady w walce o tych najlepszych.
Ta wypowiedź jest żałosna.

Rynek jest taki jaki jest. Jaki klub ma wszystkich piłkarzy jakich zapragnie trener? Podaj mi trzy przykłady albo nie, jeden chociaż.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:48

CavAllano pisze:Jesli nie pozyskamy ani Götze, ani Draxlera, to nasz zarzad jest zalosny. Od kilku lat bierzemy alternatywy i nie dajemy rady w walce o tych najlepszych.
Nie wyobrażam sobie, że przyjdzie jakiś Saponara albo inny wynalazek po sprzedaży Vidala.

X_ray Chodzi o to że boimy się, że jak zwykle przyjdzie jakiś zamiennik, albo te oferty z wypożyczeniami itd. Po prostu przeżywamy i łykamy wszystko jak młode pelikany ;)

Robaku Teraz tak, wcześniej najlepszy był Danilo :)

Obawiam się trochę tego Draxlera, Gotze mimo że go osobiście niezbyt lubie, dałby nam kopa z miejsca.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:49

Alexinhio-10 pisze:
Robaku Teraz tak, wcześniej najlepszy był Danilo :)

Obawiam się trochę tego Draxlera, Gotze mimo że go osobiście niezbyt lubie, dałby nam kopa z miejsca.
No właśnie według niektórych lepszy Alex niż Danilo.
Wszyscy potwierdzili Paratici jest w Niemczech, pojechał do Juliana. Wszystko się zgadza, Draxler nr 10, adidas. I chyba, żadne pytanie nie padlo o niego na konfie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:55

Nie wiadomo robaku. Tak jak ktoś powiedział, Sky strzela ze Paratici udał sie po Draxlera, ale równie dobrze może być to Gotze.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:56

Jakoś mi od razu łatwiej przełknąć tę stratę Vidala jak usłyszałem, że to on sam chciał odejść. Szkoda, ale w takim razie pozostaje tylko się pożegnać. Chociaż i tak ciągle obstaję przy tym, że cena jest zbyt niska.
Oby to była prawda z tym Alexem Sandro :pray: do tego Draxler i będzie pięknie.

X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 16:57

Alexinhio-10 pisze: X_ray Chodzi o to że boimy się, że jak zwykle przyjdzie jakiś zamiennik, albo te oferty z wypożyczeniami itd. Po prostu przeżywamy i łykamy wszystko jak młode pelikany ;)
Widzę :wink:

Mam po prostu do czynienia można powiedzieć zawodowo z mediami i wiem jak często to co mówi się dziennikarzom odbiega od tego co dzieje się za kulisami.

Mamy jeszcze bardzo dużo czasu, mamy u sterów ludzi którzy wielokrotnie udowodnili że znają swój fach. Czemu więc panikować?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:00

Ja liczę że wreszcie Marotta przeprowadzi jakiś transfer, zgadza się że wygrywamy ale moim zdaniem nie możemy zatrzymywać się w miejscu. Jak widać po transferach.
A my straciliśmy jednak :
- Pirlo
- Teveza
- Vidala

trzech zawodników w mniejszym lub większym stopniu którzy decydowali o obliczu tej drużyny. Szczególnie w ataku wyrwa jest ogromna.

Jest to bardzo duży zjazd jakościowy, fajnie że kupujemy dużo młodych, ale ktoś kreatywny z przodu jest nam niezbędny.

Draxler + Sandro to byłby świetny pakiet.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:03

Tak podsumowujac konferencje Marotty i Allegriego:

1. - Vidal sam poprosil o transfer, Chilijczyk zapragnal nowego doswiadczenia. To samo dotyczy Ogbonny, Pirlo oraz Teveza.

W mojej opinii to zreczna bajeczka na potrzeby mediow. Nowe doswiadczenia w lidze, w ktorej Vidal juz gral pare lat? Vidal zostal sprzedany ze wzgledu na splot pewnych okolicznosci - kontuzja kolana, wielkie i powtarzajace sie problemy pozaboiskowe, klopoty z ustabilizowaniem formy przez poltora roku. Tyle. Nikt nie mogl powiedziec tego wprost, ale w mojej opinii na to zwyczajnie wyglada.

2. - Gotze jest pilkarzem Bayernu. Zlozylismy zapytanie, ale dalsze postepy zaleza od tego, na co zdecyduje sie sam zawodnik.

Czyli wiekszosc przeciekow medialnych dotyczacych Niemca byla prawdziwa. Prawdziwe byly takze ostatnie doniesienia, ze Gotze dal sobie troche czasu na przeanalizowanie sytuacji w obecnym klubie. Z tego tez mozna wyciagnac wniosek, ze nasze proby wyciagniecia Draxlera sa prawdziwe (ostatnie doniesienia medialne wlasnie tak sugeruja).

3. - Chcemy skompletowac zespol tak szybko jak to jest tylko mozliwe.

Mysle, ze nalezy sie spodziewac jakichs konkretow w przeciagu tygodnia. Moze faktycznie Draxler? Ostatnie plotki mowia, ze dogadalismy sie z samym pilkarzem na kwote 3,2m euro rocznie (5-letni kontrakt) i zlozylismy/mamy zlozyc oferte Schalke na kwote zblizona do 30m euro (z bonusami). Najpewniej pozyskamy jeszcze 2 pilkarzy. Pytanie brzmi tylko kogo?

4. - Pogba jest pilkarzem, w ktorego bardzo wierzymy. Dopoki pilkarz sam nie wyrazi checi opuszczenia naszej druzyny, dopoty nie zamierzamy sie go pozbywac.

5. - Alex Sandro jest bardzo dobrym pilkarzem, ktorym interesuje sie wiele klubow. Jednakze, nie zlozylismy za niego oferty.

Byly jeszcze poruszane tematy Comana (nic szczegolnego), a takze dosc czesto w ustach Marotty/Allegriego przewijaly sie slowa: mlodosc, odmlodzenie, wloski Juventus, ItalJuve, etc.

Spodziewalbym sie jeszcze dwoch relatywnie glosnych transferow, tak jak wspominalem wyzej. Na pewno ktos do ofensywy, trequartista, wszystko wskazuje na to, ze albo Draxler albo Gotze (z naciskiem na tego pierwszego). A takze obronca - pytanie brzmi konkretnie kto? Chcemy jak najszybciej skompletowac kadre.

Zaryzykuje stwierdzenie, ze jesli oficjalnie potwierdzilismy transfer Vidala, to juz jestesmy z kims po slowie. Pytanie brzmi, z kim?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:14

X_ray pisze:
Alexinhio-10 pisze: X_ray Chodzi o to że boimy się, że jak zwykle przyjdzie jakiś zamiennik, albo te oferty z wypożyczeniami itd. Po prostu przeżywamy i łykamy wszystko jak młode pelikany ;)
Widzę :wink:

Mam po prostu do czynienia można powiedzieć zawodowo z mediami i wiem jak często to co mówi się dziennikarzom odbiega od tego co dzieje się za kulisami.

Mamy jeszcze bardzo dużo czasu, mamy u sterów ludzi którzy wielokrotnie udowodnili że znają swój fach. Czemu więc panikować?
Ja sobie zdaję sprawę jak media przekłamują pewne rzeczy, czy to nasze polskie, czy zagraniczne, jakie są obłudne, pomijając już te czysto sportowe, ale i tak sie człowiek podnieca jakimkolwiek newsem na temat Juve :)

Skoro mówią że muszą działać szybko to mam nadzieje że do końca lipca już się skończy ta telenowela i się spokojnie przygotują do sezonu. Za Draxlera też nie ma co przepłacać bo gośc jest po kontuzji i bez formy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:18

jakku1 pisze:Tak podsumowujac konferencje Marotty i Allegriego:

1. - Vidal sam poprosil o transfer, Chilijczyk zapragnal nowego doswiadczenia. To samo dotyczy Ogbonny, Pirlo oraz Teveza.

W mojej opinii to zreczna bajeczka na potrzeby mediow. Nowe doswiadczenia w lidze, w ktorej Vidal juz gral pare lat? Vidal zostal sprzedany ze wzgledu na splot pewnych okolicznosci - kontuzja kolana, wielkie i powtarzajace sie problemy pozaboiskowe, klopoty z ustabilizowaniem formy przez poltora roku. Tyle. Nikt nie mogl powiedziec tego wprost, ale w mojej opinii na to zwyczajnie wyglada.
No grał w Bundeslidze i co? Przecież granie dla Bayernu, a dla Bayeru to różnica. To jak grać dla Juve albo dla Udinese...

Przede wszystkim jest też tam Guardiola, a ekipa jest mocna, więc Vidal może się wykazać. Nie poszedł też w nieznane jak Real/Barca tylko wrócił do ligi i języka, który zna.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:27

wloski pisze:
Przede wszystkim jest też tam Guardiola, a ekipa jest mocna, więc Vidal może się wykazać. Nie poszedł też w nieznane jak Real/Barca tylko wrócił do ligi i języka, który zna.
Ale jakie to nowe, wielkie doswiadczenie, skoro to ta sama liga, w ktorej Vidal gral juz 4 lata? Po 4-5 sezonach w jednej lidze to raczej sie mowi o "wracaniu na stare smieci" a nie o "nowych doswiadczeniach". W dodatku Vidal uciekl z ligi niemieckiej, narzekajac na kulture, jedzenie i zwyczaje. Przez 4 lata nie nauczyl sie nawet niemieckiego, wiec trudno tez mowic, ze "wraca do jezyka, ktory zna". Juz abstrahuje od tego, ze Arturo 4 lata temu odrzucil ten sam Bayern i zlamal slowo dane Rummenigge.

I tak ma wygladac to wielkie, nowe wyzwanie? Sorry, ale ja zwyczajnie nie kupuje tej historii :prochno:. Mam wrazenie, ze ten wypadek samochodowy w Chile (+ szereg innych czynnikow) zwyczajnie przelał czare goryczy i zdecydowalismy sie Chilijczyka sprzedac.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:42

Według mnie to ściema, ze vidal sam przyszedł do Marotty i powiedział ze chce odejść. Pewnie wyglądało to tak, ze to Marotta go chciał sprzedać i przekonał Vidala ze chce odejść. Wg mnie inicjatywa wyszła od Marotty

forumowy ujadacz
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:57

Cabrini_idol pisze:poza tym oczkiem do dziennikarzy Allegriego, kiedy mowa była o Gotze :smile:
Link?:D aż chce się to zobaczyć.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 18:02

kdzr pisze:
Cabrini_idol pisze:poza tym oczkiem do dziennikarzy Allegriego, kiedy mowa była o Gotze :smile:
Link?:D aż chce się to zobaczyć.
Skoro 'oczko' Allegriego wywołuje takie reakcje, to jestem ciekaw, co by się działo, jakby 'posłał' je Marotta :prochno:

Zablokowany